söndag 14 maj 2017

Miljöpartiet: Sverige kan ta emot fler flyktingar

Nu kommer en liten rapport från enhörningarnas rike..Malmö

Ett av Malmös kommunalråd, Märta Stenevi har gett uttryck för sina och kanske miljöpartiets åsikter i sydsvenskan. 


Då det är betalvägg publicerar jag valda delar från foton som @skogkar lagt ut på twitter.


Vi är alltså inte i närheten av hur många vi kan ta emot. I teorin stämmer väl detta. Skär vi ner på all annan service till svenska medborgare kan vi såklart hyra ytterligare 100,000 platser av Bert Karlsson. Eller om vi belånar oss ytterligare och låter bomben explodera i framtiden, detta rent ekonomiskt. Rent praktiskt vet jag inte var man trollar fram lärare, sjukvårdspersonal, socialsekreterare etc. Som vi vet är det inget kompetensregn, utan detta mpste spottas fram i befintlig befolkning.

Stenevi medger ett problem, trångboddheten, men det finns ju lagar mot det. Liksom det finns lagar mot mord, rån, stöld etc...men det händer ändå..chockerande.  


Det enda vi (inte hon såklart då hon bor i ngt whiteflightområde) drabbades av är en utmaning på kort och lång sikt. Med tanke på att utmaning betyder problem, vet jag inte hur hon får ihop logiken med ännu  fler migranter. Men logik är inte de begåvningsutmanades starka sida.

Att han sedan verkar sakna insikt i att det finns mellanlägen mellan som det var innan när "allt" funkade tills "braka ihop" är anmärkningsvärt. Samhället är naturligtvis inte binärt, utan en glidade skala där läget precis innan "braka ihop" är en katastrof.   


Malmö är en migrationsstad och där går det tydligen bra. Danmark och resten av Europa är tydligen mycket sämre. 

Man har yngst befolkning som folk ser med avund på. Så en hel stad med arbetslösa bebisar utan utbildning är alltså idealet hos miljöpartiet, kanske inte så förvånande.  


Stenevis uttalanden är helt makalösa. Hon verkar helt sakna insikt i hur migrationshaveriet påverkar hela samhället till det sämre, betydligt fler skall dela på samma resurser. Att ha arbetslösa ungdomar i drivor ör tydligen också en tillgång, liksom att ha mängder med bidragstagare. Det krävs bara en snabb googling för att se att extremisternas experiment i Malmö är helt fallerat. Man ör konkursmässiga, har enorm andel socialbidragstagare, tilltagande våldsbrottslighet med skjutningar, ökande islamism där den wahabistiska moskén finansierad av diktaturen i Qatar är det senaste exemplet osv. Man lägger också stora summmor på panikåtgärder med köp av bostadsrätter och byggnation av baracker.

Sossarna i Malmö gick ju nyligen ut och sa att man inte ville ha fler migranter, det är oklart om Stenevi tycker att någon annan skall sköta hennes godhetsknarkande också, men att dömma av artikeln tycker ju hon Malmö är en succé.  

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

40 kommentarer:

 1. När resten av landet blir som Malmö kommer framgången som utlovas.
  Nu investerar vi bara för framtiden och det är ju lite utmanande men människor kan ju inte räknas i pengar. Se även mensanens inlägg den 28 april.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hur ser Malmö ut när resten av Sverige är som Malmö är idag?

   Utveckling tar ofta plötsliga kliv. Ebberöds bank kan fungera rätt länge inom ett land som håller ihop, jämför nord/syd Italien eller franska/flalmändska Belgien. Stora interna skillnader och enorma interna transfereringar (ffa Belgien).

   Frågan är naturligtvis var alla kommunala utjämningspengar ska tas om alla kommuner blir som Malmö. Långt innan dess kommer det inträffa saker..

   Radera
  2. Det finns redan kommuner som tvingas ge uppemot 30% av sina skatteintäker till Malmö, Göteborg etc.

   Radera
  3. utlandssvensk14 maj 2017 22:42

   "Det finns redan kommuner som tvingas ge uppemot 30% av sina skatteintäker till Malmö, Göteborg etc."

   Jag tittade en del på Lidingö och skrev några längre kommentarer om den sannolika utvecklingen för den kommunen. Om jag minns rätt, kom jag fram till att de kommer att behöva ett tillskott på cirka 30% av dagens skatteintäkter inom några år, om de inte ska höja skatterna eller ge mindre service.

   Radera
  4. Anonym14 maj 2017 16:16,

   "Men hur ser Malmö ut när resten av Sverige är som Malmö är idag?"

