måndag 27 juni 2016

En röst på Putin?

Återigen får vi höra om något som gynnar Putin. Det är naturligtvis Brexit. 

Ett svagare EU gynnar naturligtvis Putin, om nu EU var särskilt stakt, det var ju varit enormt svårt att enas om sanktioner mot Ryssland. På ett teoretiskt plan gynnas dock Putin av ett mer splittrat Europa. Med UK ur EU gynnas dock nog Putin mer då Frankrike och DE är mer Putinvänliga, men det kanske vägs upp av att UK kan driva en hårdare linje? Nåväl poängen med detta inlägg är att bemöta alla de kommentarer jag ser nu som säger att en röst på Brexit är en röst på Putin. Det är rent nonsens.

Man kan inte skuldbelägga de som vill rösta bort något de uppfattar som dåligt i en demokrati, de skyldiga är snarare EU politrukerna som drivit EU skutan mot mer överstatlighet, mot folks vilja. Där ligger felet och snarare är väl en röst på de partier som verkat för mer federalism de som bär ansvaret för denna motreaktion, även om jag tror att EU byråkraterna driver skutan framåt utan ngn hänsyn till demokratisk legitimitet.

För mig är det självklart att det är ledarna som bär ansvaret. Samma resonemang gäller för de som anklagas för Putinism i Sverige för att man påtalar att det är kraftiga påfrestningar på många samhällsstrukturer idag, rent nonsens. Många debattörer menar att man ska hålla näbben och att all kritik är Rysk psyops. Om ingen opponerar och läget försämras ännu mer, det om något är väl att gå fiendens ärenden? Ansvaret är naturligtvis inte de som påtalar det, utan Politikernas hämningslösa migrationspolitik som förde oss hit. 

Man blir inte en Putinista för att man är kritiskt mot EU eller rådade ordning. Som bloggens läsare vet är jag mkt Putinkritisk och mkt kritiskt till den förda migrationspolitiken samt EU federala ambitioner. Ja det går att kombinera....

33 kommentarer:

 1. Hej.

  Kanske man skall anamma taktiken:
  "En röst på Miljöpartiet är en röst på Daesh"
  eller
  "En röst på (de allra nyaste) moderaterna är en röst på Miljöpartiet"
  Nåt åt det hållet.

  Jag tror tvärtom att vi kommer att få se en hårdare hållning mot Ryssland från Storbritannien om utträdet blir av, men en mycket mer insmickrande ton från EU-länderna och från Unionens Högsta Sovjet; både gränskontroll och lukrativa poster inom energibolag står på spel.

  Då någon lojalitet mot land och folk saknas i EU:s ledarskikt har det varit lätt för utom-europeiska intressen att skapa splittring: erbjud snöd vinning som morot (säg styrelseposter i Nordstreamprojekt eller generösa arvoden från ryska eller rysk-kontrollerade energibolag) och de europeiska politikerna kommer att agera på ett för den som önskar splittring gynnsamt sätt.

  Om de opponerar sig finns de andra som är möjliga att köpa, och själva opponerandet skapar splittring (eller bilden av det, och bilder kan göras till verklighet). Om de är flexibla skapas splittring mellan ledning och folk.

  Det som många (de flesta?) missar i sådana här strategispel är att du inte har någon detaljerad plan - du har en allmän planering i vilken dina strategiska (del)mål finns listade, komplett med hur de samverkar och förändras med planeringens genomförande - en flytande och levande planering som är rotad i och utgående från bakomliggande principiella riktlinjer i ett 'Indras nät'.

  Antagligen är den narrativa bilden av den geniale despoten med en ultimat storslagen plan för att behärska galaxen allt för djupt rotad i den moderna människans psyke (i alla fall hos européer och amerikaner) för att kunna tänka strategiskt.

  För att avsluta med en käpphäst från tiden på lärarinbillningen: logik, retorik och spelteori borde läras ut på grundskolenivå.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Möjligtvis är man väl Putinist om man först demonterar ner hela försvaret och sedan inte har en plan :-) alltså man ska skilja på reala betingelser, som att det defacto gynner Rysslands intressen av att
  Sverige i praktiken inte kan försvara Gotland, och sedan all retorik.
  Man kan se det hur som helst, det var inte i Rysslands intressen att EU expanderade snabbt med Rumänien och Bulgarien, och för det med Ungern, men det var ju defacto den snabba östutvidgningen, som Tyskland var mot och Frankrike för, som skapade dagens EU, behovet av överstatlighet för att kunna ratta skutan. Så det nya halvfederativa EU, har skjutit sig i foten och försvagat EUs legitimitet, men man ska inte ta ut något i förskott, makt är makt, vilka kläder den har, bara för att Putte och Ryssland har löpt amok (överreagerat en smula), så ska man nog i grund och botten inte se Ryssland som direkt expansivt. I grund och botten förenas intessena för alla, handel och ekonomisk stabilitet. Man kan ta på sig helt andra glasögon, och påstå att det bästa för Europa, är avspänning och förutsättningar att restaurera EU-bygget, under antagand att pågående superstatsprojekt är dömt att misslyckas (Rom-syndromet), och då kan det lika gärna vara tvärt om. EU blir starkare långsiktigt, om det vilar på stark stabil demokratisk grund, och svagare om nyliberaler, postfeminister och kulturrelativister, inkluderat Ullenhagare som har sin ideologisk rot på DNs ledarredarred :-) får fortsätta köra EU mot överstatlighet, för då drar de undan mattan för legititimiteten, och öppnar upp för en massa trassel i Europas historia som man inte vågar tänka på. (det kommer att bli uppror om de fortsätter att pumpa in skäggbarn), alltså det vi redan ser, lokala enklaver med stenkastare som utmanar våldsmonopolet samt illegala bosättningar som blir permanenta, och reaktioner i form av vaktade kommuner. I praktiken är vi redan där i vissa Europeiska stater (dock inte england). GB är natos starkaste land i Europa, och nu blir inte England lika beroende av att sno hop elaka kompromisser, så visst, Tyskland försvagas säkerhetspolitiskt, om de nu någonsin var oroliga, för de är och förblir beroende av Rysk energi. Det är ett lustigt spel, stormaktspolitik. Ukraina är dock en tragedi. Ska det bli ordning måste de sluta kriga, och då måste de hitta en diplomatisk lösning. Putte kommer aldrig släppa krim, och bevaka Svarta havet och Syrien som en vakthund. och så är det Serbienfrågan, och på + sidan, att det lugnat sig med Iran, de må ha skägg och tro på jultomten, men Iranierna är det trots allt ordning på, de lemlästar inte ungdomar i Europa med bomber, och det räcker långt. S.W

  SvaraRadera
 3. The howl against democracy
  av Brendan O'Neill
  http://blogs.spectator.co.uk/2016/06/the-howl-against-democracy/

  går inte heller av för hackor, just när den utsökta engelska stilisterna jämför remaniers som ylar med afrikanska diktatorer,
  så inses att det är skillnad på press och press :-) visst
  fasiken har vi en del att lära, att se utanför den Svenska ankdammen,
  låt inte bara våra chefredaktörer på ledarsidor göra gallringen
  av narrativet. Det finns ju fler synsätt, i vart fall i en demokrati.
  S.W

  SvaraRadera
 4. Brexit was Juncker's fault and he must go, says Czech foreign minister

  Liknelsen mellan DNs ledarsida och Junker är metaforisk, nog är det numera alldeles klart att britterna röstade för att behålla sin egen rådighet (folkstyre) och röstade mot eliten.

  Ska vi tro på vad den tjeckiske utrikesministern Lubomir Zaoralek säger (och detta är blytungt) så faller ansvaret för britternas utträde (vilket på många sätt är dystert för Sverige) på just top-dogarna i EU-eliten. Cameron gav demos chansen, och kommer inte utan osannolikhet att bli kanonisrad redan för sin död :-) Högra flygelns Torys med vänstra flygelns Labour, visar vägen mot demokratisk grundkurs, och det kan gott Bommersvikarna och Nymoderaterna ta och begrunda. Vad miljöpartisterna anbelangar hoppas vi att de inte begrundar något, så slipper vi höra Fridlins dryga munväder hösten 2018. Hur L ska tackla detta vet i fåglarna, men det bör gå med Björklund vid rodret. C kommer få motvind, och KD en möjlig lucka att spela i. SD är så tillrättalagda numera, (inställda på att fasad och puts som de andra, vilket för SDs del är bra) att de sannolikt börjar lägga ihop ett och annat och inse hur slipstenen ska dras i debatterna (om EU och demokrati) så att det blir nyans och inte Clash, för det vinner bara federalisterna på. S.W

  Så det börjar sakta med säkert sprida sig, vad som spirat och grott i var enda vrå, att något inte riktigt stämmer.

  Ansvaret faller nu på top-dogarna, och det kommer att bli en resning på fler ställen, (i vart fall i delar av Östeuropa) och när det börjar blåsa bistra vindar så blir det endera som i Labour i England, eliten drar, eller som sannolikt i Frankrike, man ändrar sig, och i Tyskland är det nog så att det måste till en ny kraft efter Merkel, för detta är även hennes ansvar (Juncker och Co) S.W

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/26/brexit-was-junckers-fault-and-he-must-go-says-czech-foreign-mini/

  Jean-Claude Juncker, the president of the European Commission, should resign as a result of the Brexit vote, the Czech foreign minister said on Sunday, as splits emerged over the future direction of Europe among the EU's remaining 27 members.

  The EU chief, who has repeatedly called for “more Europe” to fix the continent's mounting crises, was a “negative symbol” of the kind of federalism that British voters rejected, said Lubomír Zaorálek, the Czech foreign minister.

  "In my opinion, he [Juncker] is not the right person for that position. We have to ask who is responsible for the result of the referendum in Britain," said Mr Zaorálek on Czech television."

