onsdag 3 maj 2017

Migrationsstatistik april

I början på Varje månad kör Migrationsverket en uppdatering av statistiken. Jag tänkte som vanligt ge er en kort liten sammanfattning.

Vi börjar med antalet asylansökningar. Som ni ser är det lätt fallande siffror, vilket talar för att min årsprognos står sig. Könsfördelningen ser också ut att vara fortsatt skev där en klar majoritet är män.Gällande ensamkommande är det fortsatt ett inflöde, men naturligtvis inte i närheten av siffrorna 2015. Män är som tidigare i klar majoritet.   Av de ensamkomande dominerar Afghanistan som vanligt, dvs Hazarer från Iran vilka har Afghanskt medborgarskap trots att de i många fall aldrig varit i Afghanistan. Idag kommer Regeringen med stöd av alla utom M L & SD rösta igenom att man får uppehållstilstånd för gymnasiestudier så detta blir såklart en tänkbar pullfaktor framöver.   En mycket intressant fråga är kommunplaceringarna, då dessa är en fin indikator på hur det kommer gå för kommunerna framöver. Som ni ser ökade ABO placeringarna och denna post kommer öka ytterligare framöver.   


Det finns också statistik per kommun. Om ni inte tror på automatiskt kompetensregn och integration, kan jag rekommendera att ni kikar på kommunlistan om ni är i flytt-tagen, ger en bra fingervisning om kommunernas framtida ekonomi. Två kommuner som stack ut vid en snabb granskning var Eskilstuna och Olofström, de verkade ha mkt öppna hjärtan i förhållande til folkmängd. Men jag har som sagt inte kört listan mot folkmängd och skattebas.Sist men inte minst har vi antalet avgjorda asylärenden. Som ni ser ökar handläggningstiden, möjlogen för att de "lätta" ärendena är avklarade och man nu ger ngt färre bifall, dvs mer omfattande utredningar. 


Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html
38 kommentarer:

 1. utlandssvensk3 maj 2017 11:47

  "kan jag rekommendera att ni kikar på kommunlistan om ni är i flytt-tagen, ger en bra fingervisning om kommunernas framtida ekonomi."

  Jo, det är vettigt!

  Men man bör betänka att flera av de "fina" kommunerna nu verkar bygga upp en "migrationsskuld", dvs de tar emot färre än de är skyldiga att göra. Regeringen har redan flaggat för att det kommer ytterligare tvångsåtgärder, så man ska vara medveten om att låga siffror nu inte innebär ett permanent skydd mot berikning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer kanske, vi får väl se hur mkt tvångsåtgärder man sätter in. Kanske betalar sig Danderyd mfl ur knipan, enligt gammal beprövad metod, men det kommer junsynas på kommunalskatten.

   Mer intressant är jmf med gamla historiska meriter av godhetsknarkande, ex ljusnarsberg. De skulle kunna nolla i 10 år, men kommer likväl vara bankrutta i närtid.

   Radera
  2. utlandssvensk3 maj 2017 13:12

   Många av kommunerna som har haft högt mottagande lär vara bankrutta om 1-2 år, om inte staten skjuter till mer pengar. Så mer pengar kommer nog, men det lär även innebära att skatterna fortsätter att gå upp.

   Att köpa sig fri från inflödet tror jag kommer bli svårt. Det finns ett väldigt starkt tryck på att migranterna ska spridas ut och regeringen verkar ganska villig att ta i med hårdhandskarna.

   Radera
  3. Får analysera utvecklingen med lite sangria i höst ;)

   Radera
  4. Sangria? Det är väl något sött saftblask blandat med billigt rödvin. I dina trakter finns ju fino, manzanilla, malagaviner och utmärkta rödviner.

   Radera
  5. Tino Sanandajis bror Nima Sanandaji har skrivit en hel del om det här. I snitt behöver kommunerna höja kommunalskatten med 2 kronor de närmaste två åren. Jag undrar vad de som har velat ha asylinvandring kommer att tycka om det.

   Radera
  6. Jo SKL har ju rätt länge flaggat för konsekvenserna av den förda politiken.

   Radera
 2. Hej!

  Detta är off topic men ett meddelande till utlandssvensk att jag har hittat hit. Är ju också utlandssvensk numera boendes på Costa del Sol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk3 maj 2017 12:57

   @ Fd moderat,

   Kul att du dyker upp! Här blir det en hel del prat om Spanien och Marbella och eftersom du nyss har flyttat till Malaga måste du såklart vara med! Off Topic är inte så känsligt här, vi brukar spåra ut ganska friskt ibland....

   Radera
  2. Välkommen! Hoppas du hittar ngt av intresse.