   Den bästa kommentar jag har läst angående Malmö och som borde få invandringsrumarna att tänka till. Johan Norberg som hyllade staden har nu flyttat därifrån. Mångkulturen gör sig bäst på avstånd.
   Jag vill inte tänka på det men jag skulle gissa att Danmark ensidigt kommer att införa gränskontroller mot Sverige i det läget.

   Radera
  5. utlandssvensk15 maj 2017 11:19

   "Men hur ser Malmö ut när resten av Sverige är som Malmö är idag?"

   Ungefär som Gaza.......

   Danskarna har nog tur om det räcker med gränskontroller. Förr eller senare lär de behöva skydd mot raketer.....

   Radera
 2. Ibland är Märta en hon. Bara det märkligt i dagens Sverige.
  I ett stycke är hon (?) plötsligt en han.
  Vill du, bäste(-a) förklara för mig.
  Jag ligger nämligen långt under med 47 i IQ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk14 maj 2017 17:05

   Tartarus förefalla skriva snabbt och lite slarvigt, vilket jag gillar. Då blir det mindre utrymme för petimeter kommentarer...........

   Radera
  2. @skepparn, Du kunde också helt enkelt påpekat att det finns ett skrivfel i texten. Det vore mindre drygt.

   Radera
  3. Jag vill bara, tro mig, testa hur killen reagerar.
   Lite fult, erkännes!
   Tack för edra , faktiskt, vårdade påpekanden!

   Radera
  4. Finns det inte viktigare saker att göra? Exempelvis jobba på att stänga IQ-gapet om 83+ punkter :D

   Radera
  5. Snabbt på bloggers iphone app med minimala knappar, det blir diverse feltryck, rättar en del men skiter i resten :p Blir ex ofta ofta ö isf ä. Läsarkretsen brukar förstå innebörden :F

   Radera
  6. Inget som stör mig, hellre att Tartarus lägger sin tid på nytt intressant innehåll än att prioritera formalia.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  7. Bäste Tartarus!
   Inte många som fattade mitt skämt.
   Lånat hustruns i Pad. Vet att den lever sitt eget liv...
   Det försökte ju herr Jobs göra. Gick ju sådär.
   Jag ligger ju steget före dig och din familj vad gäller utlandsflytt. Nu flyttar vi igen - till Portugal denna gång.
   Förbannar bara Gutenberg...

   Radera
  8. Var bor ni nu då skepparn?

   Radera
  9. Frankrike.
   Delvis kvar förråd i Belgien.
   Kollade flyg. Blev lite sent efter en del strul med bokningen.
   Tämligen dyrt. Fordrar ju hyrbil. Nä! Nu tar vi bilen...
   4250 km säger GOOGLE.

   Radera
 3. Hon skriver alltså att vi har problem ("utmaningar") med det akuta mottagandet och sedan med den långsiktiga etableringen. Med andra ord har vi problem med början och fortsättningen, dvs permanenta problem.

  Med tanke på att de som är för galna och/eller korrupta för att få vara kvar i MP (Awad Hersi) tas emot med öppna armar av F!, vågar jag knappt tänka på vad F! kommer att kläcka ur sig om de någonsin börjar skriva originalmaterial i stället för att Pascalidera sina texter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det komiskt. Det skiter sig i mottagningen och fortsättningen, -mer av samma!

   Radera
 4. utlandssvensk14 maj 2017 18:35

  @ Tartarus och fd moderat,

  Vad säger ni om denna:

  https://ifindmarbella.com/property/R2812382_sale_penthouse-new-golden-mile/

  Är det rätt pris? Kan man skambjuda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte så insatt i lgh då vi enbart tittade på hus, tycker man får mkt mer pang för pengarna för hus då många vill ha lägenheter nära golfbanorna. Men det känns väl som normalpris med prutmarginal. Det gäller att hitta en någorlunda desperat säljare som måste sälja, vilket vi gjorde :)

   Radera
  2. utlandssvensk14 maj 2017 22:28

   Jo, villorna verkar ge mycket bättre bang for the buck. Detsamma med radhusen, tycker jag.

   Om jag skulle flytta ner permanent med ungar skulle jag definitivt köpa en villa. Nu kommer vi bara att vara där en del och ungarna är vuxna. Men jag går lite fram och tillbaka. Kanske ett townhouse. Men penthouse är också väldigt trevligt. Jag har haft stor villa i många år och vill ha något som inte kräver en massa jobb....

   Hur som helst, man behöver ge det tid på plats. Känns som att man lätt kan spendera 2 veckor bara med att titta på objekten. Sen märker man väl vilka säljare som är desperata om man skambjuder på flera objekt....

   Radera
  3. utlandssvensk14 maj 2017 22:34

   PS

   Visst är det roligare att köpa i sega marknader med stort utbud! Både i Schweiz och London har jag varit med i stigande fastighetsmarknader med begränsat utbud. Jobbigt! Men kul att sälja då!

   Jag tror att din timing kan visa sig vara nästan perfekt! Stockholm har nog inte långt kvar innan det smäller och Marbella lär nog snart vända upp. Men det kan ju också ta ett tag, fast det måste vara skönt att inte sitta kvar med exponering i Sverige.

   Radera
  4. Jag har inte köpt än utan hyr. Får se når och var jag köper.

   Vad gäller Sverige har jag sålt alla mina tillgångar i Sverige och har omplacerat de pensionsfonder jag har så att de inte är exponerade mot Sverige. Fick erbjudande om att köpa in mig i en fond som placerar i svensk bostadsmarknad och skulle ge en avkastning på 6-8% per år. Tack men nej tack!

   Radera
  5. Det är helt klart stora födelar med lgh i gated community, den stora nackdelen är att det alltid är dårar med i alla föreningar, även i Marbella. Dessa dårar får ofta oproportioneligt stort inflytande. En fördel är också att det oft är mkt låg beläggning i lägenhetskomplexen där nere, ofta har man de gemensamma anläggningarna för sig själv.

   Personligen tror jag marknaden i whiteflight villaområden kommer blåsas upp ett tag till, men det är ju onekligen trevligt att växla från en bostadsbubbla till en sprucken dito i vardande.

   Jag gillar än så länge att hålla på i trädgården etc :)

   Radera
  6. @fdmoderat: strategiskt att placera om från svenska marknader, det är skrämmande att se hur många placeringsalternativ som är exponerade mot fastigheter, funderade på en korg med investmentbolag, men nästan alla är exponerade mot fastigheter med tillhörande risk. Det luktar 80-tal, även om vi inte riktigt är i den maniska fasen som fanns då, när till och med brf föreningar investerade i aktier...

   Vänligen
   Roten

   Radera
  7. Det är ganska maniskt, kommersiella fastigheter är sjukt dyra då pengar är "gratis" nu. Utländska fonder är här och köper upp allt möjligt skräp och svenska ägare tvingas vikta om i portföljerna pga värdestegringen.

   Radera
  8. Roten

   Swedbank har slutat att låna ut pengar till annat än fastigheter och bolån i stort sett. De kommer att ligga oerhört risigt till när det vänder nedåt.

   Radera
  9. Swedbank drog in rejält på företagskrediter för 10 år sedan och jag fick då hjälp av en kompis som då var på Swedbank att flytta till SHB. Sen för 5 år sedan ville SHB dra in alla outnyttjade företagskrediter och fick rådet av kompisen, som flyttade till ett annat kreditföretag, att inte gå med på det då storbankerna i princip inte ger nya krediter till företag, ens om de har AAA i kreditvärdighet.

   Radera
 5. När man grävt sig ett tillräckligt djupt hål, och inser att man aldrig kommer kunna klättra upp utan att be den som har en stege om hjälp, får man vackert sitta kvar i hålet. Särskilt om man skällt alla som förespråkat stegbyggande för foliehattar, alarmister och människohatare.

  Men media tar hand om de sina, det går att göra exit utan att behöva möta realiteten. Det till Malmö inflyttade hipster-kommunalrådet Nils "filosofen Nils" Karlsson hoppar nu av politiken med patentursäkten "hot & hat på nätet". Att han då slipper få sina trygga inbillningar om godhet utmanade av MP kollaps i valen -18, följt av kommunkollaps -19 är kanske den egentliga orsaken. Men det är det ingen inställsam journalist som påpekar, istället skrivs hjälteepos.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 6. Om bostadsmarknaden.

  http://www.unt.se/nyheter/uppsala/osaker-framtid-for-nya-bostadsratter-4648911.aspx

  Lustigt att detta står i UNT, den tidning jag tycker verkar hålla för öronen lika hårt som DN. Förändring på gång?  SvaraRadera
  Svar
  1. Riga,

   det finns många ställen där den svenska bubblan kan spricka. BRF är en sådan. Hur många föreningar har någon form av professionell förvaltning? Det är i många fall amatörer som inte vet vad de håller på med.

