tisdag 15 november 2016

Migrantstopp i Täby

Den store ledarens gamla hemkommun har haft vissa bekymmer med effekterna av Regeringen Reinfelts arv. Nu har det tydligen gått så långt att man helt sonika vägrar att ta emot de anvisade migranterna 

När den nya tvingande lagen, utan sanktioner, klubbades igenom förordade jag att kommunerna skulle sätta sig på tvären och låta rikspolitikerna städa upp sin egen röra. Fler och fler kommuner gör nu detta. Än så längre tror jag att det bara är borgerliga kommuner, vilket naturligtvis leder till ramaskri på aftonbladet.

Lagen om tvångsplacering av migranter kommer vara den enskilt största faktorn till att SD kommer göra ett rekordval 2018. Tidigare var det ett fåtal kommuner förunnat med nya spännande möten, men nu sker dessa möten runt om i hela landet och det verkar inte gå helt smärtfritt. 

För övrigt fick jag mig en liten anekdot till livs nyligen. Jag har ju tidigare skrivit lite om migrantbarackerna  som byggdes bredvid ett dagis i Danderyd. Från politiker och dagisledning talades det om barnfamiljer och man reserverade ett antal platser på dagiset för migrantbarn.

Nu har inflyttning tydligen skett och endast män har kommit. De reserverade platserna har man tydligen gett upp.....naiva dårar

11 kommentarer:

 1. "naiva dårar"

  Vad gäller moderata kommunpolitiker i starka M kommuner, som Täby och Danderyd, anser jag inte att ordet "naiv" är tillämpbart. Iskall, cynisk ondska är en betydligt bättre beskrivning.

  Förvisso fanns det en liten, men väldigt högljudd, grupp inom M som tidigt (från cirka 2000) argumenterade för helt fri invandring. Men samtidigt fanns det grundmurat motstånd mot dylika fantasier och inom M var en klar majoritet definitivt emot detta. Likväl valde man att spela med och ge läpparnas bekännelse efter att Lifvendahl-Reinfeldt drev igenom en direkt immgrationsextrem linje.

  Sen upptäckte många att de gynnades av immigrationen. Det sluga systemet med invandring i hela landet utom i renodlade M kommuner skapade rikedomar, via höjda huspriser, och en känsla av överlägsenhet för många i dessa kommuner.

  Så i detta fall var det folk som inte trodde på dogmerna, men spelade med och sen märkte att de gynnades. I det flesta fall var de även på det klara med att dessa personliga vinster uppkom pga. en process som var starkt destruktiv för landet som helhet och framförallt för kommande generationer. Lite som att bli rik på att slutförvara uran i plåtfat som man vet kommer att börja läcka om 50-100 år. Det är svårt att inte betrakta detta som en synnerligen avancerad moralisk röta och något som ligger väldigt nära ren och skär ondska.

  Sen var det inte så lite tragikomiskt när många av dessa småpåvar inom alliansen märkte att immigrationen helt plötsligt även började spilla över på dem. Panik i chokladfabriken! Urantunnorna som endast skulle förgifta bonnläpparna och barnbarnen börjar läcka in i det fina grundvattnet under Lidingö och Danderyd! Kräv totalstopp för fler tunnor! Att man öppet hade gått till val på fri utplacering av tunnor 3 månader tidigare var inte längre relevant.

  Vidare kan man notera att 2010 fanns det inte ett enda moderat kommunalråd som öppet tog avstånd från Reinfeldts uttalande att SD politiker endast hade sig själva att skylla när de blev knivhuggna, trots att många av dem förde en renodlad SD politik vad gällde mottagning i deras egna kommuner.

  De moderata kommunalråden i Täby och Danderyd bör inte bedömas som politiker, utan som brottslingar. "Genocide for profit" har varit deras valspråk under många långa år och man kan endast hoppas att de ställs till svars för detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hear hear.

   Finns ingen pudel som botar detta. Rätt komiskt att de drakoniska lagar de just nu är i färd med att stifta kan bli en del i arsenalen emot dem.

   Men de tänker förstås inte särskilt långsiktigt.

   Vinnarna har tolkningsföreträdet, och skriver även folkförräderiets historia. Om vi håller oss i trim, äter och tränar bra (gärna i den fria, friska luften utanför Sverige) så kan vi nog vara med om The Payback.

   Radera
 2. Jo deras historia kommer nog inte ge ett vacker genmäle. Med naiva i just denna text menade jag främst de aktuella barackerna där man på fullt allvar trodde att barn skulle flytta in. All fakta finns att tillgå om vilka som kommit 2014-2015 och dagisbarn är en ngt underrepresenterad grupp. Faktaresistensen är stark.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "menade jag främst de aktuella barackerna där man på fullt allvar trodde att barn skulle flytta in."

   Jag kommer inte ihåg detaljerna kring detta, men det finns en del överklasstanter som sitter hårt i dimman. De har möjligen ärligen trott på tramset. Men det finns även MÅNGA etablerade M politiker som aldrig någonsin har trott invandringens välsignelser.

   Vad gäller just Danderyd och "ensamkommande" har de ledande politikerna med säkerhet varit fullt insatta i verkligheten i många år, ty de har varit rena mästare på att med alla medel undvika denna kategori, samtidigt som de har upprätthållit skenet av ett mottagande. De har varit otroligt slipade och var även väldigt framgångsrika under reinfeldtåren.

   Radera
  2. Du kan googla själv om du har tid och lust, men under många år stack Danderyd ut genom att man placerade 100% av de "ensamkommande", som man enligt avtal med migrationsverket tog emot, i andra kommuner.

   Från november 2009:

   "Moderatledda Danderyds kommun har avtal med Migrationsverket sedan 2007 om att ta emot fem ensamkommande flyktingbarn per år. Som enda kommun i landet har man valt att placera barnen i familjehem. Men inget av familjehemmen ligger i egna kommunen."

   http://www.svd.se/barnen-som-bott-hos-oss-blir-som-ens-egna

   Från maj 2012:

   "Inget ensamkommande flyktingbarn har fått plats hos en familj i Danderyd genom socialförvaltningen. Alla barn har placerats i familjehem i andra kommuner."

   http://isabellahokmark.blogspot.ch/2012/05/flyktingbarn-kan-fa-hem-i-danderyd-men.html

   från oktober 2015:

   "Danderyd har under den period Dagens Samhälle granskat skickat alla de 22 ensamkommande barn man fått anvisade till sig till andra kommuner.

   Kommunstyrelsens ordförande, Olle Reichenberg (M), förklarar att Danderyd valt att ta emot yngre ensamkommande och att de bör placeras i familjehem.

   – Men vi har hittills inte lyckats uppbringa några familjehemsplatser i kommunen, säger han."

   http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/flyktingbarnen-skickas-vidare-18940

   Radera
  3. Det har nog också varit en ganska billig lösning, nu måste man ju bygga svindyra baracker på svindyr mark för att lyckas uppfylla sin kvot.

   Radera
  4. "Det har nog också varit en ganska billig lösning"

   Knappast! Det har genomgående varit MYCKET dyrare att lägga ut mottagningen hos andra jämfört med att hantera den själv. Danderyd lär ha betalat bra för att slippa de guldklimpar man så gärna såg att övriga landet fylldes med.

   Sen är det här med svindyr mark endast och enbart ett svepskäl. Kommuner som Lidingö och Danderyd såg tidigt till att privatisera alla bostäder och sen har de varit väldigt restriktiva med att tillåta nybyggen. Detta var, helt utan tvekan, till mycket stor del just för att man ville kunna hävda att det inte fanns några bostäder till immigranter.

   Självklart hade dessa kommuner mycket lätt kunnat hålla nere markpriserna. Det är inte direkt brist på utrymme i t.ex Danderyd eller på Lidingö!

   Jag har absolut inget emot helprivata lösningar, men de som har pågått i dessa M kommuner är något helt annat. Man har avsiktligen verkat för att dels göra övriga kommuner mindre attraktiva genom inflöde från MENA, samtidigt som man genom synnerligen restriktiva byggregler och avskaffande av alla hyresrätter har skapat en relativ brist på bostäder i sina egna kommuner.

   Visst, man kan tycka att det har varit "smart" och även framgångsrikt men det är samtidigt så absolut vedervärdigt och genomruttet att det knappt finns ord.

   Det är som att finnarna i Helsingfors skulle ha betalat ryssarna för att ta Karelen och sen vägrat att ge bygglov i de bättre delarna av Helsingfors när deras landsmän flydde, samtidigt som de öppet predikade hur bra det var att ryssen nu hade besatt delar av Finland samt att folk som inte hade råd att köpa i Helsingfors fick skylla sig själva, för att de var bonnläppar och förlorare.

   Sen när ryssen började röra sig mot Helsingfors skulle samma människor hysteriskt ropa på försvar till sista gubben.

   Det är vedervärdigt på en skala som helt enkelt inte har existerat tidigare i historien.

   Radera
  5. Men nu byggs det ganska friskt i Danderyd, lämpligt nog sålde man lämpliga tomter som varit mer lämpade för baracker än den som ligger bredvid dagiset.

   Radera
 3. Nu förstår jag verkligen ingenting! Jag ser tydligt på kartan att det finns en massa oexploaterad mark i Täby kommun. Precis detta konstaterade den store landsfadern när han var ute och flög över Sverige.

  Den enda förklaringen är att kommunstyrelsen består av rasister. Jag förväntar mig att de tas i örat av partiledningen och får en gedigen utbildning i värdegrund och allas lika värde.

  SvaraRadera
 4. Lyckliga är de kommuner som tagit emot få migranter.

  Det ska enigt uppgift cirkulera en kalkyl för kostnaderna för en kommun för en somalisk familj med 4-6 barn. Familjen växer senare till en klan när mannen skiljer sig och importerar en ny fru som i sin tur får 4-6 barn och så vidare.

  Avstår från vidare kommentarer om öppna hjärtan etc.

  Det kostar att

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det ska enigt uppgift cirkulera en kalkyl för kostnaderna för en kommun för en somalisk familj med 4-6 barn."

   Klassikern på det området är denna:

   http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/28-10-07-g%C3%B6teborgs-somalier-ett-folk-i-kris-1.1179853

   Den kom ut för 9 år sen!

   Radera