   Radera
  3. Tack! Det är jag övertygad om att jag kommer att göra.

   Radera
  4. Många spännande dissidenter som samlas på solkusten nu, jag har allvarligt börjat överväga att göra er sällskap. Har några andra alternativ också, men solkusten är en bubblare som det hette på radion förr.

   Vänligen
   Roten

   Radera
 3. En dålig tid att bo i Helsingborg enligt listan... Får helt enkelt gå ner i arbetstid alternativt börja jobba på andra sidan sundet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så farligt med svenska mått mätt. 2 anvisningar per 1000 invånare. Jmf med Ronneby där är det 8 per tusen invånare. Godhetsknarkarna i Stockholm mäktar med hela 1 per tusen, vilket man inte kan tro när man lyssnar på talarna i stadshuset.

   Radera
  2. I dagens expressen 9:e maj pekas Ronneby ut som en av kriskommunerna...
   http://www.expressen.se/kvallsposten/kritiskt-i-kommunerna-efter-flyktingstrommen/

   Radera
 4. Den med kunskap och verktyg borde nu kunna göra ganska intressanta "modelleringar" vad gäller kommunernas framtid avseende ett antal parametrar. Olika tio i topp-listor exempelvis. Nu mycket OT. Spenderar väldigt mycket med "spanska funderingar". Nämnde åt en arbetskollega igår att jag funderar på spanienflytt, han tittade på mig med en med en mycket märklig min, -jag och frun började diskutera spanienflytt igår kväll. Det här var en person som man brukar säga om " den sista man kunde tänka sig", en person jag trodde var extremt rotad i sin mylla. En anekdot som jag tror speglar en brutal omvälvning i detta land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även jag har hört från flera håll att man börjat fundera på Spanienflytt. Vad jag hör från folk i Spanien är det en boom av svenska barnfamiljer och folk runt 40-50 som flyttar ner nu. Allt fler har ju jobb man lika gärna kan sköta på distans.

   Gällande modellering så finns det ganska bra info att fiska upp, bl.a. Hos Migrationsverket som är mkt duktiga på statistik för den vetgirige, men även SKL har bra info om kommunernas framtid. Men som jag sagt förut så river man ned det kommunala självstyret i rask takt så möjligheten att fly till kommuner med bättre ekonomi blir begränsad, däremot kvarstår ju alltid möjligheten till demografisk flykt om man vill låna sig rik och bo med andra högbelånade, men även den möjligheten blir begränsad då en del gamla segregerade kommuner som ex Danderyd smäller upp nya migrantboenden i rask takt. Senaste påhittet är tydligen migrantbaracker på Gymnasieskolans parkeringsplats.

   Radera
  2. utlandssvensk3 maj 2017 13:30

   "En anekdot som jag tror speglar en brutal omvälvning i detta land."

   Jag har liknande erfarenheter. Attityderna hos överklassen i Stockholm har ändrats dramatiskt de senaste 1-2 åren. Innan 2014 var de genomgående helt övertygade om att de inte skulle drabbas av berikningen. Nu funderar många seriöst på att lämna landet.

   Min gissning är att det stora utflödet av svenskar kommer när de inför tvångsberikning av friskolorna. Detta är på G och en stora andel av de goda och fina människorna i Stockholm kommer att fly landet om just deras telingar ska gå i samma klass som Mohammed och Achmed.....

   Radera
  3. Återstår för skolorna att avsäga sig alla bidrag och enbart finansieras av föräldrarna, om det nu är möjligt?

   Radera
  4. Som nämns, det är inte direkt av pensionärer man hör tongångarna utan just folk kring 40-50. (Jag och kollegan, vi är båda 50, beslutade just att vi ska försöka planera in en spansk kustresa för att ringa in lämpligt område.)

   Radera
  5. @ Risken, spännande vi har gjort en ganska omfattande research längs solkusten inför vår flytt i sommar. Det är mest upp till ens preferenser och plånbok vad man väljer. Genomgående är det bra områden med lite olika karaktär.

   Radera
  6. Jo det verkar väl vara hyfsat på de flesta ställen. Har väl snart läst allt som finns att läsa i de mest upptänkliga forum och studerat kartor så att jag snart kan tentera av spansk geografi...

   Radera
  7. utlandssvensk3 maj 2017 13:51

   De har även satt upp ett HVB hem i Danderyd:

   http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/danderyds-forsta-hvb-hem-oppnar-efter-sommaren/aRKpcq!HG78XpMfOnI1gAm5IDbRQQ/

   Här är lite mer om Danderyd, från 17 feb 2017 i SvD:

   "Men när regeringen införde den tvingande anvisningslagen förra året och Danderyd skulle ta emot 128 nyanlända fick man ta till kreativa lösningar, säger kommunens socialdirektör Margareta Heimer.

