onsdag 29 juni 2016

Magiska polisarmband & seanser

Dan Eliasson gjorde igår en stor affär av att man satsar på att stoppa tafsandet på evenemang dör ungdomar är.

Bla genom en chatt på facebook och ett armband med texten "Polis avspärrat #tafsainte"


Det är bra om man tar tag i detta, men man kommer inte lösa problemet genom magiska armband och facebook tjattar. För att stoppa företeelsen skall tafsarna nås av budskapet och lyda det. Jag tror de annonserade åtgärderna inte kommer göra endera. Möjligen kommer tafsarna på Aftonbladets ledarsida sluta (vad jag förstått har man där gått man ur huse och luftat hur man varit mot tjejer).

Ska man tro rapporteringen från de stora omskrivna fallen har tafsarna varit av utländsk härkomst till stor del varför chattar på svenska på facebook torde ha begränsad effekt.

Det enda verkningsfulla är att visa sin närvaro på festivaler, samt ha civilpoliser på plats som plockar bort tafsande element.

För några dagar sedan kunde vi också läsa om en kommun som haft seanser med personalen och MKB som ska HBTQ certifiera hela personalen. Det finns visst ingen gräns för hur orimligt detta landet har blivit, realla lösningar på realla problem lyser med sin frånvaro. Istället har man imaginaära lösningar på verkliga och påhittade företeelser.

32 kommentarer:

 1. Det är Eliassons lösning på alla problem. Då personalen var överarbetad och missnöjd på migrationsverket fick de ett "gnäll inte" armband.

  På något vis handlar detta för mig mest om Ygeman, han lovordas men låter ett genuint arsle som Elisson sitta kvar och ger sig på den laglydigaste och skötsammaste grupp vi har i samhället, jägarna och sportskyttarna. Samtidigt låter han riktiga banditer härja helt fritt i Malmö och en del förorter.

  Måste vara den enklaste sak i världen att sätta dit stenkastare och andra puckon. Rigga fällor, låt några spanare gömma sig och filma sedan när en brandbil eller ambulans kör in och blir attackerad. Inte konstigare än att det finns övervakningskameror på banker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som är satta att administrera det nya kulturella paradiset Sverige gör så litet som möjligt för att bevara svenska värderingar.På stadens trottoarer möter jag främmande män och kvinnor med 5 barn ,kvinnan kör barnvagnen med magen i vädret.Kalles kaviar barnen blir en minoritet inom 20 år,men vem bryr sig bland makthavarna,alla är utbytbara,enfalden triumferar ljust byts mot mörkt.

   Radera
  2. reason dette latte29 juni 2016 11:13

   No mind, no problem. Jedi master. Film är på riktigt, faktiskt.
   https://www.youtube.com/watch?v=1BOMU1KjQJo

   Var är psykologpolisen? Det vill säga psykologer med polisiära befogenheter som åker runt på Sveriges anstalter (myndigheter) och fängslar nötterna. Kom ihåg hur det gick för tsarfamiljen när de vaggades in i Rasputins esoteriska läror. Där står Sverige idag, fast "demokratiskt".

   Radera
 2. Nu är väl ändå gränsen till det sinnessjuka passerat, den kollektiva psykosens apex. Jag drar härmed igång förberedelser för min personliga exit:sverige.

  @Utlandssvensk, skulle Schweiz vara intresserad av en högutbildad högskattebetalare? I sverige är jag numer lägst på rangordningen, en paria.

  Ödmjukast
  Roten till allt ont

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utlandssvensk29 juni 2016 16:31

   @ Roten till allt ont,

   Jo, min uppfattning är att för en skötsam, högutbildad, manlig etnisk svensk, finns det inget land på jorden där man behandlas sämre än just Sverige. Det är bättre överallt, men väldigt mycket bättre i Schweiz.

   Radera
  2. Ja, snudd på varje dag när jag vaknar och kollar igenom nyhetsflödet måste jag nypa mig i armen för att försäkra mig om att jag inte drömmer. Sverige har blivit så jävla rubbat att det inte finns ord för det längre.

   Men jag har nog slutat bli upprörd. Det går inte att skylla på enskilda makthavare längre. Folket har som kollektiv sig själva att skylla. Såhär går det när en majoritet är dumma får som litar blint på överheten och fryser ut de obekväma stackare som vågar påpeka att kejsaren är naken.

   I ett normalt land hade en idiot som Eliasson aldrig blivit rpc till att börja med. Hade någon ändå gjort det misstaget hade han snart fått foten - annars hade ansvarig minister ifrågasatts av journalister och väljare. Men inte i monarkin Absurdistan. Här går det finfint att förstöra myndighet efter myndighet utan att någon reagerar.

   Radera
  3. Utlandssvensk29 juni 2016 17:28

   @ Tompa,

   En möjlig förklaring är feminiseringen. Det förefaller finnas ett samband mellan graden av kvinnligt inflytande och graden av självskadebeteende. Sverige är klart mest feminiserat av västländerna och Schweiz befinner sig i motsatt läge, eftersom kvinnorna här fick rösträtt 50 år senare än i andra länder.

   Jag säger inte att det säkert är så, men det är den mest troliga förklaringen jag har stött på. Här är en provokativ video på ämnet:

   https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw

   Radera
  4. Så går det när man fyller hela media med vänsterfeminister, tillslut indoktrineras folket och det mest onormala blir normalt. I ett sådant samhälle kan Dan Eliasson "Knulla i Bangkok", gå hur långt som helst.

   Enda hoppet är Trump så vi får ett slut på galenskaperna.
   https://www.youtube.com/watch?v=zBPOnXJ7zrA

   Radera
  5. @ Utlandssvensk,

   Jo, jag har varit inne i de tankebanorna själv. Kvinnor röstar mer utefter vad som känns rätt och saknar generellt förmåga till konsekvenstänk. Lysande undantag finns naturligtvis.

   Frågan är vad man gör åt detta? Själv är jag inte beredd att gå så långt som att säga att kvinnlig rösträtt var ett misstag. Åtminstone inte ännu.

   Man kan ju alltid dra det ett steg längre också. Det var trots allt en riksdag som enbart bestod av män som beslutade att ge kvinnor i Sverige rösträtt långt före många andra länder. Så det är något i hela samhället som inte stämmer. Feminisering kan vara ett ord för det, men det är i så fall inte bara kvinnor som utgör den feminiserande kraften.

   Dit jag kommit i min egen analys har att göra med den svenska konflikträdslan och konsensustänket. Detta gör att människor i allmänhet har svårt att säga ifrån och att avvikare blir hårt bestraffade av majoritetetn. En mycket viktig komponent är också bristen på personligt ansvar som genomsyrar alla nivåer i samhället i Sverige. Vi röstar exempelvis på partier och inte på personer. När något gått snett finns oftast en genuin ovilja att utpeka någon som skyldig. Det "bara blev så" och sen rinner allt ut i sanden utan något ansvarsutkrävande. Exempel: Thomas Quick-rötan, tsunamidebaclet, sjunkande skolresultat, ökande brottslighet, överskridna budgetar (se Migrationsverket). Bakgrunden till detta tror jag är konflikträdslan och mesigheten. Svensken vågar inte vara så konfrontativ att han pekar ut någon som skyldig (eller t.ex. påstå att migranter ljuger om sin ålder). Det är enklare att låtsas som det regnar och titta åt andra hållet.

   Nästa fråga är naturligtvis varifrån denna konflikträdsla kommer? Här är jag mer osäker, men tror det handlar om geografi och demografi. Sverige är ett kallt och glest befolkat land. Vi har historiskt sett inte behövt konfronteras med varandra. Om det nån gång blev gruff med bonden i granngården så var den enklaste lösningen att låta det hela bero. Det fanns gott om utrymme för båda och man behövde inte träffas nåt mer om man inte ville. Också av vikt att Sverige varit oerhört homogent. Det uppstår helt enkelt inte så mycket konflikter inom en och samma folkgrupp och vi har därför ingen vana att behöva hantera dem och stå upp för oss själva.

   Kort sagt är min preliminära slutsats att undergången för Sverige som vi känner det är mer eller mindre att betrakta som en oundviklig naturkatastrof i en global och rörlig värld. Vi hade helt enkelt aldrig förutsättningarna som krävdes för att klara oss långsiktigt i konfrontationen med mer aggresiva folkslag. Det finns en viss tröst i den tanken.

   Radera
  6. Utlandssvensk29 juni 2016 21:04

   @ Tompa,

   "Vi hade helt enkelt aldrig förutsättningarna som krävdes för att klara oss långsiktigt i konfrontationen med mer aggresiva folkslag."

   Det kan man kalla "dronthypotesen", dvs att svenskarna är som de vinglösa fåglarna på isolerade öar som inte hade förstånd att frukta de första människorna som anlände.

   "människor i allmänhet har svårt att säga ifrån och att avvikare blir hårt bestraffade av majoritetetn."

   Jo, så är det. Detta påminner en hel del om dynamiken i Tyskland under 30-40 talet. Kanske är styrkan hos germanska folk, dvs. vår förmåga att alla dra åt samma håll, även vår stora svaghet.

   Vem vet? Men de självmord som vi nu ser bland västländer lär bli lika omdebatterade som romarriket fall. Om vi har tur! Annars blir det bara mörker och bönemattor...

   Radera
  7. @ Utlandssvensk

   "Det kan man kalla "dronthypotesen", dvs att svenskarna är som de vinglösa fåglarna på isolerade öar som inte hade förstånd att frukta de första människorna som anlände."

   Ha, ha. Träffande och kul liknelse.

   "Jo, så är det. Detta påminner en hel del om dynamiken i Tyskland under 30-40 talet. Kanske är styrkan hos germanska folk, dvs. vår förmåga att alla dra åt samma håll, även vår stora svaghet."

   Kul med någon som tänker likartat =) Visst är det en ödets ironi att samma mekanismer som skapade ett totalitärt samhälle med stöveltramp också frambringar dess totala motsats, det fullkomliga låt-gå samhället Sverige.

   Men kanske är dagens Sverige mer att likna vid den dysfunktionella Weimarrepubliken, som också hade en ineffektiv stat men stor polarisering och konflikter mellan olika grupperingar. I så fall kanske vi nu krattar manegen för en stark ledare som lovar att lösa våra problem. Vissa har ju förutspått att svenskarna kommer svänga 180 grader när tålamodet är slut.

   Själv vet jag inte vad jag ska tro, men klart är att om vi vill ha tillbaks ett fungerande och välordnat samhälle så krävs metoder som få av oss (inklusive mig) vill veta av. Ännu.

   Radera
  8. Utlandssvensk29 juni 2016 22:41

   "Men kanske är dagens Sverige mer att likna vid den dysfunktionella Weimarrepubliken"

   Jo, det går att argumentera även för detta.

   Men min grundpoäng är att Sverige och Schweiz har haft nästan unikt lika förutsättningar i modern tid och att det därför är meningsfullt att studera skillnaderna. T.ex faller dronthypotesen enligt mig , eftersom Schweiz har haft fred lika länge som Sverige.

   "Själv vet jag inte vad jag ska tro, men klart är att om vi vill ha tillbaks ett fungerande och välordnat samhälle så krävs metoder som få av oss (inklusive mig) vill veta av. Ännu."

   Så är det. Många svenskar förefaller hoppas att det ska bli kommande generationer som tvingas att ta de otrevliga besluten (eller gå under). Men utvecklingen går nog för snabbt nu.

   Radera
  9. En teori är att svensken i gemen är fostrad att låta "någon annan" besluta, göra vad som måste göras, ta dom obekväma besluten etc.
   -Någon annan ska göra min ekonomi bättre. Ska garantera min pension.
   -Någon annan ska betala mina stora bostadslån om det kraschar.
   -Någon annan ska sköta säkerhetspolitiken och försvaret.
   -Någon annan, tex. EU eller grannländerna, ska reda ut flyktinghaveriet vi själva skapat. I samma fråga får kommunerna i landet nu ta notan för vad staten har skapat.
   Om sverige är i fara så inte bara förväntar vi oss, utan kräver, att någon annan ska hjälpa oss. Det är deras moraliska plikt. "vi har varit naiva" så det är OK.

   Schweiz ställer krav på sina medborgare. Ideliga folkomröstningar där man tvingas ta ställning. Annars klaga inte. Man tar ansvar som medborgare för sin by, stad eller land. Man tar ansvar för sitt liv, sin ekonomi etc. Om man inte gillar något säger man så och bildar opinion och ställer krav på politikerna.
   -Schweiz litar bara på sig själva och sina egna förmågor. Hindrar naturligtvis inte utbyte med omvärlden, bara det gynnar dom själva.
   Alltså det vi i sverige skulle kalla "osolidariskt" med vårt Orwellska nyspråk.

   Radera
  10. Jo, jämförelsen med Schweiz är intressant. Men mitt sinne nöjer sig inte med förklaringen att Sverige är mer feminiserat. Jag frågar mig då: Jaha, och varför blev det så? Det måste i så fall finnas någon mer grundläggande skillnad som förklarar varför utvecklingen gått åt olika håll i de båda länderna.

   Jag är inte så insatt i schweizisk historia, men en delförklaring kan vara att landet ligger mitt i den krutdurk som stavas Europa. Schweizarna har fått lära sig den hårda vägen att omvärlden kan vara fientlig och farlig och de har därmed ärvt en starkare sammanhållning och känsla av gemenskap. Vi i Sverige har i stället levt i en skyddad verkstad i vårt hörn av Europas utkant och kunnat fortsätta vår dronttillvaro ett tag till.

   Tack för intressant diskusison. Nu ska jag nanna kudden..

   Radera
  11. Schweiz är ett konservativt land, så enkel är förklaringen. Är du konservativ misstror du snabba politiska lösningar och politiskt skapade förändringar av samhället. Svenskar har aldrig varit för en stor och fri invandring enligt SOM-institutets mätningar, ändå har politikerna drivit på detta och ingen har protesterat. Politikerna ser sig som progressiva och folk lägger sig inte i. Mer konservatism, riktig konservatism, reflekterande och med kunskap. Det är vad Sverige behöver. Glöm inte, för 30 år sedan var Sverige och Schweiz förhållandevis lika, sedan drog Schweiz ifrån. Vad har de gjort för att få sådan utveckling? Välavvägda reformer för att stärka landet och ekonomin.

   Q-bert

   Radera
  12. @Tompa
   "Vissa har ju förutspått att svenskarna kommer svänga 180 grader när tålamodet är slut."

   Det jag går och funderar på nu är när detta tålamod tar slut för den breda massan. Vad krävs för att att det skall brisera och hända nåt på riktigt? Tex så har det tidigare varit ganska accepterat att betala hög skatt i Sve. Men vart går gränsen? Vi är väl uppe på nivåer runt 60-70% idag, och om 2år kommer kommunalskatten ökas ca 5% på många håll. Inte särskilt mycket lön kvar att arbeta för längre.

   Tack för diskussionen ovan :)

   Rickard

   Radera
 3. Hej.

  Man kan göra det omvända:

  Sätta halsband av modellen: [https://en.wikipedia.org/wiki/Shock_collar] på kända förövare istället, och förse polisen med en kontroll-dosa.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Sahlins ande vilar över hela jvla29 juni 2016 11:36

  Sannolikt kommer det att fungera
  https://www.youtube.com/watch?v=FjuhW-4tyEI

  Händer det som av en sannolikhet ändå att någon tafsas på, så har det sannolikt inte hänt.

  Om ungdomarna viftar med händerna i luften mot sin favorit-DJ kommer de som försöker tafsa längre ner inte att se varningstexten eftersom varningstexter måste vara precis framför ögonen på människor för bästa effekt. Det är därför väg- och byggarbetare fick reflexvästar på sig.

  Kyskhetsbälte och reflexväst, där har vi något. Samt vägkoner för att skapa en säker zon på dansgolvet. Någon smart entreprenör kan ta fram ett kit på en vagn som tonåringarna kan köra runt med. Eller så låser vi in politiker och medhjälpare, slänger nyckeln och går vidare.

  Apropå seanser. Det var något tsarfamiljen hängav sig åt vid sluttiden för deras välde innan den Röda Revolutionen. Ungefär som dagens Kabbalah-studenter. Den som kan kapa människors tanke- och fantasivärldar har garanterat kassaflöde i många år. Ju mer fantasirikt, desto bättre kassaflöden.

  Vilka är nu anställningskriterierna? Tro, hopp och aura-terapi
  https://www.youtube.com/watch?v=1BOMU1KjQJo

  SvaraRadera
 5. Vi kommer inte tafsa på tjejer med armband.
  Varma hälsningar
  //Mouhaumed

  SvaraRadera
 6. Borde inte texten på armbanden vara på arabiska för att ha effekt? De nyanlända kan väl inte svenska? Och borde man inte också ha armband med texten "Ingen misshandel, tack", "Råna någon annan" och "Mörda inte mig"? Jag förutsätter förstås att Muhammedarna respekterar önskemålen.

  SvaraRadera
 7. Nja, en hel del är ju analfabeter så arabiska eller annat skrivet lär inte hjälpa. Dessutom är arabisk text kränkande och exkluderande mot svenskar av somaliskt ursprung.

  SvaraRadera
 8. Vi har att göra med människor från primitiva kulturer, detta kan bara lösas på två sätt.

  1) Burka till alla svenska tjejer.
  2) Kapa sn*ppen på förövarna, dvs gör dem till enucker.

  Vi får se vilket av alternativen det blir.

  SvaraRadera
 9. Har man så svag moralisk kompass att det inte finns spärrar för att dra runt i grupp, fånga in och våldföra sig på unga kvinnor, kommer inte information givna på armband att hjälpa. Det kommer bara stigmatisera alla män så som potentiella förövare. För det är väl inte alla unga män som drar runt och kränker? Om man granskar statistiken finns det kanske någon grupp som utmärker sig?

  Q-bert

  SvaraRadera
 10. Att vänsterpress är som den är det vet vi. Men vad har hänt med Bonnier och alla svenska lokala tidningar?

