måndag 28 november 2016

Castro en blodsbesudlad diktator

Äntligen!

Det känns som att man ska jubla när ytterligare en kommunistisk diktator dött. En man med litervis blod på händerna. Antalet döda under Castroregimen räknas till mellan 10 000 - 100 000. Antalet är svåra att bedöma (vad jag läst) men bekräftade döda är 10500 (för några år sedan) men en den verklig siffran kan vara 10 ggr fler. Till detta kommer också alla politiska fångar som suttit inspärrade delar eller hela sina liv.

När jag såg att Castro dött visste jag direkt att det skulle ges en mkt skev bild i media och at rena hyllningar skulle få framföras. Naturligtvis blev det så. SVT körde en bildserie med Castros liv när han träffade olika ledare och framställdes som en stor sådan själv. De svenska "fd" kommunisterna med Ohly i spetsen fick gråta en skvätt till igen (förra gången var det ju vid berlinmurens fall).

Delar av vänstern körde med argumentet, men Pinochet då! Det vore lika dumt som att man stödjer Mussolini för att Stalin mördade fler. Den svenska vänstern visar ibland sitt rätta jag, det som inte syns så ofta längre eftersom det mesta handlar om islamofobi nuförtiden.

Men det är ganska befriande att veta att de fortfarande är kommunister och diktaturkramare, precis som många av oss sagt.

Det mkt märkliga är att det är rumsrent i media att uttala stöd för denna mordiska diktator. Tänk er om man efter Pinochets död hade haft ett SVT Agenda där en Pinochet ivrare samtalat med en motståndare....Troligt va. Igår i agenda var det en Castrokramare där som yrade om att dödstalen vid födslar var lägre på Kuba än i ngn stad i US.....jamendåså, då är det ok med några avrättningar av oppositionella!

Egentligen borde man inte bli så förvånad, det är ju den svenska barrikadvänstern som sitter på mediahusen nu och den yngre generationen har gått i deras fotspår. Den granskande objektiva journalistiken fortsätter lysa med sin frånvaro.

Nedan ser ni ett utdrag från en organisation som försöker hålla koll på dödsoffren på Kuba, denna lista är tom 2012.Ps

Tack till de av er som handlade via bloggens banners under black Friday, det blev 200:- i ersättning, alltid en liten morot för att fortsätta bloggeriet.

Ds

1 kommentar:

  1. Angående sjukvård på Cuba och låga dödstal vid födslar;

    http://www.nationalreview.com/article/432680/myth-cuban-health-care

    SvaraRadera