söndag 7 maj 2017

Ligg steget före expressen, så gör du

Den 3:e maj skrev jag om migrationsverkets senaste statistik. Bl.a. Om kommunlistan, där jag visade att man med lite enkel analysförmåga och fullt tillgängliga källor kan få en liten överblick på kommuner som är i risk för haveri. Bl.a nämnde jag Ronneby i kommentatorsfältets livliga diskussion.

Idag skriver Expressen om några skånska sydsvenska kommuner som är svårt ansträngda, en av dem är...Ronneby. Det är rätt enkelt, ni behöver inte sitta och hoppas på att ngn murvel gör jobbet åt er. Gör det själva, eller hoppas att jag kikar på just den fråga som berör er.

http://www.expressen.se/kvallsposten/kritiskt-i-kommunerna-efter-flyktingstrommen/

https://mensanen.blogspot.se/2017/05/migrationsstatistik-april.html?showComment=1494100010247#c3631253747635389585

Är ni intresserade av migrationsfrågor, gå in på Migrationsverkets utmärkta site. Börja Här

Är ni intresserade av migrationsströmmar finns info hos Unhcr och iom osv osv. Jag försöker ge mina läsare lite inblick i en del frågor, men som ni förstår kanske jag missar just er fråga. Kanske borde börja med en önskelåda? Får jag 100 patrons så ;)11 kommentarer:

 1. Blekingelän är Ronnebys hemvist.

  SvaraRadera
 2. Såklart jag tänkte på Sydsvenskans rubrik och Expressens artikel, i sak ingen skillnad dock. Ronneby ligger pyrt till som man kan se av inlägget från 3:e maj.

  SvaraRadera
 3. I Ronneby var det dessutom en statslös palestinier som fick härja fritt i centrum utan åtgärd från polisen. Själv anser jag att vi skall hyra fängelseplatser i Bulgarien och Rumänien där dessa får sitta av sin tid utan rabatt. Det skulle kunan ha en dämpande effekt på dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp. Clark Olofsson har ju överförts till belgiskt fängelse och dessutom utvisats på livstid från Sverige, ett öde de flesta grova våldtäktsmän slipper (de brukar få med sig en lapp där det står "utvisad, välkommen åter om 5 år".

   Så det går om man vill. Naturligtvis går det att lagföra (ffa) kriminella EU-medborgare och överföra dem till rumänska och bulgariska fängelser. Bara implementering av en sån åtgärd skulle få en omedelbar "chilling effect".

   Men 7K snackar bara, det handlar om att klara sig över valet 2018. Det finns ingen plan att styra upp Sverige. Varför skulle 7K politikerna bry sig, när de hatar ursvenskarna, och de ändå (70+ %) kommer att rösta på dem trots det.

   Radera
 4. Det finns en del anmärkningsvärda formuleringar i Expressens text, sett i ljuset av hur chefred Mattsson har agerat mot dissidenter tidigare och med tanke på att Bonnier äger blaskan.

  "Så kallade ensamkommande barn slukar resurser."

  Så kallade? Skribenten antyder att skäggiga män i 20-30-årsåldern i själva verket är något annat än barn, t ex män i 20-30-årsåldern.

  "Flera kommuner pekar på att hedersvåld och våld i nära relationer har ökat."

  Här motsäger skribenten den officiella versionen att pursvenska män alltid har bankat skiten ur olydiga fruar och döttrar i samma omfattning som MENA-män. Dessutom skriver han att det är våldet, inte anmälningsbenägenheten, som har ökat.

  "...folk som sökt bostad länge nu trängs undan ur kön av nyanlända..."

  Här står det rakt ut att grupp står mot grupp.

  Med svenska mediamått borde väl Expressens skribent klassas som rasist, kanske rent av Ustaša. Kan det vara ett trendbrott att en tidning närmar sig fakta, eller kommer vi att få se en offentlig medieavrättning av skribenten, alternativt att han själv slutar efter att hans kollegor fryst ut honom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var märkligt oomskriven. Kanske sussade den politiske kommissarien?

   Radera
 5. Eftersom jag bor i Lund så följer jag kommunens förehavanden. Årets budget skulle resultera i ett överskott på 72 miljoner men fick revideras ner till ett underskott på 36 miljoner. Senaste budet är att det fattas 200 miljoner, imponerande skitstad man bor i. I 100 år har man debaterat en spårväg, först nu var det tillräckligt många korkade individer för att få ett beslut. Skall kosta runt en miljard men Lunds kommun är inte kända för att hålla en budget när det gäller byggande (+30% på en usel simhall och +35% på ett nytt kommunhus). Eftersom man får betalt för att låna har Lunds kommun lånat upp 1 miljard och planerar att låna en till under de kommande åren, kan bara gå åt h-e. Läste på kommuninvests hemsida att kommuner inte kan gå i konkurs och att det är en trygg investering att låna ut till dem. Kommuner har rätt att beskatta sina invånare - Så är det, vi skattebetalare förväntas betala kalaset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lund byggde en hall som skulle anvandas för handbolls-EM eller om det var VM. När den är klar visar det sig att hallen är för kort och får därmed inte användas i turneringen.
   De ansvariga har naturligtvis inte fått sparken utan sitter tryggt kvar på sina poster.

   Radera
  2. "Läste på kommuninvests hemsida att kommuner inte kan gå i konkurs och att det är en trygg investering att låna ut till dem. Kommuner har rätt att beskatta sina invånare - Så är det, vi skattebetalare förväntas betala kalaset."

   Kommuner kan inte gå i konkurs, där har SKL/kommuninvest rätt. Alltså kvarstår betalningsskyldigheten för gamla skulder för evigt. Att kommunerna räknar med att deras medborgare är helt oförmögna att röra på fötterna kommer visa sig vara snedtänkt.

   Vem vill bo i en kommun med 50-60% kommunalskatt, havererad äldre och barnomsorg, dysfunktionella skolor och spruckna vägar och vattenledningar?

   Vänligen
   Roten

   Radera
  3. Nä det är klart, kommunen går inte i konkurs och upphör att existera, men den kan gå åt helvete rent ekonomiskt. Vad hönder om den gör det? Slukas av ngn annan kommun kanske, men vem vill ha den? Tvångsförvaltas? Får lögga ned all service impraktiken och ha maxade skatteuttag för att betala räntor är nog det troliga scenariot. Då blir det massflykt och bostadskrasch i den kommunen.

   Radera
  4. Precis, det är inte 1700-talet längre, och det krävs inte respass och tillstånd för att resa och bosätta sig på annan plats i Sverige. Att kommuner inte kan göra konkurs, och därmed starta om, är alltså ingen tillgång utan ett ok.

   Vänligen
   Roten

   Radera