tisdag 19 januari 2016

Uppdaterade flyktinggrafer

Nedan ser ni mina flyktinggrafer med dagsstatistik. De är nu uppdaterade tom 18 januari. Gällande ensamkommande har migrationsverket slutat presentera statistik per dag, varför dagssnittet per vecka är inlagt.

Som ni ser har antalet fallit kraftigt.


Nivåerna verkar ha stabiliserat sig på runt 1000 pers i veckan den senaste tiden, vilket på årsbasis skulle bli 52 000. Men då ska vi komma ihåg att historiskt är denna den absoluta lågsäsongen för migrationsströmmarna. Troligen kommer det öka igen om 2-3 månader och vi kommer närma oss en total uppemot 100 000 för 2016, om inte transitländerna tar sitt ansvar. Vi kommer även se nya vägar för flyktingarna. Båtar från Nordafrika kommer öka igen när Turkiet drar åt kranen, vi kommer även se ett inflöda öster ifrån, ivrigt påhejat av Ryssland. Blir det dock stopp i de länder som gränsar mot Ryssland Vitryssland och Ukraina kommer dessa transitländer dra åt gränskontrollen igen då man inte vill sitta med svartepetter enligt känd förebild i EU. Troligaste är dock att totalen för 2016 kommer vara avsevärt lägre än 2015 pga ett antal samverkande faktorer, där de svenska gränskontrollerna spelar en mindre roll. Dock är signalpolitik mkt viktigt och många tror nog att Sverige är stängt nu och styr kosan till mer närliggande mål.Antalet ensamkommande har minskat mkt kraftigt. Orsakerna kan vara flera, dels är inte ensamma män från MENA fullt så poppis längre i EU, dels talas det om ålderskontroller i Sverige, där många nog inte skulle klara att vara ensamkommande längre, dels kan det vara så att de Afghanska familjer som faktiskt hade råd att skicka iväg sönerna nu har gjort det. Dvs en ketchupeffekt, där vi nu får ett mindre strilande flöde framöver.

Nedan ser ni den Reinfeldtska puckeln som knäckte den humanitära floskelmakten. Rött är 2014, blått 2015.Totalen per år.
Som alla vet var 2014 extremt och 2015 mkt extremt. För 2016 kommer vi med säkerhet ha avsevärt läge nivåer än förra året.9 kommentarer:

 1. 50000 är också extremt högt i längre perspektiv. Anhöriga kommer därtill. Svenskarna kommer att bli utrotade som fungerande etnisk grupp inom mycket kort tid. Därav dålig framtidstro, vilken kommer bli ännu värre om några år då svenskarna i de svenska områdena inte kommer undan längre.

  SvaraRadera
 2. Intressant. Den som lever får se.

  Tror inte vi har sett slutet på "åtgärder" (dvs åtstramningar).

  SvaraRadera
 3. På pappret är Sverige ett kristet land. Flest medlemmar. Visst är det trevligt med dop och bröllop men hur många är det som är "riktiga" troende, dvs gå på söndags gudstjänst osv? Gissar på ganska få. Kanske något annat trossamfund håller på att gå om. Nåväl, som ni säkert vet släppte den kristna organisationen Open Doors nyligen sin årliga rapport över vilka 50 länder i världen där det är svårast att utöva sin kristna tro. Länderna 1-9 extrem förföljelse, 10-25 mycket allvarlig förföljelse, 26-50 allvarlig förföljelse. Jämförde detta med Migrationsverkets statistik varifrån våra asylsökande kommer. MVs siffror inom parentes.
  1. Nordkorea(-)
  2. Irak(3)
  3. Eritrea(4)
  4. Afghanistan(2)
  5. Syrien(1)
  6. Pakistan(-)
  7. Somalia(5)
  8. Sudan(-)
  9. Iran(6)
  18. Etiopien(9)
  I en del länder är det dödsstraff på att konvertera från Islam till någon annan religon. Man kan ju bara hoppas på att de som kommer nu inte tar med sig dessa värderingar och kultur. För det gör dom väl inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant jmf. Man kan ju ana att en del av de som kommer är från just den förföljda kristna minoriteten. Spånar kanske ihop ett inlägg kring detta.

   Radera
  2. Gör gärna det. Egentligen är statslös på fjärde plats på MVs lista men denna har jag inte räknat med. Baserat på 2015 års asylsökande. Inte för att jag är religiös av mig men Open Doors läsning är ganska intressant. Klicka på något av länderna för vidare läsning. Förenade Arabemiraten tex med dödsstraff för konvertering som jag nämnde hittar man först på 47:e plats. Kan ju bara tänka sig hur situationen i länderna 1-9 måste vara.

   Tack för en suverän blogg!

   https://www.open-doors.se/vart_arbete/wwl2016/

   http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asylsokande---de-storsta-landerna.html

   Radera
 4. Man får ju inte glömma det som redan kommit, samhällets arbete med att skaffa riktiga bostäder och sysselsättning har ju inte ens börjat.

  SvaraRadera
 5. Så länge Sverige har kvar välfärdssystemet, och i princip beviljar alla som kommer hit någon typ av permament skydd, och har ett överbaelstat system, som inte hinner med att utreda, och löser flakshals-problemet med tex bostäder med beslut om humanitet, dvs hellre fria (uppehållstånd) än fälla, ( skicka tillbaka den hjälpbehövande), samtidigt som vi signalerar att alla som är här illegalt, får tillgång till sjukvård och utbildning (för barn), och vi tillhandahåller resurser, i form av ekonomiska bidrag, så kommer den person som kommer hit, få en 100-falt ökad tillgång till stadigvarad inkomst, relaterad läget man kom från, varför incitamentet att ta sig till EU finns kvar.

  Alla övriga EU-länder kan vinka förbi asylsökande, då alla vet att destinationen är Sverige, och att ändra EU-reglerna kommer att ta tid. Har tyskland gränsen öppen, är det enkelt att ta sig dit, och sedan ska bara Danmark passeras, och väl i Danmark är det inte svårt att ta sig till över sundet, i princip kan man paddla på en luftmadrass i vår, från Helsingör.

  Flyktingsmugglingen är lönsam, utan risk för smugglaren, eftersom den sker under humanitetens mantel.

  Sedan spelar det nog mindre roll om det "bara" kommer 52 000 flyktingar, varav 45 000 män, eller 100 000 varav 90 000 män,
  det är individer som ska placeras i en kommun, som ska skaffa fram bostad, SFI, tandvård, sjukvård, introduktionsprogram, skola, förskola, arbetsmarknadspoltisk åtgärd, adminostration, tolk, god man, etc etc. och samtidgt ska kommunen sköta sitt ordinarie uppdrag.

  Det är det man nu ser inom polisen med kod 291, sannolikt är över halva polisstyrkan i Sverige upptagen med att hantera flyktingar, och då hinner de inte med sina ordinarie uppgifter, att hantera brott, som ju är en funktion av social standard och framtidsutsikter.

  Så samhället hamnar i en situation där krisläge är normalläge, och i krisläge fungerar alltså inte normalläget, det som medborgarna förväntar sig när de betalar skatt, och där ett gott exempel är själva regeringen, du hinner ju inte regera, de sitter i krissamtal, och är det inte flyktingar, så är det interna klåperier.

  Lösningen ligger så klart i att ta bort alla ekonomiska incitament att ta sig hit, och eftersom detta inte kommer att ske med mp i regeringen, och kommer att göra ont ont för S vänsterflygel, så kommer det att dröja. Under tiden hinner borgerliga blocket omgruppera, och låta S ta smällen, för den säck Reinfeldt och Co bäddade. Det måste alltså bli mycket sämre innan det kan bli bättre.
  S.W

  SvaraRadera
 6. Efter sommaren kommer höstbudgeten, och sedan kan medborgarna utvärdera vad skattebetalarna får för sin skatt, fungerar samhället eller inte, och tror man på framtiden eller inte. Det ser inte väldigt ljust ut med vare sig tro eller hopp, och mitt i allt detta ska centerpariet förklara varför vi ska öppna gränsen, och då kommer de att leverera svaret, vi tar bort alla incitament och bidra att komma hit, dvs ingen:

  föräldraförsäkring
  ingen A-kassa
  ingen sjukpeng
  inget socialbidrag
  inget bostadsbidrag
  ingen ersättning för att ta hand om handikappade

  Därtill:
  Allt bistånd till kvinnor och barn i 3e världen, inget tullande
  i statsbudgeten att använda 1 %målet för inrikespolitik....

  Ta bort asylrätten, bort med gode män, och börja bygg fängelser, för det kommer att behöva spärras in 10.000.tals människor som kommer hit, som tvingas försörja sig på oegentligheter, det kommer nämligen inte att finnas arbeten.

  Därtill, acceptera all lokal alternativ rättstillämpning, i synnerhet inom familjerätt, och synen på kvinnor.

  Acceptera svartbyggen och kåkstäder.

