onsdag 23 november 2016

SD och V har ökat mest sedan valet

Dagens samhälle presenterade idag sin Poll of polls. Detta är en sammanvägning av de 7-9 senaste opinionsmätningarna från alla de vanliga instituten. Treden om vilka som ökar och minskar är tydlig. SD står för den stora ökningen följd av V och C. Dvs migrationskritiker och migrationsförespråkare. Det verkar alltså som att många svenskar tar ställning i migrationsfrågan genom att gå till något av dessa partier. Gällande SDs siffror är de väldigt olika. Hos Sifo fick man ex 15% medans man fick 25% hos sentio, men treden är det intressanta här. Sämst går det föga förvånande för miljöpartiet islamisterna, vars tid i Regeringen präglats av total galenskap. Även Kd går dåligt, min bedömning är att detta beror på att man helt saknar ngn profilfråga som väljarna bryr sig om. Man hade chansen när Ebba BT tillträdde, men man stannade kvar i den sociala soppan och opinionsmätningarna visar därefter. 

L och M står och stampar på stället, trots Anna Kindberg Batras spärreld av pudlar inom främst migrationsområdet. Vi får se om gårdagens avbön i Aftonbladet ger någon effekt. Personligen tror jag att man rökt många av sina gamla väljare så hårt att dessa inte kommer komma tillbaka i närtid. Förtroende är helt enkelt kört.

L har lyckats profilera sig som ett försvarsvänligt parti och av den anledningen lyckas man hanka sig kvar på historiskt dåliga 5,5%.

När vi går in i 2017 och migrationshaveriet, likt snigeldynamit, kommer fortsätta sin långsamma explosion ute i kommunerna kommer vi få se SD närma sig 25%. Ute i EU kommer liknande partier vinna mark och göra att fler kommer våga rösta på SD, eller i vart fall våga säga det i en intervju. Just den fortsatta, men minskande, stigmatiseringen av SDs väljare gör att anonyma paneler är mer rättvisande än telefonintervjuer just vad gäller SD. Min bedömning är således att SD redan idag ligger på ~22%. +-

Det talas ju också mkt om polariseringen i samhället och vad gäller migrationsfrågan syns det tydligt att fler och fler drar sig mot ytterligheterna, detta kan ni tacka Reinfeldt för som är den som verkat för ökad polarisering i samhället, eller i vart fall har hans politik lett dit och det är väl verkligheten som räknas.

Gör inte den styrande 7 klövern (jo jag räknar in den overksamma alliansen i de styrande) något kraftfullt under de kommande två åren kommer trenden fortsätta fram till valet 2018. Ett val jag förhoppningsvis kan betrakta på avstånd.
6 kommentarer:

 1. Varför bry sig msm:s sammanvägningar när all information finns uppdaterad, tydlig och klar hos status.se?

  SvaraRadera
 2. Det är spännande val på gång, först det österikiska presidentvalet där Norbert Hofer (SPÖ) har goda chanser att vinna. Sen kommer det franska presidentvalet där Marine le Pen (Front Nationale) kommer att gå vidare till andra valomgången. Det räcker lång väg för att minska SDstigmat och få eliten att inse att de måste börja anpassa politiken efter verkligheten.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 3. Hur bär sig SIFO åt för att få till så kassa siffrorför SD, det träffar ju inte ens tavlan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skulle du svara om en okänd person ringde dig och undrade vad du röstar på?

   Radera
 4. Hur går planerna för emigrering. Är de på väg att realiseras tolkar jag det som i ditt inlägg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. kommer ett inlägg om det så småningom, många delar som ska klaffa.

   Radera