måndag 8 maj 2017

Färre asylsökande den gångna veckan

Idag rapporterar alla att antalet asylsökande har ökat efter att Regeringen tog bort id kontrollerna.

SVT, Svd, Expressen, Fria tider...alla.

Har någon brytt sig om att kontrollera statistiken för riket som helhet?

Uppenbarligen inte eftersom antalet sjunkit den gångna veckan jmf med föregående. Men mkt växlar dras nu på detta bristfälliga statistiska underlag. Jag säger bara en sak, vänta ytterligare någon vecka eller två så vi har en ordentlig fullständig statistik. Möjligen är det så att antalet stiger, men det kanske är så att de åker in via Hyllie istället för smugglar sig in? Eller via Arlanda? Ingen vet, men alla skriker.

Oproffsigt tycker en faktanörd.
2 kommentarer:

 1. Hej.

  Det är ju positivt, ju! På lång sikt är det en ren vinstaffär för Sverige! Vi är en humanitär stormakt med öppna hjärtan!

  Skämda skämt som får en att skämmas åsido så är situationen i praktiken bortom kontroll helt enkelt på grund av arbetsbördan - inte ens en politisk ledning modell militärdiktatur hade kunnat reda i röran på rimlig tid helt enkelt för att utbildad personal och resurser inte existerar.

  Kvar är då symbolpolitik och vad som förhoppningsvis är ett sista köttben till Miljöpartiet - snart nog (men inte före riksdagens 'semester') kommer kraven på återinförda pseudokontroller.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. 5 asylsökande om dagen i Hyllie (som i artikeln) är inte det folk bör diskutera. Anhöriginvandringen och vad vi ska göra med de hundratusentals som redan kommit och inte integreras eller hur kommunerna skall klara sin ekonomi framöver, det bör diskuteras.

   Radera