måndag 18 januari 2016

Gifta ensamkommande barn

En artikel i Aftonblaskan fångade mitt intresse idag.

Av ett stick prov de gjort i 6 kommuner framkom att 70 ensamkommande barn bor ihop med den man de är gifta med.

Naturligtvis är det sjukt att 15-åringar får bo ihop med ngn åldre man och att de dessutom är gifta. Mindre troligt är det flickans eget val.

En annan märklig sak är hur man kan vara ensamkommande och dessutom sammanboende med den man är gift med. Borde inte ensamkommande vara just ensamkommande? Nu verkar det som att olika definitionen krockar. Är man 15 år och kommer utan biologisk släking men med en man blir man ändå ensamkommande vad det verkar. 

Naturligtvis borde äktenskapet vara ogiltigt i Sverige och ärendet handläggas därefter. Varför låter man 15-åringar vara gifta med äldre män? 


http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article22110292.abAllt som oftas verkar det som man bönder lagar och regler nör det gäller flyktingar och migration.

Man kan nästan tro att vi återgått till ståndsväsendet igen, en ny adel resten är bönder.

En liten bisats på detta tema är från min kommun. Där slår sig politikerna för bröstet att man ska satsa på hemspråksundervisning, nu när många flyktingar kommer kommunplaceras under året.

Hemspråk?? Hur kan det prioriteras, om något borde väl svenska prioriteras och en utbildning i vad man får och inte får göra i Sverige. Hemspråk måste vara den mest integrationshemmande åtgärden man kan göra.

21 kommentarer:

 1. Importerar man mellanöstern får man mellanöstern. Inte svårare än så.

  SvaraRadera
 2. "Hemspråk?? Hur kan det prioriteras"

  Hemspråk är ett renodlat svenskt påhitt men det är samtidigt fullt rimligt om det man vill ha är mångkultur, vilket står i motsats till integrering.

  Även barnäktenskap bör självklart accepteras av de som förespråkar mångkultur, annars har inte ordet någon mening alls.

  SvaraRadera
 3. Samma manliga förtryck där som här. Lite olika uttryck bara. Där gifter man sig med småtjejer, här sitter man fel på tunnelbanan.

  SvaraRadera
 4. Hej.

  En fråga jag skulle önska att alla som har vänstertomtar, kulturkoftor och liknande relativister i sin bekantskapskrets, är att man frågar om det undantag som finns för barnäktenskap gäller samkönade äktenskap.

  Som jag ser det så finns det antingen den logik att välja som är ett land, med en lag för alla som vistas på dess territorium, eller rasismens logik, att din legala status är avhängig din hudfärg och härkomst.

  Sju av riksdagens partier tar ställning för institutionaliserad pedofili via undantaget för barnäktenskap, och likaså för undantaget för könsstympning (tillika sexistiskt tillämpat). De som röstat på, och fortsätter rösta på dessa bör svara på frågan varför de anser det vara moraliskt rätt att barn skall få utsättas för övergrepp bara för att de tillhör ett visst folk, eller för att deras föräldrar följer en viss vidskepelse.

  Men så var det ju också fullt normala, normalintelligenta människor som ansåg det humant med tvångssterilisering tills för bara trettio till trettiofem år sedan.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Svensk lag gäller inte längre vi har ju världens bästa möjlighet att få ett extra spännande multikulturella samhälle.Tror att sharia smyger sig in hos både myndigheter och media och varför inte? Angående hemspråk så är det helt onödigt. Varför skulle inte t.ex arabiska och somali fungera utan svenska. Skolor och arbeten där alla talar arabiska finns redan nu. Vi får poliser och brandmän snart som kan arabiska. I sjukvården kommer vi ha tusentals arabisktalande läkare enligt regeringen. Det blir väl dom mäenkieli i norr, ett annat minoritetsspråk bara.

  SvaraRadera
 6. @ Rikard,

  "Som jag ser det så finns det antingen den logik att välja som är ett land, med en lag för alla som vistas på dess territorium, eller rasismens logik, att din legala status är avhängig din hudfärg och härkomst."

  Sverige har för länge sen valt det senare alternativet. Det är även det enda möjliga om man vill ha mångkultur, vilket nästan alla svenskar har röstat på under flera årtionden.

  SvaraRadera
 7. Fascinerande ... Merit Wager nämnde häromveckan ett riktigt barnafall. Om de får PUT, får maken barndbidrag för frun OCH barnen?

  Det är så surrelalistiskt så det är inte klokt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det är så surrelalistiskt så det är inte klokt."

   Ett enklare sätt att säga samma sak är: Det är svenskt!

   Radera
 8. En analys lite utanför banan, idéhistoriska rötter.

  Man kan hitta embryon till den situation vi sitter i, på alla möjliga håll och kanter, sexualliberalismen har ju traditionellt varit Fps stora grej, numera Gudrun och FI. (jämför diskussionen inom LUF att avkriminalisera sex med djur (om djuret inte lider), vilket går att jämföra med pedofili, den vuxnes perspektiv är satt i centrum, på samma sjuka skruvade vis som att barns bästa ska vara avgörande inom familjerätt (civilrätt), dvs en batikfigur, avgör själv, utifrån sin egen oftast feministiska könsanalys, vad som är bäst konsekvenser för barnet, och så kallar man det för barnets perspektiv, utan att ha en susning, dvs det klassiska narcisistiska sjukan, att spegla in sitt eget snöda perspektiv, som någons annans, det är extremt vanligt, och en postmodernistisk dygd. Att driva extrem liberalism, innebär ju ingenting annat än att någonstans måste gränser sättas, varför inte sex med minderåriga, barnen själva vill ju det, det finns många praktiserande Kn Klänning.
  För att exemplifiera med en fullt frisk människa, som drabbats av ngn slags kollektiv vanvett inom centerrörelsen. Anders W Jonsson. Barnläkare, talesperson i sociala frågor och Centerpartiets gruppledare i riksdagen förklarar centerpariets vändning så här:
  https://www.centerpartiet.se/anderswjonsson-blogg/2012/12/21/centerpartiets-ideprogram/
  (det handlar alltså om hur det kom sig att centerpartiet började propagera för månggifte, och att införa alterntiv lagstiftning inom familjerätt, tex sharia samt avskaffa arvsrätt och och obegränsad invandring,
  ”Orsaken till att ett nytt ideprogram tas fram är att
  ett av resultaten av eftervalsanslys 2010 var att partiet
  hade ägnat för lite kraft åt att diskutera idé och vision.
  Dagspolitik och sakfrågor hade tagit överhanden.”
  Jepp – och detta har Centerpariet lärt sig av Arthurson, ärkeklåparen som tillsammans med Carlgren lyckades förinta Centern från Stockholm på 90-talet, varpå Arhursson fick börja arbeta….på PR-byrån Fores, där han lärde sig säljsnackets grunder, och detta för förtjäna som avskräckande exempel, när en klåpare börjar arbeta på byrå, och på något sätt för för sig att man kommit på något nytt.
  S.W

  SvaraRadera
 9. Anders W Jonsson fortsätter o m upptakten till centerns id+eprogram:

  ”I de kommentarer som följt efter att arbetsgruppen
  presenterade sitt förslag märks det också. Inte minst
  journalister vill gärna förvandla vision till dagspolitik.”

  S.W Jepp – Centerpartiet under Annie Lööf fortsatte - den där berättelsen, den där utopin, som hela tiden flyttas fram, men ingen kontrollerade vem som betalar Fores, var pengarna för alla dessa genuina intellektuella tomrum och arbetsskygga månglare kommer från,
  Carlgren ingick i gruppen som utarbetade 1991 års partiprogram, ett program som ansågs som en avgörande förskjutning i liberal riktning för centerpartiet.

  På centerstämman 1992 valdes Carlgren in i partiets presidium (först som andre vice ordförande, från 1998 som förste vice ordförande). Carlgren lämnade alla politiska uppdrag år 2000 när han utnämndes till generaldirektör vid Integrationsverket. Där var han verksam i sju år, 2000-2006.

  Arthursson blev medlem i Centerns ungdomsförbund 1977 och blev förbundssekreterare i Centerpartiets Ungdomsförbund samt ordförande för Centerpartiet i Stockholm och centerpartistisk gruppledare i Stockholms kommun. Sedan åkte C ur Stockholms kommunfulllmäktige, varpå Arthursson blev utan försörjning och var med och startade tankesmedjan Fores, (styrelseordförande fram till mars 2010)
  Den stora analysen handlar om hur alla PR-firmor sköt fart under 90-talet, sammanfaller väl med genusvetenskapens intåg på våra universitet och högskolor, dvs det som kom kom att bli den nya politiska rörelsen "intersektionalismen" underförstått en massrörelse från periferin, som inte kände sig hemma i småstan, och flyttade till Stockholm. (ett öde som för övrigt drabbade DNs chefredaktör, samma år han började gymnasiet inleddes den liberala friskolereformen och en massa opolerade typer från Skärholmen som skulle gå natur, flydde till Östra, och hade fräckheten att emellanåt sparka in skåp, på Östermalmsnördar som förläste sig på new York Times, så man kan förstå hur människor i ett utanförskap, tex ungdomar från Skärholmen flyr innanför tullarna, för att slippa landsortskänslan.

  Hur som helst, Centerpartiet var på 90-talsdekis, idnetitetslöst efter 80-talsswinget, och lyckades aldrig riktigt återknyta till 70-talets tassarna på marken-politik, hur man förbättrar vardagen i gård och stuga, och så kom då olyckan Daleus 1998 och sänkte det mesta, efter den giren har partiet aldrig repat sig. S.W

  SvaraRadera
 10. Funderar man lite på Centerpartiets valanalys 2010,
  och siktar lite högre med blicken, går det inte att
  blunda för att Söder nära nog halverade Centerpartiet,
  under en tid på 80-talet som var starkt tillväxt- och storstadsorieinterad. Centerpartiets vardagsnära politik
  fungerade bra på 70-talet och O Johansson gjorde en till-
  fällig uppryckning 1988. Sedan dess har partiet varit en
  veritabel katastrof.

  Det är lått att begripa var rösterna har tagit vägen,
  de har inte gått till Fp, som erfarit samma dalande
  stjärna. Så rösterna kan bara ha gått till miljöpartiet,
  moderater och Sverigedemokrater, för inte har de gått
  till S eller V.

  Slutsatsen är att C felaktigt trott att man bara kan
  vinna väljare i storstäder, och skapa en slags EU-hybris,
  genom att saluföra det gränslösa Europa, genom att dumpa
  mångfalden och all vinst, ute på landsbygden, det är inte fullständigt säkert att gesten uppskattas. Visserligen har
  C inte tappat ytterligare sedan katastrofvalet med Daleus,
  man har heller inte vunnit, uppenbarligen har några andra
  partier knaprat poäng i den lucka som övergivits, alla de orter
  som gud numera glömt.

  Kanske glömde man bort hur storstadsväljare röstade under 70-talet,
  - Nej till kärnkraft
  - Miljörörelse och naturskydd
  - Landsbygd, lantbruk och fritt företagande
  - decentralisrad politik, dvs farväl Stockholm och Bryssel
  - rättrådighet och uppriktighet (även om Fälldin tvingades ljuga om
  att han stod på bordell-listan)

  Det fanns inte samma motsättning mellan storstad,
  mellanstad och småstad. Dvs det var inte bonnigt,
  i ens i Stockholm med centerpartiet eftersom det
  uppfattades som opposition mot självgoda sossar
  och en begynnande FP-elitism under Ullsten/Ahlmark.

  Det kommunala självstyret har gradvis dränerets, det
  finns skäl att anta att detta spelat roll. I vart fall
  har C stadigt tappat röster, och inte återtagit något
  sedan liberalisering inleddes under Carlgren efter
  katastrofvalet 1991, (det gick i själva verket åt helvete)

  Arkitekterna bakom marschen ut i öknen fortsätter med analysen,
  det är för lite liberalism för lite storstad och för lite Bryssel, då testar vi med ännu mera utopism, med en frejdig tös från landet som skrivit en akademisk uppsats om flyktingar.

  Visst Annie slog Dalleus, men han var också den första vandrande katastrofen efter Söder.

  Mauds lilla uppryckning, som resultat av Alliansen,
  ser svår ut att upprepa, nu är det bara att hålla tummarna
  för att C förnyar sitt ideprogram, och propagerar för barn-
  äktenskap och djursex, och att alla människor ska få leva
  efter sina egna lagar och regler, så kan vi avskaffa den lagstiftande församlingen Riksdagen på en gång, och så
  undrar människor varför SD blivit stora, ja någon fyllde
  tomrummet, av det som kallas Sverige utanför tullarna. S.W

  SvaraRadera
 11. Jaha, då var det siffrorna:

  % val ledare partisekr Regering

  - 14 6,1 Lööf Arthursson* Löfven

  - 10 6,6 Maud O Flanking* Reinfeldt 10 - 14
  - 06 7,9 Maud O Hägglund Reinfeldt 06 - 10
  - 02 6,2 Maud O Hägglund Persson

  - 98 5,1 Daleus O Alterå Persson
  - 94 7,6 O Johansson G Pettersson Persson
  - 91 8,5 O Johansson G Pettersson Bildt 91 - 94

  - 88 11,3 O Johansson G Pettersson Carlsson
  - 85 8,8 Söder G Johansson Palme
  - 82 15,5 Fälldin A Pettersson Palme

  - 79 18,1 Fälldin A Pettersson Fälldin II, III 1979–1982
  - 76 24,1 Fälldin Jonnegård Fälldin I 1976–1978
  - 73 25,1 Fälldin Jonnegård Palme
  - 70 19,9 Fälldin Jonnegård Erlander

  * Gruppledare: AW Jonsson

  Men det går naturligtvis inte att ändra på detta, sedan Sverige begåvades med PR-byråer, som sas betalar politiker lön för att fortsätta slippa arbeta, och fortsätta leva i sin låtsasvärld, och detta är tillåtet, dvs att partierna slipper redovisa intäkter, och det inte finns några begränsningar mellan PR-industrin, och de som betalar PR-maskineriet, så får vi finna oss i att folkets valda Riksdagsledamöter är knapptryckare och nickedockor, det enda undantaget inom C verkar vara Staffan Danielsson, och riksdagsmäns oberoende, passar inte in i det nya pluralistiska enfaldiga mångfaldsverige. Men det finns alltså precis lika många relativister inom S, Vp, Fi, Fp, för att inte tala om tidelagen inom LUF. Moderaternas intresse för intersektionalismen är nog mer sunt, dvs
  man har inkorporerat det amn behövde, för att hänga med tiden efter valstugereportaget. S.W

  SvaraRadera
 12. Apropå bönder...
  Varje litet lamm, eller kalv som föds måste registreras inom trevdagar och få en klar identitet.
  Som förs in i ett centralt dataregister. Skulle detta inte stämma kommer myndigheterna ut på gården och anlivar djuren som inte går att identifiera...
  Då det anses vara en smittorisk.!!???

  När det gäller folk som kommer in över gränsen så behöver ingen av dem någon identitet eller de kan påstå vad som helst...
  Multiresistena bakterier och en massa andra egendomliga sjukdomar har dessa människor med sig...
  Men det har ingen betydelse....

  En intressant utveckling av samhället.

  SvaraRadera
 13. DNs fantastiska artikel i klartext:

  heja heja - nu börjar det roliga.

  "DN har läst ett internt direktiv till polisens kommunikatörer."

  S.W Tack gode gud DN. Tack gode gud polisen, ute i verkligheten. Hoppas det kommer fram vem som ligger bakom uppåt.

  DN "Trots att polisen har en ständigt uppdaterad bild
  av säkerhetsläget för de i dag cirka 157.800 asylsökande
  ges ingen information till massmedia."

  S.W Detta avser 2015, det fanns ju en säng bäddad 2014, och året innan, och en orsak till att polisledningen fattade beslut om kod 291. Nu inleds 2016, med kod 291 som kontrollmekanism, tror rikspolischefen att att det snart är ordning på torpet och koden kan myglas bort?

  Man har åkt dit på kod 291, pga budgetskäl, dvs staten är kostnadsansvarig första två åren, och ansvaret mellan olika distrikt (budgetansvar) kräver att kommenderingar kors och tvärs i landet kodas, för att man ska veta vilken chefs resurser som polischefen i Sverige kommenderar var, eftersom han måste se till att hans chefer håller strikt budget. Detta ska bli intressant att följa.

  Tänk om Skolverket skulle kommendera alla landets kompetenta lärare till utanförskapsområden, och inte ersätta dessa lärare där de är anställda, och sedan sekretessbelägga allt, så att alla föräldrar till barn som blir utan lärare, inte ska kunna följa upp, varför man fattade det centrala politiska beslutet.

  Polisen är grunden för hela samhället, och nu ska man sekretessbelägga vad polisen används till, och tror på något sätt att detta inte märks i vardagen, där polisens arbete plötsligt upphör, lycka till, koden taggar ngt ESV kallar ”prestation” men resultatet i form av effekt på samhället, verkar de alltså inte förstå, eller beakta konsekvensen av, stackars Ygeman. Polisen kommer vara lojal mot uppdraget, och offentliggöra detta via pressen, eftersom polisledningen är ute i vild galopp, långt utanför lagen. När lagen inte fattar detta, är något inte rätt, och du brukar det ganska snabbt barka åt skogen.

  Polisen måste tagga 291 för att hantera intern kostnadsallokering mellan distrikt, men även för att hantera statens kostnadsansvar visavi kommunerna, som kör all migration via privat upphandling, som för kostnadsersättning av staten, och då måste detta taggas, 8första två åren, pga statens ansvar, sedan går alla kostnader naturligtvis att sopa undan, därefter åker "utmaningen" vidare till kommunens skattebetalare, och kodas inte eftersom ”resursen” då är Svensk, och kallas istället för utanförskapsområdesmedborgare – först i den kommunala omsorgen blir vi alla jämlika statistiskt. :-)

  DN "Varje anmälan där målsäganden, den misstänkte eller
  en förhörsperson är migrant måste nu märkas med den
  särskilda koden ”291”."

  "Detsamma (kod 291) gäller brott eller händelser kopplade
  till platser eller fastigheter som är aktuella i sammanhang
  kring flyktingmottagande."

  S.W Hoppsan, man utpekar alltså en "utmaning" - gott så, hade man kodad detta från start, hade inte situationen uppstått, dvs genom att blunda och ducka (Svensk flathet) så har man spelat fel krafter i händerna. ocy nu gör man det ännu värre, suck, inte ens våra parlamenterariker, riksdagsmännen, som kontrollerar regeringen, får alltså insyn, i den ordning man styr över, demokratins grund, att den skyddas av lag och rätt, som yttersta garanteras genom statens polisens, monopol på våld, den där centraliseringen av polisen, som Bea Ask införde inder den store strategen, kommer plötsligt i ett nytt ljus, finns det ingen statsvetare eller hisorieker som kan upplysa media om varför polis och rättsvårdande myndigheter (domsagor) är förankrade regionalt, det är den demokratiska urgrunden, att medborgarna själva kontrollerar staten. S.W

  SvaraRadera
 14. äntligen - tack gode gud, är DN tillbaka i verkligheten, det finns hopp, demokratins banerförare, står för demokratins grund, transparensen, Glasnost.

  DN ”26 oktober 2015 hade "dessa problem" blivit
  så omfattande att Noa införde en relationskod för
  alla ärenden ”som berör migrantsituationen”.


  S.W Jepp, Eliasson kan man lita på, nitisk och behov
  av kontroll :-)

  När han kommenderar polisen att hantera den ordning som inte fick komma fram under hösten, när det inte fanns begränsningar för Sveriges åttanden….. Det rekylerade uppenbarligen :-)

  Hur kodade polisen detta innan?.....När Sveriges statsminister sjöng "we shall overcome", i Brygghuset med Ylva och Alice?

  Innan Eliasan och Co kommendera iväg ordinarie polis,
  att vakta gränsen och bevaka flyktinganläggningar,
  man börjar ju förstå varför Margot vill införa värnplikt,
  det är ju nära ett krigs- eller undantagstillstånd,
  fast under full kontroll.

  DN "Polismyndigheten gör bedömningen att
  uppgifterna är arbetsmaterial."

  S.W Då kan inte ens polisens egna jurister OSL och FL,
  Notera "bedömning" man dömer i egen sak, låt en domare döma,
  och nöj er inte, media, att ta del av polischefens godtycke
  via tramsiga förkläden, så kallade kommunikatörer, fråga
  den juridiskt ansvarige, myndighetens chefsjurist, så får vi
  se om vederbörande kan förklara detta närmare....

  "– Det är ovanligt, normalt brukar det inte vara
  några problem när journalister begär ut uppgifter
  om anmälningar eller händelserapporter."

  - säger pressekreterare Stephan Ray.

  S.W Alltså ny rättstillämpning, utan rättslig prövning, kommunicerat av en press-sekreterare som verkar förstå något i vart fall.

  S.W arbetsmaterial är enligt praxis (förvaltningslagen och OSL tex samtalsanteckningar, men absolut inte direktiv hur polisen ska styras, (command & control)

  Brott mot offentlighetsprincipen, TF, OSL, arkivlagen, förvaltningslagen, bland annat.

  Man kan inte fatta sekretessbeslut, där beslutet i sig själv, är sekretessbelagd, i synnerhet inte inom polisen, den nyligen centralstyrda, om ett icke diariefört direktiv, (diktat alltså)
  med ett beslut, som inte finns på pränt, som ska motiveras.

  Detta luktar Eliasson lång väg, Stalin satt faktisk sin kråka på en hel den sjuka beslut, men långt ifrån alla, Adolf tillämpade samma teknik, man låter andra springa ärendena, och dikterar för sina underlydande, i beroendeställning, att de ska utföra olagligheter, springa diktatets ärenden, detta kommer inte att sluta väl.

  Regeringen har nog med problem, och en polismyndighet som sätter sig till doms över demokratins grundval, och utmanar den fria pressen, är ett grundskott mot vår författning, detta är på riktigt, det är inte Orwells onda dröm.

  Genom att inte diarieföra den handling som ligger till grund för att mörka fakta, rikspolischefen är tom jurist.

  Gissa om det är rikspolischefen som ligger bakom,
  nu är det en tidsfråga innan poliser med moral,
  själva följer lagen, tex grundlagen, och skickar
  informationen vidare, meddelandeskyddet gäller,
  och gäller även när en generaldirektör väljer att
  bryta mot lagar och förordningar, för att hålla
  fasaden uppe, hur länge tror Eliasson att han kan
  mörka detta?

  DN "I handlingen, som aldrig diarieförts, står följande:"
  S,W Notera, aldrig har diarieförts – rör alltså beslut om ett nationellt krisläge, kan då uppdragstivaren, statsmakten utvärdera om den verkställande operativa myndigheten verkligen fölker uppdraget?

  "Koden används som arbetsmaterial för den dagliga lägesbilden."

  (LÄGE = rapporterad verklighet)

  ”Den dagliga lägesbilden är hemligstämplad varför
  det som står där inte ska lämnas ut /.../”

  ”Ingenting ska ut i pappersväg gällande Alma-kommenderingen
  så länge den pågår.”

  ”Angående resurskod 291 som blivit känd för media."

  S.W Oj, varför skulle den inte vara känd, den ligger
  till grund för styrningen av polisens resurser. Om
  tex medborgarna undrar var alla poliser tagit vägen
  som ska upprätthålla ordningen i tex utanförskapsområdena

  Moment 22
  S.W

  SvaraRadera
 15. Repris - en gång till:

  (för det är så jävla osannolikt bra, som parodi, för monumental felnavigering, om vad som är uppdraget och uppgiften för polisen, rättsväsendet, att just vara konskevensneutral, om man så vill, fru Justitia ska inte döma på förhand, och av plikt följa de procedurer, som leder till att rätt blir rätt. Milde Moses. Det är ju klart som själva fan, att rikspolischfen är generalpolitiker, precis som Migrationsverkets GD, vilka skojare.
  Läs högt för var enda domare och rättsexpert:
  (vad säger advokatsamfundet)

  DN "Koden används som ARBETSMATERIAL
  för den dagliga LÄGESBILDEN."

  S.W Koden, som är ett beslut att föra statistik över lag, ordning och brott, tex koder för mord, hot, banmisshandel, våldtäkt, stöld, terrorism, utpressning etc är alltså inte arbetsmaterial, om det rör all annan polisiär verksamhet, eller är dessa också hemliga? Då kan man begära ut underlaget ändå, och be polisen sekretessbesluta detta, genom så kallad maskering. Dvs man kan ta reda på mängden 291, och man kan jämföra den öppna kodningen före och efter 26 oktober, och jämföra 26 oktober bakåt under låt säga 3 - 5 år, (ett uppsatsämne för någon som är vaken på polishögskolan) och så kan man se förändring för allt som inte är kod 291, haha, Eliasson kommer sitta med skägget i brevlådan, om han inte avskaffar kod 291, men då klarar de inte av kodningar för den status migranterna har, under första två åren, när staten är kostnadsansvarig, herre jösses, hur ska de hemlighålla detta fram till valet 2018? S.W

  DN "Den dagliga LÄGESBILDEN
  är HEMLIGSTÄMPLAD
  varför DET (vad? informationen)
  som STÅR där
  INTE ska lämnas ut /"

  S.W notera

  Det som är lägesbilden för ett nära nog undantagstillstånd ÄR
  arbetsmaterial, hm, lite lösa anteckningar, och alltså inget
  fullständigt underrättelseunderlag, nänä, man får göra om hemläxan, och kalla det regelrätt beslutsunderlag och databas-fakta, som man sedan får fatta ett diareiefört beslut, från rikspolischefen själv
  att sekretessbesluta, lämna ut maskerad fakta, som sedan kan överklagad till en förvaltningsdomstol, avs beslutet.

  Men att bete sig på detta sätt är ett rent tryckfrihetsmål.

  Kopplingen mellan den dagliga lägesbilden, som fylls på,
  dag för dag, månad för månad, är alltså pågående arbets-
  material, som är hemligstämplat, men arbetsmaterial är
  inte hemligstämplat, det finns bara ingen skyldighet att
  lämna ut anteckningar från ett telefonsamtal i en förunder-
  sökning. Men detta är ju värre än vad som går att före-
  ställa sig. Vår egen polismyndighet, meddelar öppet, att
  man bryter mot det som är demokratin grundläggande princip,
  dessutom med virriga felaktiga argument, luktar Eliasson
  lång väg, bara en mycket hal person som han, har kunna
  komma på detta bisarra godtyckliga egenmäktiga tolkning
  av Svensk lag och rättstradition, detta måste få efter-
  verkningar, det är brott i den högre skolan, och dessvärre
  klarar han sig på uppenbarhetsrekvisitet.

  Detta är inte illa - det är monumentalt - fullfjädrad mjuk oegentlig statskorruption, polisen styrs av vettvillingar som medvetet bryter mot….(Tror Clint Eastwoods andra Harry-film, har samma tema)

  Undrar vilken förebild man är för poliskåren i allmänhet….

  Polsiledningen har inte probleminsikt, om konsekvensen av att kommunicera vad de fattat beslut om, och detta till yttermera visso är polisen, symbolen för lag och ordning (order) S.W

  SvaraRadera
 16. ".../ INGENTING ska ut i pappersväg gällande
  Alma-kommenderingen så länge den pågår.”

  S.W Detta implicerar rädsla för utskrifter från IT-sytemet, (utskrifter loggas), men man kan ta kopior på utskrivan loggade utskrifter, och ta bort ID på dokumentet, så år inte källan att spåra, dessutom går det att begära ut all systemdokumentation och vem som är ansvarig för:

  - Systemansvarig – resp systemförvaltare
  - Informationsansvarig.

  Och begära ut all tillgänglig information ur registret som helhet, då kommer farbror polisen få problem på den juridiska avdelningen, som ska fatta beslut, eftersom beslutet blir ett tryckfrihetsmål, och prövas direkt i hovrätten som ett tryckfrihetsmål, detta blir bara bättre och bättre. Demokratins banérförare, slår undan fötterna på demokratins fundament, transparensen. Vart är vår demokrati på väg, DN är i vart fall tillbaka. välkomna. S.W

  SvaraRadera
 17. DN ”Sekretessbeslutet har fattats av
  kommissarie Håkan Nilsson vid
  polisens avdelning för KRIS-beredskap.”

  S.W Naturligtvis – polisen är i kris, operativt,
  men vad värre är, man är i kris avseende synen
  på grundläggande spelregler för statens (polisens)
  styrning, detta är långt ute tassemarken avseende
  makt och röta.

  Det är väl snart undantagstillstånd,
  så kan Eliasson införa ännu er begränsningar
  för demokratins grundvalar.

