lördag 5 mars 2016

Agendajournalistik med Metro

Återkommer här lte till den agendajournalistik som råder i Sverige. Detta exempel fanns i Metro för några veckor sedan. Av rubriken i Metro kan man tro att myten om att utomeuropéer låg bakom övergreppen i Köln, nu var spräckt. Man måste dock läsa ända till sista meningen för att se att endast 3 av de 58 var tyskar medborgare, resten var från Nordafrika. Om än inte just anlända (oklatt vad de menar med nyanländ i det här fallet). Det är även oklart om de tyska medborgarna var nyblivna sådana.

Att tidningarna håller på med detta larv undergräver bara förtroendet för dem ännu mer.

Trams är vad det är.3 kommentarer:

 1. Murvlar inget att lita på?

  SvaraRadera
 2. Och samtidigt varnar tidningen hemvärnet för "falska nyheter" i alternativa media. Dålig journalistik och von oben attityd.
  Hade däremot varit riktigt intressant och bra journalistik om de givit konkreta exempel på desinformation och osanning i media. Metros artikel är ju ett bra exempel.

  SvaraRadera
 3. Vad har hänt med media som successivt blivit så vriden och förljugen som den är idag? Borde finnas en enorm marknad för en större seriös aktör just nu.

  Mår nästan illa när jag öppnar exempelvis den lokala tidningen som var helt okej för 10 år sedan, tidningen kan förstöra en hel dag.

  SvaraRadera