onsdag 27 januari 2016

Rikspolischefen relativiserar gärningsmannen

För några dagar sedan blev en ung kvinna mördad/dödad på ett HVB-hem för ensamkommande. Detta har knappast undgått någon.

Att spekulera i motiv eller hur/om etnicitet på offret och gärningsmannen är inte intressant. Det som däremot är intressant är hur vissa reagerar på den hemska händelsen.

Rikspolischefen Dan "jag kräks" Eliasson börjar prata om gärningmannen i SVTs morgonsoffa.

Jag citerar
"...men också för en enskild ung kille som begår en sådan här förskräcklig händelse. Vad har den personen varit med om, vilka omständigheter har han växt upp i, vad är det för trauma som han bär med sig. Hela flyktingkrisen visar på hur orättvist livet är i många delar av världen och vi får hjälpa till att lösa det här efter bästa förmåga".


Dan Eliasson har tidigare gjort sig känd som en syltrygg och svag ledare med diverse tveksamma uttalanden bakom sig.

Det han klämde ur sig igår är rätt anmärkningsvärt. Här sitter alltså landets högsta polischef och ursäktar och relativiserar när en ung kvinna blivit mördad på jobbet. Vad är anledningen till detta? Naturligtvis handlar det om att det är en "flykting" som är gärningsman. Beröringsskräcken är tydligen så total hos Eliasson så han kan inte med sig att agera som sig bör. Dvs fördöma handlingen och inte börja relativisera och ursäkta gärningsmannen.

En ytterligare mycket märklig sak, som kanske förklarar Eliassons inställning är den sista passusen. Dan tycker alltså att all världens människor som har det fattigt kan komma hit. Vi talar inte längre om flyktingar utan där det är "orättvist" att leva jmf med här. Som jmigrationsverket visat i sin rapport är det väldigt många som kommer hit i jakten på ett bättre liv, dvs ej flyktingar som flyr för sina liv. Även dessa vill Eliasson skall komma hit, och då de haft det så "orättvist" får man väl räkna med att de mördar lite folk när de väl kommit hit.

Det är verkligen dags att Eliasson avsätts, fast då bävar nog myndighetssverige i rädsla för att han skall komma dit och förstöra.

På twitter såg jag att även kommunalrådet sänder en tanke till gärningsmannen...suck....

20 kommentarer:

 1. Hej.

  Det finns mycket jag känner när jag tänker på Eliassons senaste spottloska i ansiktet på landets alla brottsoffer, men inget av det lämpar sig för tryck.

  Vår politiska elit och dessas nickedockor till politruker resonerar på en 'ät din mat för andra svälter'-nivå. Ingen förmåga till logiska resonemang, ingen förmåga till metakognition, samt ingen förmåga till abstrakt tänkande. Dadaism som politisk metod, med ursäkt till de konstnärer dom prövar denna inriktning.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Och ändå så är brottsoffret från Irak - även om det inte har varit så tydligt utskrivet i media. (Men man kan lite på Flashback! Till skillnad från rikspolischefen...)

  Det är därför som DN och den där idioten på youtube kan säga att "Sverige har aldrig varit säkrare". De flesta som faller offer för våldet är ANDRA svartskallar. (exvis 15-åring skjuten i huvudet i Akalla förra veckan. 4-åring sprängd i luften i Göteborg förra året. 7-åring skjuten i benet i Husby förra året.) Och vem bryr sig om dem? Ja, förutom trollen på Flashback. Uppenbarligen inte rikspolischefen iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Tänk vad bra det hade varit om personuppgiftslagen modifierats så att Brå, SCB m fl myndigheter inte bara kunnat utan också tvingats göra det möjligt att inkludera personers härkomst i alla sökningar.

   Som det är nu blir allt spekulationer baserade på tio år gamla data, eller utländska dito. Vem tjänar egentligen på att inte veta?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
 3. Jo, det finns alla möjliga sätt att tolka.

  I grunden är det sossarna som satt Eliasson vid rodret,
  och han är känd för hårda nypor, intern i organisationer.

  och nu handlar det trots allt om att eftersom S + mp ligger
  kvar med inriktningen av politiken, det sa Jämtin senast
  i en intervju i förrgår, att Sverige ska bedriva en generöst
  flyktingpolitik, samtidigt som opinionssiffrorna dalar,
  så bli det väl till att relativisera.

  Den positiva siffran av myntet, vad han vergligen säger, ska man dock inte förringa. Från att politiken trummat på om alla flyktingar som är läkare, sjuksystrar, lärare och egenföretagare, så är det tyst med den saken, eftersom det inte visade sig bara sant.

  När det nu visar sig att människor som växt upp under svåra förhållanden, faktiskt i alla stycken inte delar de värderingar eller innehar de egenskaper, som vårt samhälle förutsätter, så är det väl positivt att Rikspolischefen börjar fundera lite, vad det är för människor som kommer hit, och därmed är det väl dags att ställa politiken mot väggen, hur har de tänkt sig att integrera dessa människor, och om det inte kommer att ske, det har ju inte direkt lyckats hittills, och vi därtill har en osannolik könsobalans, så kommer de där frågorna Eliasson hasplar ur sig att behöva besvaras, inte bara undra vad det är för bakgrund, eller för typer som kommer hit, utan också svara på frågan hur dessa ska fungera i samhällsgemenskapen. S.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är tveksam till att dagens politiker kan svara på frågan om hur man ska lösa något. De är upplärda i en miljö där en alternativ verklighet är beslutsunderlaget, känslot motiveringen och floskler handlingen.