  DN ”Motiveringen är att 291-koden”

  ”innehåller vissa uppgifter som hänför sig till
  verksamhet för att förebygga brott och det kan antas
  att syftet med beslutade eller förutsedda åtgärder
  motverkas av om dessa uppgifter röjs”.

  Vi tar det en gång till:

  ”innehåller vissa uppgifter som hänför sig till
  verksamhet för att förebygga brott”

  S.W inklusive brott under utredning.
  Vad som avses är att det går att koppla
  samman brott, tex mordbrand, våldtäkt,
  mord, hot med verksamhet som hänför sig
  till Sveriges flykting-åtagnade, och mörkas
  dessa, kan an alltså inte ge medborgarna möjlighet
  att demokratiskt korrigera detta, genom att tex
  rösta p partier som vill ge polisen mer resurser,
  tex både höja lönen och numerären. Gud hjälpe oss.

  Vad har vi gjort för att förtjäna denne Eliasson,
  som inte bara Reinfeldt verkar ha varit förtjust i.

  DN ”och det kan antas att syftet med
  beslutade eller förutsedda åtgärder”

  S.W Syftet dels med kodningen och den verklighetsbild
  den ger, dvs att kommendera polisen till alla flykting-
  anläggningar, innebär att det kommer fram, hur de resurser
  som är över för vanligt ordinärt polisarbete, och då får
  alltså både medborgare och brottslingar reda på det, måtte
  de autonoma grupper av män som tagit över förorterna jubla,
  och kvinnorna, ja, vad ska man säga, ingen bryr sig i Sverige,
  mer än om fasaden av feminismen.

  ”motverkas av om dessa uppgifter röjs”.

  S.W hänvisning till syfte av:

  BESLUTADE

  eller

  FÖRUTSEDDA

  ÅTGÄRDER

  åtgärd = ett annat ord för order, dvs kommenderingar som tär budgetresurser från ordinarie uppdrag, inom ett distrikt, ansvarsområde till ett annat, detta ska mörkas, jojomen, hur ska våra demokratiskt valda riksdagsmän då kunna utvärdera om den "opolitiske" Rikspolischefen är demokratisk, dvs följer lagarna,
  om inte ens staten själv kan utvärdera vilka beslut ledningen fattar,
  och hur ska stackars Ygeman kunna veta att att hans verkställande myndighet, inte drar en vals tom för regeringen?

  hipp hipp hurra, välkomna bankrånare, lägenhetstjyvar,
  kör så det ryker, verkar fritt gram med upplopp i förtorterna med)
  alla fattar, vad det handlar om, att mörka verkligheten.

  ”– Det finns ingen anledning att kommentera detta
  ytterligare, svarar Håkan Nilsson på fråga
  om hur han resonerat.”

  S.W Nä, för skulle han utveckla detta,
  så kommer någon att bura in honom, för brott mot TF och OSL :-)

  - ”På vilket sätt skulle arbetet skadas av en statistisk uppgift om antalet anmälningar?”

  ”– Det står ju i beslutet.”

  S.W världsklass, rekord i att idiotförklara polisledningen. (självmål)

  Beslutet är oegentligt, det går inte att fatta beslut
  som man anger, och enligt rättspraxis är det även ett
  beslut att inte fatta beslut. Nu har man fattat beslut
  om dels sekretess, dels att all kodning av brott och
  resurser är arbetsmaterial, med den inställningen kan
  ju allt staten gör vara. work in progress

  Demokrati är lika fint som feminism, om man skiter i vad det betyder,
  S.W

  SvaraRadera
 18. När demokratins yttersta beskyddare inte förstår
  kopplingen mellan transparens, demokrati, insyn,
  pressfrihet, meddelandeskydd, medborgarnas rätt
  att kontrollera det statsmakt, som de själva till-
  sätter, inkl den våldsmakt staten har för att skydda
  medborgarna, så sätts det mesta ut spel.

  Välkommen till overkligheten med Eliasson,
  snart startar han ytterligare ett Lean-projekt.
  utan att veta vad Gemba betyder.

  ”Flera av polisens cirka 200 kommunikatörer
  har till DN uttryckt oförståelse inför den
  stränga SEKRETESSEN.”

  S.W man kan inte sekretessbesluta arbetsmaterial, däremot kan man sekretessbelägga en massa saker, och dessa sekretess-beslut kan överklagas. Nu har rikspolischefen skapat ett verkligt självmål. Detta ska bli skoj.

  ”– Vi tvingas hänvisa till ett beslut
  som vi inte begriper, säger en person med
  trettio år i yrket.”

  S:W Det gör nog ingen domare heller :-)och inte heller Eliasson själv, han begriper bara ”makt = rätt” Detta är oegentlig postmodernism, och Stalins hejdukar skulle känt igen hela nspråkjargången.

  Sanningsministeriet har talat.

  ”– Att kalla siffrorna för arbetsmaterial är heltokigt.
  Vi är en myndighet och ska redovisa fakta, punkt slut,
  säger en annan källa.”

  S:W just så.

  DN ”Uppgifter om brott och andra incidenter
  är inte det enda som sekretessbelagts.
  Även antalet arbetstimmar som Alma hittills
  krävt är hemligt.”

  S.W Går att få ut via ekonomisk bokföring,
  och den ska man kunna få ut, i vart fall riksrevisionen.

  DN ”Som DN tidigare berättat har i princip
  alla verksamheter fått skjuta till resurser –
  från utryckning och brottsförebyggande till
  telefonavlyssning, brottsplatsundersökning
  och utredning.”

  S.W Jepp, här är den begravda hunden, statens
  åtagande till hela världen, klaras inte av med
  statens resurser, och istället för att anpassa
  munnen efter matsäcken (lyxfällan) så allokerar
  man ok resurser från statens ordinarie uppgifter,
  för att låtsas som att allt går enligt plan,
  budgeten ska hållas, verksamheten, vad som är
  föremålet för budgeten, kommer inte ens i andra hand,
  i själva verket får inte ens verksamheten (effekten)
  komma fram överhuvudtaget.

  DN ”Uppgifterna ingår i ett pågående ärende och
  är av betydelse för det fortsatta arbetet i
  kommenderingen med bedömning av fortsatta
  förstärkningar och personal”,

  S.W God dag yxskaft, var lär sig polisen att
  skriva nonsens? Är det kommunikationsvetenskap?

  DN ”skriver stabschef Kenneth Edholt
  och nekar DN att ta del av tidsredovisningen.”

  S.W Jaha, stabschefen, detta ska vara ett beslut från myndigheten, som D ska begära att det fattas, så att beslutet att neka, går att pröva rättsligt, när man nekar DN, då är man ute på hal is. S.W

  SvaraRadera
 19. ”Polisen ger över huvud taget inte ut ett enda av
  de beslut som fattats inom ramen för Alma."

  S.W så klart.

  "I stället för att, som normalt, pröva varje
  enskilt beslutsprotokoll meddelar Kenneth Edholt
  att uppgifterna är sekretessbelagda i dess helhet.”

  S.W herre jösses, i sin helt, pågående arbetsmaterial,
  kommer Eliason undan med detta, är det kört, då har
  självaste rikspolischefen skjutit vår demokrati i sank.

  DN”– Så länge Alma pågår lämnar vi inte ut någonting,
  säger han.”

  S.W Diktat(ur)

  DN ”Källor inom polisen talar om en oroväckande mörkläggning.”

  S.W milt uttryckt, detta kommer att rekylera, var så säkra.
  Polisen har folket på sin sida, och regeringen kommer att
  få problem att förklara detta, då det är politiken som mål-
  sätter polisen, ger dem resurser och instruktioner via stats-
  liggaren, om inte polisens mål går att utvärdera, sätts statens
  och regeringens ansvar för styrningen av riket ur spel.

  DN ”– Situationen börjar bli farlig. Allt som snuddar vid invandringsfrågan ska hållas hemligt och min enda slutsats
  är att man av något slags politiska skäl inte vågar visa
  verkligheten som den är, säger en anställd på polisens kommunikationsavdelning.”

  S:W Jepp, alltid fara när demokratins grund sätt ur spel,
  och det är fler än en sak som blir farlig.

  Hela förtroende för staten, polis, sätts i gungning,

  DN ”Inom Noa tar man kritiken med ro.”

  ”– Vi är helt opolitiska, det har ingen relevans alls,
  svarar kommissarie Håkan Nilsson.”

  S.W haha, vilken ynklig knähund, att han inte skäms.
  Men var är Eliasson? Och vad säger chefen Ygeman?

  ”DN:s uppgifter väcker reaktioner även utanför polishuset.

  – Det här är det nya normalläget och myndigheten måste
  tydligt förklara varför man nedprioriterar annat än Alma,
  säger polisfackets ordförande Lena Nitz.

  – Det är fullständigt bisarrt att påstå att övergripande
  statistik skulle skada polisens arbete, säger Nils Funcke,
  expert på offentlighetsfrågor.”

  S.W det är helt overkligt, och enligt Hobbes skäl att
  göra revolution, vilket Svenskarna förefaller göra genom
  att rösta på SD, jag sympatiserar djupt med denna metod,
  att göra revolution, den är på ngt vis demokratisk, och
  visar på hur djup sjukan är hos vår ledande elit. S.W

  SvaraRadera
 20. Kollade en sak till. Eliasson var ökänd som GD och avskeda var enda handläggare FK, som gjorde otillåtna slagningar, nu har första ärendet kommit upp på polisen, dvs en konstapel som regsiter-slår på kollegor, kändisar eller personer som saknar relevans för det egna arbetet, och se, vederbörande klarade sig med en varning, vilket är rätt beslut, men säger lite om att GD inte är lika kaxig längre, det är trots allt polisen :-) S.W

  SvaraRadera