torsdag 10 november 2016

4% av nyanlända har ett riktigt jobb efter etableringsperioden

Ylva Johansson hade en dragning häromdagen. Jag tänke begåva er med några nedslag i denna.

Hela hittar ni här

Vi börjar med skolan. Min stilla undran är, var skall alla lärare och skolor komma ifrån? 200 000 fler elever 2025....


Minns ni debattartikelen från 300 "lärare". Det var mestadels SFI lärare och de verkar gå en ljus framtid till mötes....


Dock verkar de suga rätt hårt för endast 37% av kvinnorna och 26% av männen klarar kursen. Noetra också att många går på sfi men klarar inte en enda kurs. Det är väl kopplat till ngt bidrag antar jag.


Så till rubriken. Endast 4% har ett rimtigt jobb efte avslutad etableringsplan. Då har de alltså redan varit rätt länge i Sverige.


Den fina rubriken till trots, detta är katastrofala siffror. De som kom för 5 år sedan jobbar till 25% (oklart om det är riktiga jobb eller bidragsjobb). Efter 12 år drygt hälften. Efter närmare 20 år 64%.

Så iväg till jobbet med er, skatten måste in för att försörja andra!


3 kommentarer:

 1. Röstboskapen måste importeras sa Bill.

  Bull sa däremot att det är oklart hur statistiken tas fram. Har svårt att se hur en person som gått arbetslös under 10-15 år plötsligt blir anställningar.

  Är det inte så att de förtidspensioneras och på det sättet hanteras i statistiken. Får inte statistiken att gå ihop med hur verkligheten normalt ser ut.

  SvaraRadera
 2. Sedan de med varaktigt fattigundersöd fick rösträtt i slutet av fyrtiotalet har all politik i Sverige handlar om valfläsk. Med den nyimporterade röstboskapen har det nog nåt din topp Vad kommer härnäst? Vilka lade upp planerna? Djävligt cyniska personer, tog inte de slut med Stalin?

  SvaraRadera
 3. Stor ironi med rubriken "sysselsättning ökar med tiden i Sverige", korrelans är inte samma sak som kausalitet.

  Räknar politikerna verkligen med att bara de nyanlända förvandlas till förranlända så får de automagiskt jobb? Sanningen är väl snarare att de som kom 20 år sen, 1996, kom till en helt annan arbetsmarknad och att det fanns färre flyktingar att integrera. Sen är det bevisat att det är språkkunnighet, utbildning och intelligens som avgör om man får jobb eller ej. Och efter 20 år i Sverige får man hoppas att flyktingarna lärt sig svenska. Men med tanke på kvalitén på SFI, i kombination med att det går att leva hela sitt liv i etniska enklaver insprängda i majoritetssamhället, så ska vi nog inte hoppas för mycket.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera