onsdag 30 november 2016

Vilka läser bloggen & varför

Jag brukar ibland fundera på vilka som läser min blogg. Ett par av er är flitiga i kommentatorsfältet och det är mkt uppskattat, även fast jag inte alltid delar er uppfattning.

Syftet med bloggen från början var att få lätta lite på trycket då den information som pumpades ut under 2014 inte stämde med den verklighet jag såg och vad jag anade skulle komma. Efter en tid utvecklades bloggen till mer och mer grävande, främst innan kaplan avgick. Bloggen var tidigt ute med bilder och information om Kaplan, vilket spreds till en vidare krets. Av mediecreeper såg jag att alla de stora mediahusen var inne och läste samt tittade på bilderna där Kaplan hänger med islamisterna i IGMG bl.a.

Jag försöker även påvisa slöseri med skattemedel, vilket främst har varit relaterat till migrationshaveriet, av naturliga orsaker då beloppen som varit i omlopp är astronomiska. Säkerhetspolitik är ett annat kärt ämne och jag kommenterar gärna kring det när jag tycker jag har ngt att bidra med. Jag var ex tidigt ute med varningar för Erdogan och Putins användande av flyktingar som vapen mot EU, en analys som är allmängiltig idag. Nåväl lite fakta nedan.

Föga förvånande är det flest läsare från Sverige, men även många i US. Schweiz har också en hel del, om nu inte utlandssvensk står för alla sidvyerna ;) Besöken från Ryssland kan ni få spekulera fritt kring ;) 


Glädjande nog har Lars W vänligheten att ha en länk på http://cornucopia.cornubot.se/ till bloggen. Tidigare hade också http://fnordspotting.blogspot.se/ en länk hit, men den togs bort för några veckor sedan av okänd anledning. Av ca 680 000 sidvyer sedan bloggens start har ca 280 000 länkats hit. Många går alltså direkt in på bloggen, mkt trevligt! Jag har även en facebooksida till blggen, men den tog aldrig fart så den är lite insomnad. Men ni kan ju alltid använda delningsknapparna längst ned för spridning. Twitter drar också en del då jag alltid skickar ut en tweet när ett nytt inlägg gjorts. På twitter har jag 720 följare som får ta del av mina visdomsord där. Ni hittar mitt twitterkonto här på bloggen.


Anställda på mediahusen är frekventa besökare, men det kanska är städarna. Vem vet....nedan ser ni novembers besök.



Som kuriosa kan ni se att apple endast har 35% av marknaden hos bloggläsarna, men det kanske speglar samhället i stort?

Lägg gärna en kommentar om varför ni besöker bloggen och om det är ngt jag skriver för mkt om, eller ngt ni saknar. Serien om att emigrera kommer fortsätta då jag vet att nya inläggg ofta efterfrågas.





39 kommentarer:

  1. Går in via Cornu och intresserar mig för det som i förlängningen har med de etniska svenskarnas överlevnad att göra. Av samma skäl följer jag inläggen om att emigrera. Följer Cornu hans ganska breda val av ämnen och att han tänker utanför lådan i många ämnen- Cornus vurmande för mångkultur och etablissemanget vad gäller globalism, nato och Ryssland är dock tvärt emot allt vad jag står för.

    SvaraRadera
  2. Du skriver bra och relevant om det som intresserar och bekymrar mig mest sedan 2014.
    Invandring, försvar och funderingar kring emigration.
    Fick man önska något vore det att du skrev mer om skola och polisväsende på det kunniga och analyserande sätt du gör.

    Stort tack för bra blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min insikt i skola och polis är begränsad så det blir nog inte mkt om det, annat än hur usel Dan Eliasson är eller hur migrationshaveriet påverkar dessa.

      Radera
  3. 13.000 sidvyer låter lite mycket även för mig! Men det är klart, jag skriver ganska många kommentarer och vet inte hur det räknas då. Om man är i en debatt uppdaterar man ofta för att se om det blir svar eller andra intressanta inlägg. Sen har de väl även varit några andra från Schweiz inne och kommenterat.

    Vad gäller trafiken från Ryssland, kan du ju fråga Wilderäng. Han verkar ha stor fantasi på det området!

    Slutligen till din fråga, dvs. varför jag hänger här.

    Först hittade jag hit i samband med serien om att emigrera, något som jag både är insatt i och intresserad av. Sen har jag stannat för att jag gillar din mix av gräv och annat, samt att det är både avslappnat och fritt i kommentarsfältet.

    Slutligen är spänningen olidlig angående vart du ska flytta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just gällande synen på Ryssland är jag nog rätt oense med många läsare. Men man kan ju inte vara överrens om allt ;)

      Gällande emigrationen så har vi antagit en avsiktsförklaring som du vet. Dock finns det ett antal faktorer som måste gå i lås för att det ska kunna realiseras. Där den avgjort största faktorn är att hitta lämpliga jobb. Kostnadsbilden i vårt tänkta mål är liknande den i Sverige, men fördelas annorlunda. Ex blir skolavgifter en stor ny post i resultaträkningen.

      Radera
    2. "Just gällande synen på Ryssland är jag nog rätt oense med många läsare."

      Jag har ingen stark åsikt i frågan och försöker att inte ge mig in i debatter kring den. Det går absolut att argumentera att flera håll, men jag finner det anmärkningsvärt att tonen i frågan har blivit helt hysterisk på en del ställen. Vad gäller Sverige tycker jag att det borde vara uppenbart att det finns betydligt större och mer allvarliga problem än ryssarna, oavsett vad man nu tycker om dem och deras ledare.

      "Ex blir skolavgifter en stor ny post i resultaträkningen."

      Jo, det där är jag bekant med! Vi körde privatskola när ungarna var små. Det blir inte billigt! Som det är här nu ligger avgifterna kring 250 tusen SEK om året för mindre barn och 350 tusen efter att de är 13 år. Men samtidigt är de kommunala gratisskolorna klart bättre rent akademiskt, men väldigt tuffa om man inte har språket från början.

      Radera
    3. Ja, låt oss strunta i alla andra problem än det man anser är störst. Då blir det bra.

      Radera
    4. @ Cornu,

      "Ja, låt oss strunta i alla andra problem än det man anser är störst. Då blir det bra."

      Alla gör som de vill, men att man fokuserar på de problem man anser vara störst får väl ändå sägas vara rimligt?

      Jag kan förövrigt tillägga att jag ofta läser din blogg eftersom du skriver många bra inlägg, men har avstått från att kommentera de senaste åren eftersom tonen i kommentarsfältet har varit helt extremt otrevlig och det gäller framförallt dina egna kommentarer. Avpixlat framstår som väldigt, väldigt civiliserat i jämförelse.

      För tydligheten skull vill jag tillägga att det är din blogg och du gör vad du vill där. Men vad gäller att bidra till bra debattklimat, är det väldigt svårt att se annat än att dina insatser hittills har varit påtagligt skadliga. Men det kanske blir ändring på det!


      Radera
    5. Jag tycker man måste samanväga sannolikheten att ngt händer och effekterna om det händer. Gällande Ryssland tror jag det är låg sannolikhet att de invaderar oss eller Baltikum, men OM de gör det är proportionen på skiten omätbar. Ser man på migrationshaveriet, vet vi att det är här och att det får stora effekter på samhället. Bägge frågorna tycker jag man måste lyfta och debattera. Numera är man ju inte rasist längre om man har synpunkter på migrationen ;)


      Det som jag tycker är komstigt i Rysslansfrågan är att det numera är ganska vanligt att man blir anklagad för att gå Rysslands ärenden när man påpekar problem i samhället (ex migrationshaveriets påverkan på vård&skola) Jag är av den bestämda åsikten att problem som inte påpekas och åtgärdas (dvs sopas under mattan) mkt mer gagnar en stat som i framtiden kan tänkas ha fientliga intentioner, vilket underlättas av ett försvagat samhälle.

      Radera
    6. "Det som jag tycker är komstigt i Rysslansfrågan är att det numera är ganska vanligt att man blir anklagad för att gå Rysslands ärenden när man påpekar problem i samhället"

      Jo, det är exakt det jag också reagerar på. Plus att tonläget är nästan löjligt högt.

      Sen skulle även jag mycket gärna se ett återupprustat försvar och självklart finns det någon risk för att ryssarna angriper, framförallt vad gäller Gotland. Men fick jag välja, skulle prio 1 vara att sätta upp 5-10 bataljoner militärpolis, vilket är vad Schweiz redan har gjort. För vad gäller interna oroligheter pratar vi inte risker utan det är redan en realitet.

      Radera
  4. Off Topic:

    För den inbitna dystopikern kom det just ut ett program som måste ses!

    En kristen libanes som kom till Sverige på 80-talet pratar hur han ser på saken. Det råkar vara nästan exakt enligt mina funderingar. Bland annat säger han:

    - Libanon gick från 80% kristet till 10% på 100 år.

    - Utvecklingen i Sverige är en kopia av den i Libanon.

    - Islamskt politiskt parti kommer snart i Sverige.

    Se gärna hela!!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=R36KyVQorZ4

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vaddå kommer, vi har ju Mp!

      Radera
    2. F.ö. är väl Hizb Ut Tahrir verksamma i Sverige redan.

      Radera
    3. "Vaddå kommer, vi har ju Mp!"

      Bra poäng, där fick du mig!

      Kolla gärna videon, jag är nyfiken på vad du tycker.

      Radera
  5. Uppskattar dina val av ämnen och att du sällan idiotförklarar någon väljargrupp. Tonen är helt enkelt lite mer väluppfostrad ;-)
    Du får gärna skriva om kommunal klåfingrighet/inkompetens, där finns det en guldgruva att hämta ifrån.
    Tack på förhand !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kommunal inkompetens är verkligen en guldgruva och av stort intresse. Jag körde min serie "kommunpanik" angående kommunernas galenskaper för att vara rikspolitikerna till lags. Kommer mer ur den grytan.

      Radera
  6. Jag är en av dina besökare som inte (brukar) kommentera. Högutbildad (dubbelexad och disputerad ing.), lätt till höger i politiken & lite "mys-konservativ". Uppskattar arbetet du lägger ner på sidan!

    Var intresserad av försvars- och säkerhetspolitik långt innan det började trenda på Twitter.

    Jag var ganska ointresserad av invandringspolitiken fram till nån gång runt 2010-2014 då jag kände att det som kablades ut i media inte stämde med min egen världsbild. Började gräva lite och hittade efter hand några bra bloggar samt referenser till statliga utredningar och forskning. Fick lite känslan "det här kan sluta på många sätt men inget av dem kommer bli bra". Kan även konstatera att mitt förtroende för journalister och folkvalda politiker fått sig en rejäl törn.

    SvaraRadera
  7. Tack för en intressant blogg! Jag följer dina inlägg kring emigration med stort intresse. Det skulle vara intressant att höra dina tankar kring Irland och Nordirland. Just Nordirland ser ut att kunna erbjuda låg kriminalitet, billiga bostäder, bra skolor och allmänt välmående;

    http://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-37497435

    http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/northern-ireland/gcse-results-northern-ireland-students-outperform-rest-of-uk-34994457.html


    http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/northern-ireland/northern-irelands-crime-rate-now-at-a-15year-low-29255881.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, har inte tittat på Irland eller Nordirland. För oss ngt äldre har ju Nordirland en ngt negativ klang då jag minns när IRA härjade där. Finns väl firtfarande starka motsättningar under ytan kan jag tänka mig. Iralnd levde lämge på att google mfl etablerade sig där av skatteskäl, men jag vill minnas att EU vill sätta stopp för det, men ölen är ju god ;)

      Radera
    2. Vilka länder står näst på tur för en djupare analys på din blogg?

