tisdag 9 maj 2017

Rätt fokus om migration

Igår var det ju krigsrubriker för att polisen i syd haft 24 asylsökande sedan i torsdags, och man avvisat typ 80st.

Billiga politiska poänger plockades mangrant från alla håll och kanter. Haha vad var det vi sa hit och dit.  Jag försöker alltid se lite bredare än det braskande rubriken. Vad är det egentligen som de skriver? Igår var den enda källan en intervju med en polis i syd som sa att det verkade buttert.

Jag säger att vi nog får vänta och se lite gällande nya migranter, om det verkligen kommer många fler för att id-kontrollerna släpps. Möjligen finns det en lurande flodvåg i Danmark och Tyskland redo att skölja över oss, men då blir de Dublinärenden i de flesta fall.

Den Enorma kraft som lägg på småpotatis som igår tar också fokus från de verkliga problemen.
1. Hur ska man integrera de hundratusentals som kommit de senaste åren?
2. Hur ska man utvisa alla de som fått eller kommer få avvisningsbeslut?
3. Hur ska man lösa skola, sjukvård, omsorg, bostäder när det nu kommer ett stort tillskott icke producerande individer?
4. Vad händer i kommunerna? Många kommumer kommer kollapsa helt. Hur ser planen ut?
5. Den riktigt stora mängden migranter som kommer de närmaste åren är anhöriginvandrare.  Hur har man tänk göra här?

En del av problemet är lång missskötsel av hela migrationsfrågan, detta har pågått i åratal. En annan och den akuta delen är naturligtvis Reinfeldtpuckeln 2015. 

Ovan bör fokus ligga i första hand, några extra asylandet i Hyllie är bara brus.


Den blå spökplumpen som fortfarande spökar. Snart i en kommun nära dig.


Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

8 kommentarer:

 1. En tanke inför kommande år:
  Jag ser det som en ganska sannolikt (nu när även ett fransk val passerat) att vi kan få ett politiskt landskap i Sverige som kommer förlama landet ytterligare. Synen på ”valet” tror jag nu har förändrats dramatisk. Väljarens dagsform avgör, det gamla lojaliteterna är borta…
  De inbitna hederliga sossarna, de som föraktar MPK och VPK, men som fortfarande är lojala mot partiet blir allt färre, nästa val blir en sanningens stund för (S). Bland moderaternas kärnväljare är den stora massan i ett tillstånd av total förvirring, blev partiet stulet, kapat?
  De gamla grovhuggna centerpartisterna förstår sig inte på fjantarna från storstan som tagit över partiet. (Men Annie har ju fina siffror). C är en bubblare.
  KDS, Folkpartiet, VPK och MP(r): Här har vi väljarna som alltid varit övertygade trots sin förvirring, obetydliga var för sig och tillsammans i gångbara konstellationer.
  SD då? Ja nu behöver man bara hålla låg profil och sätta munkavle på alla förutom partiledaren så grejar man biffen.
  Och Sverige ska styras med allt vad vi står inför…
  Hej Spanien!

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD:s problem visas av det som hände i Hässleholm. Trots att det idag är rumsrent att vara SD:are i Skåne har de problem med att hitta kompetenta företrädare. Tyvärr förknippas partiet fortfarande alldeles för mycket med sitt ursprung för att vettiga personer skall våga ta steget in i partiet.

   Radera
 2. utlandssvensk9 maj 2017 12:49

  1. Hur ska man integrera de hundratusentals som kommit de senaste åren?

  Det ska man inte. Sverige har aldrig kunnat "integrera" MENA folk och det kan inget annat västland heller. Det är i praktiken helt omöjligt med några metoder som kan tänkas användas i ett civiliserat samhälle.

  2. Hur ska man utvisa alla de som fått eller kommer få avvisningsbeslut?

  Det är också i praktiken omöjligt. De åtgärder som krävs för att genomföra detta är extremt osannolika på kort sikt och på bara lite längre sikt blir det mycket svårare. De som nu fortfarande är ensamstående unga män, kommer om några få år vara flerbarnspappor. Att Sverige skulle ta sig samman och deportera tusentals barnfamiljer, betraktar jag som fria fantasier.

  3. Hur ska man lösa skola, sjukvård, omsorg, bostäder när det nu kommer ett stort tillskott icke producerande individer?

  Höj skatterna och minska servicen för ursprungsbefolkningen. Det har hela vägen varit lösningen och allt tyder på att detta kommer att fortsätta, tills systemet brakar ihop.

  4. Vad händer i kommunerna? Många kommumer kommer kollapsa helt. Hur ser planen ut?

  Se mitt svar under 3. Dessutom kommer staten att skjuta till mer pengar. Detta innebär då att kommunerna får ännu mindre handlingsutrymme (de kommer att utpressas av staten) och staten kan fortsätta med tvångsberikningen i de vita enklaverna.

  5. Den riktigt stora mängden migranter som kommer de närmaste åren är anhöriginvandrare. Hur har man tänk göra här?

  Tänkt? Ingen har "tänkt", men det som kommer att hända är att alla anhöriga får komma in, åtminstone fram till 2019. Sen får kommunerna fixa bostäder och bidrag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det pratas lite för lite om den rosa elefantjorden mitt i rummet. Många känner till den, kanske därför man tacksamt skriver lite om asylfloder på 24st inhyllie, så tycker man att man gjort sitt jobb och inte behöver nämnda det där stora rosa.

   Radera
  2. 5. Nej det finns ingen plan, Charles Ingvar Jönsson har bättre planering. Detta hanteras från dag till dag.

   Radera
 3. Just transfereringarna stat till kommun blir intressanta att följa. Skolan!? Är den kommunala skolan historia inom ett par år?
  Glesbygdskommunerna i norr (gäller väl hela landet men perspektivet är mitt); här har man i årtionden lappat och lagat. Det mesta underhållet av kommunal infrastruktur är ohyggligt eftersatt. Jag får inte ihop hur man ska kunna frigöra resurser för nödvändiga investeringar. Många kommuner sitter med t ex kommunala V/A-anläggningar som byggdes när kommunen hade 3 ggr fler invånare och generösa statsbidrag för byggandet. Nu sitter man där med ett reinvesteringsbehov (bara på V/A) på kanske 100 milj kr inom en tioårsperiod i en kommun med låt säga 7000 inv, som stadigt tappar invånare, sakta men säkert. I en sådan exempelkommun där socialnämnden säger, vi behöver 20 milj extra årligen från och med 2018 för våra nya invånare. Från utbildningsnämnden kommer, vi vill ha 5 milj extra årligen för våra nya mer resurskrävande elever.
  Ovanstående är ett helt realistisk exempel från någon liten skitkommun på vischan.
  Degen ska in, men varifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I början kommer man mecka med mellankommunalamtransfereringar i större utsträckning, ngt som redan påbörjats med översynen av kommunala utjämningssystemet. Tills slutbtar det slut med kommumer att skinna, då blir det intressant.

   Radera
 4. Finns det någon chans att det blir i Sverige som i Nederländerna, dvs. att det blir stopp för eller åtminstone discussion om anhöriginvandringen:
  http://www.morpheusblogg.se/2017/03/16/sverige-gar-i-nederlandernas-fotspar/

  SvaraRadera