  Medelklassarbeten kommer därtill att få sänkt lön,
  jmfr underbetalda poliser, denna medelklass, som förväntas bära upp det nya proletariatet, genom ett tjänstesamhälle, men så har ju Reinfeldt förklarat att 100.000-tals arbeten kommer att rationaliseras bort.

  Ekvationen går inte riktigt ihop.

  Viker skatteunderlaget (och nu anses vi befinna oss i högkonjunktur, finns ju utgifterna och rättigheterna kvar, dvs incitamentet att smuggla sig till Sverige, och då ökar incitamentet att rösta med fötterna, dvs att infödd etnisk svensk medelklass flyr från kommuner som är bortom räddning, varpå politikerna inför storregioner, och för över försörjnings-ansvaret på motsvarande landsting, och ingen normalt funtad människa vill bli politiker, och ansvara för eländet, varför det blir fritt fram för psykopaterna. Det har hänt förr. De här tendenserna har ju bara börjat, och polisen går på knäna, för övrigt borde ingångslönen för en Svensk polis ligga på runt 30 000 kr och slutlönen som erfaren vanlig polis runt 40 000 kr, men då ska man förklara varför inte sjuksyrrorna ska ha samma lön. Socialsekreterarna, är i principen redan privatiserade och åkt upp många snäpp i lön. S.W

  SvaraRadera
 7. Marknadskrafter är magiska, och kanske förstår sig inte politiker på marknadsekonomi, för annars hade de kanske arbetat som företagare?
  Företagsklimatet är ju fantastiskt, i vart fall för välfärdsindustrin, som mjölkar pengar från offentligheten. Den marknadsandel som blir över hos skattebetalarna, efter skatt, som ska finansiera det som är normal marknadsekonomi, räcker sas inte riktigt till. Inte heller offentliga medel för investeringar, eftersom vi nu kallar en världens mest uppenbara konkurs, för en investering, det är en rätt osannolik eufemism, en förmodad investering någon gång i framtiden, när och hur stor blir return of investment, och vad är det man har investerat i? Människor utan utbildning, som ska bo ute i obygden, och arbeta inom näringslivet?
  För några offentliga arbeten blir det inte, och vilken privat arbetsgivare ska anställa, och sitta på risken? Nä, näringslivet hantear detta, genom att det är staten som genom monopol p våld och upprätthåller lag och ordning, står för inkomsterna, genom skatt.
  HUr det ska kunna uppstå en privat arbetsmarknad, utan intäkter via kommunkassan, som ger skatteintäkter, handelsöverskott och tillväxt, återstår att se. LOU kommer att underminera det mesta, eftersom man upprätthåller skådespelet genom att ha kvar "bör"-värdena, men inte kommer att kontrollera ÄR-värdet. Det är då fifflarna och och de riktiga myglarna träder in, och man kan tänka sig organiserad brottslighet inom tex äldrevården, var intäkterna, de reala, ligger, är enkelt att lista ut. I valet 2018 får vi veta mera, hur den skattebärande medelklassen ser på framtiden. Männen tar alltid första smällen, sedan tassar kvinnorna efter, när det inte finns någon risk för det sociala nätverket, ängsligheten är enorm, och när andelen kvinnor som sympatiserar med SD överstiger 20 % släpper skuldfaktorn taget, den där skuld- och skamkänslan, som ju är en spegling av den sociala kontexten, är mycket spännande, ett slags svenskt kulturarv :-)

  Miljöpartisterna klarar nog inte av att förklara detta begripligt, och förmodligen inte heller centerkvinnorna. Så man kan väl antal att så länge rättigheterna - som tillkommer alla som tar sig hit utan ID och med en bra historia, (flyktingsmugglarna vet i realtid vilka "berättelser" som fungerar och inte) - finns kvar, så kommer PULL-faktorn finnas kvar, och att ändra på detta kommer aldrig mp gå med på, det skulle ju undergräva hela partiets existens, tron att jordens resurser är gränslösa :-) Så länge incitamentet finns kvar, och bankerna kan låna ut hittepåkapital, kommer inte stömmen minska nämnvärt, och om inte annat har Turkiet och Grekland norra Europas borgens- och kreditvärdighet i ett järngrepp, no bail, no border, varför det blir mer lån, och en intressant utmaning 2018 och EU-valet året efter. Någon federation hinner de inte med, och då hänger det lite på Tyska banker och väljare, vart väljare i Tyskland ska gå, (tänk att SD var otänkbara i Sverige före 2010). S.W
  S.W

  SvaraRadera