onsdag 23 november 2016

Få kommuner uppfyller sin flyktingkvot

I pressen har ett fåtal kommuner fått klä skott för att de inte uppfyller sitt "solidariska" ansvar och tar emot de anvisade migranterna.

I verkligenheten är det en klar majoritet av kommunerna som inte uppfyller sin kvot. Dessa beskrivs i artikeln från TT som osolidariska. Frågan är vad en kommuns huvuduppgift är, att täcka för rikspolitikernas haveri eller ngn annan kommuns haveri, eller att måna om sina egna invånare? Det senare borde vara en självklarhet, men som ni vet utholkas kommumernas självbestämmande mer och mer, man tar även resurser från dem och ger till haverikommuner som ex Malmö.

Som ni ser på den ngt suddiga kartan nedan är det ett fåtal som tar emot fler än anvisat, grattis! Några tar emot anvisat antal (grönt) men de flesta tar emot färre. Ingen förändring kommer ske 2017 eftersom bostäder, skolor, lärare, pengar etc inte magiskt faller ned från himlen, trots tron på motsatsen hos de styrande i riket. Man kommer dock fortsätta med mkt dyr konstgjord andning i form av migrantbaracker och inköp av bostadsrätter och villor, allt för att vara partiet till lags.
2 kommentarer:

 1. Kommunvalet 2018 kommer bli lokalpartiernas val. Nu finns chansen att återföra makten till kommunal nivå, med partier utan lojalitet till moderpartier på riksplan. Ut och bilda lokala alternativ!

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 2. Hvordan i himmelske navn kunne majoriteten av Sveriges befolkning stemme på multikultur-partiene?

  Vårt vakre naboland i øst, mitt andre hjem og ferieland...

  Sverige er dessverre å anse som - et for dere selv, og vi som er deres naboer - tapt territorium.

  Dette går rake veien til helvete... :(

  SvaraRadera