tisdag 15 november 2016

Nya fall av TBC

Som bloggens långvariga läsare vet har jag i ett antal inlägg lyft frågan om smittspridning från migranter.

Nu är det alltså dags igen. Även denna gång har det skett i en skolklass.

Folkhälsomyndigheten, kommunerna och länsstyrelserna verkar inte bry sig alls (se mina tidigare inlägg).

Snart kommer vi inte se sådana här nyheter längre för det kommer vara en del av en ny normalbild och tappar i nyhetsvärde. När ska tvingande hälsokontroller införas?


9 kommentarer:

 1. Inga offer är stora nog på godhetens dövstumme altare. Men, min känslans att botten snart går ur, den lilla högljudda grupp som anses ha moraliskt tolkningsföreträde och både tystar ner våldtäkter (Frälsningsarmén) och driver äldre och ideellt arbetande damer i döden (Röda korset) i den heliga mångkulturens namn har börjat få sina sjuka normer och ställningstagande ifrågasatta på ett sätt som ingen tidigare, högt, vågat.

  Ta striden mot denna sjuka, ifrågasätt utan att relativisera och utan att lägga in brasklappar. Ta avstånd, sluta ge bidrag. Ifrågasätt högt den moraliska rötan. Följ din egen kompass. Det är inte omoraliskt eller sjukt att vilja prioritera svenska barn före de ensamkommande "barnen" som skickats hit från tredje världen i syfte att ge tillgång till svensk välfärd.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 2. Fy fan. Det är uppenbart att det är mördare och rasister det är fråga om, de tillåter hån, misshandel, våldtäkt, mord och sjukdom, bara det är etniska svenskar (som de officiellt inte anser finnas)som drabbas.

  Prioriterade brott är de andra brotten och då lämnas dessa därhän.

  SvaraRadera
 3. Så sjukt vårt samhälle är.
  Har också tagit upp detta tidigare, hur tänker Sveriges läkarkår?
  Ingen vågar riskerar bli kallad rasist så vi låter hellre barn och vuxna smittas av TBC ovetandes.
  Hur många smittas i dag utan vetskap?
  Räcker med 10 bakterier för att bli smittad.
  För var det mer eller mindre en dödsdom att smittas av TBC, man skickade sjuka till ett "sanatorium för att friskna till med frisk luft, ventilation, sol och marknära ozon. Dessa sanatorium hade alla ett krematorium, de dödas lungor skars ut och kremerades för att inte sprida bakterierna, dödligehten i TBC var stor.
  I dag krävs 12-16 månaders behandling som kan liknas vid kemoterapi och bara 60% blir av med den antibiotikaresistenta typen.
  Hela yrkeslivet kan slås i spillror på grund av att våra myndigheter inte vill "kränka" migranter som kommit hit för att leva på våra skatteinbetalningar.
  Djur däremot sätts i karantän i 3 månader, sedan tillkommer lika lång karantän i hemmet, en j___a skillnad bara för att inte smitta andra djur (och människa - rabies).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns viss opposition. Exempelvis läkaren Kalle Kärrström som ofta tar debatten i TB frågor. Det sjukaste är att jag som glad amatör på smittspridning förutsåg denna risk och hade kontakt med MSB och folkhälsomyndigheten där jag påpekade att Länsstyrelserna varnade för att smittkontroller inte gjordes och MSB/folkhälsomynd hade som förutsättning att inte se detta som en risk att dessa kontroller gjordes. Trots Länsstyrelsernas varning så gjorde inte Folkhälsomyndigheten ngn ändrad bedömning.

   Radera
  2. Debatt hjälper föga när motparten mörkar allt i ärendet vilket INTE ligger i allmänhetens bästa, inte ens invandrarna gynnas på lång sikt när det är dem som dukar under först.

   Radera
 4. Den TBC-smittade 10-åringen är en bekants barnbarn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du ngt närmare kring smittkällan? Från vilket land? Hade hälsokontroller gjorts? Osv?

   Radera
  2. Barnbarnet ligger på sjukhus. Vad jag fått höra är att inga hälsokontroller hade gjorts. Det är locket på från högsta ort och privat "efterforskning" är förbjuden för att förhindra ryktesspridning men det sägs vara många afrikaner i klassen. Det här kommer inte att sluta i god stämning.

   Radera