  De älskar globalism och folkbyte. Gärna byråkratisk globalism där ingen har en aning om vem som styr och ingen kan ställas till ansvar. De älskar att produktion försvinner ut ur väst. De vill censurera media (ha bort konkurrenter).

  De gillar inte att folk har egna åsikter och de gillar inte folkomröstningar.

  Snart måste vi göra uppror på riktigt, som på island.

  SvaraRadera
 11. Det är många gamla statsmäns analyser som inte
  hade platsat i den nya tidens problemlösningar,
  tänk om de kunnat ge plastarmband till polackerna
  1939? Ingen respekterar styrka idag, i synnerhet
  inte i Sverige, mer dialog. Tänk att ingen tänkt
  på att vi kan ersätta naturlagar och vetenskap med
  magiskt tänkande. Snart anlitar Danne astrologer.

  "No stronger retrograde force exists in the world.
  Far from being moribund, Mohammedanism is a militant
  and proselytising faith. It has already spread through-
  out Central Africa, raising fearless warriors at every
  step; and were it not that Christianity is sheltered in
  the strong arms of science—the science against which it
  had vainly struggled—the civilisation of modern Europe
  might fall, as fell the civilisation of ancient Rome."
  /Winston Churchill

  SvaraRadera
 12. Vad signalerar farbror Kalle inrikespolitiskt om vår utrikespolitik? (det är inte heller oviktigt, om det visar sig att rikspolischefens armband inte respekteras och det uppstår en mer gränssättande inrikespolitik, dvs att SD går som tåget i valet 2018.


  1. CB Merkels lugnare linje som dominerande (vann)
  över Jean-Claude Junckers något mer jäktade.

  S.W ett noll till nord-europa(s nationalstater avseende vilket Europa vi vill vara en del av)

  2. CB Man (övriga EU-länder) inväntar en ny brittisk regering
  efter det kommande konservativa partiledarskiftet",

  S.W Jo, det är inte oviktigt, vilka de väljer som ny ledare, och om det blir nyval eller inte, och nyval har både för- och nackdelar. Många parlamentsledamöter sitter löst, i synnerhet inom Labour.

  3. CB "och förväntar sig att denna lämnar ett besked
  enligt fördragets artikel 50 för att skilsmässo-
  processen kan inledas under ordnade former."

  S.W Trodde Juncker och Co att britterna skulle köra över sitt parlament? eller undvika frågorna om skilsmässa med skottarna, och träda ut under oordnade former, om några kan stormaktspolitik så är det britterna, och så har de världens mest briljanta press, som fullkomligt badar i cyniska kommentarer.

  Det kommer att bli högtid för debatt om de mest grundläggande frågorna, och under tiden hinner Muhammedanerna fortsätta med sina bombdåd, och skapa rädsla för "globaliseringen" och så Muhammedanerna gör ett gott jobb de med....Till vilket Europa vi kommer att få, så frågan är inte i någons hand.

  till detta "Proms in the Park" - det kommer säkert regiseras för att försöka samla förenade kungariket, dags att köpa biljett....

  http://www.bbc.co.uk/programmes/articles/3vsb5Jn0sqpCdsGKsZXSqQ6/proms-in-the-park-2016

  Skilsmässoprocessen är en kamp om olika intressen, företrädesvis mellan å ena sidan Bryssel och medlemsländerna å den andra. Federalisterna kommer nog försöka, men det är inte riktigt deras tid just nu, så britterna ska ta hänsyn till olika bundsförvanter(där norden är en komponent), nato en annan och de stora EU-medlemmarna. Bryssel-gubbarna kommer nog inte först i ledet. Först kommer att hålla samman kungarikena.

  SvaraRadera
 13. 4. CB "Och man sorterade ut hur dessa (frågorna om hur skillsmässan ska gå till) sedan skall hanteras mellan medlemsstaterna och de olika intressenterna i de olika institutionerna i Bryssel."

  S.W Detta är centralt, mygelspelet, den som styr processen styr saken.

  Spelet:
  GB < - > Skottland och Nordirland
  GB < - > medlemsstaterna (företrädesvis Tyskland och Frankrike)
  GB < - > Bryssel
  GB < - > de olika institutionerna i Bryssel.

  Skottland och Nordirland < - > England/Wales
  Skottland och Nordirland < - > medlemsstaterna
  Skottland och Nordirland < - > Bryssel
  Skottland och Nordirland < - > olika institutioner i Bryssel.

  Medlemsstaterna < - > GB
  Medlemsstaterna < - > medlemsstaterna (Tyskland och Frankrike)
  Medlemsstaterna < - > Bryssel
  Medlemsstaterna < - > de olika institutionerna i Bryssel.

  Bryssel < - > Storbritanien
  Bryssel < - > Skottland och Nordirland
  Bryssel < - > medlemsstaterna (företrädesvis Tyskland och Frankrike)
  Bryssel < - > Bryssel (de olika institutionerna i Bryssel)

  Det blir så mycket rävspel att det det absolut inte går att styra från Bryssel, så det bör bli en affär mellan de stora medlemsländerna, och här finns det uppenbart olika intressen som dessutom påverkas av kommande val i Tyskland och Frankrike. För många variabler för att någon ens ska vara i närheten av att kunna kontrollera processen, dvs komplexitet med hög risk att den som tror sig kunna påverka utgången genom agerande, lika gärna kan åka på rejäla bakslag.

  5. CB "I sedvanlig ordning hade det utbrutit en animerad rivalitet kring frågan.

  S.W I Bryssel :-) Bjäbb mellan kommissionen, rådet och parlamentet, och olika delar av dessa. I slutändan handlar det om vilka villkor britterna ges, och hur mycket övriga EU kan förlora på att inte ge britterna goda villkor:

  federalisterna: ”Sig själv till skräck och androm till varnagel”
  Medlemsstaterna: ”Bryssel till skräck och Federalisterna till varnagel”

  alltså synen (respekten):
  - folkvilja (demokrati)
  - lagar och förordningar
  - moral och etik (människosyn) som inte kan lagstiftas fram.

  Den där demokratin är nämligen lite farlig, för den kan bitas/rekylera, om inte ledningen drar slipstenen rätt, och om man antar att något ljushuvud tänkt ut att nationalstaterna ska bort, eftersom det annars kan bli krig, och man vet att demos inte kommer ge ifrån sig sin suveränitet, så tror man att man kan fördjupa federationen genom kriser, tex genom att vissa länder skuldsätter sig upp över örnen, eller att man importerar osedvanligt många män med skägg, som är jättearga på väst, eller importer klankulturer som ser lite annorlunda på "rättigheter" - kanske kunde det finnas ett riskperspektiv, att förena MR, med hög skatt med globalisering, dvs att ersätta en ordning som är rådande, med en ordning som ingen vet, om det visar sig halvvägs att den ordning som är "oundviklig" inte fungerar, då kan det visa sig att folkviljan rekylerar, och så undrar någon varför vi fått denna populism, det märkliga vore om alla var nöjda, Muhammedan-terroristerna i kombination med stora strömmar identitetslösa män från mellan östern och utanförskapsområden + fri rörlighet kan bara skapa rädda stängda gränser. Det blir lite explosivt, och det blir inte bättre om kvinnornas vunna frihet i Europa - omvänd back-lash. Nä, DNs ledarred + andra experter med hög sikt har nog skapat svåra nötter att knäcka om det visar sig att ingen vill betala för rättigheterna, (som i grund och botten är en vacker och ädelsocialistisk tankefigur) och om ingen vill betala för andras (positiva) rättigheter kommer frånvaro av tvång in, detta löser in demokrati, men inte en diktatur eler en klan, där är det pay or die.

  SvaraRadera

 14. 6. CB Den stora frågan: viken annan form av relation till EU som Storbritannien vill sträva efter? Här förefaller förvirringen i London fortfarande total.

  S.W det är detta som Cameron undvek, vad kunde han göra?
  allt är ett maktspel, han kunde inte gärna låta britterna ta ställning till ett alternativ, eftersom alternativen är en funktion av andras position, ska man förbättra sin egen, måste man försvaga andras.

  Alla som idiotförklarat Cameron anser att han tog mer hänsyn till Torys inbördes strid än till Europas, men menar inte Europa/demos utan Europa/Bryssel. kritikerna glömmer lätt att EU inte är en federation, utan en medlemsklubb, och om en medlem, tex Storbritanien håller på att haverera (Ukip) dvs att demos röstar fram andra företrädare, så kan man väl inte bortse från det? Annars skulle det ju kunna förefalla som att alla räknat med en federation och att DÖ gällde fram till 2022 då den stora planen skulle vara sjösatt? men så kan det väl inte vara, då skulle ju våra folkvalda ha fört demos bakom ljuset, så det måste helt enkelt bara vara så att någon inte tänkt, hade inte SD triumferat i valet och fortsatt öka lavinartat under DÖ, så skulle inte partierna ha backat 8sakpolitiskt, för det var full fart mot öppna gränser, dvs riva nationalstaten, och Reinfeldt förklarade att han inte såg poängen med gränser, fråga vad han anser om gränsen i Ukraina eller Georgien, varför just dessa gränser är viktiga att markera. Hövdingen tyckte Bryssels gränser var centrala, en högre ordning av nationalstatstänk.

  Britterna har ändrat på ekvationen, på andra nationalstaters position, att ifrågasätta den enda planen mot federation, och därmed ge Bryssel rejält med huvudvärk, för utan federation, gäller nationell demokrati, dvs empirism, dvs att acceptera lösningar utanför centralbyråkratens kontroll och tro på rationell överhöghet (det har aldrig fungerat)


  Britternas olika alternativ är helt enkelt en funktion av vilket Europa vi är på väg mot. Ta bara en sådan fråga som nordirland:
  En matris av:

  Katolik - Protestant (man kan vara katolik och britt)
  Irändare - Britt (man kan vara Irländare och protestant)
  Arbetare - burgen(elite wannabee)
  Urbanist - landsortsgrabb
  Centralist - decentralist (federalist vs folkdemokrat)

  I Wales, Skottland och england slipper de religös uppdelning
  (förutom då mellan islam och resten)

  skotte - Britt
  Arbetare - elit
  Urbanist - landsort
  Federalist vs nationalstat

  Så det handlar om identiteter och intressen:
  - Religion
  - Nation (etnicitet)
  - Klass
  - Geo, (avstånd till olika maktcentrum)
  - styrelseskick (folkstyre vs Bryssel-styre)
  - Handelsintressen

  SvaraRadera
 15. CB 7 "Cameron har tillsatt en grupp för att
  se på de olika alternativ som finns.

  S.W Välkommet, det blir starten på en vettigare
  dialog mellan elit och medborgare, vilka handlingsalternativ finnes.

  C.W 8 "den gruppen kommer att lägga ett dokument
  med sin analys och sina rekommendationer
  högst upp i den hög av ärenden som väntar
  den nye premiärministern".

  S.W Jobs for the boys - dokumentet blir en förstudie. Sedan startar rimligtvis nästa resa, när den nye premiärministern fått styrfart, och det tar säkert 100 dagar. dvs en bra bit in i 2017 mot 2018, innan det blir omröstning och trycka på knappen, för det gör man ju inte inte förrän man vet vart man ska, och det vet man inte förrän det varit val i Holland, Frankrike och Tyskland, där Frankrikes går att förutse, dvs en fransk högerpresident spöar Le Pen i andra omgången om de drar slipstenen rätt.

  CB 9 "Det är då det riktigt besvärliga börjar i London".

  S.W och för övriga huvudstäder, det kommer att bli huvudvärk och utkomsten en funktion av hur våra ledare talar ur, eller mumlar i skägget avs de större frågorna, tex bankunion, federation, energi-union, utvidgning och vilka krav som ska ställas på medlemsländerna att få ihop debet och kredit.

  CB 10. I mellantiden intensifieras tumultet och striderna i såväl Conservatives som Labour. Den brittiska härdsmältan har många komponenter.

  S.W ja herregud, till skillnad från knapptryckarkompanierna i Sverige, som med få undantag är köpt röstboskap i ordets egentliga bemärkelse helt styrd av partiledningen, utan minsta hänsyn till de väljare som röstat, så är de brittiska parlamentarikerna personvalda i enmans valkretsar, och det är alltså totalt virrvarr, då ingen kan vara säker på att bli återvald i de kretsar som har en övervikt på ca 55 % av röster för Brexit, alla valkretsar med tex 51 - 49 kan en bremainare hantera, men för labour är detta en mardröm, deras väljare har i ännu högre grad givit sina egna fingret, och därmed är talar en del för att det inte blir nyval.

  11 CB "Jag utgår från att det finns de i Bryssel som mer genuint nu börjar att fundera över hur ett EU utan Storbritannien skall fungera".

  S.W Jepp, och drar sydeuropa lite vinstloter så revolterar nord-eurpa och norra östeuropa.

  12. CB "Utmaningarna kommer att bli betydande. Glada rop om att nu går vi vidare utan de där britterna som var så besvärliga kommer nog snart att fastna i halsen på dem som försöker dem".

  S.W En nog så viktig kommentar, glada i hågen kan de inte vara, då varje försök faller på att EU inte är bättre än sina delar, faller en del bort, som är funktionell, så ökar de dysfunktionella delarna, och då faller nästa funktinella del bort, det är som i vilken svensk kommun som helst, lastar man in en massa ickefunktionella kommunmedborgare svarar de funktinella med att flytta, och då kan man lasta in fler av den första sorten, det blir en så kallad hockey-stick, fast utan så långt skaft.

  SvaraRadera
 16. 13. CB "På det utrikes- och säkerhetspolitiska området hade jag ju tidigare några reflektioner om vad som kan inträffa. Det är svårt att se att vi inte riskerar olika förskjutningar som kan komma att minska bl a Sveriges möjligheter till inflytande".

