torsdag 4 maj 2017

Slappa med studierna och få uppehållstillstånd

Igår klubbade riksdagen igenom den nya lagen som innebär att du får uppehållstillstånd så länge du pluggar på gymnasienivå.

I praktiken kan du alltså sega i gymnasiet och gå komvux, på så sätt kan du stanna tills du är 25 år. Man tar alltså helt bort incitamenten att plugga hårt och bli en duktig assimilerad skattebetalande myra. Lagen är också en uppvisning i att skjuta en fråga på framtiden. Och när väl migranten som varit här i 10 år och "pluggat" skall utvisas vid 25 års ålder, lär det inte hända. En form av asyl bakvägen genom maskning eller vad man nu ska kalla det.

M SD och L var emot, övriga tycker det är en bra idé.


Hela betänkandet nedan.Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html


13 kommentarer:

 1. Var KD för, har de också tappat all sans och vett?
  Taskigt mot de asylsökande också - vilken känsla att leva under detta damoklessvärd hela sin ungdom.
  Bättre få besked och agera utifrån det.

  Återigen denna ynkedom. från våra beslutsfattare.

  SvaraRadera
 2. KDS..deras bästa idé är att höja skatterna..? Så banbrytande. Lägg ner skräpet, tillsammans med MP

  SvaraRadera
 3. Jag närde viss förhoppning att KD skulle bli ett tydligt konservativt parti med EBT, men den sociala sidan vann och kvar är ett virrigt icke parti utan tydlig riktning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valet 2018 bjuder förmodligen på exit MP & KD om inget dramatiskt händer. MED skulle vara välkommet tillskott, men det är otroligt att de når 4%.

   Skulle tippa på:

   S 20-22%
   MP 3-4%
   VpK 10-11%

   SD 24-27%

   M 15-20%
   L 5-7%
   KD:2.5-4%

   Fi! 1-2,5%
   MED 0-1%

   Vänligen
   Roten

   Radera
  2. utlandssvensk4 maj 2017 14:11

   @ Roten,

   Ja, ungefär så!

   Som jag ser det finns det i praktiken 2 block redan nu. Det ena är S och de som rimligen kommer att stödja dem, dvs. V, C och L. Det andra är SD.

   M är nu i praktiken en vågmästare.

   Jag tror att SD kan få 30-35% och att S+V+C hamnar kring 35-40%. Då kan det lätt bli M som bestämmer vem som bildar regering, Löfven eller Åkesson.

   L är lite av en joker och detsamma gäller nog för F!. Om ett, eller båda, av dessa kommer in 2018 stärker det sannolikt Löfven.

   Sen kan vi också se något nytt parti på SDs sida, även om det börjar kännas osannolikt nu. MED hade jag höga förhoppningar om och jag deltog en del i debatter på deras sajt. Dessvärre är de en total katastrof. De säger blankt nej till repatrieringar och de har ett moraliserande tonläge som påminner mycket om hur 7K uttryckte sig för några år sen, men nu i stort har övergivet. De är helt enkelt mer PK än sjuklövern.

   Har är sista debatten som jag deltog i på deras sajt. Läs själv och se vad du tycker:

   https://medbloggen.se/2017/02/18/dags-att-uppvardera-polisen/

   Radera
  3. Det var minst sagt ett kommentarsfältshaveri av MEDs företrädare. Tråkigt att de drar rasistkortet, förmodligen utifrån o-PK ord som "tvångsberikning", det borde de se förbi och istället debattera sakfrågan.

   Inte otroligt att M kan bli vågmästare, även om jag tror att SD har ett naturligt tak någonstans under 30%. Såg f.ö att jag glömt tippa på Cs valresultat:
   C 6-7%
   Dvs långt under prognoserna, C är det nya MP med rena luftsiffror drivna av godhetsriddare som gärna trumpetar ut sin godhet i alla undersökningar. MP spåddes få 12-18% och bli andra eller tredje största parti, sanningen låg på nära hälften av det.

   MED har jag dock fortfarande hopp om som konservativt högerparti. Det ska tydligen vara något av en dragkamp mellan "liberal" och "konservativ" i liberalkonservativ. Här tror jag att de konservativa vinner och att de liberalistiska faller ifrån. Som vanligt flockas politiska naivister/idealister till nya parti, vilket anarkokapitalister och frihetliga gjort till MED, med drömmar om knarklegalisering och fria sexköp. När de rensas ut av verklighetens krav och realitet blir de konservativa kvar, de är av naturen mer långsiktiga...

   Vänligen
   Roten

   Radera
  4. @Utlandssvensk: det skulle det vara smidigt med en registrerad profil, hur löser man det?

   Vänligen
   Roten

   Radera
  5. @ Roten

   Du kan använda ett google-konto. Varför inte passa på att öppna en egen blogg hos blogger.com ;)

   Radera
  6. Så enkelt alltså, tack för tipset. Egen blogg att utlåta mitt tyckande i? Kanske det, börjar du bli trött på mitt myckna kommenterande ;-)

   Vänligen
   Roten

   Radera
  7. utlandssvensk5 maj 2017 21:11

   @ Roten,

   "börjar du bli trött på mitt myckna kommenterande ;-)"

   Så kan det vara! Många har rekommenderat mig att "starta eget" och sannolikt beror det delvis på att de gärna skulle slippa mina kommentarer :)

   Men varför skrev du ingen kommentar på MED bloggen?

   Radera
  8. Nejdå, ett mensanbesök är inte komplett utan läsning av Hrr Roten & Utlandssvensk i kommentarsfältet :-)

   Men det ena behöver ju inte utesluta det andra, som flickan sa.

   Utlandssvensk sitter uppenbarligen på ordentligt med sparat material offline, som nog i valda delar skulle passa fint att matcha mot diverse kappvändares dagsform. Jag tycker inte att vi ska bjuda dessa svin på en räkmacka. Hellre en frysbox.

   Radera
  9. "Men varför skrev du ingen kommentar på MED bloggen?"

   Vanans makt, jag kommenterar nästan uteslutande här då diskussionerna alltid blir mycket givande! Får kanske ge mig in i leken på MEDblogg också? Tyckte att där var väl lågt i tak dock...

   "Nejdå, ett mensanbesök är inte komplett utan läsning av Hrr Roten & Utlandssvensk i kommentarsfältet :-)"

   Mycket trevligt att höra!


   Vänligen
   Roten

   Radera
 4. Hej.

  Påminner om när man möjliggjorde för gymnasister (gym-nazister?! Ushianemej!) att 'spetsa' betygen via KomVux, på bekostnad av de som var den egentliga målgruppen.

  En av lärarna på Kronborgsskolan i Malmö kallade dessa för 'seglare' och skällde ut dem efter noter.

  Vi glömmer nog alla att invandring mätt i kvantitet är ett självändamål.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera