torsdag 9 juni 2016

Vad gör du om du hamnar i en terrorattack?

Jag har tidigare skrivit lite på detta tema Här

Efter gårdagens terroristattack i Telaviv har det börjat komma en del videos på händelseförloppet. Av dessa framgår tydligt hur man ska och inte ska agera.

Regeln som gäller är
FLY
GÖM
LARMA

I den ordningen. Kika mer på mitt gamla inlägg ovan för lite utveckling kring ämnet. Ett tillägg som är uppenbart efter att ha sett video är att du INTE ska förbli passiv. Agera snabbt som satan. Står du precis framför terroristen och inte kan fly eller gömma dig, anfall istället för att sträcka upp händerna.  Kanske är lätt att säga, men om man är metalt förberedd går det lättare. Restauranger är populära terrormål, på dessa finns alltid tillhyggen i form av flaskor, tallrikar etc. Spela dock inte hjälte som sagt, försökt alltid fly i första hand.

Videon nedan är mkt otäck och bör inte ses om du är känslig för verkligt våld.


På denna sida finns videon9 kommentarer:

 1. Utlandssvensk9 juni 2016 15:10

  "FLY
  GÖM
  LARMA"

  Vad sägs om:

  "Beväpna
  Sikta
  Skjut"

  Denna kärringmentalitet att man ska gömma sig är inte hållbar!

  En av grundarna av det schweiziska edsförbundet lär ha sagt "Endast en beväpnad medborgare är en fri medborgare". Här är folk fortfarande välbeväpnade. Många går med pistol under jackan.

  Kräv rätt att bära vapen! Om det inte går, betänk att "it is better to be judged by 12, than carried by 6!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många i Israel är beväpnade, en v terroristerna i Telaviv blev oskadliggjord av en civilist precis utanför restaurangen. De flesta skulle dock bara bli farligare för omgivningen om de var beväpnade, men jag är för rättigheten att bära vapen, har rätt många själv och skulle utan tvekan bära ett med mig om man fick och var på stan. Ett första steg vore att låta alla lediga poliser behålla vapnet på sig, men också de militärer som har pistol skulle få bära dessa civilt.

   Men som läget är idag gäller det jag skrev ovan.

   Radera
  2. Kan säga att även jag är för rätten att bära vapen. Och att man även skall få rätten att försvara sitt hem och egendom med vapen (Castle Doktrin).
   Poliser som är betrodda att bära vapen i sin tjänst borde även vara betrodda att bära vapen när dom inte är i tjänst.
   Och alla som är 21 år laglydiga och mentalt friska borde kunna få gå en vapenutbildning i självskydd, för att efteråt kunna få licens på självskyddsvapen.

   Radera
 2. Var i Paris ett par dagar sedan. På andra planet i Eiffeltornet kastade en skäggig man med ryggsäck sig på golvet och började be till Allah. De flesta omkring blev paralyserade.
  Vi stack och försökte väcka någon personal.
  Det var inget, han bara bad (väldigt dåligt omdöme!) men den sekunden som det tog för mig att rycka iväg med barnbarnet var bland de längsta i mitt liv. Trots att vi hade passerat en väldigt noggrann säkerhetskontroll till tornet var reaktionen "terrorist" det första som kom. Så ser livet ut nu mera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har haft liknade upplevelse vid inflygningtill CDG. Skäggig man i muslimsk utstyrsel svettades och bad böner samtidigt som han fipplade med sin magväska. Jo jag satt bredvid honom och var mer än på helspänn att neutralisera honom vid minsta rörelse. Men han var bara flygrädd....

   Radera
 3. Hej.

  Vad jag gör i en terrorattack? Dör, antagligen.

  Fly, göm & larma är nog bra för de av oss som inte har någon träning i att försvara oss (varken i mentaliteten eller praktiskt - detta då det är 'nånannans' ansvar att skydda oss), men jag håller med Utlandssvensk ovan. En väl tränad och rustad milis bestående av ansvarstagande medborgare med oklanderlig vandel skall vara beväpnad som första och sista försvarslinje.

  Tyvärr tror jag att den åsikten, insikten och attityden är på utdöende bland européer och deras ättlingafolk, precis som de själva. Det ser mörkt ut för västerländska folk, rent demografiskt Väpnad kamp är egentligen överflödigt för den tålmodige.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utlandssvensk9 juni 2016 19:39

   "Det ser mörkt ut för västerländska folk, rent demografiskt"

   Ja, det är som på Kameruns avbytarbänk!

   https://www.youtube.com/watch?v=mb1fYInj7vc

   Radera
  2. Hej.

   Hah! Det var den frasen jag egentligen tänkte på, men jag moddade den. Trodde inte någon skulle genomskåda det.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
 4. Svenska polisens råd är som vanligt trams, "vad ska folk tänka på under förhöjt terrorhot?" - "Lev på som vanligt, förändra inte dina vanor, då vinner terroristerna". Korrekt svar är att, som tex amerikanska myndigheter informerar, undvik folkmassor och uppenbara terrormål under de tider som förhöjt terrorhot föreligger.

  SvaraRadera