måndag 13 juni 2016

MSB: En minoritet av bränderna på asylboenden är anlagda utifrån

Läser man tidningen kan man tro att en klar majoritet om inte alla bränder på asylboenden är anlagda av utomstående arsenister.

MSB har utrett saken och det visar sig att 11% av 180 bränder är anlagda av utomstående. Resten är orsakade inhouse, genom olyckor eller illdåd.

Egentligen är man inte förvånad att media ger en snedvriden bild av något migrationsrelaterat. Att inte objektivt rapportera fakta skadar folks förtroende för media och risken för marginalisering av dessa ökar, vilket är helt i sin ordning om de far med osanning. Senast igår såg vi ju SR ekots haveri när man inte sände ljudet från Polisens presskonferens i Orlando. 

Sen är det naturligtvis så att en brandattack har större nyhetsvärde än att ngn glömt popcorn på spisen, men man rapporterade nog lite för många bränder med braskande rubriker om sabotage.

3 kommentarer:

 1. Utlandssvensk13 juni 2016 20:54

  Off Topic:

  "Migrationsverket planerar att starta ett asylboende med 852 platser i Solna. Kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) är upprörd och har begärt möte med Migrationsverkets generaldirektör.

  – Det är orimligt att Solna som den tredje minsta kommunen ska ha ett av Sveriges största asylboende, säger han.


  Det var i ett brev den 2 juni som Migrationsverket meddelade Solna stad om att man avser att öppna ett boende med 852 platser för asylsökande i Solna. Oklart var i kommunen, och i vilken typ av anläggning.

  – Det kom som en rejäl chock. Vi har inte fått någon information om det här tidigare. Det är uselt skött av Migrationsverket. De säger inte ens var de ska ha boendet. De har en plats som de upphandlar men vägrar berätta var, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M)."

  http://mitti.se/plan-pa-boende-for-852-asylsokande-pehr-granfalk-en-rejal-chock/

  Man spekulerar frisk på FB och hetaste kandidaten verkar vara Radisson Blu Royal Park Hotel i Hagaparken!

  https://www.flashback.org/t2731232

  SvaraRadera
 2. Off-off topic: har boendeN (pl) blivit till "boende" i modern svenska? Ser det numera titt som tätt. Här ovan alltså i tidningssvenska, som ju är en hyfsat stark normgivare. Grattis Solna, förresten :)

  SvaraRadera
 3. Ligger inte Solna i framkant med att integrera utlänningar till arbete?Granfalk har inte förstått vad Reinfeldt menade med öppna er hjärtan,för de som kommer att äga landet.

  SvaraRadera