onsdag 2 mars 2016

Uppdaterad asylgraf

Med jämna mellanrum lägger jag upp den graf jag för löpande för antal asylsökande. Informationen hämtar jag på Migrationsverkets hemsida och den innehållet antalet per dag.

Grafen för ensamkommande baseras på ett dagssnitt per vecka då Migrationsverket slutat redovisa antalet ensamkommande per dag.


Som ni ser ovan är trenden ganska stadig och jämn de senaste veckorna. Lite svårt att se mer exakt i grafiken då antalet är relativt lågt jmf med hösten, men jag låter de siffrorna ligga kvar. Det är för övrigt sådana siffror som miljöpartiet vill att vi ska se i Sverige igen redan i år. Då det kommer c:a 3000 per per dag till Grekland nu får vi se hur Fridolin tänk lösa det, chartra tåg till Grekland kanske? Det är ju mkt svårt för flyktingarna att ta sig igenom Balkan. Som gamla totalitära stater i "närtid" har man viss vana av crowcontrol och jag tror man kommer hålla gränserna ganska väl tillslutna. Det är ju rätt många hinder på vägen nuförtiden för migrantströmmen upp till Sverige.

Precis som jag förutsett hela tiden är det detta som ger effekt i Sverige, inte de urvattnade regler som politrukerna här inför.

Vi ska dock vara medvetna om att om trycket på/från Grekland blir för stor kan det vara så att man helt enkelt öppnar alla gränser på Balkan och hoppas att hela vågen forsar igenom norrut. Men då har vi fortfarande Österrike med sina nya maxtak och det milt sagt skeptiska Bayern samt Danmark som extra gränskontroller mot Sverige.
Grafen för ensamkommande ser ni ovan. Siffrorna är fortsatt låga med 5-8 personer per dag. Andelen ensamkommande i den totala flyktingströmmen har minskat kraftigt. Antingen är det så att de "rikaste" Afghanerna i Iran redan kommit, eller så har ryktet spridit sig att det finns sämre möjligheter att ta hit hela klanen nu, samt att dessa unga Afghanska män kanske inte tycker det är supertoppen att bo 10 pers per rum i Sverige, de hade det kanske bättre i Iran där många av dem är födda.

10 kommentarer:

 1. Nu väntar vi bara på att hemska scener från Grekland och gränser norrut skall kablas ut för att användas av kulturmarxisterna som underlag till beslut om mottagning i Sverige. Det kommer med stor sannolikhet att ske!
  Svenska folket kommer inte att vilja detta men den uppblåsta PK-stämningen i media gör att ingen vågar säga emot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem skall sedan rädda de södra delarna av EU från konkurs,om de norra delarna på grund av monstruösa migrantströmmar går under?

   Radera
  2. Om norr går under så räddar vi södern eftersom anledning till flyktingströmmen är man vill ta del av rikedomen i norr.
   Merkel, Reinfeldt och alla kulturmarxister är de skyldiga till flyktingströmmen och varje dödsfall som den fört med sig.

   Radera
 2. Utlandssvensk2 mars 2016 14:51

  "Precis som jag förutsett hela tiden är det detta som ger effekt i Sverige, inte de urvattnade regler som politrukerna här inför."

  ja, det ser ut som att du har rätt här. Låt oss hoppas att det håller!

  SvaraRadera
 3. Utlandssvensk2 mars 2016 14:59

  Ett tillägg:

  Vi pratar en hel del "doom and gloom" här och inte minst jag är skyldigt till detta. Men likväl inser jag absolut att det ligger i mitt starka intresse att kollapsen i Sverige kommer så sent som möjligt. Alla som kan identifieras som svenskar kommer nämligen att drabbas av påtagliga negativa effekter av denna, även om man har lyckats flytta innan. Man får ett helt annat bemötande på alla sätt om man kommer från ett öppet havererat land.

  Så jag håller tummarna för stängda gränser i Sydeuropa. Sverige kan nog hanka sig fram i ytterligare 5-10 år som fungerande stat då. Fast förfallet inom landet lär fortsätta skoningslöst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår ditt resonemang men hoppas att kollapsen kommer så snart som möjligt. Kommer den snart kanske de etniska svenskarna överlever och får/tar tillbaka sitt land. Dröjer det länge är vi definitivt förintade.
   Min förhoppning är fortsatt extremt stor invandring och en djup finanskris. Det kan rädda oss.

   Radera
  2. utlandssvensk2 mars 2016 18:44

   @ RB,

   Jo, jag förstår ditt resonemang också. Men jag tror inte att svenskarna lär vinna i en konflikt, oavsett om den äger rum nu eller senare.

   Radera
 4. Hej.

  Tangentiellt till detta är kostnaden i form av olika bidrag väl personen är i Sverige. Jag har idag informerats om en åtgärd som kommer att hyfsa siffrorna gällande socialbidrag (eller vad det skall kallas framöver). Tidigare har personer med funktionshinder eller som på andra sätt haft svårt att konkurrera på arbetsmarknaden, även om enkla manuella jobb utan särskilda kunskapskrav haft olika speciella anställningsformer, bland annat Offentligt Skyddat Arbete, OSA. Ursprungligen fanns ingen tidsgräns för hur länge en person kunde ha en sådan anställning (vilken förnyades på årsbasis). För några år sedan beslutades att en bortre gräns om två år skulle införas även retroaktivt, och jag har den här veckan fått reda på att denna gräns nu sänks till ett år.

  Syftet är att kunna använda anställningar vikta åt funktionshindrade för att kunna rotera människor genom OSA (vilket berättigar till a-kassa) och därmed avlasta socialtjänstens budget. Dessutom kommer det att se ut som om många nyanlända snabbt kommer i arbete.

  Korruptionen går genom hela systemet. Invandring är ett självändamål, vars helighet inte får ifrågasättas. Det är nästan så att jag hoppas att Grekland och Balkan-staterna skall enas med Österrike om att låta stormfloden svepa över oss; det är ju Sverige och Tyskland som lockar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Hillary Trump4 mars 2016 19:44

  Tror att du har blandat ihop ensamkommandegrafen och totalgrafen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de hoppade in i fel ordning, men det ser ju alla uppmärksamma läsare ;)

   Radera