måndag 29 maj 2017

Krig mot islam

Som ni kanske läst är det lite snack kring Jonna Sima på Aftonbladet sedan hon tweetade följande.


Naturligtvis är det rena lögner då personerna som omnämns i tweeten inte gör detta. Det man efterlyser är krafttag mot islamister. Men vänster ser ju ingen skillnad på islam och islamisterna, jihadisterna och terroristerna. Något de säkert delar med några av er kära läsare ;) Nåväl min poäng är just inte just dessa skiljelinjer och hur en majoritet av troende muslimer tycker i olika frågor, utan vilket narrativ vänstern nyttjar och vilkas örenden de egentligen går.

Just språkbruket "krig mot islam" är frekvent hos de mest hårdförda islamisterna, nämligen Bin Laden, Alwaki, choudury, Khomeni mfl. All kritik mot islam och islamister försöker de få till ett krig mot islam. Detta gör mna naturligtvis för att ginna stöd hos de 1,6 miljarder muslimer som finns. Även i Sverige finns många muslimer och partier och opinionsbildare vill gärna få dessas röster. Dock verkar många vara rena röstboskap som röstar som de blir tillsagda. Vilket vi såg hos mp förut, men som nu tappar till Fi av den enkla anledningen att npgra av de mest patriarkala typerna i Sverige nu är företrädare för feministiskt initiativ, bara det rätt komiskt och visare på hur maktsugna Fi är. Man struntar i allt, bara man får röster. 


En annan intressant sak är vilka som favoritmarkerade Jonnas tweet.
Nu vet vi ioaf inte om man gillar tweeten för att man håller med eller för att lätt hitta den igen. Men av personerna ovan håller jag det inte för osannolikt att man håller med Sima. Läckberg har ju visat att hon har vissa problem att greppa vissa sammanhang sedan tidigare. Att Vänstern gillar det är ju ingen överraskning. 

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

4 kommentarer:

 1. utlandssvensk29 maj 2017 13:05

  " Men vänster ser ju ingen skillnad på islam och islamisterna, jihadisterna och terroristerna. Något de säkert delar med några av er kära läsare ;) "

  Utan tvekan! :)

  Tänk om aztekerna bara hade insett att Cortez inte representerade katolikerna utan endast katolismerna! Då hade den stora gruppen vanliga, fredsälskande människor på båda sidor kunnat finna varandra!

  Och britterna på 800-talet borde ha insett att de vikingar som kom och plundrade dem på inget sätt var representativa för den då fredsälskande skandinaviska kulturen. De var bara extremister.

  För att inte tala om mongolerna! Än i dag verkar många historiker framställa hela det folket som stridslystet och grymt. Att de inte har begripit att Djingis khan endast representerade mongolisterna! Den stora massan av mongoler var bara snälla pacifister som endast ville sitta under regnbågen med andra folk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Du tar orden ur munnen på mig...

   Dessutom, givet vad islam är för samling av värderingar i praktiken, samt vad majoriteten muslimer faktiskt håller för rätt och sant - är det inte ett krig mot islam som behövs?

   Sima och hennes vänner håller sig väl till sin selektiva Bamse-logik: om den elake får vara tillräckligt elak blir han snäll sedan.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
  2. utlandssvensk29 maj 2017 23:27

   "är det inte ett krig mot islam som behövs?"

   Det är bara att isolera de muslimska länderna, så kommer de att kriga sönder sig själva. Men de vore bra om vi repatrierade alla muslimer från väst först.

   Förutom olja, finns det absolut ingen anledning att ha med MENA att göra. Och att ersätta oljan ser ganska realistiskt ut redan nu och kommer bara att bli lättare med tiden.

   Radera
 2. Jag har aldrig förstått det där att Bamse ska vara en idol och förebild för barn. "Ge mig lite dunderhonung så ska jag slå ner honom" är en vanlig fras från honom. Både dopad och våldsam alltså. Tacka vet jag Skalman, han brukar få stopp på Bamse vid såna tillfällen med nån listig pryl, en undanmanöver eller lite sunt förnuft.
  Men jag är inte förvånad över att vänstermaffian gillar Bamse, det är ju "rätt" sorts våld (enligt dem).


  Mia

  SvaraRadera