   Radera
  2. Alla nyare brfer år högbelånade och skriver inte av i vettig takt. Resultatet är höga avgiftshöjningar när räntorna går upp, och risk för att föreningen fortfarande är för belånad för att få nya lån till större nödvändiga underhåll. De boende prioriterar låga avgifter nu, istället för att amortera och skriva av i tid. Konkurspandemi väntar.

   Kommande bomb på bostadsmarknaden, men kommunerna kan iaf köpa billiga bostadsrätter till alla ensamkommande som fått PUT pga gymnasiestudier.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  3. Förstår inte problemet. Pengar finns för dessa "investeringar". Bara höja skatterna. Vi ser även hur Lunds kommun tar "ansvar" genom att bara köpa nybyggnation för de nyanlända så det inte trissar upp priserna.
   "Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande, menar att Philip Sandberg har missuppfattat idén.
   – Jag är vill vara mycket tydlig med att detta inte rör sig om att kommunen ger sig in i budgivning på nyproducerade lägenheter. Detta handlar om nyproducerade lägenheter som säljs till ett fast pris av byggherren, säger han."
   vidare…..
   "– I Lund kan det finnas byggherrar som saknar fem eller sex intressenter till lägenheter och då tippar projektet. Här kan kommunen gå in och stötta, säger Anders Almgren."

   http://www.sydsvenskan.se/2016-10-05/l-kommunen-ska-kopa-bostadsratter-till-flyktingar

   Radera
  4. På Facebook försvarar nyliberaler det faktum att kommuner köper lägenheter till asylsäkanden. Man är för socialism om man ger det till nyanlända.
   En annan nyliberal är för höjda skatter om det går till nyanlända. Han kan få sin önskan uppfylld snart när kommunalskatterna går upp till 35-40 kronor.

   Radera
  5. Enligt SKL kommer kommunalskatten behöva höjas med 1-3 procentenheter i många kommuner. I vissa mer. Pga omdaningarna i kommunala stöldsystemet kommer det med sannolikhet bli höjningar över hela linjen av kommuner med 2-4 procentenheter inom 2-3 år. I början kommer man leva på kreditlinor och utförsäljningar. Ytterligare en dryg timme av ert arbete per vecka kommer ni jobba för andra alltså. Eller en vecka om året...

   Radera
  6. Frågan är vad en sådan åtstramning av konsumtionsutrymmet kommer att innebära för svensk ekonomi plus att det kommer att minska incitamenten till arbete.
   Många nyliberaler har agiterat för stor invandring in i välfärdsstaten för att det skulle rasera den. Som om det skulle vara ett nyliberalt lyckorike som reste sig ur ruienrna.

   Radera
  7. Eller vad det gör för amorteringarna för den egna bostaden?
   Vore man konspiratorisk skulle man kunna tro att detta är medvetet gjort av politikerna för att få fler lediga bostäder, men man inser ju ganska omgående att de flesta politiker är för korkade för att se sådana samband.

   Radera
 7. Ordförande i Mp, Norrtälje (Sthlms län), skriver utan betalvägg med liknande tankesätt som Mps kommunalråd i Malmö tänker jag:
  "Det är vår förbannade plikt att se till att bygga det här landet för de utmaningar som väntar oss, och se till att vi har resurserna för att ta hand om barn och unga.
  · Vi har inte tid att vänta.
  · Vi har inte tid att vänta på att IS senapsgas ska fylla barns lungor.
  · Vi har inte tid att vänta på att Victor Orban ska fortsätta fängsla oskyldiga migranter.
  · Vi har inte tid att vänta på att fler ska drabbas av psykisk ohälsa.
  · Vi står inte ut, men vi slutar aldrig kämpa.
  William Olsson (MP), ordförande Miljöpartiet de gröna Norrtälje"
  http://www.norrteljetidning.se/opinion/debatt/vi-i-miljopartiet-norrtalje-vill-ha-en-annan-migrationspolitik

  SvaraRadera
 8. Herman Kling26 maj 2017 20:54

  Vi ska ta hänsyn till det svenska klimatet givetvis, vår blivande arbetskraft kommer att få bo i en fäboda och inte i någon smutsig favela. Själv har jag alltid gillat Brasilien, och snart så kan vi få ett Brasilien även här fast med snö på vintrarna.

  SvaraRadera
 9. Lån erbjudande för alla med 2% ränta


  Om du behöver ekonomisk hjälp, tveka inte att kontakta oss. Du kan få ett lån i intervallet mellan 50.000 kr och 10.000.000 kr på mycket gynnsamma villkor i all laglighet och tillförlitlighet. För mer information om finansieringsarrangemang, kontakta oss via e-post. E-mail: infoslaina@gmail.com

  SvaraRadera