      Radera
    3. Har ju utlovat USA och Schweiz. Möjligen ngt till också.

      Radera
    4. Fundera på Irland, jag tror det skulle bli höga betyg för dina kriterier :)

      Radera
  8. Sedan Fnord slutade länka hit lade jag till bloggen som egen favorit. Det förtjänar den för här finns gräv och analyser som presenteras på ett kortfattat sätt och på felfri svenska. Det behövs fristående granskare av den huvudlösa invandringspolitiken i Sverige. Man får verkligen mindre och mindre lust att någonsin återvända till Sverige för gott. Samtidigt som Sverige är underbart på sommaren.

    SvaraRadera
  9. Jag läser dina alster därför att din höga intelligens lyser igenom allt det du hittills presenterat. Med några välformulerade meningar skär du rakt igenom allt det som många med starka megafoner trumpetar ut och får fram det som egentlige är alldeles uppenbart.

    Det är som sagt din höga nivå på tankeverksamheten som gör att jag läser och återkommer regelbundet, och har så gjort under många år. Och kommer att fortsätta så.
    Än är det inte oförbjudet att vara intelligent, men det kommer säkert en skatt på det

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha nu får jag lite prestationsångest. Vilket iofs sägs vara en vanlig åkomma i 99:e percentilen ;)

      Radera
  10. Jag hittade hit via Fnord men återkommer hit dagligen då inläggen oftast är intressanta. Att Fnord tog bort din länk tror jag är p.g.a. något "värdegrundsvelande". Som en f.d. utlandssvensk i CH gick det knappast nån längre tid i ZG utan att man träffade på en svensk där. Besök till bloggen från Schweiz är inte så konstigt som det verkar. Själv har jag stängt mitt "kontor" och blivit deltidspensionär.
    Bis spöter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha undrar vems värdegrund ;) Skämt åsido så är det superkul att en del som brukade komma hit via fnord nu kommer hit direkt. Gällande de rätt frekventa besöken från utlandet tror jag att det därifrån har varit lättare att se igenom den anbefallda åsiktskorridoren som tidigare rådde i Sverige och att man därmed mer aktivt sökte en mer korrekt bild av verkligheten.

      Radera
    2. Hans egen hemsnickrade. Ibland är det spot on, andra gånger blir det svammel. Det blir så i Stockholm. Mitt intryck av schweizare när man pratar med dem är att de är inte rädda för att säga saker som skulle få SD att rodna, samtidigt som de är artiga och hövliga och tilltalar andra med ni och efternamn. Lättkränkta och ohövliga svenskar ska hålla sig därifrån.

      Radera
    3. Fnordis kan vara lite träig med sin principfasthet men har ofta intressanta saker att säga. Tyvärr låter han inte folk komma till tals när de går utanför hans åsiktskorridor. Det är hans val men jag har ingen förståelse.


      /underhunden

      Radera
  11. Jag minns inte längre hur jag hittade hit, men besöker din blog dagligen. Granskningen av olika länder att emigrera till är min livlina till en bättre framtid. Vi har själva långtgående planer på att lämna Sverige, men är lite för fega att ta steget. Har varit i Australien och tittat på Avocado och Mangofarmer, det borde gå men är långt ifrån riskfritt. Vi får nog fly en dag istället.

    SvaraRadera
  12. Hittade av en tillfällighet en blogg med uppgifter, på ett för mig något oväntat alternativt land att flytta till. Bara två inlägg, scrolla ned till det första.
    Även kommentarerna var intressanta. Adressen är exitsverige.blogg.se

    SvaraRadera
  13. Jag är djupt oroad över hur många nu- och framtida emigranter som skriver i den fetlobda delen av den svenska bloggosfären. Massiv braindrain är precis vad Sverige inte behöver.
    Får man svära på den här bloggen?
    I sådana fall vill jag rikta ett "Fuck you!" till den äldre generationen som skiter på köksbordet och slinker iväg i natten.

    SvaraRadera
  14. Jag släntrar in här ibland. Inte så ofta. Vanligen från fnordspotting. Är själv f.d. mensan.

    När det gäller massinvandringen till EU så verkar Erdogan absolut vara en av skurkarna. Om det även gäller Putin har jag sämre koll på. Får väl läsa det du skrivit om detta.

    Men det finns andra skurkar som bidrar till att översvämma EU med folk som inte har här att göra. En sådan är Soros som producerat en manual som bl.a. instruerar att man ska slänga pass och liknande handlingar för att öka chansen att få asyl. Många andra aktörer har verkar för detta, en del tidigt(som t.ex. David Schwarz). Agendan har funnits länge.


    /underhunden

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite intressant om Soros:

      http://www.jpost.com/Opinion/Our-World-Soross-campaign-of-global-chaos-464770

      T.ex: "
      Then there are Soros’s actions on behalf of illegal immigration. From the US to Europe to Israel, Soros has implemented a worldwide push to use immigration to undermine the national identity and demographic composition of Western democracies. The leaked emails show that his groups have interfered in European elections to get politicians elected who support open border policies for immigrants from the Arab world and to financially and otherwise support journalists who report sympathetically on immigrants."


      /underhunden

      Radera
  15. Jag är nog en av de få kvinnorna som läser din blogg. Hittade nog hit via Cornu (och hur många kvinnor läser den?). Med förfäder som varit tvungna att fly kommunismen i Östeuropa så är det intressant att läsa dina funderingar och iakttagelser om lämpligt land att emigrera till (nog vill jag också emigrera ibland).

    Men när jag läste avsnittet om Spanien så blev jag förvånad! Ska du sätta dig i en svenskkoloni och bara umgås med svenskar eller tänker du göra ett försök att integrera med infödingarna!? Om du sätter dig i Svenskkolonin, med svensk skola, bara svenska vänner mm så är du ju inte ett dugg bättre än de i Sverige som vägrar assimilera sig (det finns väl "juggar", turkar o finnar som kom hit på 60-talet och fortfarande inte kan svenska, för det behövs inte). Nä, bättre kan du!
    Kanske lite hårda ord, men... fundera på det.
    Ser med spänning fram mot vilket land du än väljer.

    Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att lära sig språket är en självklarhet, vi pluggar 7-10h i veckan för tillfället. Sen om det redan bor många svenskar på ett i övrigt lämpligt mål är inget som är en dealbreaker. Om vi emigrerar är det för gott varför vi ska göra allt för att integrera oss i språk, kultur och samhälle.

      Radera
    2. Då känner jag mig lugn. Bra där med pluggandet :-)
      Jag håller med någon av de ovanstående: Kolla på Irland också! Bara som jämförelse. Att de hade sina oroligheter/bråk/inbördeskrig på Nordirland på 70- och 80-talet behöver inte ha nån större betydelse nu. Lika lite som ETA i Spanien. Vad jag hört så var oroligheterna och fientligheterna mellan katolikerna och protestanterna väldigt begränsad till vissa kvarter och samhällsklasser. En läkare brydde sig inte om på vilket sätt hans kollega genomför sin eventuella gudstjänst (till samma gud).

      Mia

      Radera
    3. Är också kvinna som både läser denna blogg, cornu och fnord, vi kanske är fler än man tror�� går numera direkt hit från Twitter, och jag gillar din ton, och ditt gräv om kaplan och grå vargarna var fantastiskt! Följer också emigrationsserien och migrationsdebatten med intresse även om jag inte brukar kommentera. Det är dock skönt att kommentarsfältet är så öppet.
      /THE Little friend

      Radera
  16. Nu var det ett tag sedan, men tror att jag hittade hit när jag läste om dina emigrationsplaner och undersökningar av olika länder alternativt om det var någon träff på skola och särbegåvade barn. Jag tror nog du har en del kvinnor som läser det du skriver. Min erfarenhet är att vi är många kvinnor, som har stort intresse för de ämnen du skriver om.

    SvaraRadera