torsdag 2 juni 2016

Angående SE som världsledande i våldtäkter

Idag surras det lite om antalet våldtäkter i SE vs världen.

Det finns tydligen ngn film från Gatestone (som jag inte sett) där man använder antalet anmälda fall och jmf med andra länder.

Naturligtvis är det helt omöjligt att använda antalet anmälningar som argument när man jämför olika länder. Det finns en rad faktorer som spelar in, precis som sägs i denna artikel.


Det finns dock ett par andra intressanta saker med detta. För det första att kvinnor från icke jämställda länder anmäler mindre. Detta visades ju också i senaste kalla fakta, då kvinnorna anser att det är skamligt att anmäla eller att utsättas för sexualbrott. Vi vet ju också att man i många islamiska länder, straffar brottsoffren, dvs kvinnorna. Frågan är då om mörkertalet kommer öka i SE nu när många kvinnor från MENA kommer hit? Man kan då också dra slutsatsen att antalet våldtäkter är mkt högre i dessa länder än vad statistiken visar. Hur mkt högre vet vi inte, men det visar på vikten av att vi omedelbums skickar ut migranter som tror att samma "regler" gäller här som i deras hemländer.

För det andra undrar jag lite varför relativt begränsade yttringar från vissa grupper får så stort utrymme, är det kanske för att klumpa ihop alla som är kritiska till den förda migrationspolitiken till en brun massa och sedan förkasta oss? Som bekant är jag mkt kritisk till den förda politiken, men min kritik bygger på fakta, inte felaktiga statistiska manövrar. Men risken är uppenbar att man försöker klumpa ihop oss rationellt kritiska med alla andra kritiker, oavsett deras argument.

Man kan dock inte göra annat än att fortsätta ta fram fakta och leverera så att folk kan ta egna välmotiverade beslut. Vill man ex att SE ska lägga 230 miljarder 2016-2020 initial migrationskostnad så får man tycka det, men då också räkna med högre skatter, lån som ger mindre handlingsfrihet i framtiden, påfrestningar i välfärden (då det inte går att trolla fram personal och infrastruktur). Till detta kommer också kommunernas kostnad för baracker mm samt arvetsförmedlingens ökade kostnader där vi igår såg att det saknas 2 miljarder för "etablering".

Sen har vi frågan om vilka som kommer hit? De som kommer skall ha ett kladerfritt förflutet, leva enligt våra lagar och seder i ett sekulärt samhälle, skaffa sig jobb och egen försörjning. Gör man inte det har man förbrukat sin rätt att vara här. Om de sedan är Yazidier, Iranier, Finnar eller Albaner struntar jag i, då etnicitet och hudfärg är ngt kulturmarxisterna får hålla på med.
24 kommentarer:

 1. Utlandssvensk2 juni 2016 11:01

  "Naturligtvis är det helt omöjligt att använda antalet anmälningar som argument när man jämför olika länder"

  STOPP!!!!! Gå inte i den fällan! Det där är ett helt unikt argument, som endast existerar just i Sverige. Men här är det å andra sidan snart det enda argumentet för de som fortfarande vill inbilla sig att Sverige är ett lugnt och tryggt land.

  Självklart är antalet anmälda brott en utmärkt utgångspunkt för jämförelser, men som i många andra fall är siffrorna mest jämförbara mellan länder som är liknande. Det är inget konstigt med detta! Att man inte skulle jämföra Sverige med Danmark eller Schweiz pga. Sydafrika är helt annorlunda är så djupt löjligt att det knappt finns ord.

  Både Danmark och Schweiz hade liknande siffror som Sverige vad gäller våldsbrottslighet för 40-50 år sen. Nu ligger Sverige 500-1000% högre.

  Och om någon påstår att "anmälningbenägenheten" är högre i Sverige än i Schweiz, så kan jag rekommendera en politisk karriär i MP, där ni kan röka gräs med likasinnade. Verkligheten är helt uppenbart att man i Schweiz anmäler i MYCKET högre grad. Så om antalet anmälda misshandelsfall är 10 gånger högre i Sverige än i Schweiz (vilket ungefär stämmer) är den verkliga skillnaden i antalet brott MYCKET större, inte tvärtom.

  För övrig är nog den mest länkade artikeln internationellt om just våldtäkter i Sverige denna:

  https://cavatus.wordpress.com/2012/03/24/sweden-a-raped-country/

  Jag översatte den till engelska och deltog en hel del i debatten.

  PS.
  Tycker du att det är seriöst att hänvisa till en artikel av Lisa Magnusson? De flesta 7 åringar håller högre nivå.
  DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ante mig att du skulle få en stroke ;). Trodde jag skrev in jämförbara länder och om de har samma system att mäta i texten, men det föll nog bort i ursprungsinlägget. Självfallet kan man inte jämföra siffror om de tas fram på olika sätt.

   Jag använda artikeln då den delas flitigt och jag tyckte det var lämpligt att utveckla resonemanget lite avs personers vandel mm

   Radera
 2. Håller med Utlandssvensk: man kan naturligtvis inte jämföra anmälningsstatistik mellan, exvis, Sverige och Yemen, eller ens Sverige och Spanien. Själv skulle jag även vara tveksam att jämföra våldtäktsstatistik mellan Sverige och Schweiz - för jag tycker att det är ganska stora mentalitetsskillnader mellan de länderna, men där vet nog Utlandssvensk bättre. Att man däremot inte skulle kunna jämföra Sverige med Danmark, Norge, Finland, Nederländerna - och även UK, trots att även UK har ganska annorlunda sexualmoral än Sverige - är naturligtvis befängt. Och vi ligger skyhögt över dessa jämförbara länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utlandssvensk2 juni 2016 15:10

   Mentaliteten i Schweiz är ungefär som den var i Sverige på 50-60 talet. Sen tillkommer att det inte finns några utanförskapsområden.

   Jag har bott länge i UK också (på 90-talet) och även om jag gillar britterna och trivdes bra där skulle jag nog hävda att det finns större mentalitetskillnader mellan UK-Sverige än Schweiz-Sverige. Britterna är ganska egna, fast på ett trevligt sätt. Men deras acceptans för att inget fungerar drev mig till vanvett ibland.

   Radera
 3. Angående Sveriges våldtäktsstatistik,vad är det som säger att den är överdriven?kanske andra länder tar för lätt på sin syn vad som är våldtäkt.Fråga Magnusson om hon tycker att bara penetrering skall betraktas som våldtäkt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det absolut, titta på vissa länder i MENA där man straffar offret. Finns självfallet inte i ngn statistik.

   Radera
  2. Att döma av hur många debattanter på vänsterkanten, av olika social konstruktion, hävdar att de ofta varit på fest med våldtäktsmän sker det väldigt många våldtäkter i Sverige och då mest på "vänsterfester".

   Intressant med dessa för någon månad sedan frekventa uttalanden på många olika ställen på Internet, är att de plötsligt kommer så många samtidigt. Förmodligen var det någon insikt de kommit fram till på något diskussionsforum, eller fest, som sedan spreds?

   Radera
 4. Hej.

  Antal anmälda fall är just det och inget annat. Antal fällande domar är en sak. Etnicitet och relationen offer och gärningshen ytterligare en. Avtjänad tid jämfört med utdömd tid, återfallsfrekvens, grad av våld, med mera: allt detta är sådant som vi har data på, eller kan skapa data om. en jämförelse med annat land måste skapas så att den görs 'allt annat lika' och eliminerar skillnader i definitioner, eller presenterar flera olika resultat beroende på valda definitioner. Intresset är dock noll från Brå:s sida.

  Mörkertal hör öht inte hemma i en diskussion, eftersom det endast är i bästa fall en slumpartad gissning och i sämsta fall önsketänkande och hitte-på.

  Sociometrisk data för gärningshens och offerprofiler borde vara av intresse.

  Debatter och analyser av mer svårmätta faktorer (synen på övergrepp, sociokulturella faktorer) görs lämpligen med en kombination av ett batteri attitydundersökningar kombinerat med djupintervjuer och jämförelse med hårda data, samt jämförelse med vad respektive lands lagtexter och juridiska tradition säger.

  Inget man som enskild slänger ihop på en p*sskvart, om säger så.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Apropå anmälningsbenägenhet och polisens intresse för anmälda (sexual-)brott i andra länder (Tyskland) kan jag berätta att civilklädd polis just har varit här för att få ett vittnesmål av min son, som var i närheten när en fyllerist förolämpade hans tjejkompis med könsord och även blottade sig ett ögonblick (vilket sonen inte var vittne till). Måste ju säga att jag var förvånad över att polisen åkte ca 3 mil (och tillbaka) för att få ett vittne i ett sånt fall en månad efter att det hänt. Att polisen dök upp på brottsplatsen förvånar mig dock inte, då detta skedde i centrum av en större tysk stad, där det alltid finns polis närvarande. Själv har jag aldrig anmält liknande saker, "för man vill ju inte ställa till besvär för den upptagna polisen". Vilket alltså den här tjejen gjorde, fast hon själv startat tjafset och tydligen hade allt under kontroll. Den svenska diskussionen om lägre anmälningsbenägenhet i "andra länder" har jag alltid tyckt vara totalt verklighetsfrämmande efter alla mina år utomlands.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utlandssvensk2 juni 2016 14:52

   " Den svenska diskussionen om lägre anmälningsbenägenhet i "andra länder" har jag alltid tyckt vara totalt verklighetsfrämmande efter alla mina år utomlands."

   Ja, den är helt grotesk. Jag har bott länge i UK och polisen där är mycket mer alert än i Sverige. Detsamma gäller Spanien.

   Sen är Schweiz ett extremfall. Polisen här kommer och gör full CSI om din cykel bli stulen! Alla anmäler allt och om det är fråga om grova våldsbrott blir det ett otroligt pådrag.

   Varje liten by har en bemannad polisstation och tillgängligheten är 100%. Finns inte på kartan att det skulle vara telefonkö eller att polisen inte skulle komma.

   Radera
  2. Som en liten godbit kan nämnas att om du hittar en stulen cykel i Stockholm, så har hittegodsexp öppet två timmar kring lunch EN dag i veckan. Den ligger dessutom innanför biltullarna, så du får betala rejält i skatt för att vara hederlig (och sannolikt ta ledigt från arbetet, pga den snåla exp tiden).

   Vilket skämt!

   Radera
  3. Utlandssvensk2 juni 2016 15:05

   Innan jag flyttade till Schweiz så jämförde jag brottsligheten mellan olika länder. Det här var för kring 15 år sen och det finns då utmärkta siffror från Interpol. Sverige låg redan då skyhögt över alla andra länder i Västeuropa och när man jämförde med Schweiz var antalet anmälda brott per capita mellan 5-10 gånger fler.

   Men det fanns ett undantag! Schweiz låg pyttelite högre vad gällde bilstölder. Jag fann detta märkligt, så jag grävde i saken. Det visade sig då att i Schweiz var cykelstölder inkluderade i samma kategori som bilstölder!

   Radera
  4. I SE kan man ju ta uphittade föremål i eget förvar och sedan göra anspråk på godset efter några månader om ingen gett sig till känna. Anmälningsfrekvensen för vardagsbrott är nog otroligt låg i SE. Möjlogen gör man det om försäkringsbolaget kräver en anmälan (som snabbt skrivs av).

   Radera
 6. Det här var faktiskt det konstigaste inlägget på den här bloggen hittills. Allt pekar väl på att Sverige ligger extremt högt när det gäller våldtäkter, och den ändrade definionen (som många desperat anför) blev ju bara ett litet "hack" i kurvan. Det synes ju klart att Magnusson har en agenda. Om vi slår Botswana är inte lika intressant som en jämförelse med andra västeuropeiska länder, som Utlandssvensk påpekar.

  Sen detta:

  "Frågan är då om mörkertalet kommer öka i SE nu när många kvinnor från MENA kommer hit?"

  Förhållandet M:K är väl åtminstone 2:1. Ett stalltips borde väl vara att den där 2:an kan komma att påverka statistiken mer än att 1:an drar ner den sönderkramade "anmälningsbenägenheten". Tror Okkam är på min sida :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror ni missat poängen med inlägget,det handlar inte om att ta artikelförfattaren i försvar, utan om att peka på en del saker som har samband med artikeln. Sen vidhåller jag att det inte går att ta anmälningsstatistik och jämföra rakt av och hävda ngt. Som Rikard skriver ovan krävs det mkt mer ingående analyser för att närma sig sanningen. Och sanning och fakta är ngt som ligger mig varm om hjärtat.

   Radera
  2. Utlandssvensk2 juni 2016 16:44

   @ Tartarus,

   Jag tolkade poängen som samma gamla tjat om att man inte kan jämföra antalet anmälda våldtäkter i Sverige med andra länder pga. samma gamla trams som man har tuggat i 10 år nu. Följande är då relevant:

   1. Samtliga typer av våldsbrott har absolut exploderat i Sverige de senaste 30-40 åren.
   2. Om det ska vara någon mening att prata om anmälningsbenägenhet måste man då rimligen hävda att det gäller samtliga dessa kategorier.
   3. Som jag och andra har påpekat är sanningen med all säkerhet att anmälningsbenägenheten är betydligt lägre i Sverige än i andra västländer. Att kurvorna för antalet våldsbrott försiktigt pekar neråt de senaste åren beror, helt uppenbart, på en kollaps vad gäller viljan att anmäla.
   4. Det stämmer att definitionen av våldtäkt har blivit vidare i Sverige, men detta gäller för många västländer. Kanada och USA har t.ex mycket mer omfattande regler än Sverige. pga. omfattande utökningar de senaste 10 åren.

   Men visst, om man ska börja jämföra Sverige med Yemen och andra MENA länder finns det uppenbara skillnader (än så länge). Men vad är meningen med sådana jämförelser? Att konstatera att Sverige inte riktigt är helvetet på jorden, även om vi inte längre är ett fungerande västland?

   Radera
  3. Jo, förvisso. Men jag ser rött när unga, oerfarna kvinnor ges dessa megafoner att torgföra sitt hat mot "rasister" istället för att närma sig ämnet på ett sakligt sätt.

   Jag håller med om att (kriminal)statistik från många länder uppvisar brister. Tex kan självmordssiffror vara helt orimligt låga i vissa länder där det är en synd. Och i många länder i tredje världen måste du betala en muta för att öht en anmälan ska tas upp, osv.

   Till yttermera visso är det rimligt att anta att Brottsförnekande rådet manipulerar siffrorna så gott de kan. Svensk brottsstatistik är tyvärr mycket opolitlig pga att BRÅs produktion tar politiska hänsyn. När det gäller våldtäkter specifikt brukar ju Hradilova tona ner allt vad tygen håller.

   Sammantaget pekar det mesta på att Sverige helt enkelt har en massa våldtäkter, och med god marginal slår länder i närområdet.

   Radera
  4. Utlandssvensk2 juni 2016 17:40

   "När det gäller våldtäkter specifikt brukar ju Hradilova tona ner allt vad tygen håller."

   Ja, minst sagt! I krönikan som jag länkar till ovan beskrivs ett inslag med henne i SVT får några år sen. Nu kan jag inte hitta klippet, men jag har sett det flera gånger. Det är nästan overkligt! Det handlade om den kraftiga överrepresentationen av MENA män vad gäller våldtäkter och Hradilova stod rätt upp och hävdade att kvinnorna inbillar sig pga. att de är rasister. Det är Kalle och Pelle som överfaller dem, men de ser en mörk arab pga. fördomar!

   För övrigt finns det en ganska bra historisk genomgång av BRÅ och deras lögner i samma krönika.

   PS.
   En av de främsta kritikerna mot BRÅ var länge ingen mindre än Reinfeldt! Fast när han hamnade vid makten upphörde all kritik!

   Från 2002:

   "Justitieutskottets moderate ordförande Fredrik Reinfeldt anser att BRÅ måste göras om i grunden:
   - Forskningen måste stå fri. Den måste vara opolitisk och inte bunden av regeringen.
   Enligt Reinfeldt får BRÅ:s rapporter ett väldigt medialt utrymme - trots att de ofta är tunna.
   - De säger att brottsligheten inte växer. Jag kan bara konstatera att åtminstone när det gäller våldsbrottsligheten och organiserad brottslighet så säger alla att det ökar - utom BRÅ."

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/article10269696.ab

   Radera
  5. Angående statistik och Brå kan ni gärna läsa mitt gamla inlägg "myten om islamofobi" om ni inte redan gjort det.

   Radera
  6. @6-10 en av mina poänger var ju just att dessa megafonpersoner gör allt för att klumpa ihop alla migrationskritiker till en klump som använder sig av bristfälliga jämförelser och därmed försöker förminska alla argument mot det pågående haveriet. Däri ligger en del av mina skepsism att använda sig av bristfälligt underlag i sin migrationskritik. Det finns ju oceaner att ösa ur om man enbart använder sig av ovedersäglig fakta.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  9. @ Utlandssvensk, Tartarus

   Mer fakta, mindre megafoner är ett utmärkt recept. Hur blev Hradilova (tjeckiskt påbrå?) talesman i våldtäktsfrågor, var det just för att hon har en agenda. Ur minnet så har hon politiska engagemang som skulle kunna göra det än mer troligt. I såna fall har vi en myndighet med en talesman som till stor del representerar sig själv. Då ska hon inte avlönas av skattebetalarna.

   Felskrivningen opolitlig ovan var fö en rätt rolig freudian. Jag satt och tänkte på hur politiserad och opålitlig BRÅ:s output är :-)

   Radera
 7. Utlandssvensk2 juni 2016 15:22

  Här är en rejäl genomgång av hur brottsligheten har utvecklats i Sverige sen 1975:

  https://toklandet.wordpress.com/2016/02/23/sverige-ar-astryggt/

  SvaraRadera