  S.W hm gåtfullt, förskjutning av inflytande i frågor som ligger utanför Sveriges intresse, det är så klart subjektivt i fråga om utrikes- och säkerhetspolitik. Det betyder sannolikt en mindre enad Europeisk linje, men å andra sidan borde det vara enklare att komma överens utan britterna, dvs i första hand frågor för Tyskland och Frankrike?


  14. CB "En förskjutning kan mycket väl komma att ske i olika (andra)frågeställningar
  - den digitala utvecklingen
  - handelsfrågor

  Det är allt detta som gör att jag anser att vi nu har ett behov av en europeiskt aktiverad svensk utrikespolitik."

  Jo, nu sitter Margot i säkerhetsrådet och så ska de hantera EU, och vilken utrikespolitik som Bryssel ska föra, är nog inte den samma mellan Margot och Calle. Det svåra är ju att det blir mindre utrymme för en gemensam utrikespolitik, är britterna lämnar, eftersom det nu ska balansera Franska intressen vs Tyska och sedan resten Det kommer säkert höjas röster för att häva sanktionerna mot Ryssland. Sicken spelplan. S.W

  SvaraRadera
 17. Ger våra ledare oss plastarmband för att lösa vår säkerhet, statsmaktens grund, så har vi en intressant framtid att möta demokratiskt, demokrati är bra, och den måste bygga på någon slags överenskommelse om vem står för notan, vilket kräver viss samsyn mellan folket (som betalar notan) och deras ledare, som ska förvalta pundet. Det är sannolikt när ledningen drabbas av hybris och tar ifrån folket pengarna, och avlövar dem deras makt att byta ledning, som det kan gå riktigt illa, och hör skiljer det sig, vissa tycker det täcker att skydda makten från folkets sinne, genom att tex begränsa parlamentarikernas inflytande över riksbanken (vilket är en borgerlig grundtanke), men hövdingen avlövade ändå riksbanken. Sedan har vi grundlagen, inte ens moderaterna driver längre författningsdomstol, och så vill de så klart avskaffa kommunalt självstyre, och sedan vill raska igenom en ny indelning av Sverige, eftersom vissa regioner inte går ihop ekonomiskt och om man måste flytta gränser för att utjämna utan att väljarna kan rösta med fötterna. Att EU-rätten i så hög grad inte kan återremitteras av parlamenten är ett annat problem, och stört problem är att stater med hög skatt betalar hög avgift. Nu kommer notan höjas för oss som är kvar. Finland, Sverige, Danmark, Tyskland och Holland. Ju nog kan det bli en rekyl, om den skattebärande medelklassen inte får något i gengäld. 2018 kommer att bli ett val som handlar om EU och DÖ-partierna kommer att få det tufft mot SD, om den ekonomiska resan utför ökar samtidigt som det uppstår osäkerhet om liv, lem och hem. klarar staten tryggheten för de som betalar. Med ett avlövat försvar och en centraliserad polis, och missnöjda poliser, så finns det en del sprängstoff, när människor garderar sig, och de gör de, om de får plastarmband i utbyte mot skydd för priset de betalar. Om vägen mot fortsatt centralisering i Bryssel stängs, är inte vägen tillbaka enklare, om man byggt allt på en irreversibel plan, då blir alternativet konflikt. S.W

  SvaraRadera
 18. Nog är det magi, om brittisk arbetarklass + några konservativa, forsätter att överraska, genom att pundet försvagas lagom och den brittiska börsen fortsätter stabiliseras på +, och övrig europeisk på minus, då för federalisterna en ny uppgift att förklara :-) detta med brittisk empirism.I grund och botten måste de som har handelsnetto låna, och de som spenderar mer än de tar in och inte tänker betala tillbaka, betala en riskpremie. Det är den där riskpremien, att ingen vet vem som ska stå för, som kommer att avgöra. Fortsätter detta, kommer det täppa till truten på federalisterna och Euromanikerna, -->
  leder till att folkstyreströmmar ges näring i Holland, men naturligtvis även i norden, och till slut så kommer Tysk empirisk erfarenhet ge utslag, man vill inte betala en gång till för ett krig, som efter första, och Bayern kommer gå i täten. Bankbubblan finns kvar i allmänhet och i delar av BIG-PISS i synnerhet. Det blir ju helgalet och bakvänt, att Euron relativt stärks, och slår undan benen ännu mer på syd-europa, det finns nog ingen som klan överblicka vad som komma skall, empirin ger utslaget, och detta påverkar rimligtvis även Skottland och del delar av Nord-irland som vägde.

  SvaraRadera