onsdag 3 maj 2017

Alice Bah Kunke har ingen skam i kroppen

Idag är det frågestund i Riksdagen angående varför det strös skattepengar över islamister (omskrivet till ngt mer pk såklart).

Vår kulturminister skickar ut en käck bild på instagram om att hon sitter och förbereder svar.


Min undran är så. Vad har Alice Bah Kunke för självinsikt? Den måste vara nära fryspunkten. Tidigare var ju Alice generaldirektör för ungdomsstyrelsen, som strödde pengar över antidemokratiska, homofoba, antisemitiska, rasistiska föreningar i ett aldrig skådad tempo.

Kort efter Alice tillträdde sin post hade hon tom möte med dessa islamister på kulturdepartementet!


Det är fullkomligt moraliskt bankrutt att hon kan sitta kvar på ministerposten, liksom det är mkt märkligt att hon inte ställs till svars i medie angående dessa uppenbarligen helt olika (synbart iaf) inställningar till islamister. Vurma för dem ena dagen och sedan låtsas jobba så mkt mot allt de står för i ett litet runt fönster på Helgeansholmen.

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

5 kommentarer:

 1. Sverige är ett land som styrs av barnungar. Så skönt att slippa dessa idioter.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Jag tror du missförstår (eller hoppar över) hur den mentala processen ser ut hos sådana som Bah-Kuhnke.

  Det är inte frågan om att hon letar efter rapporter och belägg för om en förening (oavsett vilken) följer eller bryter mot kriterier för bidrag, utan istället (tror jag) en process för att se på vilket sätt hon kan motivera och rationalisera hur och varför föreningar som tillhör hennes maktbas skall kunna fortsätta få ekonomiskt stöd, samt ett eventuellt sökande efter lämpligt pjäs-offer och då helst från någon annans maktbas.

  Om det framstår som krävande en alldeles för hög grad av kognition eller insikt i spelteori och strategiskt-taktiskt tänkande bör man komma ihåg att sådant också kan ske på instinkt givet rätt personlighet.

  Alternativt kan det vara så att hon faktiskt tro på sin egen förträfflighet och tolkningsmodell, och tror att hon gör det hon säger sig göra på det sätt det borde göras; hon är ju sådan att det är så hon gör saker, och därför gör inte det hon gör på fel sätt. Det är nackdelen och faran med en självbild av att vara god, empatisk och rätt-troende: allt man gör bekräftar självbilden då alla gärningar ses via det specifika idé-filter man applicerar. därmed blir alla gärningar goda och barmhärtiga eftersom man är en god och barmhärtig person - resten är helt normal rationalisering och blindhet för/undvikande av kognitiv dissonans.

  Hon har helt klart självinsikt, men den är en spegel, och vad speglar en spegel som speglas i en spegel?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som utomstående någorlunda kognitivt fungerande betraktare så häpnar man dagligen.

   Radera