torsdag 3 mars 2016

28 miljarder extra till Migrationsverket en nyhet?

I går slog det upp stort i all press att Migrationsverket begär 28 miljarder extra i år och 32 miljarder extra nästa år.

Det jag undrar är varför detta slås upp nu? Det är ju ingen nyhet. Redan i Migrationsverkets prognos som jag skrev om den 3:e februari framgår underfinansieringen mkt tydligt.

Är det så att dagens journalister inte är läskunniga? Prognosen är offentlig och det vara bara att läsa i tabellerna.

För er latmaskar kan jag lägg in tabellen nedan igen.


Läs bara läs  ;)



2 kommentarer:

 1. Det saknas tre nollor i tabellen va? Helt förståeligt i så fall att de räknar tusenlappar medans en annan räknar kronor. Svindlande. Föga förvånande att punkt 1:7 är ett område det satsas lite på i förhållande till sammanhanget. Får nog slängas in lite extra där också om det som Ygeman uttalade 27 januari ska bli verklighet.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Ja, jo, hrm. Men vi kan ju inte ställa grupper mot varandra. Sverige tillsammans klara vi detta, det har vi gjort förut. Finländska krigsbarn (fast båtarna över Öresund glömde vi visst av någon anledning...), Spanienfrivilliga. Öppna landskapsgränserhjärtan, sörru. Sandvikenrapporten. Demokratiskt ägande av företag. Nystartsinstegsjobbskatteavdragbidrag.

  Dj*vlar vad man verkar rädd nu, bland media, politiker och kulturarbetare, att vi tänker själva och delar åsikter och kunskaper fritt. Snart kommer nog en lag om 'etiska sökmotorer', skall ni se. Annars kanske någon mörk kraft visar vilken ekonomisk katastrof invandringen var, är och alltid (?) kommer att vara.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera