torsdag 2 juni 2016

Nationaldagsfirande

Nationaldagen närmar sig med stormsteg. Jag var lite nyfiken på om den rådande andan i delar av samhället skulle påverka hur firandet går till. Det är ju känt sedan tidigare att nya medborgare hälsas välkomna. En cermoni som är bra och bör förstärkas ytterligare, där de nya mdborgarna också bör påminnas om sitt ansvar gentemot sitt nya hemland. Ge och ta vet ni.

Nåväl, min lilla spaning runt om i Sveriges kommuner var lite förvånande på sina håll.

Vi börjar i Stockholm, där den mest pampiga historien utspelar sig på skansen. Dock med lämplig utspädning med hjälp av Malena Ernman.


Därefter åker vi ut till En av de västra stadsdelarna där firandet kanske inte handlar så mkt om Sverige.


Efter denna spaning kämde jag att det måste gå att hitta än värre firanden varför jag surfade ner mot Eskilstuna, Ljusnarsberg och Malmö.

Döm om min förvåning när firandet i det havererande Malmö ser rimtigt trevligt ut (med reservation för vad talarna säger). Även i det migrationsexpansiva Eskilstuna och ljusnarsberg verkar det vara vanlig tradition som gäller än så länge.7 kommentarer:

 1. Inget ont om brasiliansk sång och somalisk dans, men vad har det på ett svenskt nationaldagsfirande att göra? Eggebygård-programmet var direkt parodiskt, nästan så man trodde det var ett skämt. Men redan när man införde nationaldagen, var syftet tydligt. Det var inte att ge svenskarna en nationaldag, utan att ge invandrarna en egen genemsam högtid.

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat, Malmö! (Man får passa på när tillfälle gives.)

  SvaraRadera
 3. Äe det sant?
  Militärmarscher!
  Och till på köpet svenska...
  Faktiskt skriver jag detta från Malm Ö.
  Om man ska skämta till det.

  SvaraRadera
 4. Malmö? Verkligen?
  Otippat!

  SvaraRadera
 5. reverserd mens3 juni 2016 21:51

  Tyvärr är det tråkigt att några få politiker och tjänstemän kan förstöra för hela samhället genom sitt envetna springande i fel riktning.
  https://youtu.be/x02nSF0YtQ8?t=7m35s

  Ni hör Ygeman och Lööf dialogisera om det hela.

  Vad som importerats är ekvatoriella våldsamheter i form av stenkastning och primitism. Vilka var nu barbarerna? Sökte sig dessa till en bättre vardag och sedan visade de sina rätta ansikten ej kapabla till ett civiliserat samhälle.

  Jag tror Linander, Ygeman, Malmström, Lööf, Westerberg, Sahlin, Reinfeldt och alla de andra får ta på sig kravalluniformer och tala orosmomenten till rätta i no go-zonerna. För de med vänner har skapat denna situation. Eller så det hela ett jättelikt practical joke och då gratulerar jag er!

  Givetvis förespråkar jag ett snart utträde ur EU, ett snabbt upprättande av rigorösa gränskontroller, samt lagföring av de intellektuella och politiska haveristerna som härjat i snart 15 år. Skall det behöva införas undantagstillstånd och blixträder? Då blir Sverige det Syrien under Assad eller Libyen under Khaddafi som man beklagat sig över. Ödets ironi och tragedi. Karma bitch.

  Skalderna skola förtälja denna historia om tusende år om det lilla blåsta folket som lät sig duperas av nötter. Från Erikskrönikan till denna j-vla katastrof. Ett rätt fräckt fall från fornstora dar. Men Sverige har åtminstone Zlatan! Grattis. Vad drar han in jämfört med vad orosmomenten kostar? Cost benefit-analys efterlyses. Mellanskillnaden betalar samtliga de personer som röstat för denna hutlösa politik. Nu eller i nästa liv.
  Kungen skickar sina fogdar och inkasserar...nej visst det är överbelånade kåkar utan amortering. Hmm. Rätt in i kaklet

  SvaraRadera