måndag 15 maj 2017

Migrationsverkets statistik efter id kontrollerna

Ni som följer mig vet att jag är lite motvalls vad gäller just statistiken gällnde migration, och jag brukar få rätt. Efter att id kontrollerna togs bort gick alla i taket. Jag var dock snabbt tydlig med att man inte ska dra förhastade slutsatser och ställde mig tveksam till att en enorm migrationsvåg skulle komma direkt. Jag har hela tiden motsagt Regeringen som slagit sig för bröstet ang sin enorma insats att införa id-kontroller, jag har hela tiden sagt att de haft marginell effekt då den stora effekten är andra faktorer, ex att alla gränser stängdes utmed flyktingrutterna. 

Nu har iaf Migrationsverket presenterat statistiken för en hel vecka utan id-kontroller. En viss ökning ses jmf med veckan innan, men i stort på samma antal som tidigare veckor de senaste månaderna. Något fler verkar komma via öresundsbron, inte så förvånande. Det är ju enklare än att flyga in eller smugglas via ngn dåligt bevakad gräns. Inga konstigheter vilket jag tidigt påtalade.

Men som sgt, facit får vi om ytterligare några veckor när vi kan ta hänsyn till startsträckan för migranter längre bort som nu kanske försöker ta sig hit.

Hur blir det då framöver? Jag tror inte det blir någon stor ökning, pullfaktorn för nya asylanter i Sverige är låg, undantaget ensamkommande som troligen kommer öka maa den nya lagen om TUT för studier. Som jag skrev tidigare ligger Sveriges stora "utmaning" i alla anhöriginvandrare, fast det underlättar förstås inte med ytterligare 25,000 bidragstagare om året, med dagens takt.Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html


6 kommentarer:

 1. Jag tror du har helt rätt.
  Det är andra som håller våra gränser nu. Vi kallar Orban för fula saker samtidigt som vi ber till gud att alla andra länder i Sydeuropa ska hålla sina gränser lika hårt.
  Hur en del kan se sig i spegeln är ett mirakel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk16 maj 2017 11:13

   " Vi kallar Orban för fula saker samtidigt som vi ber till gud att alla andra länder i Sydeuropa ska hålla sina gränser lika hårt."

   Så har det varit hela vägen. Under alla dessa år när hela 7K i rent frikyrklig extas propagerade för obegränsad invandring, så byggde allt på att Sydeuropa stenhårt hindrade folk från 3je världen att komma norrut. Samtidigt förolämpade vi folket och ledarna i de länderna som skyddade oss på ett helt otroligt grovt sätt.

   Spanien är t.ex ett absolut föredöme och har definitivt räddat Europa från miljoner ytterligare "flyktingar". De har landgräns mot Afrika som de har sett till att verkligen täppa till för länge sen. Men Sverige har nästan oavbrutet gnällt och klagat på detta.

   Det finns två folkpartitanter som har varit verksamma inom EU politiken länge som båda heter Cecilia. Efternamnen är Wikström och Malmström. Dessa båda tokkärringar har fullkomligt vräkt ut förolämpningar mot Spanien under många, långa år.

   Här är två exempel ur högen:

   http://www.sydsvenskan.se/2014-04-08/en-europeisk-mur-i-afrika

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6027764


   Radera
  2. Nör jag kikade på Spanien som emigrationsmål såg jag att man tagit emot hela en flykting ur kvotsystemet. Finns dock en identitetspolitiskt rörelse runt Barcelona som liknar dårarna i Sverige, fast de verkar få ringa gehör.

   Radera
 2. Ja, de spanska poliserna som hindrar migranter från att klättra över stängslen till Ceuta och Melilla gör en stor insats för Europa. Trots det så lyckas ibland hundratals migranter ta sig över, och då tror de att deras lycka är gjord. Varför är det så att bara för att man sätter lilla fossingen på europeisk mark så har man rätt att söka asyl? Det borde vara tvärtom, att man inte kan söka asyl på europeisk mark. Skulle spara oändligt med pengar för både migranterna och de europeiska länderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går väl i den riktningen och har förklätts till flyktingkvoter och ordnad migration, att man ska söka asyl på konsulat eller liknande i ngt utomeuropeiskt land. Av tvång tvingas många vända kappan efter vinden och rötta mun efter matsäcken, fast de vill såklart inte erkänna att de hade fel förut utan genomför liknande åtgärder med nytt namn.

   Radera
  2. utlandssvensk16 maj 2017 13:39

   @ Maria,

   "Det borde vara tvärtom, att man inte kan söka asyl på europeisk mark."

   Så var det från början. Den ursprungliga FN konventionen om asylrätt som trädde i kraft 1954 gällde endast folk som flydde inom Europa, dvs. om du kom från MENA hade du ingen rätt att söka asyl i Europa. Sen kom det ett tillägg 1967 som utsträckte asylrätten till hela världen.

   En väldigt enkel lösning vore att säga upp detta tillägg (känt som New York protokollet).

   Radera