  Detta säger inte en utrikesminister, om det inte finns back-up från andra länder. Nu är första stenen kastad :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjeckiens utrikesminister har rätt: är det någon som ska avgå så är det Juncker (och möjligtvis Martin Schulz).

   Jag tycker det är bra att britterna röstade out. EU är omöjligt att reformera för strukturerna är medvetet byggda så att det finns bara en väg att gå.

   Min eu-fila granne, som oxå är mycket kunnig om EU och har en hel del med dem att göra, svarade när jag tyckte att jordbrukssubventionerna borde tas bort: "det går inte. Juridiken kring dem är så komplicerad att det är ingen som vet hur det fungerar." Nåväl, det finns ETT sätt att få bort dem: krig. Vilket är vad som kommer att ske om inte EU förändras i grunden. EU är i dagsläget det största hotet mot freden i Europa - och har därmed spelat ut sin roll.

   Radera
  2. Phu, akb använder i vart fall rätt tonfall för att inte förvärra läget, och det är inte bra start. Den större utmaningen är sedan praktiken, och att redan nu anlägga ett perspektiv av en fortsatt negativ utveckling (worst case), ta tex Polen som är minst EU-negativ, har inte Euro....korrelation?

   Så nu gäller det att Sverige är med och räddar EU (mindre federation) och mer fokus på vad som är EUs grund :(handel)
   annars finns risk (på riktigt) att detta havererar mer)

   Dessutom finns det en lite möjlighet att rädda britterna kvar
   (eftersom de röstat för Brexit med den deal Cameron nesligen fick) och den dealen kan göras om (dvs på nytt ifrågasätta EUs kompetensomfattning), och det är bråttom, dras slipstenen rätt, nästa år kan EU faktiskt stärkas, och Britterna förmås att vara kvar (vilket ju är möjligt om de får den deal de borde fått)Det är två dåliga alternativ mot varandra, och ingen enkel väg ut.
   Alltså EU är i grunden bra, och vissa saker, utrikespolitik borde EU hantera mer gemensamt (men det är det enda EU inte släppt) och andra saker borde de gett fan i, och därmed skapat kaos, företrädesvis Euron har skapat strukturell skyhög arbetslöshet bland unga, och är synnerligen dystert.

   Grundfelen (och därmed lösningen) är:
   1. Euron

   2. För snabb Expansion

   3. För mycket fri rörlighet av människor för snabbt --> social turism, (tex Tiggeriet är tex ett elände)

   4. Möjlighet att utpressa andra länder med flyktingtricket, dvs har flyktingen tagit sig in i EU, så vinkar alla välvilligt vidare denna, till den region som har bäst villkor = snabb konkurs för de länder som har mest jämlikhet --> lokaluppror.
   S.W

   Radera
  3. Men att ändra på de mer grundläggande frågorna är lättare sagt än gjort, men förmodligen blir de tvungna att ta sig an de fundamentala frågorna för att få de ännu mer fundamentala frågorna att fungera, dvs att stärka demokratin.

   1. avskaffa Euron, (alltså inled ett stegvis avvecklingsprogram, och börja med att endera olocka de lägst hängande frukterna, eller vad som förmodligen är bättre, plocka bort de högst hängande, dvs Finland, Holland, Tyskland etc, så kommer Euron automatiskt att devalveras ner mot den skvalpnivå den måste ligga på för att hjälpa de skadeskjutna nationerna, Frankrike skulle också behöva skalp-hjälp, annars kommer fransmännen bli knas-nationalister, och de är på god väg.

   Växelkursen måste motsvara landets egen produktivitet (alternativet är en arbetsmarknad som i USA med uppsägning på dagen och bo i en garderob. (detta är dessvärre svårt, lätt gå med, svårt gå ur, men funktionen måste skapas, annars kommer det att bli en federation (vilket kanske rent utilitaristiskt är bäst, om det inte vore så att det kommer att haverera, (det är därför S.W är mot federation, den är farlig eftersom den kommer att avskaffa demokratin --> tappa i styrning och legitimitet = värre moras/elände.

   2. Inför flera nivåer av EU, som det går att växla upp och ner ur, som det nu är är det allt eller inget, att ha olika hastighet och olika nivåer (alltså möjlighet för enskilda stater att backa ett steg och inte 10 är ett sätt att göra EU mindre glupskt och mer "på tå" för enskilda inrikespolitiska lösningar, (annars är det ingen idé att ha kvar nationella demokratier) och då ska detta upp på bordet nu.

   3. Alla EU-länder måste har rätt att hålla gränsen (försvårar för bråttslighet (alla registreras vid gränser) ger en massa fördelar, att tex kontrollera terrorister, och se till att människor som söker arbete i ett annat land inte upprätthåller sig där bara för det är mulligare att bo på en gräsmatta utanför någons villaträdgård, än att det egna hemlandet tar sitt eget ansvar. Schengen sänker garantrar EU, eftersom fördelarna inte uppväger nackdelarna, och Schengen har ju ett annat syfte än vad man skyltar med, det är inga problem alls med gränskontroll, (inte numera). Det egentliga skälet är att Euron inte fungerar, om det inte är samma sociotop-sammansättning i hela EU och därför ser man det som positivt med social turism, som omfördelar produktivitet, faran är dock större än så, dvs man sänker helt vissa länder som tex Sverige, då medelklassen riskerar att slås ut och de med pengar och säker försörjning som högavlönande kan flytta dit de vill.
   (Det kommer snart inte finnas kvar övre medelklass i vanliga medelstora svenska städer, (för mycket väsen och för hög skatt, och oro för tex barnens skolgång.

   4. Flyktingmottagandet, det är detta som (förmodligen) kommer att sänka EU helt och hållet, eftersom om de inte löser Euron, och det fortsätter att komma skäggbarn, så väntar det en revolution ute i Europa (en demokratisk revolution är helt enkelt omöjlig att stoppa), och sedan kan vi förvänta oss fler bomber och granater av skäggbarn, och till slut så kommer det att sluta riktigt illa. I praktiken måste det till en permanent vaktstyrka på medelhavet och helt enkelt bogsera tillbaka flyktingbåtarna, detta låter sig göras av humanitära skäl, dvs EU får (under hjärtskärande gott uppsåt :-) rädda liv, genom att förhindra att båtarna överhuvud taget kommer ut längre än några sjömil på havet, arrestera båtens kapten och famföra att de äverntyrar människors liv :-) vilket de gör. Gör man detta med stor nit, kommer ingen betala en krona för en plats i en båt, och då stryps tillflödet, (follow the money), det gäller att dra undan tillflödet av pengar till flyktingsmugglarna, och den andra vägen är att ge flyktingar som söker asyl en ankomstprocess i läger på några år på matkuponger och aldrig någonsin bevilja asyl för identitetslösa (vilket papperslösa borde kallas) för att få ordning på falska identiteter) Inget id, inga rättigheter, det låter inte klokt, men annars kommer det inte att kunna rädda helheten. S.W

   Radera
  4. Det handlar i lite för hög grad om människor som vill ha kakan (standarden) och äta upp den (leva som på medeltiden med en ett regelsystem som är inkompatibelt med Europa, så Sunniislam kan hälsa hem, utom då möjligen Turkiets statsvariant), men att smyga in detta i familjerätten kan Kaplans bröder glömma. De för tillämpa sina medeltidsvanor på hemmaplan och ta konsekvensen och fortsätta leva på medeltidens nivå.

   Så detta med MR måste reformeras, liksom medborgarskap, det måste förvärvas, och gå att bli av med, har du fått mebrogarskap på falsk grund, så ska medborgarskapat vara ogiltigt, lika enkelt som självklart, och kan du inte bevisa din identitet, kan du (kanske) få skydd (ett tag) men aldrig någonsin permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap,
   hårt men rättvist, för att sålla bort alla som ljuger sig till förmåner och därmed undergräver hela asylsystemet (som för övrigt bara tillämpas i Europa, och vissa andra delar, det är inte direkt något som tex Ryssland tillämpar, eller Israel, eller MENA-länder eller OPEC-länder. Asylsystemet kommer att fälla hela grunden eftersom det ger incitmant för jordens alla fattiga som vill ha ett bättre liv, att göra sig till flyktingar, eller defactoflyktingar, helt jävla fel incitament, eftersom det upphäver hela tanken.

   Så tillkommer terrorismen, och radikalisering av unga, dvs det kommer inte att bli fred, utan krigsliknande tillstånd, mellan olika reservat av prekariat och och enklaver med människor som ingen vet vad de ska göra, så hur de ska lösa migration/;flyktingar vet ingen, och det finns nog bara en lösning, att ta bort pull, dvs man måste helt ta bort välfärdssystemen så att det inte går att bli försörja bara för att man smugglat sig över gränsen och utropar asylum. Här finns ingen enkel lösning, och Turkiet är nyckeln (det kommer bli dyrt) och sedan Grekland, som aldrig släpper in Frontex, då de vill kontrollera sin gräns, så att de har kvar hållhaken med att fortsätta låna.

   För Sveriges del handlar det om att snabbt som attan ta bort sociallagstiftningen om kommunens skyldigheter, för om bara några år, kommer det att finnas lite för många kommuner som inte har en enda skattebetalare, och de som arbetar i kommunen som är medelklass, kommer att bo in andra kommuner, och så får man hyra in chefer från andra kommuner.

   Hela denna transformation har gått för fort, och det är EU-eliten fulla ansvar, att de inte förstår varför det rekylerar och att våra parlament som legitimerar hela EU, snart inte går att få ihop regeringar, eftersom man inte klarar av att skrapa ihop 50 % för att regera = svaga regeringar = svagt EU. Så EU kommer att slå undan benen för sig själv, om inget görs snabbt, och det är detta som är mest oroande, att bara gapa om att gå ur, utan att veta hur man då ska få ordning på import och export, har naturligtvis ingen någon aning om.

   Fokusera EU på handel (ting, varor och tjänster)
   (inte arbetsmarknad för en växande andel överflödiga människor, företrädesvis män)
   Fungerande nationalstater måste vara grunden (=folkstyre)
   Integrera alla ekonomiska regler som bara går (helst även moms)
   fast inte med EU-lag, utan med pull-faktors, allt som går, utom valuta.

   -Ekonomiskt regelverk, det får bara inte förekomma att enskilda stater fuskar med siffror/statistik, och eftersom man inte kan skicka ut något land, så finns det ingen bra lösning, förenklat är det så att om man avskaffar Euron, så kommer varje enskilt land att få ta risken mot valutmarknaderna själv (vilket snart Sverige kommer bli varse) och då blir det självreglerande, dvs lånar ett land för mycket, ökar ränterisken, och kommer man över en viss nivå, ska inget EU-land rädda, och då gäller det att inte ge landet rådighet över flyktingtricket, vilket innebär att man måste välja mellan att intervenera eller att utesluta landet, svårt val, men gränsen går inte att avskaffa (utom i fridolins värld) och det enda som händer är nya gränser (gated communitys) S.W

   Radera
  5. Rörlighet av människor kan fungera, med gränskontroll,
   inget försörjningskrav, inga rättigheter. Annars kommer det uppstå en marknad med falska arbetsgivare, och mer organiserad brottslighet.

   Möjlighet att deportera människor, detta är det svåraste, eftersom ursprungsländer inte vill ta emot dem, tex Marockanska gatubarn, och detta kommer att bli ett svårlöst problem, löser man det inte, kommer det snart inte finna kvar vanliga partier och pop-pariter där SD kommer inte rollen som Folkpartister, mot vad som komma skall, när det blåser bistrare vindar. Förmodligen får man försöka fånga in personerna som herrelösa hundar och chartra båtar och frakta tillbaka personerna till sin ursprungsländer, och hur det ska gå till utan att betala är det ingen som vet. Nä, i slutändan leder överflödet av människor till att de länder som har mest MR och välfärd, helt enkelt får avskaffa dessa, globaliseringen kommer definitivt att sänka våra demokratier, som vi känner dem, och det är väl det som federalisterna har insett, och tänker att det det inte finns någon annan väg. Enklast löser man det själv genom att flytta, för det kommer inte komma färre flyktingar till Europa, och där man haft krig är man mer krass - inte naiv och tjänstvillig. SÅ hårt är det. Skatten i Sverige måste alltså ner rejält, --> ta bort välfärds-åtandent --> kraftigt ökad vardagsbrottslighet --> ? populism, alternativet är att stänga gränser och skydda medborgarskapet, och det som är otänkbart nu, kommer att vara helt normalt om 5 - 10 år, annars rasar hela systemet ändå. Så nog behöver vi EU, men vilket EU?
   Det bästa som kan hända är en väljarrevolution i Holland, paradoxlat nog, som smittar lagom till Tyskland/fankrike, så att det börjar gunga för eliten --> ny karta för EUs kompetensområden, som Cameron ville --> Britterna stannar i EU, EU bromsar och sköter det man kan, och då är det mest centrala:

   - Schengen bort = gränskontroller

   - Euroron bort (man kan ha kvar Euron som skuggvaluta att luta sig mot, växelmekanism, och införa två valutor i varje land, Euron för vissa ting (centralbanksprylar) och nationell valuta för handel, (löser arbetslöshetsfrågorna snabbast) S.W

   Radera
  6. Minska rättigheter för Euromedborgare i hela EU, inför rättigheter i den egna landet (illa kvickt) , betalar du skatt = rättigheter, annars inte, har du föräldrar med medborgarskap = vissa rättigheter + gör det svårare, betydligt svårare, med dubbelt medborgarskap)

   - skippa tvingande regler att införa EU-lagar von oben, rena inrikesfrågor ska så förbli, detta måste parlamenten i högre grad själva fatta besluta om, annars är det ingen mening med folkstyre.

   Det blir hårda bandage, men någon annan väg ut ur olyckan med så många medlemmar, där varje land behållit makten över sin säkerhetspolitik och utrikespolitik, och EU istället ger sig på inrikespolitiken, skapar stora motreaktion, där medborgarskapet är det mest centrala, annars röstar människor med fötterna, först från respektive kommun, som dränks av flyktingar, vilket redan är fallet i Sverige, sedan region, sedan land. och det kan gå snabbt. Fredsprojektet riskerar helt enkelt på att bli ett konfliktprojekt, eftersom grunden för hela bygget, medborgarna som bär upp bygget är på krigsstigen mot sina egna ledare, och det är ingen vidare bra utveckling eller betyg på ledarskap. Det kommera tt bli slut på rättigheter, och införas mer skyldigheter, klarar du inte av din plikt, får du plikta, och Sverige har ändå fördelen med vinter, inför man övernattningsläger ute på fält i tält (och förbjuder fri övernattning i trappuppgångar och på gator och torg) samt förbjuder tiggeri, så återstår burkinsamling, och den näringsgrenen är begränsad. Det kommer ändå inte att finnas några arbeten, så välfärdsstaten vi känner den, är redan historia. Ekonomin i EU kan bara komma igång, om skatten sänks.
   Hejdas inte infödet av män(iskor) som ges/kräver sina rättigheter, så har vi inte kvar vår demokrati, vilket innebär en federal superstat, och det är här federalisterna trampar fel, har fransmännen gjort revolution en gång, och sedan erfarenheterna från 1848, så kan det hända igen, och då är EU ändå inte kvar.

   Det låter inte klokt och är naturligtvis omöjligt att införa i Sverige, men det är övriga Europa som kommer röra sig i denna riktning, so oder so, anars finns inte eu kvar, och Sverige kan bara hänga med. Obalanser med arga unga män = krig, dvs lokala krig och det är bara att börja rensa nu, annars har vi ett helt ytt Euroa, med enklaver med MENA-män, som vi måste bygga staket runt (bygga in oss själva i) och det är inte heller bra (för ekonomin) och inte ens önskvärt. Men det är dit vi är på väg och Sverige har nog dessvärre tagit ledningen i att upplösa värdet på medborgarskapet, med god hjälp av en icke definierad värdegrund. Det är dags för praktik. S.W

   Radera
 5. Om nu EU som en del påstår, är ett verk av USA och dess planer på dominans,då försvagas nämnda EU och Nato av GB utträde,kanske andra länder inte vill att Europa skall bli slagfält för att USA strävar efter världsdominans.

  SvaraRadera
 6. Utlandssvensk27 juni 2016 15:44

  Ett tips är att sluta läsa Cornucopia! Wilderäng har flippat ut helt.

  Det fanns absolut ingen som pratade om Putin i den brittiska kampanjen, av den väldigt enkla anledningen att han inte har med saken att göra. Det är som att man skulle ha analyserat Sydstaternas utträde ur USA baserat på om det var bra eller dåligt för Brasilien. Totalt nonsens.

  Schweiz är inte med i EU och NATO. Innebär detta då att landet är en liten Putinfästning mitt i Europa? Det är för dumt för ta på allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Schweiz har väl i praktiken ett EES-liknande förhållande till EU? Jag tänker på den mängd separata avtal CH har med EU, men det verkar ju i praktiken fungera bra och de kan reglera inflödet av migranter (som egentligen har väldigt lite med EU att göra, bara ett svepskäl för det svenska "ledarskapet" att skylla på.)

   Radera
  2. hej och hå nu är det barnprogram28 juni 2016 15:54

   He he, Putin är enkelt eftersom man kan projicera på någon annan än att syna inåt. Superskurken som man göra årsprenumerationer och youtube-filmer om i ett alldeles eget Marvel-universum. Trump är en annan skådespelare som passar in. Färgstarkt, publikfriande och i bästa Wrestlingmania-manér. Allt för att underhålla publiken av skattebetalare som finansierar lekstugan. Underhåll dem så mycket att de inte förstår hur pengarna förslösas.
   Sänkta skatter hade resulterat i nya verandor eller nya jättelika pickups, istället finansierar det polisernas kravallutrustning och militärvapeninköp, politikernas resor till toppmöten och tjänstemännens firmafester med Bond-tema.

   Det handlar om hur kassaflödena styrs i samhällsapparaten. Direkt eller indirekt, indirekt, mutat och klart. Det sista eftersom EU finansieras indirekt av skattebetalarna via staternas medlemsavgifter och EU:s projekt finansieras indirekt, indirekt nationella skatter.

   Rörande Löfvén. Nyval. För helv-te, nyval. Vakna människor, vakna. Vad har ni valt för statsminister? Vad hände med rätt man på rätt plats? Om han är rätt man, vad i helsefyr är det då för plats? Vänligen informera mig om min position i helvetet i flera dimensioner.

   Rörande EU:s jordbrukspolitik. Att denna är komplicerad är en sak. Att den skulle vara svår att stoppa är en annan. Det handlar rätt enkelt om marknadspris eller subventioner. Skulle marknadspris råda skulle utbudet rasa vilket skulle kunna resultera i svält i världen. Bönderna skulle tjäna mer på att odla långt mindre. Vill man ha ett relativt stabilt utbud behövs det subventioner eller socialbidrag som det heter på kommunalspråk. Med frikopplingen av stöden från produktion har visst experimenterande börjat ske.
   Frågan är hur många jordbrukare som skulle klara av den fria marknaden när de vaggats in i socialbidragsfällan. Fri marknad är marknadsföring, paketering, manipulering av naiva medelklasskonsumenter med långa skägg som tror på "känslan" och en massa annat än att endast skyffla ut rätt falltal. Kobe-biff och andra trevligheter hade endast adeln råd med innan oljan började pumpas ur underjorden. Nu känner alla sig medelklass, men endast på grund av tillväxten av pumputrustning i öknarna och på havsbottnen.
   Den som tömmer balansräkningen (energireserverna), må pumpa resultaträkningen (BNP) men står snart naken och utmärglad. De som skriker tillväxt, säger töm balansräkningen!

   Spritt språngande galna tillväxtfanatiker. Lät jag som en miljöfascist? Då måste Moder Jord vara en fascist som låter arter på hennes yta svälta i perioder, men där en art lyckades hitta komprimerade och koncentrerade kadaver i hennes hud i form av olja.
   Där kämpar de om marknadsandelar för att kunna tömma lagren ännu snabbare, för att motivera sina geners fortplantning i tidsdimensionen. Marknadsandelar i form av produkter, religiösa idéer, politiska åskådningar och andra petitesser i helheten.
   ____________________
   Första kommentaren av detta blogginlägg är riktigt bra. Problemet med spelteori är att det lär ut spel och teori vilket riskerar att barnen tar det på allvar, ungefär som militärstrateger tar sina spel på allvar istället för att se att de endast leker. Där teori blir verklighet och spel blir allvar. Där teori tas för empiri, där karta tas för terräng. Samt där medienarrativet tas för sant. Värst blir det om narratörerna börjar tro på sina egna narrativ. Cirkeln är då sluten och kollapsar snart som en kavitation kring en höghastighetspropeller. Så tillvida det inte är Putins monstertorpeder...

   All things return to the Putin.

   Radera
  3. Det är väldigt spännande med lite djupare kommentarer som vänder ut och in på föreställningar,det är akc så platt och svart-vitt i våra sedvanliga resonemang där allt ska ställas i digitala motsatspar, ja - nej, leva - dö, on - off, för - mot etc. tror diagnosen kallas för borderline, svart-vitt tänkande.
   Sedan är detta med spegling, och att skilja på trollerier som är inrikes, de demokratiska maktkampen, och vad som utrikes dito, och sedan var dom inrikes - > utrikes budskap, och motsvarande utrikes - > inrikes. Här är det lätt att snurra upp sig själv, eftersom man alltid måste leva med att andra tolkar in sitt eget budskap i sin egen tolkningsram, och de som lyckas tänka ett steg till, till tredje gradens intentionalitet, luckas tolka det avsända budskapet, inte i sin egen ram, utan andras ram, när man skälv svarar. Det går ju inte att själv hänga med på, och bäst är att byta egn ram lite då och då, så att man inte fastnar i en förutsägbar tolkningsram, då är det ju ingen mening att trolla, om man ska vara ett snällt troll, eftersom syftet inte kan vara något annat än att fördriva tiden och driva gäck med samtiden, den är värd det, i all sin sorgsna vilsen-, änglsig och sorgesenhet, jämta alla som fastnat i sitt intressentperspektiv, och bara lyder sin husse.

   V "He he, Putin är enkelt (enkel) eftersom man kan projicera på någon annan än att syna inåt."

   S.W Korrekt, Putte är en metafor, för något annat, och att skylla på andra, är att skylla på sig själv, det är psykologisk elementa. Naturligtvis ska vi inte skylla på Putte, det är nog inte världens snällaste kille, och vore han det skulle han inte vara rätt som ledare. Ingen skyller på Putte, han har ingen rolig uppgift (ett svårt land att styra, och ett lite tråkigt arv efter vanstyret under kommunismen. Det är mycket lått att känna sympati för det ryska folket, som fått utstå mer elände än det flesta, först Tsarväldet, sedan kommunisteländet, sedan kollapsen, och sedan restaureringen, nä Putte har det inte lätt, och inte blev det enklare med EUs mjuka utvidgning, och till slut blev det hårt mot hårt (Georgien och sedan Ukraina), det är alldeles klart.

   V "Superskurken som man göra årsprenumerationer och youtube-filmer om i ett alldeles eget Marvel-universum."

   Nä, ingen utom något stackars får, tror att Putte är en superskurk, Putte driver sin linje och våra egna har väl gjort en del misstag, som att lite för snabbt baxa på Rysslands närområden Väst-systemet. Nä, där har somliga gjort några misstag, som man kan begrunda. Ukraina var ju rätt korrupt, och det borde ha fått mogna och utvecklas i sin egen takt, nu är det en tragedi för både väst och för Ryssland.

   V "Trump är en annan skådespelare som passar in."

   S.W Hm, Trump är helt osannolikt, och ett yttersta bevis på att världen är stokastisk, han om något är som hämtad ur en Bat-manfilm som superskurk, och det går inte ens att försöka att förstå. Vad som är klart är att det inte fanns starka utmanare, så det finns säkert skäl, men vilka motiv? Det begriper inte en kotte, annat än att världen är komplett galen dessa tider. Nä Putte verkar mycket mer pålitlig, hans linjetal följer det han gör, och det är väldigt konsekvent och lätt att tolka, fasiken, tänk om Vlad med hov skulle göra en Trump, då skulle man ju inte kunna sova, nä, nog fasiken litar vi på Putin, att han är rationell, och det är en stor tröst (även om allt han gör och tycker, kanske inte går hem i gård och stuga)
   S.W

   Radera
  4. @hej och hå nu är det barnprogram

   Håller huvudsakligen med. Dock kan nya energikällor göra att man slipper stå "naken och utmärglad".


   / underhunden

   Radera
 7. V "Färgstarkt, publikfriande och i bästa Wrestlingmania-manér".

  S.W Vrestling är onekligen en bra projektion på föreställning, i vart fall är det ingen som tror att det är på riktigt, och det är nog en trygghet för en del, att få en projektion av att allt ändå är på låtsas. Trump verkar gå hem med det spelet, att eftersom alla ändå ljuger, så gör jag det med, och dessutom vet alla att jag hittar på, och är ärlig med det, skruvat så det förslår. Att förstå Amerika är inte enkelt för Européer.

  V "Allt för att underhålla publiken av skattebetalare som finansierar lekstugan. Underhåll dem så mycket att de inte förstår hur pengarna förslösas".

  S.W Nja, nog är det en lekstuga emellanåt med demokrati, de lämpade vill sällan solka ner sig, eller ens komma på tanken att bli en sprattelfigur i en såpa, men vad är alternativet, de som ställer upp, har oftast något slags gott syfte, utöver att få uppmärksamhet, lite makt och någon liten lön för mödan. Man kan bara önska sig att sollningsmekanismerna vore bättre, parti-gängarlivet verkar inte attrahera direkt så många längre.


  V "Sänkta skatter hade resulterat i nya verandor eller nya jättelika pickups, istället finansierar det polisernas kravallutrustning och militärvapeninköp, politikernas resor till toppmöten och tjänstemännens firmafester med Bond-tema."

  Nog har vi höga skatter, men våra poliser har knappt någon utrustning, så därför kallar vi dem dialogpoliser, lite som Kling och Klang, och våra militärer har inte ens en basplatta, dvs går med trasiga skor, säg vad beror det på? Visst har partigängarna det bra, men de stora pengarna går till att betala till de som inte har ett ett vanligt arbete. Sänkta skatter leder till större ojämlikhet, men eftersom vårt kapitalsystem (NGM) skapat vinster av välfärden går det snabbt, välfärdsindustrin har hittat en kassako, och kommer snatt att dra undan mattan för sin egen grund, den lojale skattebetalaren, det är lite synd, men helt självförförvållat, det kan bara sluta på ett sätt, när advokatsamfundet inte står på skattebetalarnas sida, utan på att hela världen ska har rätt till rättigheter, det är inte så konstigt, follow the money, och populismen firar nya triumfer, och de goda inser att ingen tror de är goda, men låter allt fortgå, eftersom ingen vill vara ond, och säga att det kommer att sluta illa (socialism) som våra kapitalister osannolikt nog börjat tycka om, det är också märkligt, och inte helt hälsosamt, välfärdsindustrin, som gjort för att dra undan mattan på den hand som matar. S.W

  SvaraRadera
 8. oj det hoppade..

  V "Det handlar om hur kassaflödena styrs i samhällsapparaten. Direkt eller indirekt, indirekt, mutat och klart."

  S.W Jo, nog mutar politiker sina väljre med lullull, annars blir de inte valda, och korruptionen ökar tyvärr, det börjar bli för dåligt betalt och för lätt att tjäna andra sidan, svängdörrar mellan politiken och PR-industrin, det är inte heller bra, de system som hanterar korruptionen går bra, och de som inte klarar av det går under. Det är ju inte direkt någon med pengar som sponsrar EU-kritik, så så blir det för mycket Eufori, så blir det bakslag, ett tu tre. Det är också trist.

  V. "Det sista eftersom EU finansieras indirekt av
  skattebetalarna via staternas medlemsavgifter och
  EU:s projekt finansieras indirekt, indirekt nationella skatter".

  "eftersom EU finansieras indirekt av skattebetalarna
  "EU:s projekt finansieras indirekt"

  "via staternas medlemsavgifter"
  "indirekt nationella skatter"

  S.W hänger inte med, är det samma sak två gånger eller är det bara dubbelfel? Skatt är skatt, och EU-avgiften på tog för hög, ingen vettig Svensk fattar varför vi som har högst skatt ska betala högst avgift, jo vi fattar men tycker inte om det, vilket pinstraff för att vara solidarisk, ju mer du betalar skatt, desto mer skit-bidrag till EUs jordbruk, och EU är glupskt, på mer pengar, och inför de skatte- och bankunion, så är det Puttes våta dröm, då kommer proppskåpet att gå.

  Medlemsavgiften finansieras mycket riktigt med skatt, och det syns varje år vad den är (cash-flow) värre är det med pensionerna, som våra politiker i praktiken snott och skjutit på framtiden, någon annan betalar, sannolikt alla migranter, det är Ebberöds bank, där är vi blåsta. EU-avgiften vi bär är högst per capita i EU och ingen kan förklara varför Svenska skattebetalare ska betala högst skatt i hela världen, först intern omfördelning, till alla som kommer hit, och sedan omfördelning i EU, det är nog inte helt fullt säljbart i framtiden, vi får väl se.
  S.W

  SvaraRadera
 9. V "Med frikopplingen av stöden från produktion har visst experimenterande börjat ske. Frågan är hur många jordbrukare
  som skulle klara av den fria marknaden när de vaggats in i socialbidragsfällan."

  S.W Den fria marknaden är idiotisk, till en del, och består så klart av klåare och av djupt cyniska människor, så det är inte alltid så bra med marknaden, är det lönsamt med att vara sinnessjuk, så blir det mer sinnsesjuka, är det lönsamt att vara beroende av personlig assistent, så blir det mer ständigt handikappade männsikor, är det lönsamt att vara flykting, så får vi mer flyktingar, sådan är marknaden, och det är inte lönsamt att vara skattebetalare, och då blir det färre skattebetalare, så när nyliberalerna fattade detta med NGM, så blev det fart. Marknaden löser det mesta, genom färre skattebetalare utjämnas orättvisorna in världen och de rika flyttar till andra länder och de fattiga får en fristad i Sverige, det är universell rättvisa, och högern och vänstern sjunger redan Cumbaya, alla är glada, även Putte.

  Marknaden för småskaligt jordbruk är underbar, det gäller bara att känna rätt bönder, och inte handla över disk, då blåser man även staten på moms, och det känns alltid bra, för inte fan vill vi betala moms till marknadsgycklare, som inte förstår hur en fungerande marknad fungerar, prispressen gör underverk, ta bara handeln med sopor, billigast Balt får jobbet för miljöfarlig avfall och ingen frågar var de dumpar allt, som de har höga kostnader för, marknaden löser allt, de är helt underbart. För inte fasiken har vi råd att låta någon annan än räven vakta hönsgården, då skulle det indiska reptricket inte fungera.

  Så man försöker slippa hela snabb-mat-skiten med fryspåsar och plast, dessutom dyrt och utan näring. Men visst finns det de som inte hänger med, många stackars flyktingar får ingen fostran och många stackars barn blir kanon-övergödda redan före skolstart, det är en styggelse, och så pekar de finger åt vår folkhälsominister, som gör så gått han kan, de tär inte alls snällt.

  Tips. Bäst är att starta dagen med 6 cl olivolja och en ägg-gula, sedan lite fisk och lite rotfrukter, snabbmaten och sockersirapen är för de som älskar hull.

  V "Fri marknad är marknadsföring, paketering, manipulering av naiva medelklasskonsumenter med långa skägg som tror på "känslan" och en massa annat än att endast skyffla ut rätt falltal.

  S.W Nja skäggmännen,hipstersna, de kan sina råvaror, och är noga med dieteten, värre är det med glukos-sirpap, (majs-stärkelse) dvs monosackarider, vilket jävla kapitalistiska dunderskojeri, och inte ens går det att få ta på importvolymerna, det är som gavage, och vår ungdom blir fet på fem röda och inte ens vår nye foknhälsominister får hjälp att lyssna på överläkare Tore Persson 8en man med sitt hjärtat till vänster). Tänk om våra makthavare kunde lyssna på "den blöta sanningen" och införa sockerskatt på skadligt socker (men det får vi inte för TTIP) och så länge våra egna smyger på detta, eftersom de inte får avslöja eländet, så får vi stackars medborgare finna oss i att våra barn och ungdomar kommer att dö en för tidig död och drabbas av diabetes typs B i rekordfart, man skulle lätt vilja ha en kille som Putin som folkhälsominister, som vågade säga som det är, att vi förgiftar vår egen ungdom med smörja som inte ens duger till djur i bur.

  https://www.youtube.com/watch?v=Un1OsLIXefk

  Här kan vi bara hoppas på de ryska trollen,
  att de drar ner brallorna på våra halv-ledare (och hoppetosse-opinionsledare, Svenskar är såååå ytliga)
  så att vi slipper denna osunda stygga import.
  Socker ska vara socker, riktigt socker, vad våra kroppar är byggda för, och kan vi inte förbjuda glykosen, som med knark.... borde vi i fart fall se till att den bled dyr, så att människor med sötsug i vart fall får äkta vara, hur svårt kan det bara? att köpa riktigt råsocker i butik? Jävla skitmarknad, man bara vill ge den en råsop, sockerlobbyn borde få ett kok stryk. S.W

  SvaraRadera
 10. V "Kobe-biff och andra trevligheter hade endast adeln råd med innan oljan började pumpas ur underjorden."

  S.W Adeln har det nog inte heller så bra, det är mest vår nya policyprofessionella elit som har råd, och vi gör vad vi kan för att få bort dem från våra lador, de håller på att länsa skafferiet, det är trist, att det inte finns redovisningsskyldighet för våra partier och pr-byråer, vem som betalar våra ledare, det är inte alls bra, och leder till att vi får sämre politik, och mindre ekonomisk framgång, det är oss skälva vi stjälper, tyvärr, men vår politiska elit vill inte bli synad, de vill hålla hov i KU och leka domstol på låtsas, det är också trist, vilket kindergarten.

  V "Nu känner alla sig medelklass,
  men endast på grund av tillväxten
  av pumputrustning i öknarna och på havsbottnen".

  S.W Hm olja för blåbär, det kommer en räkning, det vet alla.
  det finns inte utrymme för 8 - 10 miljarder människor på jorden utan outsinlig olja, så det kommer en räkning, det är också trist.

  V "Den som tömmer balansräkningen (energireserverna),
  må pumpa resultaträkningen (BNP) men står snart naken och utmärglad. De som skriker tillväxt, säger töm balansräkningen!"

  S.W jepp evig tillväxt är omöjlig och så kan man roa sig med att multiplicera 1,02 med sig själv fler gånger än 50 (år) och sedan se vad som händer med exponenten år 50 - 100, det är matematik som är en smula dyster, det är också dunderdystert.

  V "Spritt språngande galna tillväxtfanatiker."

  S.W Men vi har i alla fall Anders Wijkman, han kommer att rädda oss :-) Visst fan är det galet, människan är ingen vidare smart varelse, självöverskattningen den största synden. S.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. "det finns inte utrymme för 8 - 10 miljarder människor på jorden utan outsinlig olja, så det kommer en räkning, det är också trist."

   Kanske, men det kan dyka upp nya energikällor som håller ruljansen igång.

   "människan är ingen vidare smart varelse"

   Beror vad du jämför med. Jämfört med en ideal varelse så är människan inte så smart. Jämfört med de andra djuren på jorden så står hon sig däremot bra. Men visst skulle man önska att fler människor utvecklade mer visdom...


   / underhunden

   Radera
 11. V "Lät jag som en miljöfascist?"

  S.W Nä, inte alls, miljövännerna är bara människor de med, och hade bara för mycket svampfest ett tag, de får göra om sin läxa. De är opportunister de med (partigängarcentralen) och maktmänniskor och smyltbaggar får alla system leva med, sådan tur var har vi vår press, som till slut drog ner brallorna på dem, och det var de inte vana vid, så de spelade för högt, det var inte heller så snällt av vår press, att locka ut dem på svag is, och vips satt de i fällan. Lite grämer det att Romson fick EU-ordförandeskapet, men å andra sidan säger det lite om det politiska djuret, inte fasiken vill hon sitta och damma på en fakultet, så vi får nog dras med våra miljöopportunister, vad Fridolin ska göra vet nog ingen, kanske kan han arbeta som brobryggare i utanförskapsområden för 20 000 kr i månaden, den nya lågbetalda arbetena för svårplacerad arbetskraft, ingen vet. S.W


  Miljöpartiet är nog bara lite för mycket troende, utan yster, så är det lite smådystert på den gröna avbytarbänken, miljöpartiet har tappat sin ideologiska spänst och blivit lite gränslösa, det är tur vi har kvar Schalug, och så klart Löwin, så att miljömupparna nyktrar till. (det är nog makten och högmodet, hos några få)

  V "Då måste Moder Jord vara en fascist som låter arter på hennes yta svälta i perioder, men där en art lyckades hitta komprimerade och koncentrerade kadaver i hennes hud i form av olja."

  S.W så sant, naturen är obarmhärtig, det vill vi inte alltid inse, i synnerhet inte vänstermänniskor, några vill väl, men alltför många är endera dumma i huvudet eller bara maktfullkomliga, naturen är vår kamrat och vi behandlar vår grund som om vi hatade oss själva, och så sörjer vi alla djur, och så önskar vi att vi vore en miljard människor. jävla skit-ekvation.

  V "Där kämpar de om marknadsandelar för att kunna tömma lagren ännu snabbare, för att motivera sina geners fortplantning i tidsdimensionen."

  S.W Ja, det är för jävligt, att de tömmer ladan för nästa generation, skamlöst (tyvärr) och tidsdimensionen är hopplös, snart är vi döda, och lämnat över stafettpinnen, inte ens Adolph Phalén erkände tid som annat än en ett rent värdeomdöme, och man börjar rent av börja hålla med.

  V "Marknadsandelar i form av produkter, religiösa idéer, politiska åskådningar och andra petitesser i helheten."

  S.W Oja, ve och elände dessa produkter, denna köpfest, måtte den ta slut snart, religionen har blivit politik och Muhammedanerna invaderar oss med sina vansinnigheter, och inte ens är de tacksamma, utan bildar dessa kränkthetskommittéer, men Kaplan var smart, bildade en kränkthetskommitté efter 11 sept, som om det var synd om honom, jo nog är de påhittiga dessa Muhammedaner, och egen ägo över våra badhus har de också förhandlat sig till (inte i Stockholm för där skyddas vi ännu av Gudruns flickor, men ute i spenaten har Muhammedanerna tagit över nästa allt, och snart står det en sådan där profet och Ylar i var enda bas-stationsmast, och så kommer vi inte att få äta gris, och så slänger de sten på vår motorburna ungdom, det är också trist, men vi ska nog ge igen, vi gör vad vi kan för att stoppa de värsta skäggen, men vi har kvar en bit med vår kultur-relativistiska vänster, de är så korkade att de inte ens förstår att de inte förstår, och så har vi en ärke-biskoppen som jobbar för att undergräva staten, som blandar samman politik med religion, precis som Muhammedanerna, det är fan i mig helt otroligt, förmodligen en gammal DDR-agent, och som blev av med kyrkan, trodde vi, de tär tur att kyrkan numera mest består av kvinnor som är vänsterfeminister, de kan inte hålla sams, och de mår inte så bra, då de hela tiden internbråkar och inte får något gjort, utan sjukskriver sig ständigt och ägnar övrig tid åt att köpa ut felparkerade, förlåt felplacerade (diskriminerade) präster, så det löser sig själv det med, det blir som Anna Linds fond, och det tröstar i vart fall lite. Nu väntar vi att Rambergskan ska bli religiös på sin ålders höst, och låta prästviga sig, det brukar f-n bli med åren :-) S.W

  SvaraRadera
 12. V "Första kommentaren av detta blogginlägg är riktigt bra. Problemet med spelteori är att det lär ut spel och teori vilket riskerar att barnen tar det på allvar, ungefär som militärstrateger tar sina spel på allvar istället för att se att de endast leker".

  S.W Nä alla som gjort lumpen vet att vi leker, värre är det nu, med dessa professionella, som alltså inte är anställda ännu, eftersom vi saknar endera pengar eller saknar lämpliga som vill arbeta utomlands med livet som insats, och så dricker de denna glukossirpa, våra ungdomar (vilket är en klassfråga) så de som tar lågt betalt, är ofta för feta, fasiken vet om våra militärer tar något på allvar, Brännström gjorde det, och fick inte applåder, så då tröttnade han lite, och blev övningsledare, det är helt i Puttes anda, att fokusera på att öva på riktigt, resten är mest tidsfördriv för att slippa frontera sig med verkligheten, att det är tomt i luckan och arsenalen, det är trist, här kan vi bara tacka Putte som tagit ledningen, det är ord och inga visor, men inte ens nymoderaterna har vaknad fortsatt svältkur, och ingen vet vad de har för äss i rockärmen, utom Nato, men vi som gillar att jävlas med våra egna, vi kommer att streta mot NATO allt vad vi kan, ända tills moderaterna ändrar sig och ger våra gossar lite lön för mödan så att de kan bistå sina allierade med krut i ballen, så dagens bästa tips för att förhindra nato-anslutning, är att vi är några som är småsura på antagandet att vi ska gå med i nato, bara för att nymoderaterna fortsatte slakta försvaret, aldrig i livet,
  No Tobacco, No Hallelujah: A Tale of a Visit to the Stone Age
  av Mathieu Smedts. har inte nymoderaterna läst på, ska vi ge dem en läxa, knullar de oss, ska vi storknulla dem tillbaka, och än så länge har de inte fattat, och eftersom vår politiska klass hållit tyst om nato i alla är, kan vi opinionbilda tryggt, utan att beskyllas för att springa Puttes ärenden, för vi är några som anser att hövdingen var den värsta fienden av alla, som dels öppnade gränsen för alla Muahmmedaner, sedan höll knipkäft om nato i åtta år, sedan fortsatte avrustningen, och avskaffade värnplikten utan bred förankring och sedan såg till att göra General Göransson utbränd, tacka fan för det, fan själv.
  Nä, nu ska vi som kanske egentligen tycker att nato inte är en så dum idé, spjärna emot, och se till att nymoderaterna inte vinner en folkomröstning 2018 - 2022 :-) först håller vi med, lite som britterna, och sedan när våra nötter till opinionsbildare tror att det är grönt ljus, (som med Euron) jag då hugger vi till de dolda reserverna, kallar vår regeringen för amerikanska femtekolonnare, drar fram var enda kulturrelativist i soffhörnorna och så röstar vi nej, det är nymoderaterna värda och då får nog akb göra en Cameron, alternativet är att lyssna på major Björklund, då har vi något att komma med, och då kanske vi kan bli tagna på allvar, (om vi har krut i ballen). Nä,Putte behöver nog inte hota oss, natoförespråkarna (Fp undantaget) fäller så lätt krokben själva :-o. Nymoderaterna är farbror Puttes bästa vän, de är numera så lätta att tråka, och kanske faller en pollett ner, i sinom tid? Under tiden fortsätter vansinnet med att avrusta, och inte ens britterna utträde hade de kalkylerat med, det kallas för magiskt tänkande, men nu nåller vi tummarna även för vår Anna, hon har inte haft det enkelt med långa farbrorn, men börjar skaffa sig blick, det är inte alls trist, och fortsätter hon, så kanske hon kan gira lite en smula med budgeten och börja ta saken på allvar, ingen vill ändå ha med en snyltbagge i nato, och vem fan vill frivilligt vara en snyltbagge, (utom den sponsrade fredsrörelsen?) fram tills dess är allt bara ett spel. Everybody knows... Har man inte krut i ballen, får man hämta en banan och snacka upp potensen, nä, det behövs inte, alla vet att det saknas krut och då fungerar inte bananen, så vi hittar fasiken inte ens på, det är mest show. Vad ingen fattar, gemene man, är alla dessa storövningar, så det måste vara finnarna som skrämmer? S.W

  SvaraRadera
 13. Fasiken, det tar tid med overkill.

  V "Där teori blir verklighet och spel blir allvar. Där teori tas för empiri, där karta tas för terräng."

  S.W hm Shut up and play yer guitar, borde vara valspråk, inga fördömda narrativ. Här är alla med, i väst snackar vi, och i öst så händer det grejor, nu har hela Europa avrustat, efter den eviga freden, och då får de ta skeden i vacker mun, våra ledare, och niga, så enkelt är de, hoppas att fler än Tyskarna och Finländarna inser det, Bellman lever i sin egen värld, men det vet alla, och inte ens våra egna säger att vår beredskap är god, utan dålig, så det är fair play även där. Alla vet att att vi ska klara oss själva, det är något visst med de här nymoderaterna och före det Lenninisterna, alltså rödakors-syrran Björklund, hon visste var hon skulle vrida om kniven, där hade Putte tur, och sedan dundertur igen med Tolgfors, ibland är världen rättvis.

  V "Samt där medienarrativet tas för sant. Värst blir det om narratörerna börjar tro på sina egna narrativ."

  S.W nä det är ingen risk, vad värre är om de tror att vi får tror, och det är lite trist, högmodet.

  V "Cirkeln är då sluten och kollapsar snart som en kavitation kring en höghastighetspropeller."

  S.W nä, det är inte ens en propeller, och utan hastighet, narrativen snurrar mest runt som tomma ekon.

  V "Så tillvida det inte är Putins monstertorpeder..."

  S.W Jo, det är dystert, Putte behöver inte trolla, vi trollar så lätt bort oss själva, och det är en gåta, hur vi kunde göra oss av med alla tänkare och byta ut dem mot demagoger som talar i tungor, dvs tror att världen blir bättre med kommunikationsplaner, det blir den inte, men man kan dölja vissa brister, ett tag. Det är bara hoppas att våra ledare vaknar upp, eller i vart fall våra ledares råggivare, de kunde behöva en råsop för att vakna upp, inte ens Puttes kärnvapenöverfall fick dem att vakna, de trodde att det bara regnade, sicket spektakel.
  och nu har de bäddat säck med EU, inte ens kan vi klaga på Putte, så då börjar Aftonbladet yla om fascismen, det är ju ändå helt otroligt, och åh vad somliga saknar Putte att skylla på, men godmodigt nog är det tyst, vi får kräla i vår egen smuts högmodet gick före fall, och det är nog ändå lite rättvist, i vart fall tror inte jag att Puttes rådgivare är lika oroliga längre, då kanske vi slipper fler eldöverfall. EU kommer att bli mindre exansivt, och ska vi tro på fredsidén, vilket vi är några som gör, så är det dags för EU att vila lite, fortsätter våra ledare med storhetsvansinnet, så blir det ifred, i vart fall internt, och det vore väldigt trist.

  Nä, nu ska de rädda sina bankfinanser och pyspunka några bubblor, den reala ekonomin är den samma, så frågan är mer om det inte är nyttigt, att de som sprungit i luften får landa, och odla lite potatis, det vore tom rättvist.
  naturligtvis måste Rysk ekonomi fås på fötter, och då duger ingen sanktioner, så det är nog dags för EU börja kohandla, med sin självtillagande soppa, det är bara att hoppas att Putte kan fatta egna kloka beslut och fika lite med våra ledare, så att vi kan få ordning på sakernas tillstånd, handla och förhandla lite, och se framtiden an, hotet är inte Putte, hotet är människan själv, det är bara att hålla tummarna för att Puttes gäng hänger med att det är lite vilset i väst, och att många i eliterna inte hängt med, och det är liten risk, men det går nog att mjuklanda det med, verkligheten med moder natur och alla människans krav på andra än sig själv.

  Nu gillar vi läget, och fortsätter driva med oss själva. Hbtq-certifiering av hbtq-rörelsen vore en bra start, tänk att det finns bisexuella som diskrimineras bland de homosexuella, vi har mycket att ta i tu med internt, så det blir nog fred ska vi se. S.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vad du orkar skriva ;-)


   / underhunden

   Radera
  2. trollar, det är för varmt för att göra något produktivt.
   Fast det går fort när man inte behöver tänka, utan kan slira ut ordentligt i allmänningen.
   /Hundrafaldiga Hundhälsningar

   Radera
 14. Det är mycket allvarligt alltsammans, detta med britterna och att någon dragit ur proppen ur hittepå-pengakassan, vi får kalla det en skarp övning i ekonomiskt försvar :-O alla finansvalpar springer omkring som skållade troll, arma satar, själv har jag spikat lite på ett tak (oavlönat) HUr kunde Cameron lägga valet vid midsommar, nu får varken våra politiker eller banksnubbar semester, de kommer att bli utbrända.

  V "Där teori blir verklighet och spel blir allvar".

  Teori är teori, men visst önsketänkande blir ofta presenterad verklighet och det är en styggelse, det är nog bra att de både tänker och övar. Spel tar alla på allvar, faktiskt, och allvarliga är vi sällan, varför ska vi bli tagna på allvar, bättre att spela dårpippi, i vårt dårpippiparadis, så har det alltid varit, Bulgakov är ändå mästaren, oöverträffbar.

  V "Där teori tas för empiri, där karta tas för terräng."

  S.W hm shut up and play yer guitar, borde vara valspråk, inga fördömda narrativ.

  V "Samt där medienarrativet tas för sant. Värst blir det om narratörerna börjar tro på sina egna narrativ."

  S.W nä det är ingen risk, vad värre är om de tror att vi får tror, och det är lite trist, högmodet.

  V "Cirkeln är då sluten och kollapsar snart som en kavitation kring en höghastighetspropeller."

  S.W nä, det är inte ens en propeller, och utan hastighet, narrativen snurrar mest runt som tomma ekon.

  V "Så tillvida det inte är Putins monstertorpeder..."

  S.W Jo, det är dö-dystert, decemberdrabbning, drakoniskt att trolla bort folkstyret, som om de hade fattat, hade ändrar sakpolitiken inför valet, men de fattade inte, så då fick valmanskåren korrigera, det var diaboliskt av demos, hur kunde de bara underkänna hövdingens åtta års snack om utanförskap, som han fördjupade, det måste ha varit den där integrationen han var ute efter? INte ens moderaterna själva hängde med.

  Putte behöver inte heeller trolla, vi trollar så lätt bort oss själva, och det är en gåta, inte ens de egna trollen hänger längre med, det går inte att provocera en ända sate, Sverige har blivit kallt.

  Hur vi kunde göra oss av med alla tänkare och humorister, och byta ut dem mot demagoger som talar i tungor, dvs tror att världen blir bättre med kommunikationsplaner, det blir den inte, men man kan dölja vissa brister, ett tag.

  Det är bara hoppas att våra ledare vaknar upp, eller i vart fall våra ledares råggivare, de kunde behöva en råsop för att vakna upp, inte ens Puttes kärnvapenöverfall fick dem att vakna, de trodde att det bara regnade, sicket spektakel.

  Nu har de bäddat säck med EU, inte ens kan vi klaga på Putte, så då börjar Aftonbladet yla om fascismen, det är ju ändå helt otroligt, suck, åh vad somliga saknar Putte att skylla på.

  Men det är tyst, de blev fascisternas fel, eller Camerons fel, nollan... eler så var det den trötte Junckers fel, är så är det banne mig Folkpartiets eller dn:s...(jo vi mobbar varandra som fan i ankdammen, hur ska vi annars bli bättre?

  Vi får allt kräla i vår egen smuts, högmodet gick före fall, och det är nog ändå lite rättvist, i vart fall tror inte jag att Puttes rådgivare är lika oroliga längre, då kanske vi slipper fler eldöverfall.

  EU kommer att bli mindre expansivt, och ska vi tro på fredsidén, vilket vi är några som gör, så är det dags för EU att vila lite, fortsätter våra ledare med storhets-vansinnet, så blir det ofred, i vart fall internt, och det vore väldigt trist. Demokrati (folkstyre) inte vanstyre, har man för att låta vanligt folk, få ge korrektiv, när makten sneseglat, och det gör den nästa alltid, makt är farligt och hade inte vi i Demos uppdraget att tukta stackarna som frivilligt valt att bli politiker, så kunde det faktiskt slinka ner i diket. S.W

  SvaraRadera
 15. Nä,nu får det bli avslut

  Ska de rädda sina bankfinanser och pyspunka några bubblor, den reala ekonomin är väl den samma, så får de ligga i, detta är bra, ett kallbad för hittepåmänniskorna, där har nog Putte en fördel, mer krassa reala villkor och mindre uppblåsta balanser med hjälp av en skuld av ett derivat av spegling av en omsyltad fondkaka.

  Så frågan är mer om det inte är nyttigt, att de som sprungit i luften får landa, och odla lite potatis, det vore tom rättvist

  Naturligtvis måste Rysk ekonomi fås på fötter, och då duger inga sanktioner, där får de nog ta och besinna sig lite.

  Så det är nog dags för EU börja kohandla, med sin självtillagande soppa, det är bara att hoppas att Putte kan fatta egna kloka beslut och fika lite med våra ledare, så att vi kan få ordning på sakernas tillstånd, handla och förhandla lite, och se framtiden an.

  Hotet är nog inte Putte enahanda, men det är väl en del i självförvållad soppa, att försöka förstå varför Jeppe super, varför är Putte putt?,

  Hotet är, förutom psykopaterna, medlöparna, pesten, stormen, stiltjen, mjällen, Muhammedteckningar, Vilks, Jimmy Åkessons svärmor, Sahlinsurprisera, att kungajäveln har en åsikt som stadsmiljö och Murphys lag sannolikt högmodet (speglingen) dvs människan själv.

  Det är bara att hålla tummarna för att Puttes gäng hänger med att det är lite vilset i väst, och att många i eliterna inte hängt med, och det är liten risk, men det går nog att mjuklanda det med, verkligheten med moder natur och alla människans krav på andra än sig själv.

  Nu gillar vi läget, och fortsätter att trolla (driva) med oss själva, det är ändå en svensk paradgren (vi är bra på självironi, ta bara Bergman. S.W

  V "Där teori blir verklighet och spel blir allvar. Där teori tas för empiri, där karta tas för terräng."

  S.W hm shut up and play yer guitar, borde vara valspråk, inga fördömda narrativ.

  V "Samt där medie-narrativet tas för sant. Värst blir det om narratörerna börjar tro på sina egna narrativ."

  S.W nä det är ingen risk, vad värre är om de tror att vi får tror, och det är lite trist, högmodet.

  V "Cirkeln är då sluten och kollapsar snart som en kavitation kring en höghastighetspropeller."

  S.W nä, det är inte ens en propeller, och utan hastighet, narrativen snurrar mest runt som tomma ekon.

  V "Så tillvida det inte är Putins monstertorpeder..."

  S.W Jo, det är dystert, Putte behöver inte trolla, vi trollar så lätt bort oss själva, och det är en gåta, hur vi kunde göra oss av med alla tänkare och byta ut dem mot demagoger som talar i tungor, dvs tror att världen blir bättre med kommunikationsplaner, det blir den inte, men man kan dölja vissa brister, ett tag. Det är bara hoppas att våra ledare vaknar upp, eller i vart fall våra ledares råggivare, de kunde behöva en råsop för att vakna upp, inte ens Puttes kärnvapenöverfall fick dem att vakna, de trodde att det bara regnade, sicket spektakel.

  Nu har de bäddat säck med EU, inte ens kan vi klaga på Putte, så då börjar Aftonbladet yla om fascismen, det är ju ändå helt otroligt, och åh vad somliga saknar Putte att skylla på, men godmodigt nog är det tyst, vi får kräla i vår egen smuts högmodet gick före fall, och det är nog ändå lite rättvist, i vart fall tror inte jag att Puttes rådgivare är lika oroliga längre, då kanske vi slipper fler eldöverfall. EU kommer att bli mindre exansivt, och ska vi tro på fredsidén, vilket vi är några som gör, så är det dags för EU att vila lite, fortsätter våra ledare med storhetsvansinnet, så blir det ifred, i vart fall internt, och det vore väldigt trist. Nä, nu ska de rädda sina bankfinanser och pyspunka några bubblor, den reala ekonomin är den samma, så frågan är mer om det inte är nyttigt, att de som sprungit i luften får landa, och odla lite potatis, det vore tom rättvist. S.W

  SvaraRadera
 16. Phu - det är värmen, inte hälsosam, det går troll i texten, och det börjar bli svårt att få till andemeningen, (allvaret) i alla blindskär.

  Nog måste Rysk ekonomi fås på fötter, då duger inga sanktioner, och inte heller att rusta skjortan av sig själv, musklerna syns tydligt ändå.
  Så det är nog dags för EU börja kohandla, med sin självtillagande soppa, det är bara att hoppas att Putte kan fatta egna kloka beslut och fika lite med våra ledare, så att vi kan få ordning på sakernas tillstånd, handla och förhandla lite, och se framtiden an, hotet är inte Putte, hotet är människan själv, det är bara att hålla tummarna för att Puttes gäng hänger med att det är lite vilset i väst, och att många i eliterna inte hängt med, och det är liten risk, men det går nog att mjuklanda det med, verkligheten med moder natur och alla människans krav på andra än sig själv. Nu gillar vi läget, och fortsätter driva med oss själva.

  Tänk på den kränkte Muhammedanen i Orlando, det låg så mycket självförakt bakom den sjukan (kränkt betyder sjuk på tyska), att han dödade medmänniskor och förnedrade sig själv och sin familj, det är bedrövligt så det förslår, och snart kommer ett nytt illdåd, så kan vi glömma det förra, det är inte lätt att hålla sig i sina gängor.

  Det är mycket att ta i tu med internt, ta bara detta med FN, så det blir nog fred ska vi se. Stackars alla som inte får vara i rampljuset och salongerna, utan är dömda att betala skatt och kallas fascister om de knorrar.

  Hbtq-certifiering av hbtq-rörelsen vore en bra start,
  tänk på de stackars bisexuella som diskrimineras bland
  de homosexuella, och så är det en styggelse att vi inte
  särskiljer de transexuella från de intersektionella, stackars vederbörande, vad ska de göra om de inte får knorra på betald
  arbetstid? Bäst att ge dem mer bidrag, då blir det nog tyst?

  Vi har mycket att ta i tu med(certifiering), och då särskilt Muhammedanofobin, den grasserar och det är dessutom de dumma imperialisternas fel, (engelsk arbetarklass),
  så det blir nog fred.

  V "Där teori blir verklighet och
  spel blir allvar. Där teori tas för empiri,
  där karta tas för terräng."

  S.W Jo, tanken snurrar, det är helt galet.
  Platon hade sina poänger, men Aristoteles hade en verkstad.
  (och även om Platon är kungen av skenmanövrar och högre tänkande
  så sparar vi honom till metafysiskt postseminarium.

  V "Samt där medie-narrativet tas för sant.

  S.W nä, nu ljuger du farbror Melker.

  V "Värst blir det om narratörerna börjar tro
  på sina egna narrativ."

  S.W Jo det finns generalpuckon.
  men är nog ingen risk, de är för pundiga och förätna på svamp
  för att tro sig själva, det skulle betyda att de hade någon
  slags grund att stå på... S.W

  SvaraRadera
 17. modern Svensk universitetsutbildning
  sedan strukturalisterna och postmodernisterna tog över, är tämligen
  grundlös, man får stödja sin forskning på vad man vill, så nä, det är absolut ingen som tror på sina egna rön, vi vet ju att alla andra vet, att vi fuskat, och då vet vi inte, men vi tror inte heller, vi tramsar mest. Stop making sense.

  Vad värre är? om de (våra oj vi var visst naiva, ledare) tror att fåren (det är demos) tror, att de själva tror, på sin spin, (det tror ingen), så skulle de inte ändrat tonfall i höstas (efter Duvemåla), för då skulle de hålla fast vi kursen, (Duvemåla, Kaplan och Sahlin och Romson) och det gjorde vi inte, Romson undantagen, och de håller inte kursen, engelsk arbetarklass talade, hux flux fick en rådgivande folkomröstning fram en panikstämning, blev det villervalla i hela politiska eliten + finanspamparna, det var en läxa , kanske en krisövning, och det är lite trist det med, högmodet. Var inte bygget mer stabilt än så, då är det nog ingen bra grundkonstruktion?

  Sablar, att de inte kunde fattat i tid och givit Cameron ett byte. och förresten, inte plocka russinen ur kakan, varför inte, om det inte skulle vara ett russin, med fri rörlighet av människor, så är det alltså inget russin, dvs är inte bra, och då ska vi väl inte ha det, varför då? och om alla säger att det är bra med fri rörlighet, så är det ett russin, då kan vi väl vara hyggliga mot engelsk arbetarklass att inte ge dem ett icke-russin, för vad hade det kostat, att ge dem något som är dåligt, som de inte förstår själva, det hade inte kostat någonting, om det nu inte var den där gravade hunden, för den fria rörligheten upplöser vissa statiska tillstånd --> oförutsägbarhet, och det är inte heller bra, dessa fantastiska män med sina grandiosa idéer. S.W

  SvaraRadera
 18. Nu är det dags för EU-verkstad,
  slut på visionerna, barnen väntar,
  alla är arbetslösa med Euro-tricket,
  och de unga sviks av britterna.
  En fransk existentialistisk fråga,
  där någon listat ut att valutan
  skulle hålla tyskarna i schack,
  det var tidernas självmål...
  sorgligt så klart, då det drabbar
  generationer framåt, Euro-slaveri, som nog ändå
  Putte kan gotta sig åt, snacka om att det går att
  elda på missnöjet, för det är helt korrekt, att vara
  lite lätt upprörd.

  På hemmaplan är allt lugnt, inrikes fortfarande inte sexigt som utrikes, men nu ska de i fart fall göra ett försök att låtsas  att inte fortsätta med stadgerevisionskommittéer i Bryssel. De kan säkert hålla sig borta ett helt halvår.

  Eller så drar de undan hela publikstödet för föreställningen och då spelar det ingen roll hur mycket stöd de tar av 2a V.K. Det börjar bli en saga, som nog inte funnits...Postmodernismen kan förklara allt, min subjektiva upplevelse, vad fasiken ska vi ha EU till? Annat än expansion.

  Krig blir nog inte heller någon lösning på politikens frånvaro av svar på frågor de inte vill ställa, men varför inte fresta med lite småskaliga inbördeskrig, polis mot separatister som utropar små rövardömen, det är en lösning som vi hittat på själva.

  Ryssland har helt säkert inga egna hemläxor i att göra, det är bara EU som glömde medborgarna.

  Putte behöver inte fundera på sin egen soppa,
  the battle of angels har vi redan haft, så han kan gott komma ut ur garderoben och komma med lite konstruktiva förslag, våra egna politiker vimsar runt som yra hönor och försöker dölja sitt Krösa-majande, hur vore det. Hallå Putte, vad kan tagga ner rustandet, eller är det intern uppbröstning och flexande?

  Varför ordna upp på hemmaplan (som de missade i Bryssel,örat mot marken). Vi möter Jesus och hoppar utan fallskärm. Håll tummarna för att folk är med på noterna. ro ro, arbeta arbeta, jobba jobba jobba, låt en tjänsteman handla upp miljardkontrakt som går till skojare, ingen knorrar, och det är inte ens Ryssland vi talar om.

  Om inte kartan och terrängen stämmer,
  så gäller naturligtvis alltid kartan,
  (det var den viktigast lärdomen i lumpen),
  utom om det är krig, och eftersom det är fred,
  så gäller kartan , då blir det fred.

  V "Cirkeln är då sluten och kollapsar snart
  som en kavitation kring en höghastighetspropeller."

  S.W Det är inte ens en jävla skit-propeller…
  eller så är bara rök från en röksvamp, ingen förstår någonting i dessa dagar, inte ens brobryggare går hem, Orwellskan har blivit folkhumor,
  narrativen snurrar mest runt runt, som tomma ekon efter tyska u-båtar.

  Det är tomt i förslagsbänken, ingen vågar ställa frågor, förrän det är för sent, där ligger Putin före, det borde någon framföra, att det är spel mot öppet mål, vår egen ledning kommer inte ut ur omklädnings-rummet, det är inte heller bra, de vill inte spela hemmamatch alls längre, hemma är för svårt, borta är bäst. Lite som alla som har hemmaproblem.

  Putte kan triumfera även där.


  V "Så tillvida det inte är Putins monstertorpeder..."

  S.W Jo, nog är det dystert, Putte behöver inte en enda torped
  och inte ens trolla, vi trollar bort oss själva, det är en gåta,
  hur vi kunde göra oss av med facklan och upplysningen och byta ut positionen dem mot magiskt tänkande och tungomålstalande, tror att världen blir bättre med kommunikationsplaner, det blir den säkert till en del, om man vara hade något nyktert att förtälja, men klandra och lägga sig i andras angelägenheter, det är Populärt. S.W

  SvaraRadera
 19. Hoppas att alla kvicknar till, i vart fall våra ledares råggivare,
  det saknas knappast gemensamma problem, som terrorism, ekonomisk utveckling, handel eller klimatfrågor att lösa (dvs energifrågor)
  överbefolkningen är väl inte heller något att ta tag i?

  Ledningen, den brittiska i allmänhet och EU-ledningen i synnerhet,
  fick en råsop av ordinary people, inte ens kärnvapenöverfall från
  havet fick någon att vakna, de trodde att det regnade, sicket spektakel, fortsatte de avrustningen och förbereda en bädda säng för någon amerikansk soldat som tagit värvning för att rädda skinnet på de som klätt av sig själva kläderna, och sedan inte vill köpa nya.

  Bädda säck med EU har de ordnat, inte ens kan vi skylla på Putte,
  nu börjar Aftonbladet yla om fascismen, och eftersom de ylat i 10 år nu, så tar alla detta på jättestort allvar, inflation av värdegrunden ligger före det brittiska pundet, alltid en tröst.

  Det är otroligt, åh vad somliga hetsporrar saknar Putte - att skylla på, där är hela poängen, den gick hem, men nu skyller ingen på Putte, han är snart det enda fasta vi har kvar i tillvaron, och det är alltid något, Putte börjar bli en familjevän som vi gnäller lite på, men han är ju ändå med i matchen, och vi driver med Putte, det är som med de homosexuella, det är först när man kan driva med dem, som det är med i matchen, och det är faktiskt mest synd om Muhammedanerna, och de mörkhyade, de har det inte lätt, ingen vågar ta dem på allvar, och ställa krav och skämta om dem, det kan vi i vart fall göra med Putte, rör inte min kompis.

  Gilla läget, ta ansvar för eget hemman och ge fingret år visionärerna. Det blir nog fred, om vi bara får driva gäck med våra egna kockar, så andra gäcka sina egna, låt oss ta i tu med de queersexuella, de vänster-intellektuella, de funktionsdysfunktionella, rasiststrukturella och feministintersektionella. Hur skulle det annars gå?

  Vi får kräla runt i vår egen smet, högmod går före fall, och det är ändå lite rättvist, i vart fall tror inte jag att Puttes rådgivare är lika oroliga längre, då kanske vi slipper fler eldöverfall. EU kommer att bli mindre expansivt, och ska vi tro på fredsidén, vilket vi är några som gör, så är det dags för EU att vila lite, fortsätter våra ledare med storhetsvansinnet, så blir det ifred, i vart fall internt, och det vore väldigt trist. Nä, nu ska de rädda sina bankfinanser och pyspunka några bubblor, den reala ekonomin är den samma, så frågan är mer om det inte är nyttigt, att de som sprungit i luften får landa, och odla lite potatis, det vore tom rättvist. S.W

  SvaraRadera
 20. ironier och drift dubbla eller förespeglade verkligheter förekommer under inga som helst omständigheter ovan, samtidens virrvar är alldeles för viktigt för att inte skämta om, för annars skulle vi nog inte stå ut med verkligheten, om alla verkligen var intentionellt ärliga. S.W

  SvaraRadera