torsdag 18 maj 2017

Migrationen till Sverige 2009-2016

Jag vet att ni ville ha något upplyftande att läsa på bloggen. Då någon av er kanske är migrationsextremist tänkte jag bjuda på lite intressanta och för er upplyftande fakta om den totala migrationen till Sverige under en längre tid. Som ni vet är det i princip meningslöst att sitta och stirra på antalet asylansökningar, med undantag för frågan kring de som går under jorden (avvikit vid avslag).

Nåväl nu blir det en sammanfattning av hur det sett ut de senaste 16 åren. Detta för att ni ska kunna bilda er en uppfattning om den "utmaning" som Sverige har. Många av personerna i dessa siffror ingår redan i posten 54% arbetslösa efter 10 år i Sverige.

Vi börjar med totalen av uppehållstillstånd. I tabellen nedan får man rensa från arbetsmarknad, gästforskare och EU. Kvar blir då 51k 2009, 45k 2010, 40k 2011, 55k 2012, 65k 2013, 70k 2014, 75k 2015, 110k 2016. Summa 511,000 migranter som inte kommer hit pga jobb eller forskning (och deras anhöriga). Man kan också notera att antalet EU/EES sjunker kraftigt, sverigebilden? 


Varifrån kommer då anknytningspersonerna? I huvudsak korrelerar det såklart med var migranterna kommer ifrån, men Somalia har en högre andel i förhållande till capita. Stora familjer kanske?
Som ni ser på könsuppdelningen nedan är det flest män som får PUT, sedan kommer det hit mest kvinnor som anknytningar. Den obalansen har eskalerat kraftigt de senaste åren.


Vilken ålder är det då på de som kommer? Vi kan slå hål på myten om att alla tar hit sina gamla föräldrar. Det ser mest ut att vara fruar och barn som kommer. Även om åldersspannet 40-64 är lite lurigt, där skulle jag vilja se en ytterligare nedbrytning då en 40-årings potentiella tillskott till samhället naturligtvis är enormt mkt större än en 63-årings.Vi avslutar med totalen på antalet asylsökande och könsfördelningen. En viss obalans som synes. Det ligger också balanser hos migrationsverket avseende asylsökande 2015-2016, varför antalet asylsökande är mkt större än antalet PUT (inkl anknytningar) under den aktuella perioden, samt att avslagsandelen ligger på 20-40%.

Sammafattningsvis har alltså drygt 500,000 migranter fått upoehållstillstånd här sedan 2009 och närmare 700,000 asylansökningar har lämnats in. 


Sammanfattningsvis bör man ha siffrorna ovan i beaktande när man lyssnar på politikerna och vilka lösningar de lägger fram. Att stirra sig blind på att antalet som sökt asyl förra veckan bara var 360 pers är synnerligen meningslöst då man har en uppbyggd utmaningsbalans.Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html


10 kommentarer:

 1. Endast massiv repatriering är den möjliga utvägen. I den så kallade Romutredningen (SOU) gjordes uppskattningen att en rom i utanförskap från vaggan till graven kostar ca 14 000 000 miljoner kr. Den som är intresserad kan räkna själv vad notan på totalen blir. Totalnotan för en permanent arbetslös somalier som man måste bygga bostad med svensk standard blir nog lika hög som för en rom om somaliern kommer "mitt i livet".

  Ge dem 100 000 kr var och skicka hem dem. Medelinkomsten i Somalia per år är väl 3-4 000 kr. De blir rika och vi blir mindre fattiga. Win-win som man säger i affärssammanhang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk18 maj 2017 12:57

   Jag förespråkar också repatriering, men tror att det krävs mer än 100 tusen per migrant. Det normala är att de har spenderat kring 200 tusen för att komma hit och sen suttit sysslolösa på en förläggning några år. En stor andel av dem har sannolikt lånat pengar och att återvända hem utan möjlighet att betala tillbaka är troligen inget alternativ för dem. Man driver inte direkt in skulder i Somalia och Afghanistan med kravbrev och kronfogdar.

