onsdag 1 juni 2016

EU-domstolen Hijabförbud ok

Generaladvokaten har lämnat förslag på avgörande i ett mål som rör en kvinna som stämde sin arbetsgivare då hon inte fick bära Hijab på jobbet.

Glädjande nog får man (om inte domstolen går på en annan linje) förbjuda hijab. Eller snarare man får förbjuda religiösa och politiska symboler, inkl islamiska sådana. Om förbudet är generellt. Att som klaganden här (från Belgien) försöker få ett undantag för hijab är ett utslag av kulturmarxism då man anser sig vara en utsatt grupp och därmed skall få fler rättigheter än majoriteten.

Personligen anser jag det självklart att ett företag i sin dresscode kan förbjuda kläder som uttrycker stöd för en viss ideologi (religion är ju inget annat). Burka, hijab, kippa, svastika, nej till kärnkraft. Allt detta förmedlar ett budskap som arbetsgivaren kanske inte vill förknippas med. Man får alltså inte ha vare sig negativ eller positiv särbehandling. Bra!


(I EU domstolen lämnar en generaladvokat förslag på dom till domstolen, denna kan dock gå på en annan linje, men oftast inte).


2 kommentarer:

 1. Ramaskri stackars förtryckta muslimer,vore naturligare att de levde i sina muslimska länder där alla är lyckliga med sina attribut,kvinnan i svart mannen i vitt!

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Min religion förbjuder mig från att visa mig på arbetsplatsen...

  ...eller att tjäna mindre än hälften av statschefens (eller motsvarande funktions) årsinkomst.

  Slanta! i rättvisans namn, alla goda.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera