torsdag 30 juni 2016

Sosse Jesus skall utreda statens bidrag till trossamfund

Idag annonserades att Regeringen tillsätter en utredning angående statens bidrag till trossamfund.

Det låter ju bra tänker jag spontant. Tills jag ser vem som ska leda utredningen.

Ulf Bjereld

I Regeringens pressmeddelande benämns han som professor i statsvetenskap (med tveksamma akademiska meriter skall tilläggas). Inget sägs om att han är ordförande för Tro & Solidaritet, fd broderskapsrörelsen. Dvs de kristna sossarna. Och inte vilka kristna sossar som helst, utan en rörelse som gptt i nära allians med det muslimska "civilsamhället" och ni vet väl vid det här laget vad det innebär. Just det bidragsentreprenörerna islamisterna.


9 kommentarer:

 1. Min morfar sa alltid att det finns inga kristna socialister.

  SvaraRadera
 2. Bra att du skriver Tartarus. Jag borde heja påer fantastiska bloggare mer men det är svårt att säga något klokt. Man tycker att efter allt som kommit fram nu när även vanlig media börjar rapportera om dårskapen så hade ett naturligt val varit någon i stil med Johan Westerholm.

  Att tillsätta Ulf Bjereld visar att det inte finns någon sjukdomsinsikt alls och därmed föga hopp. Vi svenskar gör som judarna under WW2, några enstaka emigrerar, resten går utan att kämpa emot med djupa suckar sitt öde tillmötes.

  SvaraRadera
 3. "Die Partei" måste säkra rösterna från de nya och växande trossamfunden.
  Alice Bah Kunke visade ju att man kommer långt med generösa bidrag till selektiva minoriteter.

  Skattebetalarna betalar gärna för den goda saken och gläds åt ännu en framgång för landet.

  SvaraRadera
 4. Ungefär som att låta en pyroman utreda bränder. Eller som att sätta Mona Muslim som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Sällan har uttrycken att 'sätta räven att vakta hönsen' eller att 'ha bocken som trädgårdsmästare' varit så passande.

  Kan vi nu få se Bjereld utse Yasri Khan eller Mehmet Kaplan, Omar Mustafa, eller Abdirizak Waberi till sakkunniga så är bingobrickan fylld.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Bra jobbat, och tack - varför är inte detta nyheter av skandalformat hos de få borgerliga tidningar som finns kvar? Ds

  SvaraRadera
 6. Jo, det är faktiskt lite självmål, men nu kommer menet,
  det är trots allt hedervärt av s att utse en person som trots
  allt har insyn i det insyltade systemet, och att ha kompetens
  om något, tex en dårpippiverksamhet är inte helt fel, det är ju
  felstyrning från statsmakten sedan väldigt länge, och sedan finns
  det ju trosfränder inom de flesta partier, och naturligtvis kristen
  demokratisk samling, så man ska försöka se saker från fler håll, det negativa med Bjerelds position uppvägs alltså delvis av att han kan fågorna och inte lika lätt går att kritisera från de värsta gaphalsarna, och sist men inte minst, kommittéväsendet är ofta men inte alltid, styrt av politiskt tillsatta utredare, och det är väldigt bra med öppenhet, ingen behöver tvivla/ifrågasätta UBs opartiskhet eller dolda agenda. Det är mycket mycket mycket så otroligt mycket värre med "opolitiska generaldirektörer, med dold partibok eller dåld sympati, som låtsas vara "opolitiska" Om gemene man bara visst hur mycket post (och e-post) som går i tjänsten, fast utanför protokollet via privata adresser, så skulle de baxna. Att ens inbilla sig att vår statsförvaltning är opolitiskt är naivt, och i den mån den varit det, så har våra politiker i mycket högre grad börjat politisera vanliga tjänstemän. Med Bjereld får vi en person som är kompetent och insatt, till vissa delar respekterad av de kretsar som ska utredas och som kommer att skrika som stuckna grisar, om några förmåner tas från dem, och det är så klart politiskt känsligt, mest för sossarna som drivit identitetspol, men även för delar av borgerligheten och naturligtvis mp, vänsterpartiet går nog att lita på mer, religion ska fan i mig inte ha med statsmakten att göra, människor får tro på tomtar och troll hemma i garderoben, och ska ge fan i att bedriva öppen politik med hjälp av vanföreställningar och rena fiskehistorier, Svenska kyrkan är verkligen ingen förebild, och dessa Muhammedaner har så klart dragit det några steg längre än någon trodde var möjligt. Att eländet ska utredas är faktiskt väldigt bra, och med UB behöver inte fundera, det är alltså ingen konspiration :-) utan bara vanlig hederligt politiskt hantverk, en politiker som råkar vara professor och dessutom troende, ska leda en utredning om troende och politik. Tyvärr händer det att vi tvärt emot förnuftet, tillsätter lekmän att utreda andra områden, att det inte är fel om en jurist utreder juridik eller adjunkt utreder skolan eller en kapten utreder sjöfartsregler, det kan gå fel (intressentperspektivet) och det kan också bli bra, kompetens- och acceptanskriteriet. Det vitkiga är att studera direktiven, och fundera på vad som bakomliggande agenda, alltså vem styr den som styr, den som utreder. Utan Mehmet och bröderna, hade nog inte ens frågan kommit på dagordningen, så man får gilla läget. S.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. La in en bild från tidningen Dagen.....

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Intressant kommentar på en annan blogg:

  "Jag sökte bidrag från MUCF för att starta ett scoutförbund inom ramen för en ortodox kyrka. Fick avslag med motiveringen: VI HAR INTE OBEGRÄNSAT MED PENGAR.

  MUCF kunde inte redovisa hur de avgjort vilka ansökningar som beviljats bidrag. Beslutet kunde inte överklagas. Jag begärde att få ut underlaget för beslutet. Förväntade mig en tabell där ansökningar betygsatts på samma sätt som vid en statlig upphandling.

  Fick till svar att jag kunde få ut den ansökan jag skickat in men inget annat"

  Det här är ju "accountability" på en nivå under många (relativt) välskötta länder i tredje världen som Sverige har magen att kalla korrupta. Det vore ju ett ABSOULUT MINIMIKRAV att skönhetstävlans regler och urvalskriterier redovisas.

  SvaraRadera