måndag 20 juni 2016

Miljonregn från arvsfonden

Det har ju varit en del fokus på Mucf de senaste dagarna. Mucf är dock bara en av alla ställen där man kan söka bidrag. Vinnova och allmänna arvsfonden är andra som gärna delar ut medel.

Jag gjorde en liten snabbkoll på arvsfonden och hittade föga förvånande snabbt en del projekt som ligger i den identitetspolitiska fåran. Man annonserar också efter bidragssökande med inriktning på nyanländas förehavanden.

En organisation som får Pengar från bla Vinnova och arvsfonden är MR-piloterna. Man sysslar med den postmoderna tolkningen av mänskliga rättigheter, dvs alla har rätt till allt.

Pengarna regnar in. Man har även (surprise) Svenska muslimer för fred och rättvisa som samarbetspartner. Ni har läst om dem förut på bloggen....

Arvsfonden delar ut 600 miljoner om året....mkt går dock till bra verksamheter gällande funktionshindrade och så. Men en del skit verkar smyga sig in. Och värre kommer det bli när man växlar in på nyanlända. Då medlen är begränsade innebär det att andra bidragstagare kommer få mindre, ex funktionshindrade. Precis som i samhället i övrigt alltså, stryk på foten här kommer den nya överklassen!


2 kommentarer:

 1. Hej.

  Jag ser möjligheter för partistrateger här:

  Utlova revision och åtal av ansvariga, hög som låg, för allt detta svindleri, och det lär nog trilla in en och annan röst.

  Och var är det borgerliga parti som troget klassiska liberala ideal utlovar att helt enkelt avskaffa bidrag till diverse hobbyprojekt och liknande, och sänka skatten med motsvarande belopp (stort eller litet spelar mindre roll; det duger som principiell symbolfråga)?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. tre små grisar21 juni 2016 14:25

  Rikard. Minns du inte Brommapojkarna som fuskade till sig bidrag via Sverok med flera organisationer? Inte laget, utan ungdomar från bromma som startade massor av föreningar för att försnilla medel.
  Eftersom ingen tar ansvar för andras pengar tilldelades de medlen.

  Sedär ett uppslag till ett nytt föreningsliv.

  Föreningen för räfst och rättarting. Den kan anta flera olika skepnader.
  1. rollspelsförening
  2. idrottsförening
  3. politiskideell
  4. välj själv

  På så sätt kan föreningarna med samma namn söka bidrag i samtliga kommuner, ur samtliga statliga kassor, ur samtliga syftesriktningar. Använd pengarna att undersöka samtliga andra föreningar som sökt bidrag. Det kan betraktas dels som en sport, dels som en ideell handling, dels som en elitidrott. Nybörjar räfstarna börjar som makrillar, sedan blir man spanska inkvisatorer och slutligen tituleras man som en Omutbar.

  Roligare verksamhet får man leta efter för anal retentives.

  Att ta fram stadgar för dessa föreningar behöver bidrag även det. Cervenka får bli kassör.

  SvaraRadera