torsdag 18 maj 2017

TV4 journalist-Jimmie är nazist

Det här inlägget skrev jag tidigt igår men schemala det för publocering idag, nu har det dock nått segmedia och nyheter idag så jag får ta med lite reaktioner också.

Som ni säkert vet blev Jimmie Åkessons hus utsatt för skadegörelse och ev ngn form av intrångsförsök häromdagen. Det är naturligtvis helt förkastligt, oavsett vad man tycker om Jimmie och SD. Våra folkvalda skall kumna vetka utan att vara rädda för att de själva eller nära & kära råkar illa ut. 

Nedanstående tweet skickade TV4 journalisten ut med anledning av detta. Han är tydligen någon sportmurvel. 

Christoffer bygger tydligen sin uppfattning på att Jimmie och SD är nazister. Uppenbarligen har skolan helt kisslyckats med att ge den här åsnan någon form av historieutbildning. Man kan säga en del om SDs rötter (vilket man kan om ett och annat parti i Sverige och världen) men att de är nazister är helt galet. Den enda effekt detta får är att ordet nazist urlakas eftersom de flesta fattar att SD inte är nassar, när sedan de riktiga nassarna beskylls för nazism så tas det inte på lika stort allvar längre, även om det stämmer.

Det andra är att journalisten förespråkar utomparlamentariska metoder med våld och hot. Det sk goda hatet. Även detta är såklart helt förkastligt. Vad blev då reaktionen på detta från segmedia?

Jo DN tar priset. Helmerson drar in Katerina Janouch i det hela och likställer hennes kritik mot den förda politiken i Sverige med TV4 gubbens angrepp, och tycker det är rätt att arbetgivaren (förläggaren) ställs till svars.

Jämförelsen är så sjuk så man baxnar. Janouch kritiserar en födr politik och dess konsekvenser, hon stödjer eller uppmanar inte till våld. Det finns inga likheter mellan dessa två personers agerande. Ändå drar DN likhetstecken. I fallet Janouch underblåste media också ett drev mot henne där tom Löfven drogs in för kommenterar.

Det ovanstående visar hur märklig den moraliska kompassen är ställd. Bara för att DN hatar SD då är allt tillåtet vad gäller jämförelser (man är dock kritisk till CEs utbrott).

Ivar Arpi på SvD hade en intressant konv med Helmersson på twitter.


I slutänden säger Helmerson att han får vara tydligare nästa gång. Dvs det vanliga, jag blir misstolkad när man inser att man inte kan klampa omkring i den trygga åsiktskorridoren som 2014-2015.

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

13 kommentarer:

 1. Hade sportjournalisten varit lite mer slipad hade han uttryckt sig så här:

  "Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer."

  Fredrik Reinfeldt 2010

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...efter en knivattack mot en SD-politiker skall tilläggas för tydlighets skull.

   Radera
 2. Hej.

  Det du ger dig rätten att göra mot andra ger du andra rätt att göra mot dig, är en god levnadsregel.

  Eftersom denne Eriksson gillar amerikanska uttryck borde han beakta ett par andra:

  "Don't start none; won't be none."

  samt begreppet 'fighting talk/words'.

  Det är inte långt kvar nu tills vi har öppna trakasserier mot misstänkta SD-sympatisörer, komplett med mord, attentat och våldtäkter mot familjemedlemmar.

  Varpå mer handgripliga politiska element kommer att kunna skapa sig ett utrymme då metoden legitimerats och sanktionerats.

  Skulle tro att vänstern då väljer att använda etablerade kriminella gäng från ghettona som stormtrupper - de är själva rätt fega samt saknar militär bakgrund eller erfarenhet av strid. Något som finns i överflöd bland den socialmoderata valboskapen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk19 maj 2017 20:51

   "Det är inte långt kvar nu tills vi har öppna trakasserier mot misstänkta SD-sympatisörer, komplett med mord, attentat och våldtäkter mot familjemedlemmar."

   Det var MASSOR av sånt, framförallt mellan 2006 och 2010. Jag skulle bli förvånad om de fanns någon av de som kom in i riksdagen för SD som inte hade blivit minst misshandlade eller hotade.

   Bara för att ta ett exempel, kan man nämna Martin Kinnunen. Han satt länge i ledningen och utsattes för intrång i hemmet, där de band fast honom och flickvännen samt hotade och misshandlade dem. Polisen vägrade att göra något och antydde att Kinnunen bara hittade på.

   Något år senare blev han och flickvännen misshandlade utomhus, men nu blev det fångat på övervakningskamera. Detta var på nationaldagen 2009. Polisen var pga. filmbeviset i princip tvingade att ta tag i saken, något som annars nästan aldrig hände på den tiden. Om jag minns rätt, dömdes tre personer sen, men de blev frikända av hovrätten....

   Kinnunen flyttade sen utomlands pga. oro för sin säkerhet, men återkom sen till Sverige.

   Men sen har det blivit bättre och bättre och nu verkar det ganska säkert att vara SD politiker. Men jag håller med om att det finns en stor risk att det återigen blir värre. "Kriminella gäng från ghettona" kan mycket väl komma att anställas som "hjälppoliser" om Löfven ger Eliasson fria tyglar, vilket är helt möjligt när valåret närmar sig.   Radera
  2. Hej.

   Jag menar inte att på något vis glömma eller förminska vad som varit. Jag menar våld på en mer... kontinental eller sydländsk nivå. ETA, IRA, RAF, Baader-Meinhof (vilka än idag idealiseras i svensk svart/röd vänster), och liknande.

   Något i stil med gatustriderna i Tyskland under Weimar-republikens skymningstid (eller för all del gatustriderna i Sverige under trettiotalet - olika sorters kommunister mot varandra, Furugårdare, Lindholmare med flera - ingen nämnd och ingen glömd).

   Vi har dock ingen motsvarighet till Freikorps än.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
  3. utlandssvensk19 maj 2017 23:43

   "Jag menar våld på en mer... kontinental eller sydländsk nivå."

   OK, då är jag med!

   Något sådant borde vara ganska möjligt. Jag kan se två huvudscenarion:

   1. 7K 7(eller delar av 7K) beslutar sig för att trycka till SD, antingen före eller efter valet 2018. Detta bör då leda till våld från nationalister som inser att den demokratiska vägen är stängd. Staten lär svara med att ta in och beväpna vänsterextremister.

   2. SD lyckas ta makten 2018, troligen med stöd av M. Detta är helt möjligt, som det ser ut nu. Sannolikt uppkommer då påtaglig öppet våld från vänstern. Det blir nog mest obeväpnat, men likväl väldigt våldsamt. Hur en SD+M regering skulle hantera detta är svårt att säga.

   Sen får vi inte glömma elefanten i rummet. Hur kommer 100 tusentals unga muslimer att reagera om svenskarna börjar bråka med varandra i stor skala? Det är inte svårt att tänka sig att de t.ex tar Malmö. Den staden är ungefär lika stor som Raqqa i Syrien och ISIS har hållit Raqqa länge med 5-10 tusen man.

   Radera
 3. Höjden av ironi när de flesta partier har haft fd nazister i leden.
  Dock bara i (s) som en av dessa fick en ministerpost.
  Antar att man gärna pekar finger på SD för att ingen ska granska dom själva närmare.

  http://www.dn.se/arkiv/debatt/dn-debatt-nya-avslojanden-om-kanda-svenska-nazist-och-fascistmedlopare-hitlerhalsning-i-riksdagens/

  Till och med Aftonsnasken hade en artikel för en massa år sedan innan SD fanns på kartan.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10227802.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk19 maj 2017 21:20

   Centern, eller Bondeförbundet som de då hette, var i princip ett nazistiskt parti under hela 30-talet och det fanns gott om gamla (riktiga) nazister i partiet långt in i modern tid.

