måndag 21 mars 2016

Reinfeldts nya hån

I dagarna hade DN en artikel av Björn Kleen.

I Princip gick artikeln inte ut på något, man träffade lite olika personer som gav uttryck för redan kända åsikter och sedan menade man att Östermalm var ngt hemligt SD näste (man fick 7% i senaste valet). Hela artikeln saknar helt tes och innehåll. Istället är det nog den stackars reportern Björn "af" Kleen som återigen ser sin chans att ge sig "adeln" och "överklassen". Som ni kanske vet är Kleen skitsur för att han inte får vara med i Riddarhuset då hans mamma heter "af Kleen" dvs inte svärdssidan. Nåväl nog om artikeln som sådan. En intressant detalj fanns dock i artikeln, nämligen Anders Borgs utsagor.

Vi trodde… att när väljarna blir mer välutbildade och i mindre utsträckning röstar efter klass och region så får vi en demokrati som är enklare och klokare, mer långsiktig, men det kanske visar sig vara mycket svårare än vi trodde.

Jag har tidigare skrivit om att politiken idag är kvartalspolitism, all långsiktighet saknas. Borgs egen fd regering är ett klart utslag av detta. Total avsaknad av investeringar i infrastruktur, samtidigt som man går på en känsla och startar ett migrationspolitiskt experiment.

Han räknar med omkring 500 000 invandrare till Sverige fram till och med 2018. Och sedan ytterligare tre, fyra decennier av stora folkvandringar. Som mellan Latinamerika och USA. Först när skillnaden i BNP per capita mellan Nordafrika och Europa sjunker under 50 procent kan det tänkas avstanna.
– En halv miljon människor i Sverige är mycket, det motsvarar 16 miljoner i USA. En historisk utmaning för varje samhälle. Det är möjligt att alliansregeringens migrationspolitiska överenskommelse bidrog till ökningen men jag tror snarare geopolitiska faktorer låg bakom. Våra prognoser visade 60–80 000. 2015 landade på 160 000 och då hade regeringen inget annat val än att omjustera politiken. Min absoluta tro är att Sverige är bra på att anpassa sig. Men vi kan inte blunda för att det blir mer sociala spänningar.

Skillnaden i BNP är alltså att vi får lägre BNP per capita så att skillnaden utraderas. Borg talar inte om att Nordafrika skall lyfta sig själva ur fattigdomen, på samma sätt som Europa gjort. Borg talar ovan inte om att hjälpa människor på flykt, utan det hela visar sig vara att nyliberalt experiment där man låter människor flöda fritt i en helt globaliserad värld utan nationsgränser. Det kan ju vara en inställning man har, men att kombinera den med att ge fula välfärdsrättigheter åt alla dessa migranter kan naturligtvis bara leda till kollaps av endera systemet. Borg erkänner alltså att det rör sig om en rörelse av fattiga människor på jakt efter ett bättre liv, inte folk som flyr för sina liv. Något många av oss sagt länge.

Apropå kollaps kommer jag därmed osökt in på Fredrik Reinfeldts nya hån av Svenskarna. Som ni minns hånade han oss redan för ett antal veckor sedan på ett evenemang i Finland.

I måndags var det dags igen. På postkodlotteriets event berättade den store ledaren (ni vet han som flög över Norrland och såg massa skog och tänkte att vi har ju plats) att han minsann träffat några polare som haft en bra julhelg, alltså finns det inga problem i Sverige (kanske grannarna Schyffert & Lindström?). Allt tal om Kollaps är ren lögn. Alla de rop på hjälp från kommunala tjänstemän och politiker, eller de medborgare som ser att nya bostäder byggs åt nyanlända, men inte åt de i bostadskön, att vården börjat hacka på sina ställen pga överbelastning, att man får låna pengar i stat och kommun för att bränna på Reinfeldt & Borgs globaliseringsexperiment. Allt detta är lögn, för Fredrik träffade några i Julas som fick julklappar och lutfisk.

Jag hade tidigare (för många år sedan) en respekt för Reinfeldt och tyckte han var en frisk fläkt med marknadsreformer i sinnet, men han hyser ett uppenbart förakt för stora delar av samhället och verkar ha rent infantila mentala förmågor att se orsakssamband. Samma förakt för vanligt folk ser man ofta hos den nya politiska klassen, oavsett om det är "höger" eller "vänster". Jag vet att både Kirunasossar och gammelmoderater hyser det djupaste förakt för de nya politiska förmågorna på höger och vänsterkanten. Politiska uppkomlingar skulle man kunna kalla dem. Jag har haft det tveksamma nöjet att höra välbeställda identitetspolitiska sossar håna medelsvensson som slänger en flintastek på grillen men även Reinfeldtfanatiker som talar om att det bara är att låna mer och höja skatterna för att fortsätta finansiera det pågående experimentet. Gamla tiders sossar och moderater såg sitt kall som ett ansvar mot svenska folket, så är icke fallet idag. Folket ses snarare  som ett korkat röstboskap som bör ligga lågt förutom när det är val. Övrigt tid ska man hålla käft och betala.

Slutligen uppmanar jag alla återigen att sluta köpa postkodlotter. Denna organisation är tätt förbunden med det identitetspolitiska Sverige vars haveri vi lever i idag. Man har ofta Reinfeldt som talare, man stöder Hijab teater mm. Bojkotta skiten och berätta det för era grannar och släktingar.
12 kommentarer:

 1. Om man vill ha folk som ska föra en marknadsliberal politk, är det väl det man får? Folk som har lojalitet med företag och konglomerat, inte med nationer. Det kanske börjar gå upp för vissa nu, när den osynliga handen ger dem en lavett.

  SvaraRadera
 2. Lämpligt straff är åtminstone att han bor i det han skapat, han kan välja på husby och rosengård.

  SvaraRadera
 3. Så var propagandamaskinen igång igen, man vill göra problematiserandet av den förda migrationspolitiken till ett överklassfenomen, det blir enklare att pissa på kritikerna då. Vi är socialiserade att se "överklassen" som folkfiender, ingen gråter när journalisterna samlas för att sparka på Östermalmskärringar. Skit i att SD fått mindre röster på Östermalm (5,77% i Norrmalm-Östermalm-Gamla Stan) än i Botkyrka (10,28%).

  Det här är inget elitprojekt, Östermalm är sist ut när vinden har blåst upp. Den startade ute i landsbygden bland folkrötterna. "kunde inte SD-sympatisörerna hållit sig på landet". Nu fungerar det inte att nedlåtande dumförklara de obildade plebejerna, när åsikterna sprider sig i den egna umgängeskretsen är det en moralisk röta och inte brist på intelligens, för inte kan folk på landsbygden vara intelligenta och reflekterande?

  Vänligen
  Sam Ask

  SvaraRadera
 4. Reinfeldt har hållit en röd antisvensk linje enda sedan han skrev boken "det sovande folket". Själv trodde jag inledningsvis att boken bara skulle provocera, men Reinfeldts senare handlingar och uttalanden visar på att föraktet och kanske hatet mot det etniskt svenska folket är genuint. Hans intervju i Sydsvenska Dagbladet för ett antal år sedan visar ju på rent rasistiskt tänkande när han hänvisar till sin negroide anfader som skäl för sin aversion mot SD, trots att endast 3% av den anfadern finns kvar i Reinfeldt. Nej, fy fan för den mannen och alla andra som aktivt arbetar för att förinta svenska folket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk21 mars 2016 12:10

   @ RB,

   Jag svarade dig, men det hamnade längre ner. Jag tryckte nog fel!

   Radera
 5. USA...
  Exakta kopior på AFA-flaggor i demonstrationerna mot Trump. Blockerar möten, blockerar motorvägar, stör ut med ljud och bråk. Och nu är 95% av media på de djuriskt aggressiva antirasisternas sida, finansierade av bl a Soros. Till och med FOX. Trump och de timida och snälla Trump-anhängarna utmålas som aggressiva fascister.

  Vänstern i USA har definitivt varit på en kurs i Sverige och vet hur en slipsten skall dras om man vill förstöra ett land.

  SvaraRadera
 6. utlandssvensk21 mars 2016 12:07

  "han hänvisar till sin negroide anfader som skäl för sin aversion mot SD, trots att endast 3% av den anfadern finns kvar i Reinfeldt"

  Jo, men det han kallar "ett hembiträde från Lettland" var troligen vad vi i dag kallar "EU migrant". Att härstamma från den kombinationen lär INTE ha varit kul i Sverige förr i tiden. Det får nog betecknas som ren tur (eller otur, beroende på perspektiv) att avkomman inte blev tvångssteriliserad. Om man lyssnar på Reinfeldts pappa, är det ganska klart att det här är ett öppet sår i släkten och det kan sägas finnas rimliga grunder för Reinfeldts hat mot oss svenskar.

  Lyssna på detta:

  https://www.youtube.com/watch?v=5FbyI6nYDII

  Hela programmet är ett måste för den som vill försöka förstå Reinfeldt. Den delen där pappan pratar om familjebakgrunden är vid cirka 23 min.

  SvaraRadera
 7. Hej.

  Det verkar som man siktar på den anarko-kapitalistiska varianten av liberalism numera. Det går som hand i handske med postmodernismens individ- och identitetsfascism (där fascism skall förstås i den vulgära betydelsen "den starkes framgång/rätt"). En fullt begriplig attityd för den som slipper konsekvenserna.

  Alla politiska ideologier och system har ju gemensamma beröringspunkter. Där den svenska nationalkänslan och -karaktären tidigare var stommen i staten finns nu bara, åtminstone från borgerligt och identitetspolitiskt håll, den råa nakna egoismen, med hjälp av semantiken förklädd till humanism.

  Så välkomna nu denna nya moderata framtid: allt åt alla, och allas krig mot alla. Allas lika värde, för alla är lika värdelösa. Värdegrund istället för katekes, normkritik istället för historia, kritik istället för analys och lydnad istället för friskt meningsutbyte. Själv satsar jag min skärv på att vi till 2018 får se socialmoderaterna överföra allt mer makt och kontroll till regering och från riksdagen separerade funktioner: det onda partiet måste ju stoppas.

  En bekant kallar det för 'det elastisk bandets moral': din moraliska gräns är ett elastiskt band som spänner mot dina framsträckta händer. Därmed riskerar du aldrig att kiva över denna din gräns, då du ständigt flyttar den framför dig.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 8. Reinfeldt är inte så lite utmanande. Att uttrycka sig så raljant när kommun efter kommun knäar under påfrestningarna är direkt stötande, undrar om karln är riktigt frisk.

  En vacker dag kommer nog någon att bära hand på honom.

  SvaraRadera
 9. Finns det något exempel på en statsman som velat sitt folk genuint illa förutom Hitler(Mot slutett så beordrade han den brända jordens taktik trots att han visste det var lönlöst)?
  Visst har det funnits vidriga ledare men har någon uttalat motvilja mot det egna folket så tydligt som Reinfeldt, till exempel "ursvenskt är bara barbariet"?

  SvaraRadera
 10. Jo - håller man över de uppspelta uppflinade munnarna, så ser man två par ögon på två hyenor :-) Iskalla killar, postkodlotteriets smaklösa reklam mot fattigpensionärer, och fokuset på att tjäna kosing på välgörenhet är smaklöst, men de har ju lyckats attrahera även sossepolitiker. Reinfeldt verkar vara ute på huggsexa om pengar, och säljer sig till den som betalar, det är honom väl unt.
  Imponerande är det inte, statsmannalikt? Men inte ska man gnälla, Reinfeldt tog strid i MUF, och blev bitter på bunkern, men inte värre än att han tog Bildt tillbaka till Rosenbad, eftersom han behövde kontakterna, hövdingen är en spelare av rang, strategisk kan man diskutera, det beror på vad som avses med strategi, dock klarade han av att vinna valet 2006 med råge från utgångsläget, skulle säga att han har väldigt gott luktsinne för det opportuna, och är väldigt bra på att spela dubbla roller, det går inte att utröna vad han har för mål nu. Det bestående arvet är en bok som är slätstruken och full med magiskt tänkande, och att Reinfeldt i armkrok med DN och några högsvansade Folkpartister + mp och C naturligtvis, har bidragit till att SD har 20 % av valmanskåren, och dessutom bidragit till att sänka många positiva delar av EU-projektet. Han har väldigt lite att komma med, och fortsätter att spela räddningsarbetare, men man ska inte stirra sig blind på hövdingen, farbror Calle var utrikesminister, och tillhör dessutom en annan klass. S.W

  SvaraRadera
 11. Påsksmällen i Bryssel 22/3.Reinfelds kompisar glömde att ropa "tänt var det här"!
  Antagligen ropade dom de Nya Moderaternas slogan "Allahu Akbar"!

  SvaraRadera