fredag 11 november 2016

Du nya du fria-Försvarsmaktens nya slogan

Nyligen var jag på besök i Högkvarteret. I receptionen stod stora rollups med denna slogan. Jag har även sett den i olika media. Jag har dock inte förstått vad Försvarsmakten menar med just uttrycket "du nya du fria", det framgår inte av reklamen. 

Jag förstår ju att det är en anspelning på "Du gamla du fria" men vad menar man egentligen. Jag har sökt svaret på Försvarsmaktens egen kampanjsida.


Man ska alltså få tycka, tänka och leva som man vill. Detta stämmer ju faktiskt inte, utan vi får leva inom de ramar som lagstiftaren beslutar. Jag trodde att att huvuduppgiften var att skydda landets gränser och därmed demokratin. Nåväl nu dyker vi in i kampanjen.

Huvudbudskapet verkar vara att det sker en förändring hela tiden. Detta exemplifierar de med Tamagotchi, Stenmark och Fuglesang. Vad detta har med förändring att göra vet jag inte. Utveckling kanske eller händelser, men förändring?Men till sist kommer då själva budskapet som man anade var på väg, även om vägen dit var rätt krokig och ngt märklig. Nämligen att vi gav PUT till alla Syrier, underförstått att detta är ngt lika naturligt som Stenmark och Fuglesang.


Man klämmer även in det rätt politiserad budskapet om receptfria läkemedel....


Men värdegrunden tänker ni, var är den?

Här kommer inte bara den, utan även en redogörelse för Försvarsmaktens främsta uppgifter. Vi får bl.a. Lära oss att det är minst lika viktigt med bättre mångfald för att försvara det mångkulturella Sverige, som teknisk kompetens och operativ förmåga.

Jag kanske är en gammalmodig officer och hemvärnsman, men jag tycker det är något oklart hur mångfald och det mångkulturella Sverige skall stoppa små gröna män. Kanske rinner kulorna av mig då dessa säkert inte är genuscertifierade?

För övrigt undrar jag vad Försvarsmakten menar med mångkulturella? Ser vi på USA menar man där just vad det låter som, många Olika etniska och kulturella grupper. I sverige har vi en väldig överrepresentation av folk från MENA just nu. Försvarsmakten menar alltså att man helt skall stoppa migrationen därifrån och bara ta in asiater och Sydamerikaner?
Personligen tycker jag ovanstående kampanj är ren skit. Den är uppenbarligen framtagen med hjälp av någon reklambyrå nedskiten av postmoderna rasbiologer, där hudfärg och kön är det viktigaste av allt. Jag kan avslöja en sak för er, jag som en del av Försvarsmakten försvarar alla oavsett hudfärg, kön eller etnicitet. Det är inte en del av ekvationen. Jag försvarara landet och människorna här. Människor, ni vet homo sapiens. Det får vara slut med att alla myndigheter jamsar med i det postkoloniala tugget som serveras er. Lägg ned bara. Vi är människor, vilka vi är styrs inte av vår hudfärg, kön eller var vi fötts. 

Detta är inte rätt sätt att locka folk till Försvarsmakten, då de som gapar i media eller på sociala medier om genus, rasifiering, hudfärger och annat, aldrig kommer stå med vapen i hand när det skiter sig, de är nämligen en generation av facebook likande tyckomanidårar var engagemang sträcker sig till facebookdrev och ngt fackeltåg på medborgarplatsen.

Klart slut7 kommentarer:

 1. Ursäkta off topic men fösvarsrelaterat.

  Läs Chris Forsne idag på Ledarsidorna.
  http://ledarsidorna.se/2016/11/chris-forsne-hur-ska-vi-tanka-kring-desertorer/

  Hade varit bra mycket intressantare om försvarsmakten försökt sig på frågan - om nu värnplikten ska införas, vad göra med desertörer som kanske inte vill åka till exempelvis Afganistan, samtidigt som vi glatt tar emot desertörer därifrån.
  Ska svenskar som inte vill vara i Afganistan i buren medan afganer som inte vill vara där får körkort och lägenhet.
  Underbart - polarisering, vad är det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ska svenskar som inte vill vara i Afganistan i buren medan afganer som inte vill vara där får körkort och lägenhet.
   Underbart - polarisering, vad är det?"

   Ingen fara! Så har vi gjort förut och det var ingen som reagerade det minsta. Regeringen Bildt-Westerberg 1991-94 införde en mycket tydlig regel som gav alla desertörer på planeten rätt till asyl i Sverige och detta samtidigt som det rådde allmän värnplikt för svenska män och desertering i krigstid var förenat med livstidsstraff.

   Jag fann detta helt otroligt upprörande, men det var jag väldig ensam om. Alla jag pratade med om saken då bara ryckte på axlarna. Att M och FP inte permanent åkte ur riksdagen 1994 var ett väldigt, väldigt tydligt varningsskott inför den utveckling som vi sen har bevittnat.

   Radera
  2. Desto mer man lär sig om svensk närtidshistoria, desto mer häpen och resignerad blir man. En snabb googling bekräftar det som Utlandssvensk beskriver. Fullständigt v-a-n-s-i-n-n-i-g-t. På punkt efter punkt behandlar vi världens alla icke-svenskar b-ä-t-t-r-e än svenskar, bara de kan ta sig hit.

   Gratis tandvård, absolut kom hit bara! (Ok, 50 kronor kostar det, så inte gratis. Men så är jag bara en uschlig hatkommentator på nätet som bara har fel i allt).

   Ockupera privat mark och slänga sopor och bajs överallt? Helt fint!

   Köra avställda bilar när ni drar från den ockuperade marken? Inga problem!

   Få ut mer än tre gånger så mycket i bidrag som en svensk socialbidragstagare eller CSN-lånande student så länge ni "studerar" på SFI? Klart! Och vet du vad? Det finns ingen tidsgräns på hur länge du får plugga SFI, så bara kör på!

   Går du på socialbidrag? Då behöver du egentligen visa att du aktivt söker jobb för att vi inte ska dra in stödet. Men vi gör väl ett undantag? Eftersom du är beslöjad kvinna som inte får lämna hemmet enligt din religion så kan du bara kvittera ut pengarna. Svenska skattebetalare bjuder!

   Vänligen
   Roten

   Radera
  3. @ Roten,

   "På punkt efter punkt behandlar vi världens alla icke-svenskar b-ä-t-t-r-e än svenskar, bara de kan ta sig hit."

   Det började redan på 80-talet.......

   Under åren har jag dokumenterat många, många fall som jag har tagit upp i olika sammanhang. Men nästan ingen har reagerat alls, upp till för något år sen. Nu noterar jag att många som var helt indifferenta när jag pratade med dem för 5, 10 eller 20 år sen är extremt upprörda och undrar hur det kunde bli så här, trots att de glatt röstade på 7-klövern och var rent militant faktaresistenta.

   Radera
 2. Nu kom jag igång, lovar snart ta min medicin och lägga mig.
  Tänker på ifjol när de som skulle öva i Norrland inte fick ut vinterkängor till en början.
  Härlig prioritering, har inte de som håller på med tramset egna ungdomar som krälar runt i snö och fryser händer och fötter av sig.

  Som det var en jäkla lekstuga - sedan en tid tillbaks hör jag också till de som kommer försvara alla, men ibland undrar man varför.  SvaraRadera
 3. Vad har gratis receptbelagda läkemedel till bar under 18 år att göra med min försvarsvilja? Men bra att ni bereättade det Försvarsmakten, hade missat detta senaste.

  När jag växte upp, i en fattigare tid, betalade mina föräldrar skatt och normal kostnad fö min medicin. Saken är den att nu betalar de FORTFARANDE, inte för min medicin, men för sin egen.

  Vilka ärkesvin till politiker som trampar på sina gamla och gynnar unga, friska barnfamiljer, ofta bidragsdrivna som aldrig kommer att göra ett hederligt handtag.

  Grattis Försvarsmakten, ni har om någon bekräftat Reinfelds tes om att ni är ett särintresse. Ni kan stoppa upp era "rollups" där solen inte skiner!

  SvaraRadera
 4. #NotMyFörsvarsmakt

  SvaraRadera