   Radera
 4. Mycket värre är dessa privata vårdhem, och de gränslösa kravlösa statligt kommunala beställaren, som handlar upp denna tragedi, dvs vad där är för system, som skapar detta kaos, där detta mord bara är toppen på isberget.

  Ansvarig chef för boendet är ingen man heller blir imonerad av avseende detta att ta ansvar för en ung kvinnas död. Det är ju bristande ledning och undermåligt arbetsgivaransvar som i grunden förorsakat flickans död.

  Fy katten för dessa snöda "humanindustriella" bolag, som bemannar boende med 1 700 kr vårddygn men en ensam flicka, och deras lika snöda eller ansvarslösa beställare, dvs myndigheten.

  Det där hände härförleden inom kriminalvården, han som slog ihjäl en kvinnlig vakt med händerna. plitarna hade "glömt" fången ute, lite för många gånger, dvs förnedrat honom, och så släpper man kille med en ensam kvinnlig vakt, det gick inget bra. Det går att tänka sig att detta mord, handlar om "kränkt heder" förorsakad av annan ledning, som drabbar en svagare part, inte vackert.

  Artikel på SvT:

  "Måndagens knivattack på ett hem för ensamkommande barn
  kom som en överraskning för företaget
  "HVB Living Nordic AB" som driver boendet.

  Staffan Alexandersson

  – Vi är väldigt tagna på sängen av det här.
  - Vi har inte haft något sånt här bråk tidigare.
  - Inte heller känt oro, även om vi vet att sånt här kan hända.

  (S.W om vederbörande vet att sådant kan hända, kan man fråga sig varför de bemannar nattvakten med en ensam flicka?)


  – Efter polisens rapport ska vi sätta oss ner och fundera över om vi kunde gjort något annorlunda.

  S.W Fundera..... Det behövs inte, chefen borde ställas inför rätt för bedrägeri, eller ännu hellre ägarna. Det är dessutom underbetyg för kommunen/staten som handlat upp detta. (till längst pris)
  Det är alltså ytterst staten själv, som vållat denna flickas död, genom att lägga ut denna humanitetsindustrin, utan minsta kontroll, på bolag som täljer guld med träsked. Man ska naturligtvis anta (riskanalys, att personer utan ID. så är minst 1 på 10 rena psykfall, direkt farliga, såväl ute på stan, som omhändertagen på ett "barnhem"  Polisen säger sig ha ”ett embryo till ett motiv”.

  S.W om så är fallet, fanns det kännedom om att denna person hade "problempotential" annars skulle det inte kunna finnas ett motiv.

  "Staffan Alexandersson medger att det förekommer ensamarbete."

  S.W det är så klart regel nattetid, eftersom det är dyrt med löner för nattskift.

  – "Det kan vara möjligt, men våra scheman är ju godkända av Inspektionen för vård och omsorg, IVO."

  S.W hal som en ål, det är regel, och en ekonomisk kalkyl, ju mindre bemanning, desto lägre pris och högre vinst, det är samma funktion som att Mehmet ska sänka kraven i PBL, kvalitet är en sak, men kvantitet räknat som antal "vårdare" är i sig en kvalitet, om det händer något, i synnerhet mot en ensam kvinna.

  "Ibland kan det innebära att man är själv."

  S.W Staffan Alexandersson med chefer är i mycket hög grad ansvariga för riskanalys, bedömning och bemanning, och att skylla på att IVO godkänd bemanningsplanen, måste man kolla, IVO vet nog inte om att huvudregeln är ensamvakt.

  "Samtidigt har det funnits klagomål.
  I december 2014 anmäldes boendet till
  IVO för brister i bemanningen."

  S.W Tragiskt - vederbörande ledning är alltså i högsta grad
  skyldig för att chansning med bemanning (vinst) gick före
  arbetsgivaransvaret om en säker arbetsplats, fan att dessa
  unga människor inte vågar säga ifrån. f.f

  SvaraRadera
 5. "Klagomålet togs upp först tio månader senare,
  i samband med att myndigheten ändå skulle göra
  tillsyn på boende."

  "Vid det oanmälda besöket på boendet i Mölndal
  konstaterade man att det inte fanns något att
  anmärka på, och ärendet lades ner."

  S.W det där är inte sant, klart ledningen visste om besöket.
  Alla i Sverige låtsas.

  "Men är det lämpligt att man jobbar ensam?"

  – Vi har de anställda som krävs av oss, säger Staffan Alexandersson

  S.W svarar han på frågan?

  " - Men vi har alla anledning att fundera och gå igenom detta noggrant, säger Staffan Alexandersson."

  S.W Vi vi vi, alla, vad fasiken, vem är ansvarig chef, som lagat läget som föranledde flickans död. Vem fan tar hit dessa dårfinkar kallar dem barn, och låter den passas av unga jäntor om natten?
  Vilken tur att de övriga ungdomarna verkade vara rådiga.

  HVB Living Nordic AB bildades 2013
  och har sitt huvudkontor i Göteborg.
  Totalt driver man fyra HVB-hem i Västsverige.

  S.W dags att kolla in styrelse, ägare och årsredovisning, och om de ränteswopar, årsredovisningen för 2015 lär väl putsas en del, nu.

  "Barnen bor tills vidare på ett annat boende."

  S.W Man har fördärvat språket, i grund och botten är
  barn individer upp till 10 elva år, sedan är man tonåring
  ,an skulle inte kalla en 15-åring i Sverige för barn, för 50 år sedan. pga MR och att det blivit big business, att ta hand om "barn" dvs ungdomar och vuxna män utan identitet, så blir det barn, eftersom det är lönsamt, och då har sas hela iden, med vad barn egentligen är, gott förlorad. Eliasson må bara den chef han är, men det är någon som rekryterat honom, och han säger det som förväntas, annars skulle han inte vara rikspolischef, så man måste sikta högre,
  vad är det för ynklig välgörenhetselit som tillsatt Löfven :-)

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/hvb-hemmet-vi-blev-overraskade

  S.W

  SvaraRadera
 6. Statens (polis) grund är ytterst ordning och stabilitet, så enkelt ÄR det.

  Militär för yttre stabilitet och
  polis för inrikes ordning, oavsett kompetens i den politiska ledningen.

  Ju sämre övergripande politisk kompetens att inte sörja för medborgarnas trygghet och säkerhet genom att kombinera:
  tradition och förnyelse av staten, desto mer oordning.

  Oordning kan bara kompenseras med hård makt, dvs polis.
  Till och med Castro förstod värdet av att avlöna polisen bättre än andra yrkeskategorier. har man inte polisens lojalitet, så vacklar staten, och då gäller att polisen står på medborgarnas sida.

  Just nu styr politiken för lite realt, dvs politiken har tappat fattning, rådighet och kontroll över samhällsutvecklingen, så som medborgarna uppfattar saken, därmed ifrågasätts lojalitet, inte nödvändigtvis med nationen eller polisen som helhet, men väl för landets politiska ledning och de toppchefer som rekryteras.

  jmfr RF 12 KAP

  Förvaltningens självständighet

  2 § Ingen myndighet...får bestämma hur
  en förvaltningsmyndighet i ett särskilt
  fall ska besluta i ett ärende som rör
  myndighetsutövning mot en enskild...eller
  som rör tillämpningen av lag.

  Särskilda bestämmelser om statligt anställda

  5 § Arbetstagare vid förvaltningsmyndigheter
  som lyder under regeringen anställs av regeringen
  (om det är en GD)
  eller av den myndighet som regeringen bestämmer.
  (underförstått, GD anställer på uppdrag av regeringen)

  Vid beslut om statliga anställningar ska
  avseende fästas ENDAST vid sakliga grunder,
  såsom förtjänst och skicklighet.

  Salig grund vid anställning = förtjänst + skicklighet

  Detta kunde polisförbundet påminna Rikspolischefen om
  vid tillsättning av chefer:

  - Skicklighet som polisman (eller skicklighet som medsvansare)?

  - Förtjänst, i RF enligt betydelsen:
  "allmänt erkännande att inneha en förmåga
  som innebär positivt resultat"
  Belagd betydelse i Svenskan sedan 1487.

  S.W

  SvaraRadera
 7. Eftersom Sverige inte har en konstitutionsdomstol, och ingen reglering för partierna, som i praktiken inte ens är definierade i RF, så har ganska mycket kommit att handla om propaganda, för att skyla politisk inkompetens, lite som under DDR-tiden.

  Mycket snack(värdegrunder) och gansla liten verkstad, genom att man har fel ledning i toppen, som tillsätter rätt sort behagliga chefer, som upprätthåller korridoren, det löser naturligtvis inga som helst problem, men gör det möjligt för de ickeproduktiva och arbetsskygga att upprätta sin egen ordning, på bekostnad av den allmännas behov av ordning.

  Vilket naturligtvis bara ökar, när det reala inte fungerar, vilket i sin tur rekylerar, när ord och handling i den fysiska verkligheten inte stämmer.

  Att polisen i sig har 200 kommunikatörer är en sak, helt säkert skulle behovet av komminikation minska om 150 av dessa arbetade å fältet med att jaga vuxna män med skägg, som skaffat straffrihet genom att kalla sig barn, vilket inte ens skulle kunna inträffa under Sovjet-tiden. Men även om man nu anser sig behöva 200 språkrör för att förklara helt sakliga och opartiska förhållanden, så ska tydligen den helt opolitiske myndighetschefen sedan toppa detta med Prime och PR-syltor, som alltså redan är insyltade i partierna, dvs statens kärna, och Prime är i vart fall halvsossigt specialiserade, dvs PR-manskapet bedriver ”opinionsbildning”
  - åt pressen
  - i partierna
  - i näringslivet och naturligtvis även inom
  polisen, i alla normala fall stavas detta korruption,
  men inte i Sverige. Det skulle inte ens kunna förekomma
  i USA.

  Det säger lite om tillståndet.

  Paradoxalt nog är det facket, polisförbundet,
  som är medborgarnas trygghet nu, i ett land
  med en (1) centralstyrd myndighet, med en (1)
  chef, och en minister, där alltså polisförbundet
  nu är det som kan hålla mot att galenpannorna och
  politisk klåfingrighet tar över statens själva kärna
  statens monopol på makt, där ska Prime sitta i toppen
  och indirekt, arrangera rekrytering av chefer, det är
  helt osannolikt att inte polisen protesterat mer, eller
  att ingen inom det borgerliga lägret, som funnit upp
  denna reform, protesterat.

  Anslutningen inom polisen är nära nog 100 % och även
  om man kan ha sina dubier mot monopolorganisationer
  som kommunal, ska medborgarna i Sverige nu sannolikt,
  mot bakgrund av att mp sitter i regeringen och S är
  lite desperata, vara ytterst tacksamma för polisförbundet.

  Utan ett starkt fack skulle Eliasson och Co gå fram med lien
  som en tornado och göra hela polismyndigheten till en lallande
  politiskt korrekt propagandaorganisation, där det enda som ger
  löneökning är att kunna jama och spinna, detta är inte ngn bra
  inneboende egenskap för den myndighet som ska se till att lag
  och ordning garanterar statens stabila grund, och att inte S
  kan lista ut vad det beror på, att man snart är ett 20 %-parti
  säger lite om hur kompetens och insikt står till. Socialdemokraterna
  har drabbats av samma inadekvata verklighetsuppfattning som förra regeringen under spinnaren Schlingman.

  Att befordra chefer med partibok och rätt värdegrund
  och gallra bort alla chefsämnen som är förtjänstfulla och skickliga i tjänst, går snabbt, när det är en GD dvs att kväsa alla poliser som arbetar med ”produktion” hantera den verklighet politiken har skapat. Det där skapar inte någon bra motivation, och leder till massiv kompetensflykt. Minlön efter 5 år, givet skicklighet och förtjänst, trodde inte vara under 35 000, givet att man har kompetens ledning, saknar man bra chefer, måste nog löner upp mer :-)
  S.W

  SvaraRadera
 8. Det finns anledning att fundera lite på
  polisens värdegrund, fundera på vad den är
  till för, när den värps fram. Berör här inte
  närmare vansinnet med KRUS och hur Schlingman
  tom lyckades får Högsta Domstolen på Riddarholmen
  att författa en värdegrund (som de rodde i land
  med bravur), men nog är det märkligt att en reklam-
  jippofigur, lyckades få i stort sätt alla myndigheter,
  - utan att en enda kritisk professor, auktoritet eller
  journalist ifrågasatte vansinnet - att ta fram värdegrunder,
  vad fasiken, duger inte grundlagen, RF? Nä, var enda myndighet
  skulle ha en egen värdegrund. S.W

  SvaraRadera
 9. Man skulle ju vilja bistå polisförbundet, med "the real stuff"
  att sätta hårt mot hårt, om det sitter någon hal, sval oegentlig chef vid löne- och utvecklingssamtal och godtyckligt använder "värdegrunden" för att belöna sin egen privata uppfattning av förtjänst och skicklighet - dvs lojalitet med partiet, ähm, Rikspolischefen (vilket är vad värdegrunden egentligen används till.

  Skönsmässigt trams, varpå statens rättsvårdande myndigheter, i utgiftsområden nr 4 alltså styr med. Utan polisförbundets ställning skulle det gå ännu snabbare utför, det är en gåta att lönerna kan vara så låga.

  För att ha något att jämföra med, (värdegrund) så kan man starta med Sveriges, regeringsform, dvs att klippa in en godtycklig myndighet, tex polisen i statens (dvs polis) ställning.

  Nedan i lätt redigerad form:

  1 kap 9 §

  ”Polisen ska i sin verksamhet beakta
  allas likhet inför lagen samt
  iaktta saklighet och opartiskhet”.

  Saklig = sann + relevant, att mörka uppgifter är väl inte osanning, men att se det som relevant för polisens uppdrag,
  att sitta och fila på alternativa önskade parallella verklig-
  heter i universum, ger inte det pang för pengarna, som medborgarna
  ska kunna förvänta sig.

  Opartisk = att vara nyanserad och korrekt i språket och inte hålla på med en massa jönsiga bortförklaringar, samt att återge en allmänt giltig uppfattning, dvs att inte vara fast i någon förutfattad uppfattning, som tex ett kurdspår eller privata funderingar om att det är synd om gärningsmannen, istället för att säga att detta är
  för djävligt, ansvar för detta måste utkrävas, hur i helvete kunde detta inträffa, mot bakgrund av tidigare klagomål och kännedom om gärningsmannen. Ansvar måste utkrävas, så att detta aldrig inträffar igen, privat snöd näringsverksamhet, utöver myndighetsutövning, får rikligt betalt, och förefaller helt åsidosätta myndighets grundlagfästa ansvar. S.W

  SvaraRadera
 10. Fortsättning av den "värdegrund" som polisen egentligen borde ha under huvudkudden, och som borde dras fram vid var enda diskussion med högste chefen, eller för den delen departementschefen Morgan,(han som var folkhälsominister under Persson), och skulle stävja missbruk i Sverige.

  RF (som polismyndighetsversion)

  1 kap 1 §

  I. All offentlig makt i Sverige,
  i synnerhet polismakt och domstolsväsende,
  utgår från folket.

  II. Den offentliga makten,
  inkluderat polismakten,
  utövas under lagarna.

  III. Statsmakten och det svenska polisväsendet grundas på:

  - Allmän och lika rösträtt
  - Fri åsiktsbildning (inkluderat den enskilde polismannen)

  IV. Offentlig maktutövning,
  så även polismyndighetens makt,
  förverkligas genom:

  - Ett representativt och parlamentariskt statsskick
  - Kommunal självstyrelse.


  1 kap 2 §

  I. Polisens uppgift är
  att värna den enskildes
  privatliv och familjeliv.


  II. Polismyndighetens maktutövning
  ska utövas med respekt för:

  - alla människors lika värde
  - den enskilda människans (medborgarens)
  FRIHET och VÄRDIGHET.

  (värdighet = att bli behandlad av statsmakten på det sätt
  som medborgaren (skattebetalaren) kan förvänta sig.

  III. Den enskilde (medborgarens)

  - personliga (integritet tex på allmänna bad)
  - ekonomiska (att slippa bli rånad eller få inbrott)
  - kulturella
  välfärd *

  ska vara grundläggande mål
  för polismyndighetens verksamhet.

  * Notera välfärd, det är inskrivet i RF,
  och något som mp och Cp tycker tillhör
  hela världen, inte bara de som betalar
  för välfärden eller för behov att leva
  i fred och frihet, (statens/polisen grunduppgift)

  IV. Särskilt ska polismyndigheten garantera medborgarnas behov av
  - Social stabilitet
  - Trygghet
  - Säkerhet (Står tyvärr inte, men borde stå)
  - Garanti för att det inte uppstår konkurrerande
  lokla maktmonopol som utövar inflytande genom
  våld, hot, bränder, barrikader, stenkastning
  kravaller eller annan illegitim våldsutövning
  inkluderat organiserad brottslighet eller PR-
  firmor som riskerar att åsidosätta de lagar
  som Riksdagen fattat på uppdrag av medborgarna.

  I synnerhet ska privata företag som bedriver opinionsbildning
  åt intressenter som inte är staten själv, aldrig någonsin få
  uppdrag inom statens kärnområden, myndighetsutövning eller
  kommunikation kring denna.

  V. Polismyndigheten ska främja:

  - en stabil och hållbar samhällsutveckling
  - garanterar medborgarna en trygg miljö
  - sörja för ordning och reda för nuvarande
  och kommande generationer.

  VI. Polisimyndigheten ska verka för
  att demokratin, dvs Riksdagens lagar
  inte bara är vägledande och normerande
  för alla som befinner sig i landet utan
  framför allt att lag och ordning efterföljs
  inom samhällets alla områden, så att alla som
  endera inte kan eller inte vill inordna sig i
  demokratins fundament, korrigeras att respektera
  den allmänna folkvilja (makt) som framkommer av
  1 kap 1 §

  VII. Polismyndigheten ska verka för
  att alla medborgare ska kunna uppnå
  delaktighet och jämlikhet i samhället
  och för att barns rätt tas till vara.
  (i synnerhet barn som genom födsloattest
  kan bevisa att de är under 18 år.)

  VIII. Polismyndigheten är den yttersta garanten för
  att medborgare i Sverige och andra som vistas
  här som gäster inte diskrimineras på grund av:

  - sitt ursprung (tex från Sverige)
  - nationella härkomst eller språk
  - etniska ursprung eller hudfärg
  - kön, kvinna, man eller transsexuell
  - sexuell läggning eller funktionshinder

  -------------------stoppar där avs RF i polisens variant :-)
  det blir svart humor. S.W

  SvaraRadera
 11. Vore man polisman eller facklig förhandlare,
  när de kommer dragandes med valser från ledningen,
  om värdegrund, (det finns inga sanna eller falska värderingar,
  det finns bara lagar, som fastställs av Riksdagen och tolkas
  av domare.

  Polisen borde internt ständigt ha RF på bordet,
  i synnerhet 1 kap 1, 2 §§ och kap 11 och 12
  när Eliasson och Co springer regeringens ärenden.

  Maktutövning är läskigt, och få länder i Sverige
  har svagare konstitutionellt skydd än just Svenska
  medborgare. Ingen, utaom parierna själva, tolkar alltså
  RF, eftersom det ska vara uppebart om regeringen slinter,
  och så mycket som förra och nuvarande regeringen brister,
  ifråga om att helt missa statens grundläggande uppdrag
  att garantera lag och ordning (upprätthålla lag) inom
  rikets gränser, får gemene man att fundera, hur köpta
  eller imbecill, politiken egentligen är. Det är ju ingen
  som uppfattar att ledningen har integritet, förnuft, förtjänst
  skicklighet, då bör ngn fundera lite, hur man tänkt sig
  2018 - 2022. Ingen har ngt svar, kursen ligger fast.
  Värdegrunden skyddar oss från avgrunden S.W

  SvaraRadera
 12. Hur är då polisens värdegrund
  som den är framvärpt nu? av de
  där med "spetskompetens"

  "Polisens uppdrag ÄR

  - att öka tryggheten och
  - att minska brottsligheten."

  (Notera att UPPDRAGET ÄR)

  "Vi genomför vårt uppdrag
  PROFESSIONELLT och skapar
  FÖRTROENDE genom att vara”:

  (notera "skapar")

  1. ”ENGAGERADE – med ansvar och respekt."

  ”Vi (polismyndigheten) tar
  ansvar för vår uppgift och
  värnar om allas lika värde.”

  2 ”EFFEKTIVA – för resultat och utveckling”.

  Vi (polismyndigheten) är
  fokuserade på:
  - Resultat
  - Samarbete
  - Ständig utveckling.

  3 ”TILLGÄNGLIGA – för allmänheten och
  för varandra.

  Vi är:
  - Hjälpsamma
  - Flexibla
  - Stödjande”.

  Sammanfattning, Svensk polis ÄR

  ENGAGERAD
  EFFEKTIV
  TILLGÄNGLIG

  ENGAGERAD
  Alla, (alltså medborgarna), som är uppdragsgivare, inkl poliserna själva och polisförbundet vet att Polisen inte är engagerad, pga löneläge, ledning och politiker som skapar en satans oreda i den allmänna ordningen, och sopar problem under mattan.

  Men vet politiken, att medborgarna vet? Sannolikt inte,
  eftersom politiken inte lever bland medborgarna.

  EFFEKTIV
  Alla, (alltså medborgarna), som är uppdragsgivare, inkl poliserna själva och polisförbundet vet att Polisen inte är effektiv, pga löneläge, ledning och politiker som skapar en satans oreda i den allmänna ordningen, och sopar problem under mattan.

  Men vet politiken, att medborgarna vet? Sannolikt inte,
  eftersom politiken inte lever bland medborgarna.

  TILLGÄNGLIG
  Alla, (alltså medborgarna), som är uppdragsgivare, inkl poliserna själva och polisförbundet vet att Polisen inte är tillgänglig, pga löneläge, ledning, överbelastning uppsägningar och politiker som skapar en satans oreda i den allmänna ordningen, och sopar problem under mattan.

  Men vet politiken, att medborgarna vet? Sannolikt inte,
  eftersom politiken inte lever bland medborgarna.

  Den där värdegrunden blir alltså ett skämt, precis samma skämt som kommunismen var i Östaterna, "om ni låtsas att ni (staten) ger oss
  lön, så låtas vi (medborgarna) att vi arbetar. S.W

  SvaraRadera
 13. Man, alltså vi inom den vanliga menligheten, måste nog emellanåt förklara det mest grundläggande i fråga om postmodernism och den politiska klassen mentala irrfärder, på gatan, där folket lever, är språket alltjämt adekvat.


  "Värde" är belagt i Svenskan sedan 1402
  då Sverker Ulfsson utfärdade ett brev om
  jordegendom från Vadstena kloster.

  Grundbetydelse av värde (vet var enda människa
  och barn som har Svenska som modersmål) betyder:

  Begärlig eller Efterfrågad.
  (vad någon är värd, lär sig barn snabbt i skolan
  (hackordning, eller bara genom att studera, vad
  som värderas högt (opportunism och skenhelighet :-)

  Så vad ett värde är, och att ALLA är lika mycket VÄRDA
  det upprepas ständigt, men inte fasiken är det så egentigen
  de poliser som försöker åstadkomma "ständig förbättring"
  dvs att vara kritiska och ändra på psyk-ledning, är inte
  värda ett enda lingon, jämfört med de som försöker upprätthålla:
  ständig gallimatias.

  Värdegrund (enligt Svenska akademien)

  = system av etiska principer som bildar underlag för handlande.

  Värdegrund är en främmande fågel i Svenskan och finns belagd i Svensk skrift sedan 1992.....

  Importerat av marknadsfolket från USA i samband med bank- och finanskrisen. Man importerade detta med

  "mission, vision, values" -

  Men value är inte samma sak som värdegrund, det är ju rent trams, hur detta befängda ord kunde få fäste via feluppfattning om betydelsen i USA genom att översätta det till grund, grund är en term som används in rättsväsendet, dvs grund för åtal, grund för stämningsansökan, grund för prövningsansökan, bevisgrund, grundlag etc....

  Ja så fick vi värdegrund, vi är evigt tacksamma.

  Tidigare använde Svenskan värdegemenskap, (från 30-, 40-talet i samband med sossarnas folkhem, men det passade tydligen inte.

  Dock är värdegemenskapen tydlig på Södermalm, I TV-huset, i Täby;/Danderyd, eller varför inte i Bagisreservatet.
  S.W

  SvaraRadera
 14. Vad betyder värde, på Svenska, enligt Svensk ordbok utgiven av Svenska akademien, jo det är ett polysemt ord, som skiftar lite i betydelse:


  Värde = grad av nyttighet
  tendens till efterfrågan på visst föremål,
  vanligen pengar, även allmänintresse.

  (jmfr RF i fråga om skicklighet och förtjänst)


  Värde = abstrakt värde som - bevisvärde (tillförlitlighet)
  - människovärde
  - kulturvärde
  - bovärde
  - stridsvärde (för militär styrka)

  Värde = ideologiskt värde som
  - moraliskt värde
  - värdeomdöme (dvs värdera)
  - värdeladdad
  - värdegemenskap (som på Bomersvik)
  - värdeomdöme (som att kräkas av ngt)
  - värdegrund, fiktiva värden, som är helt
  grundlösa.

  Ingen har kommit på att ställa frågan vad värdegrund grundas på, alla har glömt Hägerström eller Hedenius, som inte direkt var mörkblå, eftersom just Sverige, ska rusa snabbast, och omfamna allt nytt, utan att ens ställa frågan om vi fattat vad det nya var?


  Värde = nyttighet, värdefullhet som - attraktionsvärde
  - affektionsvärde
  - värdepapper
  - värdetransport
  - värdedepå
  - värdelös

  (eller rent av högt värderat och respekterad arbetsgivare)

  Värden = generella värden, ofta i plural.
  Företeelser som anses ha hög grad av
  begärlighet eller
  tillförlitlighet (pålitlighet)

  Vanligen materiellt, men även
  kulturkapital eller förtroendekapital.

  Tappar man sitt värde avseende förtroendekapital är man körd, och det som är så otroligt intressant, är att hela den här värdgrundsindustrin, kallad detta som man byggde med värdegrunder för
  "kulturellt kapital eller kulturellt värde, dvs när man ändra lite i bokföringslagen, så kunde företagen bokföra immateriella värden, och immaterialrätt, vet väl alla vad det är, i grunden TF och rätten till ditt eget verk, dvs äganderätt, till och med detta att hacka kod, som har viss verkshöjd, omfattas av immaterialrätten, dvs ytterst rätten till ditt eget ord, ngt bland annat Stig Strömholm skrivit om.

  värde = talvärde, vad en siffra har för inneboende egenskap är
  dess värde som variabel i en funktion.

  S.W

  SvaraRadera
 15. Om alla poliser hade både
  - polisens egen värdegrund och
  - RF
  - (och för säkerhets skull värdegrunden för HD)

  i fickan inför samtal med någon förståsigpåare från polisledningen när man ska tala om hur polisen ska hantera uppgiften, så kanske man kan få till stånd en demokratisk revolution, och få bort en del av de värsta intellektuella haverierna inom modern Svensk statsförvaltning, för som de tär nu gynnas bara de som har störst förmåga att trumpeta fram mest tomma ord och meningslösa plattityder,
  om absolut ingenting.

  Vad är lagen, tex grundlagen (och inte värdegrunden) så kanske polisen själva kunde bistå medborgarna, som givit Riksdagen makt att stifta lag och utse regering.

  Dags att medborgare och polis (inte politiken och partierna)
  börjar tolka vad som är grunden för lagen (polis)

  Vår grundlag är ju uppenbar....
  man borde slänga denna värdegrund
  på skråphögen, för den bedrar oss, lurar oss att tro på värdegrunder
  och inte demokratins grundval, RF.

  Värdegrunden betyder inte ett enda smack,
  inte ens om den tolkas av ngt obildad chef
  eller hal kommunikationsteknik med spetskometens
  från en bestickande unken PR-byrå, krämarna får gärna
  sälja gallimatias, men inte åt staten (polis)

  Eftersom Sverige inte har en konstitutions-
  domstol, och alla skiter i varför (sossarna ville inte)
  och alla domare tjänstgjort på departement, vilket
  de flesta har bara garvar i fråga om uppenbarhetsrekvisitet,
  så har vi begåvats med Svensk värdegrund accentuerat inom
  statsförvaltning genom KRUS, av reklamfolk som nog inte ens
  funderat, eftersom de inte behövde, eftersom alla i Sverige
  bara la la la lallar med dit vinden blåser. S.W

  SvaraRadera
 16. Rättvisan är skipad - värdegrunden sänkte boven :-)

  Skulle polisen (eller regeringen i budgetpropen) följa den där värdgrunden, så skulle aldrig polisen eller dess ledning kunna prioritera någonting, alla är ju lika mycket värda och allt ska styras från värdegrunden, och inte realt från statsliggaren och regleringsbreven.

  Rimligtvis är vissa objekt mer skyddsvärda än andra,
  rimligtvis är vissa regioner eller områden mer värda polisiär uppmärksamhet än andra.

  Rimligtvis är vissa typer av brott mer värda att prioritera, tex att rycka på alla privata LBU-hem för ensamkommande barn, som saknar erforderlig bemaning pga höga avskastningskrav på skattebetlarnas resurser, är att lösa ordinär polisiär verksamhet, klarar inte denna privata välfärdsindustri av att hålla ordning, får de göra som vilket båtklubb som helst, hemsökt av tjyveri, dvs anlita vakt eller ett eget vaktlag.

  Dvs polisen gör var enda dag krassa värderingar av vad den för tillfället måste värdera som mest akut, för att inte ännu mer ska gå åt helvete, så frågan är mer hur mycket statsmakten värderar polisen, detta värde går att läsa av i statsbudgeten. S.W

  SvaraRadera
 17. 1997 var polisens budget mindre än ¨hälften av försvarsbudgeten,
  ca 20 Gkr vs 42 Gkr, medan den av bägge blocken inför valet budgeterade exakt lika mycket 40,7 Gkr för 2015 mot försvarets
  48,5 Gkr.

  Dvs trots att Svensk polis jämfört med andra politikområden fått ordentligt med påslag, så ligger budgeten långt under andra stater per kapita, och att det förr gick att ha ännu mindre reuser per capita beror så klart på etnisk homogenitet jämte stora sociala omfördelningar, vilket sänker brottsligheten. Nu är detta inte möjligt, Mon-falanger och sedan Reinfeldtdoktrinen, har skapat helt nya spelregler, genom att vända allt på ända, och samtidigt organisera om hela polisen, så det måste nog till gigantiska höjningar, om staten (polis) ska kunna garantera äganderätt och säkerhet, de fundament all ekonomisk utveckling bygger på.

  Vänta och se, vad som händer med skatteintäkterna....
  och lojalitet.

  Av detta följer att polisen relativt sett varit prioriterad av statsmakten i budget, ändå är polisen kraftig underbetalt och medborgarna uppfattar att polisen inte pysslar med mängdbrott, som ju allmänheten utgår polisen ska göra, att dessa resurser uppenbarligen inte hänger med samhällsutvecklingen, tyder på ett ledningsproblem högre upp. man inser inte vikten av ordning och reda och satens absoluta monopol på våld, för att skaffa spelregler som gör alla lika inför lagen. genom politikens inkompetens och att det smugit in sig privatiserade intressen och maktkorruption i för hög grad inom politiken, så brister det i toppen, vilket inte kan förbises med nuvarande regering, jösses vad många statsråd, och med så många, mångfald, förefaller 2-3 st klara grundbesiktningen, resten verkar vara så jävla dåliga att de har gömt sig.

  Sannolikt är polisens bristande förmåga att räcka till bara en enkel funktion av att politiken öppnat upp värdegemenskapen för alla, för vem som helst, genom att hänvisa till en värdegrund für alle. och det är väl ok, om nu bara politiken inser att detta kräver kraftigt ökade polis och övervakningsresurser. Centern kan väl börja och förklara hur de tänkt sig, miljöpartiet ska man inte fråga, eftersom ledningen kan bli kränkt.

  Om ingen avkrävs ID och alla under 45 - 40 får status som barn och går fria från straff, så blir det ju värre än Bicycle repairman i Monte-Pyton, omkastad ordning, det öppnar up för rätt mycket bus,
  och framför allt öppnar det upp för Centerns vision om postmodernism, att alla möjliga synsätt, seder och bruk, inkl olika lagar, ska kunna rymma i ett samhälle, och det är så dumt att bara svamptrökta politiska föredettingar inom Fores kan kan ha kommit på samma vision för både mp och C, att alla problem löses med "we shall overcome" och Christina från Duvemåla.

  Om alla bara gör som vi i Sverige, alltså fram till 1994 gjort (dvs tiden före värdegrunden och alla inkompetenta PR-byråer som ska försörja arbetsskygga politruker när de inte är i regeringsställning, så kommer det gå jätte jätte bra, alla ser ljuset, alla känner kraften - i ständiga förbättringar....

  Uppenbarligen går polis och militär på knäna, och drivmedlet är en massa ord, tunnskrammel.

  Det går att dra vissa hypotetiska slutsatser,
  trots att monopolet på våld i princip upphörd i många områden,
  dvs statsmakten uppfyller inte allas lika värde, så upprätthålls ordningen ännu ett tag, i de områden som har ett starkt civilsamhälle, och var är det?

  Om resurserna inte räcker för att garantera alls lika värde, trots att man tillfört mer resurser, inget område utom migration har fått samma anslagsökningar, så håller statsapparaten och civilsamhället på att tappa greppet, eftersom polisiär närvaro där den behövs inte räcker till. och definitivt inte har den närvaro den borde hos den vanliga skattebärande klassen.

  Sådana samband borde våra folkvalda fundera över, vad det betyder för investeringsvilja, bostadsbyggande, handel, småföretagande, skatteintäkter och ekonomisk tillväxt, som går bakåt per capita.
  S.W

  SvaraRadera
 18. Ändå gapar både centern och mp mot ökad övervakning,
  men varför räcker inte polisresurserna till?

  - kan det vara ledningen?

  - ytterst den politiska, som glömt bort
  att politik ska ha en real effekt, klyschan "operativ effekt" :-)

  - som jämte den snabba omställningen av samhället

  - att lag och ordning ersatts med munväder och

  - viftande med politiska värdegrunder,

  det ger ingen som helst nytta på verkstadsgolvet eller före det näringsliv politiken inbillar sig ska finansiera statsakten, annan än en demoraliserande effekt och lust att inte betala en krona i skatt, om man nu inte redan verkställt detta, av lojalitetsskäl, göd inte orättfärdiga eliter, som inte vill dig väl.

  Polisledningen har inte prioriterat

  - löneläget, detta har stagnerat

  - antalet poliser i fält, det är på tok för få

  - inte prioriterat mängdbrott / inbrott

  - inte prioriterat förebyggande verksamhet

  ändå har man tillfört massvis med resurser jämfört med 60, 70, 80 och 90-talet, vad i helskotta är det som har ändrats, in kan polisen på verkstadsgovlet ha blivit mindre kompetent, det ligger närmare till hands att tro att det är politisk ledning och myndigetsledning, som upphört att vara chefer med verksamhetsgrund som bas, riktig ledning, och börjat utöva ledning med värdegrunder, dvs politiken har politiserat polisen, och då kan det gå precis hur dåligt som helst. Det man hoppas på nu är strejk :-)


  Tysthetskultur och minerad mark...kvack, man blir förbannad, alla utlänningar, flyktingar som kommer hit, där säkert så mycket som 25 - 20 % har rent mjöl i påsen avseende skyddsgrund, de ges ju inte en chans, bland de oegentliga, kryddat med att alla är lika, inte undra på att de kastar sten, man skulle bli förbannad för mindre, om amn blev placerad i reservat, med hycklande politisk jante.

  Alla, infödda som invandrade har rätt till en trygg närmiljö, men det ger vi dem inte, men vi låtsas, och så ska mp och cp ta hit ännu fler utan ID, då ges fel krafter näring, locket på, en toxisk taktik utöver att den är omoralisk, så spelar den alla möjliga F! i händerna. S.W

  SvaraRadera