onsdag 24 maj 2017

Center mot extremism öppnat i Saudi

Ibland undrar man om det är första april när man skannar nyheterna.

När jag såg att det under Trumps besök skedde en invigning av ett center mot extremism i Riyadh, Saudi, var ett sådant tillfälle.

Saudi är alltså landet som i årtionden exporterat sin salafistiska variant av islam, wahabismen. Mkt av den religiöst inspirerade skit vi ser idag, är finansierat av Saudi eller har startats av Saudi och radikaliserats ytterligare ur det wahabistiska tankegodset.

Ta exempelvis moskén i Göteborg som fick 65 miljoner av Saudi. I Göteborg frodas nu islamismen och ur denna massa kommer terrorresenärer till IS och andra terrorister som vill använda våld mot oss andra. I den massan tjoas och tjimmas det över terrordåd, likt det i Manchester.

Saudi föder och göder den svulst som terrorismens fästingar hämtar sin kraft och sitt stöd ifrån. Hade den salafistiska exporten från Saudi och qatar varit noll hade antalet terrorresenärer och terrorister varit färre i världen. Detta är min absoluta övertygelse. Sedan finns det de som ofta tar Saudi försvar, då de minsann också jagar IS terrorister. Men man kan inte göda idéerna med ena handen, eller tom finansiera islamistiska gruper i ex Syrien, och sedan låtsas att man bekämpar extremism. Detta är rent lögnaktigt.

Saudi är och förblir ett skitland och det är världens olycka att oljan hamnade hos dessa dårar. Jmf med Norge, våra snälla småsyskon. De bygger domedagsbunkrar för fröer (som iaf läcker men tanken är god).


Några länkar om Saudi här på bloggenTycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html


4 kommentarer:

 1. utlandssvensk24 maj 2017 06:53

  "Ta exempelvis moskén i Göteborg som fick 65 miljoner av Saudi."

  Jo, det kommer jag ihåg!

  Det fanns då en folkpartitant, Helene Odenjung, som var helt lyrisk över detta bygge. Lite godbitar från henne anno 2010:

  "Det finns drygt 50 000 göteborgska muslimer varav ca 10 000 är religiöst aktiva. Under lång tid har muslimerna i Göteborg tvingats att utöva sin religion i källare i och i gamla lagerlokaler.

  " Folkpartiet liberalerna har länge sagt ja till att fler moskéer, liksom andra religiösa helgedomar, byggs i Göteborg"

  "Göteborg är en segregerad stad med ett stort utanförskap. Att förbjuda, försena eller stoppa bygget av en moské stöttar inte en bättre integration. Tvärtom behöver vi fler moskéer i Göteborg.

  Vi liberaler måste stå upp för individens frihet och för dennes rätt att utöva sin tro, därför hälsar vi den nya moskén välkommen! I tisdags skulle spadtaget ha tagits men är flyttat till idag torsdag. Cecilia Wigström och andra liberaler är på plats."

  http://odenjung.blogspot.ch/2010/04/en-fraga-om-religionsfrihet-idag-tas.html

  Om någon trodde att detta öppna stöd till rena terrorfabriker, vilket självklart SA finansierade moskéer är, har skadat Helene Odenjungs karriär så har de dessvärre fel. Hon är nu "gruppledare och kommunalråd i Göteborg samt Liberalernas 1:e vice partiordförande".

  Föga förvånande gick jag vid det tillfället in i debatt med flera FP politiker. Men som ofta var fallet då, blev det mesta bortklippt. En del finns dock kvar i denna tråd med en aktiv FP politiker på lägre nivå:

  http://pophoger.blogspot.ch/2010/04/ja-till-mosken-i-goteborg.html

  SvaraRadera
 2. I Sverige behöver man aldrig ta ansvar för vad man tyckt tidigare eller vad man genomdrivit. Förutom om man har bruna rötter förstås. Det är lite olika måttstockar. Fast L tanten har kanske inte ångrat sig, tycker säkert det är toppen med wahabister i Göteborg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. utlandssvensk24 maj 2017 08:07

   "Fast L tanten har kanske inte ångrat sig"

   Hennes blogg är hyggligt uppdaterad, med många poster 2017. Så det är bara att gå in och läsa! Men ha minst en flaska sprit och burk betablockare nära! Risken för akuta hjärtproblem är påtaglig när man blickar in i FP-tanters lilla värld.....

   http://odenjung.blogspot.ch/

   Radera
  2. Liberal ska kanske egentligen skrivas ut med ironiska citattecken? Helene Odenjung, "Liberal"?

   Vänligen
   Roten

   Radera