söndag 6 november 2016

Vetenskapsrådets guldregn till identitetshaveriet

Vetenskapsrådet delar ut många miljoner till diverse kända aktivister på kulturmarxistiska kanten.

Hela listan hittar ni här


Magnus R rantade lite om en del av bidragen på twitter


Faktum är att vetenskapsrådet har en egen beredningsgrupp som heter HS-RASISM, och där slinker alltså dessa personer in med sina bidragsfinansierade aktivism. Naturligtvis får genus"vetenskapen" sin beskörda del också.

En av de i beredningsgruppen är den sjukt kränkte Nazar Akrami
Glömde tillägga att orföranden i beredningsgruppen Charles Westin och är ordförande i expo. Finns nog ingen risk för nepotism....

15 kommentarer:

 1. Jaha, 3 miljoner till Tobias Hübinette............

  Alla bör läsa den utmärkta och väldigt grundliga genomgången av den figuren här:

  http://www.friatider.se/jag-ar-misstankt-for-ett-mord-mot-expo-grundaren-som-blev-regeringens-expert-pa-rasism

  Några godbitar:

  "Jag började helt enkelt attackera och mer eller mindre misshandla personer som betedde sig direkt rasistiskt i min närhet. Det kunde röra sig om allt från fullfjädrade skinheads, till barn i skolåldern eller äldre herrar och damer, berättade Hübinette i en artikel i Kurdo Baksis tidskrift Svartvitt 1996.

  Redan vid den tidpunkten hade Hübinettes antirasistiska aktiviteter hunnit sätta avtryck i hans belastningsregister i form av två domar från Uppsala tingsrätt, där han 1992 respektive 1995 dömdes för ett mycket stort antal brott. Han fälldes för bland annat skadegörelse, sabotage, uppvigling, grov uppvigling, ofredande och förtal."

  " I en artikel som publicerades 2010 i samhällsmagasinet Arena berättar han öppenhjärtigt om hur han misshandlar ett barn i förskoleåldern, som han tycker beter sig rasistiskt"

  "”Enligt min uppfattning är alla vita människor, oavsett kön och samhällsklass per definition rasister i egenskap av socialiserade kulturbärare"”, skrev Hübinette i Svartvitt 1996.

  I en insändare i tidskriften Creol förklarade han samma år att det var naturligt att tycka att den "vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan" och fortsatte:

  "”Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande.”"

  "Hübinette kom under perioden 2005-2007 att driva ett antal vendettor både mot personer i hans privata bekantskapskrets och mot före detta kollegor på universitetet. Kontroverserna skulle leda till inte mindre än tre åtal mot Hübinette i Stockholms tingsrätt, varav två mynnade ut i fällande domar"

  "Redan året därpå, 2006, begick Hübinette nya brott. Den 19 juni hörde han av sig till sin före detta fru, hennes nya pojkvän och ytterligare en person genom ett hotfullt mejl, där han berättade att han var misstänkt för det så kallade Fryshusmordet.

  ”"Ni vet alla att jag är misstänkt för ett mord på en 16-årig nazist för över tio år sedan; han fick ansiktet söndermosat, kroppen sönderslagen och handen avhuggen..."”, skrev Hübinette.

  Dagen därpå släpade han ut sin före detta hustrus kläder på balkongen, satte eld på dem och lämnade lägenheten. Därefter anlade han en brand i hans exfrus nya pojkväns postfack och sprutade tändvätska över hans dörr.

  Hübinette greps av polis och anhölls senare samma dag. Fyra dagar senare häktades han, på sannolika skäl misstänkt för mordbrand."

  Läs hela!!!!

  SvaraRadera
 2. Man kan tillägga att DN, i deras välkända reportage om SD på Östermalm, använde just Hübinette som källa och då presenterade honom som " forskaren och aktivisten Tobias Hübinette":

  http://fokus.dn.se/vreden-pa-ostermalm/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skattemedel till våldsvänstern. Marbella here i come. Hasta la vista Suecia

   Radera
  2. Andorra då? Tror inte att Hübinette & Co är några vidare skidåkare plus att de är rädda för djur som inte har pucklar.

   Radera
  3. Jag tror att jag kommer att köpa något kring Marbella nästa år, så då kan vi några drinkar i solen och filosofera över den svenska sammanbrottet...

   nu när jag kollade lite på Estepona blev jag faktiskt ganska frestad. Otroligt fina kåkar för rimliga pengar! Nu vet jag att jag själv argumenterade för Puerto Banus, men man får onekligen helt fantastiskt mycket för pengarna kring Estepona.

   kolla på den här:

   http://www.panorama.es/properties/details/ref/r112-09461/

   Ungefär så där bygger de ofta i Schweiz, men då kostar det 50 mio sek. Den skulle väl även gå på 20-25 på Lidingö eller i Danderyd? Och här kan man nog få den för 7! (Det verkar gå ganska bra att skambjuda).

   Motorvägarna är kanon, så 10 minuter med bil är inga problem.

   Radera
  4. Gillar inte alls den där typen av arkitektur, köper vi ngt blir det klassisk spansk stil. Finns några fina till salu.

   Radera
  5. "Gillar inte alls den där typen av arkitektur"

   Det är självklart en smakfråga, men det finns faktisk även stora skillnader mellan länder. I Sverige och UK är det populärt med äldre stil och jag gillade också det tidigare. Men i Schweiz gillar man moderna kåkar och jag har vant in mig nu....

   Radera
  6. Herre du min je, vad händer egentligen?! Har alla rimlighetens ramar spräckts och makthavarna nu insett att de kan göra vad de vill? Utan statlig/facklig försörjning hade inte många av dessa fåntrattar kunnat lägga tid på att sprida sitt illa idisslade propaganda utan fått ta ett (någorlunda) hederligt jobb. Det blir inte mycket tid att twittra om man ska knega ihop brödfödan som alla andra, och inte bara leva på andras skatteinbetalningar.


   Nå, jag insåg för någon månad sedan att måttet var rågat för mig personligen, och har börjat sondera flytt aktivt. Rösta med fötterna helt enkelt.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  7. Min smak konvergerar med Utlandssvensks, även om jag inte har något emot traditionell arkitektur heller, och det är bara att instämma: otroligt vad man kan få för pengarna. Det spär på intresset att ta hem vinsterna från bobubblans Sverige och sätta sig på solkusten.

   Vänligen
   Roten

   Radera
 3. Bra att det uppmärksammas. Pengakranen är väldigt viktig, en aktivist med lön får en helt annan aura av "vinnare" i dessa kretsar än en ideellt arbetande. Flera av de s k "kulturtidskrifterna" (t.ex Galago, som försökte se ut som ett kreddigt skönt anarkistiskt undergroundfanzine) har en liknande funktion. Få läser dem, och sett i perspektiv av hela statsbudgeten är bidragen till dem såklart försumbara. Men de ger nyvänsteraktivister en finansierad plattform.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att deras största pengakran är knarkhandeln.

   Radera
  2. Vänskapskorruption inom akademin är för övrigt ett intressant ämne. I teorin är systemet uppbyggt för att vetenskaplig kvalitet ska premieras, exempelvis via kollegiala, ofta internationella granskningar av ansökningar, publikationer och tjänstetillsättningar.I praktiken går det där ofta att runda, t.ex genom att definiera nya forskningsfält som bara ska granskas av andra inom samma fält.

   Radera
 4. Har uppdaterat inlägget då jag upptäckte att ordföranden i VR beredningsgrupp också är ordförande i Expo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad sägs om Kerstin Brunnberg!

   http://www.svd.se/kerstin-brunnberg-i-dubbla-roller

   Dessutom kan man knappast kalla Expos tidning för en kulturtidskrift.

   Jag ser ingen som helst framtid för Sverige, så länge identitetsvänstern styr och så länge den så kallade oppositionen inte gör något för att bryta identitetsvänsterns ständigt ökande makt inom statlig- och kommunal förvaltning.

   Jag tror att många människor från medelklassen och övre medelklassen, som står till höger på den politiska skalan (låga skatter, liten stat etc), kommer att lämna Sverige under de kommande decennierna. Fortsatt hög invandring av outbildade människor från Mellanöstern och Nordafrika försämrar dessutom de redan ansträngda oddsen ...

   Radera