   Vi måste betala rejält för att de frivilligt ska återvända. Om vi försöker spara på detta, lär vi bara få ännu större problem. Och att använda tvång kan vi bara glömma, vi har inte i närheten av den våldsapparat som krävs.

   Sen lär vi även få betala länder som ska ta emot dem. Ingen vill ha MENA immigranter och detta gäller även MENA länder. 80-90% har slängt sina pass, så det går inte att bevisa att de är medborgare i andra länder. Den enda realistiska lösningen är att betala.

   Men likväl skulle det vara den bästa affären i världshistorien.....

   Radera
 2. utlandssvensk18 maj 2017 12:43

  "I tabellen nedan får man rensa från arbetsmarknad"

  Det ska man nog inte göra! En stor del av det som kallas "arbetskraftsinvandring" är samma typ av rena bedrägerier som dominerar asylinvandringen. Det är även samma människosmugglare som är aktiva i båda systemen. Detta uppkom som ett direkt resultat av Alliansens uppgörelse med MP 2008 och var sannolikt helt avsiktligt.

  Alla som har gjort minsta försök att sätta sig in i den internationella migrationsdebatten kunde lätt se att resultatet av reformen främst skulle bli omfattande bedrägerier och det är nog nästan säkert att Reinfeldt insåg detta. Allt han ville var att maximera immigrationen från 3je världen och han använde glatt alla tillgängliga metoder för att uppnå detta. Att kalla det "arbetskraftsinvandring" verkar framgångsrikt ha lurat en stor del av befolkningen.

  Här är en artikel om saken:

  ”Problemet med personer som får arbetstillstånd på falska grunder är ett växande problem i Sverige. Det hävdar Rikskriminalpolisen, som också säger att det är flera kända gamla människosmugglare som nu övergått till att sälja falska jobberbjudanden för hundratusentals kronor.”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5247687

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore intressant att se några siffror på detta. I artikeln så sägs ju att skärpning gav effekt, men antalet har ju snarare ökat, vilket iofs kan bero på att både antalet ansökningar och avslag ökat markant. Jag antar att dessa personer sedan jobbar svart i Sverige. Eller söker de kanske asyl efter att arbetstillståndet gått ut?

   Radera
  2. utlandssvensk18 maj 2017 15:17

   "Eller söker de kanske asyl efter att arbetstillståndet gått ut?"

   Alliansen jobbade rent frenetiskt under hela sitt maktinnehav på att blanda ihop kategorierna "arbetskraft" och asylanter. De var en stor mängd olika initiativ och åtgärder som syftade till detta och till stor del lyckades de.

   T.ex är det så att om du får anslag på din asylansökan, så kan du gå direkt till Ali med pizzerian och muta honom att ge dig ett jobb. Du får då direkt uppehållstillstånd som arbetskraftsinvandrare. Det går även bra att göra motsatsen, dvs om du först kom hit för att du mutade Ali och nu inte kan betala honom längre (eller han hittar ännu billigare slavar), då kan du gå och söka asyl. Det är bara att uppge ett nytt namn.

   Radera
 3. Intressant men man bör faktiskt ha statistik sedan mitten av åttiotalet om man skall få en tydlig bild på vad som gjorts. Det fanns en anledning till att de protesterade i Sjöbo, Mellerud och andra nu halvdöda orter. "Socialism fungerar utmärkt tills de andras pengar tagit slut."

  Balkankrisen är inte med i detta inlägg och den som vuxit upp med "Eh Franke, du är min vän.. " glömmer inte detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska se om jg kn göra en från 1980 ff

   Radera
  2. Gärna tack!

   Radera
  3. Det kommer en sammanställning 1980-2016 imorgon

   Radera
 4. Nä men det var ju muntert det här...

  SvaraRadera