tisdag 22 mars 2016

Skillnad på terror & terror?

Med anledning av dagens förfärliga terrorattack i Bryssel blir det ett litet inlägg om terror.

Anledning är egentligen att identitetsvänstern och identitetsliberalerna (dvs pk maffian) snabbt var ute och relativiserade attackerna.

Kim Ahola är en sk liberal. 


Syftet med han tweet är såklart att relativisera hotbilden avseende jihadistisk terror.

Jo det är ännu inte offentligt att det rör sig om jihadister, men så är det.

Så hans tes är alltså att det är lugnt nu och inget att oroa sig över och indirekt behöver alltså man inte vidta några särskilda åtgärder riktade mot en viss grupp.

Jag som växte upp på 70-talet minns mkt väl terroristerna från IRA, ETA, RAF korsikanerna mfl. Dessa terrororganisationer hade en ideologisk eller separatistisk agenda, gemensam nämnare är att de aldrig riktade sig mot vanligt folk. De riktade sig mot centralmaktens företrädare eller bankdirektörer etc.

Jihadisternas terror riktar sig inte mot militärer eller någon som kan tänkas skjuta tillbaka, utan mot lättast möjliga mål där man når störst effekt. Vanligt folk är huvudmålet. Syftet är att man vill få Europas folk att ge upp, lägga sig på rygg och låta salafismen breda ut sig.

Denna skillnad verkar helt gå förbi relativisternas huvuden. Kanske har de i sin nyliberala iver sänkt en holk för mkt och hjärnan börjat bli aningen segare?

En annan sak är de som direkt går ut med pekpinnar. Ex socialisten Eric Rosén på politism. Jo det är säkert arga bönder, eller random personer utan ngn agenda som genomfört detta....

Att attacken sker i Bryssel är ngt av ett trendbrott. Bryssel har länge varit jihadismens grogryta i Europa och man bet tidigare inte den hand som födde en, men nu är det slut med det. En liten jmf kan göras med Kanada som har liknande status i Nordamerika, mkt salafism där.


Slutligen ska ni minnas att internet never forgets, inte ens det kommunalråd i Malmö säger.10 kommentarer:

 1. Risken är så liten att drabbas av islamistisk våld och terror att det egentligen inte hänt något i Bryssel. Statistiskt alltså. Tänk på det, era "lågpannade as".

  Snart kommer väl all msm-nyhetsmedia att börja presentera den viktigaste frågan: "hur kommer detta att påverka svenskarnas syn på muslimer"? Precis som om alla svenskar tror att alla muslimer är lika med islamister. Allt i enlighet med deras standardiserade journalistikutbildning. Varför kan de inte fokusera på att rapportera om de verkliga händelserna istället för att relativisera allt?

  Vänligen
  Sam Ask

  SvaraRadera
 2. 'Jag som växte upp på 70-talet minns mkt väl terrorma från IRA, ETA, RAF korsikanerna mfl. Dessa terrororganisationer hade en ideologisk eller separatistisk agenda, gemensam nämnare är att de aldrig riktade sig mot vanligt folk. De riktade sig mot centralmaktens företrädare eller bankdirektörer etc.'

  Skillnad på terror och terror? Ja du verkar tycka det.
  Bara under 70-talet bombade ditt älskade IRA bara i London; Kings Cross station, Euston Station, Sloane Square Station, Green Park tube Station, Cannon Street Station, West Ham Station och Wood Green Station. Dessutom bombade man Madame Tussauds, Tower of London, Kings arms pub och varuhuset Selfridges två gånger. Så gott som alla offer var 'helt vanliga människor'.

  Du hållet ytterligt låg kvalitet på ditt bloggande men nu var du vidrigare än vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ira bedrev terror under få årtionden,Islam under 1400 år,Indien Persien Egypten Spanien Grekland Bulgarien Rumänien för att nämna några länder,Terror beskrivs som en legitim väg i Koranen för att injaga fruktan i otrogna.

   Radera
  2. Minns hur vi gick runt avspärrningar i London. En skillnad, som jag ser det, är att då visste man att det var några få terrorister och därmed liten risk. Nu anar vi att det är väldigt många som kan vara terrorister och därmed blir hela samhället otryggt.

   Radera
  3. @ sjodan. Så du ser ingen skillnad på måltavlorna? IRAs huvudmotståndare var Brittiska staten och dess företrädare, även om många civila dog. 2/3 var icke civila. Jihadisternas terror är riktad mot vanligt folk. Det var inte heller ovanligt att IRA et all i förväg ringde in bombhot för att minimera de mänskliga förlusterna. Terror är alltid förkastligt, men att relativisera folks oro genom att haspla ur sig antal offer som vissa gör tycker jag är fel. F.ö. Kan du ju sluta läsa bloggen då den inte faller dig i smaken.

   Radera
 3. Svar
  1. IS tar på sig det. Talas nu om 40-50 döda. Nu är det slutdaltat, och stäng gränserna.

   Radera
 4. Hej.

  Den dagen Sverige överger sin eftergiftspolitik modell Chamberlain och NF börjar massmorden också här. Eftersom svenskar som grupp, och svenska politiker och journalister i synnerhet är fega utan någon som helst patriotisk ådra eller nationalistisk sammanhållning som folkgrupp kommer ingen vedergällning att ske. Endast till Sverige invandrade personer med sina rötter i Östeuropa och på Balkan, kommer att bjuda motstånd, och man kommer då att prioritera sina egna.

  Visst, en eller annan villaägarförening kanske har börjat gå lite promenader, lite mysigt 'Farsor & morsor på stan' och en nypa genuscertifierad dialogpolis dessutom. Men tänk tanken såhär: en grupp svenska män omringar en invandrarflicka, våldtar, förnedrar, misshandlar, torterar och skändar henne i timmar, samt laddar upp filmklipp av detta. Tror ni att gärningsmännen i det exemplet fått vara ifred? Knappast. Men hur ser det ut om vi vänder på kuttingen, hm?

  För sjuttio år sedan var det nationalsocialismens apologeter, under närmast hela nittonhundratalet kommunismens dito, och i våra dagar islams sammalunda.

  Vem tror du kommer och hjälper dig när ett halvdussin män slår sig in din villa?

  Kim Ahola?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Terror i smått,våldtäkter överfall kasta sten på ordningsmakt och ambulans,terror i stort, bomber dödar lemlästar oskyldiga, smått och stort injagar fruktan i de som inte följer dogmen.

   Radera
 5. Den här Ahola verkar ju vara en sympatisk typ, men fingertoppskänsla á la Romson för timing. Han borde dock justera sitt efternamn så att det slutar på e istf a.

  Det vore riktigt liberalt!

  SvaraRadera