fredag 18 mars 2016

Miljöpartist leder socialstyrelsens utredning om åldersbedömning

Ni vet att det varit vissa tveksamheter angående åldern hos "ensamkommande barn"

I vissa brottmål har rätten helt sonika inte trott på att gärningsmännen varit underåriga, och alla har vi väl sett ngn bild på uppenbart äldre personer som uppges vara runt 16 år.

Socialstyrelsen har utsett en utredare för att utreda om vilka metoder som är tillförlitliga. Som bekant använder man idag en ngn tveksam metod med en utvärdering av en psykolog. Röntgen och tandkort anses tydligen missvisande. Hur det kan vara mer missvisande än de uppenbara fel vi ser exempel på idag, vette tusan.

Nåväl, saken ska utredas av socialstyrelsen genom dess utredare. Carl-Erik Flodmark. Flodmark som är barnläkare och expert på fetma.

Flodmark har även varit aktiv i barnläkarföreningen.En förening som aktivt motsätter sig att man använder sig av röntgen för att göra åldersbedömningar.Flodmark är även aktiv i Miljöpartiet. 


Att utse en aktiv miljöpartist, som har starka band till en förening som motsätter sig en av de metoder som skall utredas, synes mycket märkligt.

Flodmark skall även enligt vissa källor (internetrykten alltså) vägra att träffa en av de ledande experterna på röntgenmetoden.

Slutsatsen av utredningen verkar alltså vara skriven på förhand. Till men för alla flyktingbarn som faktiskt är barn. Dessa riktiga barn får nu dela bostäder och resurser med lögnaktiga opportunister som helt korrekt fått reda på att det är bra att vara under 18 i Sverige, om man vill glida fram på en migrationspolitisk räkmacka.

12 kommentarer:

 1. Utlandssvensk18 mars 2016 19:29

  Mycket bra gräv!

  Tyvärr indikerar det dock väldigt kraftigt att regeringen inte tänker sätta någon kraft bakom sin, stundtals ganska hårda, retorik.

  Vad gäller just "ensamkommande" är det inte längre en ren domestik fråga utan vi är nu gjorda till globalt åtlöje. Om denne figur producerar vad man rimligen kan vänta sig kommer det att följas av jätterubriker runt jorden där man öppet hånar och driver med oss. Visserligen välförtjänt, men det börjar bli direkt och påtagligt pinsamt att vara svensk.

  SvaraRadera
 2. Titta på kortet som visar ensamkommande barn här: http://www.st.nu/ishockey/hockeyallsvenskan/sundsvall-hockey-bjuder-in-50-flyktingar-till-kvallens-match-folk-pratar-skit-men-de-ar-inte-mer-an-manniskor

  Dom har ändrat texten till flyktingar i efterhand, men i filmsnutten säger man fortfarande att det är barn

  SvaraRadera
 3. Varför tar man en miljöpartistisk "barnfetmaexpert" till att utreda metoder för åldersbestämning? Kanske man kunde ha rådfrågat EUs råd av experter på *tadaaa* åldersbestämning istället?

  SvaraRadera
 4. Vilka är dessa jeppar i "Barnläkarföreningen" egentligen?

  På vilket sätt gangnar det deras fokusgrupp barn att vuxna män kan slinka in i systemet (och i värsta fall får möjlighet att begå övergrepp på RIKTIGA barn)?

  Jag kan förstå deras egendomliga agerande om de uttalat ansåg sig ha som ändamål att värna vuxna migranters rättigheter, men som dfet är nu är deras agerande mycket kortsigtigt och sannolikt till men för de äkta barnen. Deras agerande riskerar uppenbart att vara till men för barn. Vilken sjuk förening!

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk19 mars 2016 16:36

   @ 6-10,

   "Vilka är dessa jeppar i "Barnläkarföreningen" egentligen?"

   De var aktiva redan för mer än 10 år sen och försvarade en annan världsunik svensk flyktingbluff, nämligen de så kallade "apatiska flyktingbarn":

   Från SvD 2005:

   "Svenska barnläkarföreningen är tveksam till uppgifterna om att föräldrar medvetet skulle vanvårda sina apatiska barn. – Har det skett så är det enbart i enstaka fall, säger professor emeritus Tor Lindberg, ordförande i arbetsgruppen för flyktingbarn."

   http://www.svd.se/lakare-tvivlar-pa-uppgifterna-5zZu

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Tack Utlandssvensk, du har alltid bra koll!

   Är Ascher (stavn?) del av detta spe4ktakel? Vill minnas att den kommunistiske läkaren haft ett smutsigt finger med i dessa ärenden. Lindberg uttalade sig alltså 2005 tvärsäkert om att barnen inte vanvårdades annat än i "enstaka fall". Själv brukar jag vara försiktig med att försöka "prove a negative", men vad vet jag? Är ju inte professor emeritus!

   Det här är sjukt, och undergräver givetvis på längre sikt förtroendet för de medicinare som lånar sig till detta apspel.

   Radera
  4. utlandssvensk19 mars 2016 18:14

   @ 6-10

   "Henry Ascher är barnläkaren som utsåg sig själv till ledare för Svenska Barnläkarföreningens asylgrupp år 2002 när ingen annan barnläkare ville ägna sig åt de gåtfulla apatiska flyktingbarnen. Ascher bildade ett nätverk av sina gamla vänsterkompisar bland Bodegård, Lindberg, Gustafsson, Hjern och har sedan år 2002 politiserat apatiska barn epidemin. När Dr. Jackson avslöjade att apatiska barn epidemin medicinskt sett sannolikt är MabP januari 2006 alltså svåra barnövergrepp kontaktade Ascher sitt kompisnätverk inom SVT nämligen Nils Hanson på Uppdrag granskning och Gellert Tamas som känner varandra sedan tiden i det kommunistiska förlaget Ordfront. De beslöt sig eliminera Dr. Jackson

   Dessa tre kommunizter gick alltså ut i SVT och ”shot the whistleblower” genom att kalla honom nazist, alltså den konservative barnrättskämpen Dr. Jackson. Detta i ett Uppdrag gransknings program september 2006 då journalisten Gellert Tamas som är känd att klippa och klistra i sina reportage (så pass att han enkelt skulle kunna få Moder Theresa att se ut som en maffiaboss och Jesus Kristus att se ut som Usama Bin Laden) manipulerade sitt bildmaterial."

   http://jajj.se/stalinistisk-barnlakare-henry-ascher-bakom-apatiska-barn-epidemi-i-sverige/

   MabP betyder "malingering by proxy" och här finns en mer detaljerad genomgång:

   http://mabpsyndrom.com/scandalous-role-of-karolinska-institute/

   Jag hade många debatter där Dr. Jackson var inblandad för ett antal år sen och det är rent bedrövlig vad han blev utsatt för. Han lämnade landet. En mycket trevligt prick, för övrigt.

   Radera
  5. Igen tack! Jacksons texter har jag alltid gillat, även om han känts lite over the top ibland betr Israel. Perrsonligen har jag varit "proud friend of Israel", men jag får lov att erkänna att den envägskärleken har fått sig sina törnar på senare tid.

   Får erkänna att jag fick mig en tankeställare när jag läste om Kugelmann-affären (där även Thiel var smutsigt inblandad). Jag kopplade då först ihop det faktum att Bonniers de facto drivit en antisvensk linje i över 100 år. Då motarbetade man Hazelius Skansen-projekt (SvD stödde honom) - nu släpper man lös svenskfientlige Wolodarski på svennarna.

   Som sagt, jag stöder fortfarande Israel, den enda demokratiska staten i området. Men jag är en tänkande människa som tar in fakta, och är beredd att ompröva ställningstaganden.

   Radera
  6. utlandssvensk19 mars 2016 20:06

   @ 6-10,

   "Perrsonligen har jag varit "proud friend of Israel", men jag får lov att erkänna att den envägskärleken har fått sig sina törnar på senare tid."

   Jo, samma här! Vidare har jag alltid gillat USA skarpt och normalt stött deras utrikespolitik, men på senare år har jag, motvilligt, svängt. De har ju närmast blivit tokiga!

   Men rent allmänt tycker jag att man ska försöka hålla sig borta från internationell politik i Sverige. Landet har jätteproblem och vi borde börja med att endast fokusera på dessa. Vad folk anser om t.ex Israel- Palestina är i grunden inte intressant och jag försöker oftast att helt undvika sådana debatter.

   Många bråkar friskt om huruvida det är USA eller Ryssland som ansvarar för flyktingströmmarna. Min inställning är att det spelar ingen roll och vi kan inte påverka i vilket fall. Det vi kan göra är att förhindra att de kommer till Sverige.

   Radera
 5. Agendasättarna, vi kan kalla dem så, tar sakta men säkert över utan att själva förstå vad de ingår i. De har tagit över journalistiken helt, utom några enstaka ledarskribenter. Snart samma med läkare, advokater, kyrkan. Det som händer är planerat och farligt och det sker mer eller mindre i alla länder.

  SvaraRadera
 6. Hej.

  Det hela är mycket märkligt.
  Butikspersonal får okulärbesiktiga i syfte att fråga om legitimation vid inköp cigaretter och folköl.
  Systembolagets personal likaså.
  Dörrvakter får åldersbestämma.
  Biografpersonal också.

  Men barnläkare kan inte åldersbestämma.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera