onsdag 3 maj 2017

Sveriges avskaffade id-kontroller

Fr.o.m imorgon kommer Sverige inte längre ha några id-kontroller mot Danmark. Man kan alltså återigen hoppa på tåg eller färja och åka över utan att transportören kräver id.

Regeringen säger också att man skärper gränskontrollerna, bl.a. Genom att lobba för biometriska kontroller i EU....eehhh ok. Samt kameror på nummerplåtar. Naturligtvis kommer INTE polisen kunna kontrollera alla som kommer utan det blir fritt inflöde igen.

Miljöpartiet och advokatsamfundet ropar glada tillrop från la.la.land, de senare från bankkontoret där de skär guld med täljkniv då det läggs en halv miljard på offentliga biträden och man räknar med 30,000 + asylprocesser.

Timingen är också perfekt. Erdogan hotade igår EU med att släppa på kranen igen. Nu finns det ju hinder längs med rutterna i Europa, men helt klart är att det redan finns många migranter runt om Europa som nu kanske tar chansen att söka i Sverige istället för där de befinner sig.

Jag kommer bevaka migrationsstatistiken framöver så får vi se hur det går.

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html

3 kommentarer:

 1. Den som redan har ansökt om asyl i mindre generösa EU-länder etc dumpar med fördel det id de använde vid ansökan och drar till Sverige för att ansöka i nytt namn.

  Nåväl, varför dra ut på det? Ska man köra landet i botten kan man lika gärna se tiĺl att få det avklarat.

  SvaraRadera
 2. Ramberg och hennes armé av asylprofitörer gnider ivrigt sina händer.

  SvaraRadera
 3. Det här kommer ta en ände med förskräckelse, förra gången var varje avgång med Öresundstågen packade med migranter, jag ser inga orsaker till att det skulle vara annorlunda nu. Fritt blås in i kungariket Sverige. Oavsett gränskontroller eller ej är det bara att säga "asylum" vid gränskontrollen så är du välkommen, passlös eller ej.

  SvaraRadera