lördag 6 maj 2017

Gabriel Wikströms sjukskrivning

Vår folkhälsominister har blivit sjukskriven. Kanske kan man skoja lite om det. Men faktum
Är att jag tycker det är lite knepigt med alltför grova påhopp kring detta. 

Det som är intressant är dock att kika på tidigare fall av utbrändhet och vilka som hånade då och hur det låter nu.

Mina exempel är ÖB och Jimmie Åkesson.

Jag antar att Ylva Johansson, Özz Nujen, Virtanen, soneby mfl flera tycker det är helt ok att skoja om wikström?

Men som sagt, jag tycker inte det är särskilt smakligt att driva för mkt och grovt med folk som blivit sjuka. Än värre är rena hånfulla kommentarer, vilket kan ses nedan och som också förekommit rörande wikström.


Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html


7 kommentarer:

 1. Brukar säga att skatte och regelsystem i landet kommer göra alla driftiga, som försöker sig på något, utbrända, förr eller senare.

  Ensam kan man inte hålla mot byråkraterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den svenska skattepolitiken är dödligt farlig. Många har drivits i olycka, tom döden.

   Svenska regimtrogna media älskar att visa någon som bränner sig till döds i protest, men var tysta när det skedde i Sverige. Jo, det är sant det har förekommit i Sverige att en jagad skattebetalare hällde bensin över sig utanför skattemyndigheten och gjorde slut på eländet (sitt eget tyvärr).

   Mycket bra att mensanen ligger på fö och exponerar sossesvinens omänsklighet, mot en vald politisk ledare och sin egen ÖB (!). De förtjänar ingen respekt.

   Radera
  2. Nej!
   Inte den som låter sig hunsas av politiker.
   Klart att ÖB var stressad.
   Påminner mig om historien om kossan.
   "Smekt på brösten varje dag men bara träffa tjuren en gång om året..."
   Det har ju varit glest med krig i Sverige efter 1814.
   Tack för det, Otto Mörner.

   Radera
 2. Typisk "von oben"- attityd från självgoda S-medlemmar mot dem som inte hyllar dom.

  Vi har ju sett detta beteende förut i världshistorien i mindre smickrande sammanhang? Tror dock inte Ylva mfl. har självinsikt nog att se den kopplingen.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Undrar vad han egentligen är sjukskriven för? 'Utbrändhet' är mig veterligen en svepande medialt framtagen term för en hel flora av olika stresstillstånd; allt från PTSD till som man tidigare sade överansträngning till komorbida stresstillstånd vid annan sjukdom.

  Fast jag är ju varken jurist eller läkare, så jag kan ju egentligen inte det här.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. Wikström har drabbats av utmattningsdepression tidigare, och har denna gång (enligt DN) upplevt spänningshuvudvärk, hjärtklappning, sömnsvårigheter, m.m. Det är typiska symptom från långvarig stress. Numera känner man till hyfsat mycket om hur konstant stresspåslag bryter ned kroppen. Att symptomen kan variera hänger ihop med att hela systemet gradvis bryts ned*; det kan variera vad som brister först, men gemensamt brukar vara att när symptomen väl börjar bli tydliga, är många andra saker också på god väg att brista.

  Det man också vet, sedan rätt länge nu, är att stresståliga och passionerade personer extra lätt hamnar i riskzonen, dels för att omgivningen upplever att de klarar av stressen, och dels för att de själva kan ha svårt att "checka ut" från jobbet, och kanske t.o.m. söker upp situationer där de får vara "always on".

  Att håna dessa människor för att de inte skulle vara stresståliga visar bara hur lite man förstått om problematiken.

  * Stresshormonerna bryts ned relativt snabbt i blodomloppet, varpå fria radikaler frigörs och på så vis bombarderar i stort sett alla system i kroppen. Motmedel: se till att ha åtminstone någon stressfri zon i vardagen, motionera, utveckla rutiner för att stressa av före sänggåendet och inte stressa på direkt vid uppvaknandet, osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Finns det något bra att läsa (gärna rimligt populärvetenskapligt) om detta?

   Något som jag fascineras över är hur presidentskap i USA verkar accelerera åldrande i de flesta fall. Titta para på Obama som kom in fräsch och kommer ut sliten och gråhårig,,

   Radera