lördag 27 maj 2017

Migrationsstatistik efter id-kontrollerna

Nu har vi statistik för 2 hela veckor utan id-kontroller och en mixad vecka.

Snart kan vi nog börja se om det finns någon förändrad tendens jmf med när id-kontrollerna fanns.

Nåväl här kommer senaste veckosiffrorna, dvs för vecka 20. Ni ser även siffrorna för vecka 19 och 18, där 18 är den mixade veckan.

Som ni ser är det 10% fler i vecka 20 jmf med vecka 19, men det rör sig om 40 pers fler vilket enligt mig ligger inom den statistiska felmarginalen och inte torde vara någon säkerställd anstorming mot gränsen. V18 var f.ö. En vecka med ganska få migranter (i förhållande till veckorna innan i april) vilket  ytterligare styrker min tes om att vi inte kommer få se en anstormning och att id-kontrollerna i själva verket haft en marginell effekt på migrantflödet, eller i vart fall inte lika stor som en del basunerat ut.

Vi ska komma ihåg att det är stängt inom hela schengenområdet och att avtalet med Turkiet fortfarande ligger kvar. Hörde även att Italien nu tecknat bilaterala avtal med länder söder Sahara om att öka gränskontrollerna mot Libyen för att få kontroll på migrantströmmen mot medelhvet.


Som ni ser av flerårsgrafen där 2017 är ljusblå, är rörelsen ganska konstant.


Sammanfattningsvis kan vi ännu inte se några dramatiska effekter av de slopade id-kontrollerna, men jag vill vänta 2-3 veckor till då det i teorin kan finnas migranter i rörelse inom Europa som försöker ta sig hit, men om 2-3 veckor borde vi veta om det är fallet.

 
Som ni vet kan ni skänka en slant till bloggens fortlevnad. Jag såg att Sofie Löwenmark som på senare tid lyft fram ungdomsstyrelsen/mucf bidragsregn till islamisterna nu kör en crowfunding för att gräva vidare. 80,000 första dynget! Strålande jobbat såklart, och kul att se vilket genomslag det kan få när exakt samma granskning som många andra gjort lyfts fram via Timbro. Vilket genomslag! Jag har funderat lite på varför Sofies granskning fått sådant genomslag, men det får bli ett annat inlägg.


Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

Jag kan meddela att ett par personer blivit Patrons och att det även trillat in ~500 kronor via paypal. Stort tack!

11 kommentarer:

 1. Finns mer att gräva i, finns säkert stenar att vända på ad infinitum bland svenska myndighter.

  Jag kollade lite på Konsumentverkets bidrag till föreningar för "konsumentupplysning" och fann att merparten gick till diverse invandrarföreningar, med extremt hög representation av somaliska föreningar. De plockade så mycket av skattebetalarnas pengar att den somaliska diasporan vid det här laget torde vara extremt medvetna konsumenter. Konsumenter av svenska skattebetalare resurser förstås.

  Det här svenska myndighetssättet att betrakta slipade jägar/samlarfolk från tredje världen som dumma barn som behöver extra mycket bidrag är extremt rasistiskt i min bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra uppslag, ska göra en djupdykning där.

   Radera
 2. Läkare utan gränser, flyktingsmugglare i industriell skala. Skänk inga pengar till denna skurk-NGO!

  http://snaphanen.dk/2017/05/28/laeger-uden-graenser/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fritt översatt från danskt inlägg:

   Läkare utan gränser

   Lindrar friska före de sjuka

   * Ger de resursstarka hjälp innan de utarmade

   * Stöder den snabbfotade innan den halte

   * Hjälper vuxna före barn

   * Gynnar män före kvinnor

   * Skyddar äventyrare före förföljda

   * Utfodrar de välnärda innan de svältande


   Känns det rätt, så för all del fortsätt att ge..

   Radera
  2. Välj valfri NGO och du kommer finna att de på ett eller annat sätt deltar i masspsykosen. SOSbarnbyar? Jo, visst är tanken att alla pengar ska gå till fattiga och utsatta barn i de fattigare delarna av världen, att de ska få en trygg punkt, mat i magen, tak över huvudet, skolgång och varma och positiva vuxna som tar om hand. Men, studera deras verksamhet och du finner snabbt att de sedan 2015 även bedriver verksamhet i Sverige (Sverige!), naturligtvis för de "ensamkommande". I ett av världens dyraste länder, med fullt fungerande (nåja) sociala skyddsnät väljer alltså SOSbarnbyar att smälla en stor del av insamlade medel.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  3. P.S
   Vill du verkligen skänka till en NGO som gör skillnad och försöker sätta stopp för döden på Medelhavet så är detta rätt organisation för dig: snart uppe i sitt insamlingsmål:

   http://defend-europe.org/en/home-2/

   Vänligen
   D.S

   Radera
  4. Jo har noterat att många "gamla" hjälporganisationer numera bedriver omfattande verksamhet i Sverige. Otroligt dålig bang for the buck, vilket alla mina inlägg i "humanitär matematik" serien visat.

   Radera
  5. Tack för tipset på Defend Europe, Roten!

   Som Tartarus påpekar är de allra flesta NGOs "skräp" om man vill hjälpa äkta skyddsbeövande, inte minst för att de har dålig verkningsgrad (om de inte är rent kontraproduktiva, vilka de kan vara om de engerar sig i "pull" som får fattiga människor att skuldsätta sig under falsk förhoppning om ett rikare liv). Bondfångeri mer eller mindre, alltså.

   Det finns några NGOs som brukar hållas som stående över andra, och som även annars vettiga personer brukar rekommendera, och det är ofta Läkare utan gränser och Frälsningsarmén. Läkare utan gränser opererar extremt fult där de är aktiva, bokar ofta upp lyxhotell helt för egen räkning för att blockera andra i behov av husrum i ett katastrofområde. Rum får gärna hellre stå tomma i en extrem bristsituation för att garantera Läkare utan gränser avskildhet. Detta, och annat, har varit känt länge av de som haft "nöjet" att stöta på dem. Så det är mycket positivt att de nu visar sitt rätta ansikte så här tydligt för allmänheten! Merci!

   Roten, när det gäller SOS Barnbyars verksamhet i Sverige, är du säker på att de bränner pengar på den? Borde de inte kunna tanka svenska skattepengar till detta?

   Defend Europe som du länkade verkar fö vara GI:s österikiska gren. Hur framgångsrika är de? Har de i realiteten något att sätta emot välfinansierade gangster-NGOs som MSF?

   Radera
  6. Tillägg om Frälsningsarmén.

   Denna gamla fina organisation stod länge emot identitetspolitik och PK och hjälpte verkligt skyddsbehövande, med god verkningsgrad. Det frälsningssoldatet jag träffat på har övervägande varit besjälade, hyggliga människor. In i det längsta höll jag Frälsis för OK när alla andra gått bort sig i girighet och PK-träsk.

   Sorgligt nog har man börjat ägna sig åt pull genom att hjälpa kriminella migranter från EU, före svenska hemlösa.

   Som om inte det räckte, anser de att våldtagna svenska flickor bör hålla tyst om våldtäkter som skett i Frälsningsarméns läger (!). En pro-våldtäkts-NGO alltså!

   Rekapitulation här, om någon glömt/missat:

   https://samtiden.nu/2016/11/fralsningsarmen-ville-inte-anmala-valdtakt-pa-flicka-att-muhammed-skulle-slippa-aka-hem/

   Radera
 3. Bra vidareutveckling av ämnet, alla etablerade ideella organisationer verkar ha dragits med i masspsykosen, humanitär matematik är verkligen inte deras starka ämne!

  "Roten, när det gäller SOS Barnbyars verksamhet i Sverige, är du säker på att de bränner pengar på den? Borde de inte kunna tanka svenska skattepengar till detta?"
  Det skulle inte förvåna mig om de har fingrarna i syltburken även de!

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6610236

  "Defend Europe som du länkade verkar fö vara GI:s österikiska gren. Hur framgångsrika är de? Har de i realiteten något att sätta emot välfinansierade gangster-NGOs som MSF?"

  Hittills har deras greenpeace-liknande initiala aktion fått ett stort genomslag i media, både i gammelmedia, men främst i etablerad alternativmedia. Alternatvmediapersonligheten Lauren Southern var med på den första aktionen och när hon anklagades av rabiata vänstertroll för att ha sänkt flyktingbåtar fick projektet massor med gratis-PR. Naturligtvis sänkte hon inga flyktingbåtar, projektet går ut på att uppmärksamma och blockera NGOskepp från att smuggla migranter från Libyens kust till Europa. Bra utväxling av donerade slantar, de kan förhindra att mängder med migranter drunknar i Medelhavet om de kan minska eller få trafiken förbjuden.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 4. P.S
  Samt naturligtvis stävja den massiva och oreglerade migrationen till Europa från tredje världen.

  Vänligen
  D.S

  SvaraRadera