måndag 14 november 2016

0,07 promille av Stockholmarna vill hyra ut till migranter

I oktober skrev jag om Stockholms plan för att lösa inhysningen av de anvisade migranterna.

I stadshuset tänkte man att det ju inte borde vara några som helst problem att få folk att hyra ut sina rum och lägenheter. Dels har man ju bevisligen röstat för detta i senaste valet, med en Mp-Fi majoritet i stadshuset dessutom, dels får man ganska bra betalt. 4000 per rum och 12000 för en familj.

Nu visar det sig konstigt nog att endast 70 av kommunens 900 000 invånare har skickat in en intresseanmälan. Dvs 0,07 promille.

Detta är mkt förvånande tycker jag, det är väl inte bara facebookaktivism & plakatpolitik ni ägnar er åt i huvudstaden. Nu finns ju chansen att göra något på riktigt.Naturligtvis kommer man inte få ihop särskilt många platser på detta, det kommer sluta med dussintals modulhus på lediga ytor i ytterområden, ex bromma. Man kommer också tvingas köpa bostadsrätter samt ta hyresrätter ur stadens bestånd. Även idrottshallar ligger nog i farans riktning att man tvingas nyttja. 
2 kommentarer:

 1. Så det är inte ett "värdigt boende" för någon som fått skydd från krignoch elände?

  Fokus verkar ligga på gratisgästernas trivsel. Inte de skattebetalare som byggt och betalt idrottshallarna, och kanske tänkt sig att..idrotta i dem.

  Fortfarande helt utan sjukdomsinsikt med mindre än 2 år till valet. Lycka till.

  SvaraRadera
 2. Man kanske ska hålla i minne att M gjorde i princip exakt samma sak under sin tid vid makten.

  28 April 2010

  "Ulf Kristersson: Många vill bli fosterfamilj för ensamkommande barn

  Stockholms stad följde igår upp kampanjen ”Kanske någon som du” med ett möte på Kulturhuset. Inbjudna var de som svarat på kampanjens uppmaning att bli fosterfamilj för ensamkommande flyktingbarn. Totalt har 95 personer anmält intresse om att få mer information och ett hundratal kom till informationsmötet.

  – Det är väldigt glädjande att stockholmarna visar så stort intresse för att ta emot ensamkommande flyktingbarn och ge dem en bra start här i Sverige, säger socialborgarrådet Ulf Kristersson.

  – Vår förhoppning när vi startade kampanjen var att vi skulle rekrytera 50 familjer som kan vara ett bra stöd för en tjej eller kille som helt plötsligt befinner sig på en ny plats i världen och behöver stöd för att komma in i det svenska samhället. Det här är en bra början för att nå det målet, säger Ulf Kristersson.

  Bakgrunden till informationsmötet är en kampanj där Stockholms stad har annonserat efter familjehem till ensamkommande flyktingbarn. I och med att Stockholm har ett nytt avtal med Migrationsverket för placering i eget boende ser staden ett behov av fler familjehem.

  – När vi presenterade kampanjen ställde jag frågan om hur internationaliserat Stockholm egentligen är. Jag tycker att den här kvällen visat att vi är en bra bit på väg att bli en internationell storstad, säger Ulf Kristersson."

  http://moderaterna.net/blog/2010/04/28/ulf-kristersson-manga-vill-bli-fosterfamilj-for-ensamkommande-barn/

  SvaraRadera