måndag 7 november 2016

Medieutredningen-Mångfald krav för bidrag

Propagandaministern släppte idag medieutredningen. Föga förvånande har den kommit fram till att viktiga parametrar som mångfald och underrepresentation skall vara viktiga faktorer när skattemedel skall delas ut. 

Utredningen vill att medierna som får statligt stöd ska ”främja allmänhetens tillgång till oberoende nyhetsförmedling samt möjligheten att ta del av och själva medverka till en mångfald av perspektiv i en bred samhällsdebatt”.

Man skall även starta ett nytt stasibolag som kan trumpeta ut de rätta åsikterna. Ja ni läste rätt, ett nytt statligt propagandebolag.

Det är ingen oäven gissning att det nu kommer startas en mång representativa mångfalldiga publikationer inom islamistsektorn i Sverige. Och de som redan finns kan se fram emot nya fina skattemedel att kalasa på.
2 kommentarer:

 1. Det är bara att gratulera identitetspolitiken till ännu en seger. Känns som beställningsjobb för att garantera representation av Sveriges snabbast växande "minoritets"grupp.

  Sen ska rätt värdegrund, i form av floskeln "alla människors lika värde" avkrävas de mediebolag som vill ha stöd. Gissa om denna tomma fras kommer att gynna höger eller vänstermedia?

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 2. Jösses, det är nästan så jag måste nypa mig i armen för att kolla att jag inte drömmer. Fattar de inte på riktigt att detta enbart kommer öka polariseringen och ytterligare alienera 'extremister' som mig?

  SvaraRadera