   – Vi bemannade upp för att klara mottagandet. Sammanlagt har vi erbjudit platser för 130 personer, 16 har tackat nej. Så vi tryckte på hos Migrationsverket att vi kan ta emot fler, eftersom vi har platser som inte fyllts. Nu har dessa aviseringar kommit igång, säger Margareta Heimer.

   Kommunen har bland annat ansvar för 153 korttidskontrakt för lägenheter. Det handlar både om hyresrätter i fastigheter som kommunen äger och hyresrätter i privata fastigheter. Kommunen har också köpt bostadsrätter, dels för nyanlända men även för andra behov. Kontrakten är på max fyra år. Man gör en så kallad boplan för den nyanlända hyresgästen och hjälper till med att leta annan typ av boende, förklarar Gunila Stenzelius som är avdelningschef på socialtjänsten.

   Kommunen har också byggt 17 modullägenheter. Margareta Heimer säger att Danderyd inte hade klarat mottagningen utan dem.

   – Vi har fått igång bättre samarbete inom kommunen och har ett annat helhetstänk. Ansvaret ligger inte bara på socialkontoret, säger Margareta Heimer.

   Hon berättar att det finns planer på att bygga fler modulhus och att kommunen även ställt krav på att fastighetsägarna öronmärker ett visst antal av bostäderna i nybyggnation för kommunens behov.

   Integrationen handlar inte bara om bostäder, påminner Gunila Stenzelius, och säger att det finns ett stort engagemang från bland annat ideella föreningar.

   – Vi har haft ett bra samarbete med Kompis Sverige, som matchar nyanlända och svenskar. Vi har också anställt en volontärsamordnare som ska ta reda på vilka behov som finns när det gäller integration, säger hon.

   Förra året fastställdes Danderyds anvisningstal för 2017 till 185 personer."

   https://www.svd.se/fem-ganger-fler-nyanlanda-till-danderyd-med-nya-lagen

   Det finns ingenstans att fly inom landet.......   Radera
  8. modulhusen byggdes bredvid ett dagis (c:a 2 meter ifrån)
   http://mensanen.blogspot.se/2016/02/kommunpanik-del-4-danderyd.html

   Nu ska man bygga på/vid parkeringsplatsen vid gymnasiet och tittar även på en gräsplätt i norra delen av kommunen. Man har öven ett HVB hem som ikano fastigheter hyr ut i Norra delen om jag minns rätt. Den sammantagna reflektionen är att allt hamnar så nära Täby som möjligt och inget i Djursholm. Vilket är lite lustigt för de som betalar kommunalskatt är ju tjänstemännen som bor i "fattigare" delarna inte de som lever på kapital och bor på strandvägen, men de senare verkar ha mest inflytande.

   Radera
  9. Det bor 32 tusen i Danderyd. På två år har man berikat med 1% av befolkningen. Som sagt, det kommer inte att finnas några fredade områden.

   Radera
  10. utlandssvensk3 maj 2017 17:20

   "På två år har man berikat med 1% av befolkningen"

   Troligen är det 2%. Det finns nämligen två olika tvångssystem, ett för ensamkommande och ett för övriga. I 95% av artiklarna i MSM nämner man bara antalet från det senare, som här i SvD.

   Siffrorna för de ensamkommande är således mycket svårare att hitta, men jag grävde fram dem för Lidingö och där var de ungefär lika många under 2016-17 som övriga migranter.

   Vidare innebär detta att i vissa åldersgrupper blir det ett helt hysteriskt tillskott. För Lidingö är det minst 25% i gruppen 16-18 år och det borde vara liknande i Danderyd. Eftersom det dessutom är cirka 80% män, varav flertalet ljuger om sin ålder, kan det även bli extra spännande.

   Lidingö har cirka 50% större befolkning än Danderyd och där fanns det 1600 ungdomar i åldern 16-18 för några år sen. Nu får de in cirka 400 ensamkommande, som alla ska in på det kommunala gymnasiet.

   Om vi gissar att hälften av ungarna på Lidingö går på det enda kommunala gymnasiet, innebär det då ett tillskott med 50% där. Om vi antar att alla ensamkommande är män, kommer vi att ha cirka dubbelt så många "pojkar" som flickor på den skolan och hälften av pojkarna kommer att vara skäggbarn. Det borde vara ungefär likadant i Danderyd.

   I princip förflyttas gymnasieeleverna på Lidingö och i Danderyd till Rosengård eller Tensta. Självklart kommer detta att innebära en MASSIV flykt till friskolor. Men detta leder då till att de befintliga gymnasieskolorna kommer att gå från några av de bästa i landet till ren katastrof på bara några år.

   Det är helt givet att politikerna kommer att svara med tvångskvotering i friskolorna.

   Radera
  11. Det finns en del insikt och diskussioner om att kvinnor och flickor kommer att bli mer utsatta i form av sexuella övergrepp. Tyvärr stämmer detta. EN släkting till mig som nyligen fick en dotter har funderat på att lämna Sverige trots att han bara är dryga 30. Han vill inte utsätta sin dotter för den risken.
   Samtidigt skall man inte glömma bort att pojkarna kommer att riskera mer fysiskt våld. Jag skulle inte vilja ha en son i en gymnasieskola där hälften av pojkarna kommer från MENA. Dessutom är de inte 15-19 i de flesta fall utan över 25. Svenska elever kommer att riskera att åka på stryk hela tiden.

   Radera
  12. "Återstår för skolorna att avsäga sig alla bidrag och enbart finansieras av föräldrarna, om det nu är möjligt?"

   Tyvärr inte, det förbjöds av Göran Persson när han var skolminister. Man ska inte kunna köpa bra utbildning till sina barn tydligen. Varför det nu skulle vara dåligt att föräldrar använder skattade pengar till att spetsa nya medborgares framtida intjäningsförmåga...

   Jag har tidigare undersökt möjligheterna att sätta barn på internat utomlands, vilket varken är svårt eller dyrt. I tillägg betalar många kommuner ut skolpeng även om man sätter sina barn i skola utomlands.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  13. Utveckling av resonemang: "dyrt" är ett relativt begrepp och jag jämför det här dels med vad det tidigare kostat att sätta barn i svenska internat, alternativkostnaden att barnen får en dålig utbildning med sämre möjlighet att komma in på eftertraktade utbildningar med framtida förlust av sammanlagd livslön samt de möjligheter till internationella kontaktnät.

   Vänligen
   Roten

   Radera
 5. Hej.

  Som förutspåddes så blir nu allt fler svenska samhällen Malmö.

  Då jag levt i Malmös värsta delar, och även arbetat där, så säger jag "Håll i er, för nu dj*vlar blir det åka av!"

  Det 'roligaste' för en cyniker som jag själv är att det här inte går att rösta bort, och att se någon tvingas ta konsekvenserna av sitt eget agerande är likt balsam för en bitter själv.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behöver någon ta konsekvenserna av sitt agerande i Sverige?

   Radera
  2. utlandssvensk3 maj 2017 13:33

   "Behöver någon ta konsekvenserna av sitt agerande i Sverige?"

   Ja! Den stora majoriteten av de som röstade på Reinfeldt kommer inte att kunna lämna landet och sitter nu fast i samma typ av berikning som de glatt påtvingade andra under många år.

   Radera
  3. Åh du menar att man måste ta ansvar för vad man röstar på? Ett relativt oprövat koncept.

   Radera
  4. Rikard, fd lärare,

   som Ylva Johansson sa, det är spännande att vara med när Sverige förändras. Jag skulle önska att hon fick uppleva hur det är att vara lärare i Rinkeby eller Rosengård. Det skulle hon nog uppleva som spännande.

   Radera
  5. Hej.

   Oja, som svensk kvinna skulle det vara en utmaning att för henne bistå rasifierade kulturbärare och normkritiskt utåtagerande gränsöverskridare, särskilt om hon avser att undervisa på sådant vis att det kolliderar med den lokala kulturen. Då riskerar hon nämligen att förbryta sig medelst utövande av neo-kolonialistiska härskartekniker där 'orten' och dess innevånare görs till annorlunda - Den Andre - då de jämförs med en falsk normalitet re: det svenska samhället, och därmed utestängs från detta.

   Det är kul att kunna terminologin de goda använder - man skrattar hela vägen till F-kassan...

   ...själv bearbetar jag makan med åsikten att vi bör flytta. Ut ur Sverige medan det ännu är tillåtet utan särskild dispens, såsom krävdes inom landet för inte så länge sedan geologiskt sett.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
  6. Rikard, fd lärare

   jag har börjat plocka ut pension redan nu men har något år kvar tills jag kan plocka ut den statliga pensionen. All pension jag kan plocka ut nu kommer jag att plocka ut för de kommer att börja nalla av den. Inget snack om den saken.

   Radera
 6. Tips om möjlighet till jobb på aktuella orter i t ex Spanien?
  Någon med kontakter?

  Mensan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns mkt jobb av enklare medell, typ sälj och support/kundtjänst. Sen är det så att mkt går via kontakter där nere om jag fattat det rätt.

   Radera