   "Bland Centerns grundare fanns den antisemitiske propagandisten Elof Eriksson, som hade intima kontakter med nazisterna i Tyskland. Otto Wallén, även han en inflytelserik figur i partiet, talade på nazistiska möten och förklarade 1939 i riksdagen att han var stolt över att vara antisemit. SLU-bladet, ungdomsförbundets tidning, skrev i en typisk kommentar 1938: "den svenska bondeklassen älskar heller inte judarna över hövan... en utresningsaktion mot icke önskvärda element kan snart vara på tiden." Och så vidare. Exemplen kan mångfaldigas. "

   http://www.sydostran.se/ledare-sydostran/nar-centern-var-varre-an-sd/

   Radera
  2. utlandssvensk20 maj 2017 00:05

   Rikard,

   Hur svårt skulle det vara för några hundra eller några tusen organiserade muslimer att ta över P 7 på Revingehed? Om de kan göra det, borde de kunna ta hela Skåne. Eller kanske inte?

   Jag har följt krigen i Irak och Syrien och det är genomgående hur förbluffande få ISIS soldater som krävs för att erövra, besätta och försvara områden. Och detta verkar gälla även när civilbefolkningen inte är på deras sida. Vidare verkar de lyckas helt utan flygvapen och trots massiva flygattaker från motståndarna.

   Radera
  3. Boots om the ground är det som gäller om man ska ta ngt. IS är väldigt brokig skara, vissa mkt erfarna element och många helt oerfarna. Exemplen är dock oräkneliga från både Afghanistan och Irak att professionell västerländsk militär är vida överlägsen, även utan CAS. Mkt av IS framgång beror på att man mötte lika dåliga styrkor, som hade mkt sämre moral och i princip flydde vid stridskontakt. När de mötte supermotiverade men ganska illa rustade styrkor som i Kobane så blev det svårare, och sedan omöjligt när flyg sattes in.

   Problemet på ett regemente är nog att man är så hårt drillad i att invänta polis i typ alla situationer. Visst som skyddsvakt ska jag vakta objektet, men de är relativt få i tjänst åt gången. Dock är det inte helt lätt att komma åt vapen på regementena av olika anledningar.

   Har ni inte läst operation scimitar, gör det och fundera på den beväpning av wahabister som väst ägnar sig åt.

   Radera
  4. utlandssvensk20 maj 2017 07:53

   @ Tartarus,

   "man är så hårt drillad i att invänta polis i typ alla situationer."

   Ja.......

   Det känns som en bra gissning att vilken grupp som helst som är organiserad, välmotiverad och lyckas att få några tusen man med lätta infanterivapen skulle kunna ta kontroll över valfri del av Sverige.

   IS har på senare år utvecklats påtaglig och flera militära bedömare verkar anse att de är riktigt slagkraftigt infanteri. Om man följer kampanjerna i Syrien och Irak, är det svårt att inte hålla med. Helt klart håller de på att förlora, men de strider faktiskt riktigt bra. De är även ganska innovativa och har utvecklat det här med självmordsbombningar till en effektiv taktik. SVBIED ( Suicide Vehicle Borne Improvised Explosive Device) är en term som återkommer. Numera är de ofta bepansrade.

   Operation scimitar ska jag köpa när jag är i Sverige nästa gång!   Radera
  5. "IV. Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar.

   Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling."

   Ovanstående text är tagen från Centerpartiets (dåvarande Bondeförbundet) partiprogram 1938.

   Frågor?

   Radera
  6. Vad är det för fel att vara s.k "antisemit". Handlar enbart om sunt förnuft och självbevarelsedrift.
   Har inte ett dugg med hat, extremism eler "rasism" att göra.
   Enbart om realism.

   /Mikael Svensson

   Radera