torsdag 16 juni 2016

Humanitär matematik - vasaskeppet

Det är med all rätta visst rabalder kring Migrationsverkets signade flyktingkryssare ocean gala. Jag skrev om projektet Här . Jag nallade inlägget "Migrationsverkets vasaskepp". Med den senaste tidens höndelseutveckling var det en synnerligen passande rubrik. Hela saken ör ett enda jättefiasko.

Båten kostar oss skattebetalare 800 000 per dygn. Vad det verkar kommer det vara tveksamt om någon kommer bo på den. 800 000 per dygn rakt åt helvete alltså. Naturligtvis behöver ingen ta ansvar för detta haveri.

Åter till rubriken. Jag brukar ibland glra lite jämförelser om vad man hade kunnat göra istället om man varit en riktig humanitär stormakt istället för en facebooklikesökande narcisisstisk stormakt.

Istället för att hyra denna tomma skuta hade man kunnat ge mat och husrum åt 22 000 flyktingar i Jordanien under ett dygn.

Man hade kckså kunnat vaccinera 300 000 barn mot mässling, om dagen.

Eller köpt 32 000 myggnät, varje dygn

Eller köpt 132 000 familjetält under ett år.

Och så fortsätter det......

Det slöseri med skattemedel som pågår i kombination med att folk fortfarande tror vi använder pengarna väl är en fullständig gåta och ett rån mot riktiga flyktingar och de svenska skattebetalarna. Som ni vet är många av de som kommit hit lycksökande migranter och inte flyktingar. Men Iran är väl glada som inte behöver dela ut matkuponger till dem längre. Det som ger ytterliga dålig smak i munnen är att ingen behöver ta ansvar för Migrationsverkets och politikernas haveri. Samma gäng sitter fortfarande vid rodret och slår sig för bröstet för att man infört verkningslösa gränskontroller och minskat på ekonomsik ersättning för de som utvisats men vägrar att åka....
2 kommentarer:

 1. En mening från en sång kommer mig till minnes,Vem kan man lita på?har någon sett filmen, häng dom högt? men det var väl hästtjuvar från en svunnen tid som råkade illa ut.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  -Skall vi använda våra insamlade medel till att hyra hantverkare och kunnigt folk som dikar ut träskmarker, till att bygga stensatta kloaker, till att finansiera en brandvakt, med mera till den allmänna nyttan?

  -Nej! Vi skall bygga ett stort stenhus med fönster av målat glas där vi kan rabbla besvärjelser tillsammans!

  Där förnuftet sover härskar vansinnet, och mardrömmen framföder monster.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera