lördag 18 juni 2016

Granskning av Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor

Nu har nog fler fått upp ögonen för Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor. Mucf.

Den första fråga jag ställde mig var, hur mkt pengar delar Mucf ut? Det visade sig inte vara en lätt uppgift att hitta. Mucf delar både ut svenska skattemedel och skattemedel ur EU fonder (dvs svenska skattemedel som sv.ngt förbi Bryssel). Efter viss google fu hittade jag dock årsredovisningen.

Budgeten ser ut som nedan. Man delar ut närmare en halv miljard i bidrag.Man delar at en mängd olika bidrag. Till organisationer och lokala projekt.

Här ser ni vilka etniska organisationer som fick bidrag 2015. Ja man får bidrag om man är icke svensk till etnicitet. En organisation som står ut är "Centrum mot rasism" som påstår sig ha 223000 medlemmar. Ja tvåhundratjugotretusen. CMR har varit i mkt blåsväder under åren, ni minns nogger? Nuvarande chef är kommunisten Kalle Larsson. Tidigare V politiker, deltagare i ship tp Gaza mm, ni fattar.

Man delar också ut stora bidrag till politiska och religiösa organisationer. Samt till bidragsentreprenörerna i Sverok (rollspelsklubb) vilka lyfter 10 miljoner. Även expo lyfter 600 000 och Djurens rätt 450 000, de senare för demokratifrämjande....


De ungdomsorganisationer som får bidrag har sammanlagt 593000 medlemmar. Viss dubbelt medlemskap naturligtvis. Men antalet låter rätt högt.....


Ja vilka är det då som sitter i ledningen?

Lena Nyberg är nytillträdd GD. Hon är gammal karriärsosse, med uppdrag inom KF mm Hon lyfter en fin lön också.Tidigare GD har bl.a. varit Per Nilsson (idrottsakademiker), Alice Bah Kunke (bolibompa och miljöpartist) och tf gd Eva Thiez (vet inte vem detta är) innan Lena Nyberg började i oktober.

I mucf finns ngt som heter insynsrådet. De har ingen formell makt men sitter och påverkar så att antirasism, islamism och politiska org får sitt guldregn (antar jag).

Bl.a. Ser vi Rosanna Dinamarca, ni vet hon som hotade med extrema ateister efter Orlandoattacken mm Rosanna är som bekant en känd kommunist och aktivist inom identitetspolitiken.
Keks är ngn form av organisation för fritidsgårdar. Sensus har sina rötter i kfum och kyrkan. Mkt "mänskliga rättigheter" och så. LSU är landsrådet för ungdomsorganisationer. Roos verkar jobba med svenska varianten av mångfald på ICA.

  • Jonas Agdur, ordförande i nätverket Keks 
  • Andreas Carlsson, riksdagsledamot för Kristdemokraterna
  • Rossana Dinamarca, riksdagsledamot för Vänsterpartiet
  • Folke K. Larsson, fil.dr.
  • Inti Chavez Perez, Författar och sexualupplysare
  • Ann-Katrin Persson, Förbundsrektor för Sensus
  • Rebecka Prentell, Ordförande LSU
  • Vesna Prekopic, Rektor Fryshusets Grundskola Västra
  • Birgitta Roos, chef Diversity and management
Här kan ni läsa bloggen Fnordspottings ondgörande över mucf

Mucf har varit i blåsväder tidigare, men inget gjordes åt saken.

Från wiki nedan.
Stöd till konfessionella ungdomsorganisationer är en omfattande del av styrelsens verksamhet och uppgår år 2010 till 48 miljoner kronor. Syftet påstås vara att "främja barn och ungas demokratiska fostran". Organisationen som tar emot bidragen måste värna alla människors lika värde och diskriminering får inte förekomma, vilket bland annat innebär att även homo- bi- och transpersoner ska känna sig välkomna. Radioprogrammet Kaliber, som i slutet på maj 2010 fäste uppmärksamhet på de missförhållanden som eventuellt skulle förekommit inom vissa religiösa ungdomsorganisationer, vidgade den 6 juni kritiken. Ungdomsstyrelsen meddelade att man skulle utreda bidragen, vilket man också gjorde och fann att kritiken inte hade grund. Bidrag delades därför ut även till de religiösa ungdomsorganisationerna i fråga.

Avslutningsvis

Pengaregnet till "civilssamhället" är enormt och det är väl inte helt långsökt att tro att detta "civilsamhälle" hamnar i en symbios med staten när deras överlevnad hänger på bidrag uder ledning av gamla politiker? Ett riktigt civilsamhälle saknar koppling till staten, det byggs av medborgarna, inte av bidragskarriärister och tjänstemän i symbios.

Mucf borde omedelbart läggas ned.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar