onsdag 1 juni 2016

Media och källkritik

Jag tänkte bara helt kort kommentera det tragiska fallet med Alexander Bengtsson. Ni vet Uppsalapolitikern som hotades konstant pga sina åsikter.

Den senaste gången det slogs upp stort var när han blev knivskuren/attackerad i sitt hem en natt i mars. Redan när jag såg nyheten förstod jag att detta var falskt.

Om man blivit hotad vid ett flertal tillfällen, går man inte och öppnar sin dörr mitt i natten utan att veta vem som ringer på.

Nyheten om attacken slogs okritiskt upp enormt i media, inte ett andetag om att omständigheterna var märkliga.

Mkt riktigt delgavs AB misstanke om falsklarm två veckor senare, varvid han tog sitt liv.

AB var uppenbarligen en person som mådde dåligt och sökte uppmärksamhet, han fick den genom att hitta på diverse hot och han drevs till värre och värre lögner för att hålla uppe mediaintresset. Istället borde någon insett att detta var en person som behövde terapi i lugn och ro, inte mediahysteri på falska grunder. Media får nog anses ha ett visst ansvar för detta tragiska livsöde.2 kommentarer:

  1. "The truth never stands in the way of a good story" - oavsett konsekvenserna, men endast om den bekräftar värdegrunden.

    SvaraRadera
  2. Bengtsson blev ett offer för identitetspolitiken. Troligen hade han någon form av psykologisk problematik, och det verkar som att göra sig själv till ett offer för rasismen blev ett sätt att kanalisera sitt dåliga mående. Tragiskt.

    SvaraRadera