tisdag 16 maj 2017

Sverige firade nationaldagen i maj för att undvika krock med ramadan

Kommentarer känns överflödiga...men det känns ju helt barockt att flytta nationaldagsfirandet pga en religion. Uppenbarligen har identitetspolitiken slagit sina klor djupt i UD.

Fire away!

Läs förklaringen under bilden...
Frågan delar snabbt twitter enligt den vanliga fåran. Alla som tycker det är konstigt är inskränkta troll. T.o.m. Intelligensen ifrågasätts av TT:s politiske journalist Owe. Owe talar f.ö. väldigt ofta om intelligens, ett spännande ämne.


Christer Sfeir tycker att det är helt normalt och berättar att det även sker i andra sunniländer. Oklart hur det ser ut i mer moderata länder som Marocko. Det jag undrar är varför man inte kan ha det den 6:e maj, de troende gör väl allt annat som vanligt och frossar mat på kvällarna. Varför skulle inte det gå att kombinera med svenska festligheter? Kanske är det för att svenskarna vill frossa till lunch? 

Förslaget från mig är alltså. Silllunch för alla små svenska snöflingor, sedan anländer alla muslimer för lekar och flaggviftning i några timmar, sedan är det ny matfrossa på kvällen. Borde väl gå utmärkt att genomföra även under Ramadan.

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html


8 kommentarer:

 1. utlandssvensk17 maj 2017 09:07

  Erik "myten" Ullenhag är Sveriges ambassadör i Jordanien. Kan man tänka sig att han har haft ett finger med i detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oklart hur man gjorde där. Visst kan man ha ett firande på ngn annan dag än ramadan, men då kan man väl kalla det ngt annat. Annars kan vi väl börja bränna av midsommar, jul påsk, 1:a maj osv på nya tider så det passar alla.

   Radera
  2. utlandssvensk17 maj 2017 09:42

   "Visst kan man ha ett firande på ngn annan dag än ramadan, men då kan man väl kalla det ngt annat. Annars kan vi väl börja bränna av midsommar, jul påsk, 1:a maj osv på nya tider så det passar alla."

   Ja, julen ligger illa till! Många rapporter från runt om i Europa att man drar in på, eller helt slopar, offentliga juldekorationer.

   Sen bör väl UD fundera kring flaggan. Den nuvarande har ju ett stort kors! Kanske kan de ta fram en "diplomatflagga" med t.ex en gul halvmåne med blå bakgrund?

   Ullenhags gamla ungdomsförbund kom ju ut med förslag för något år sen:

   "Det pågår en diskussion inom Liberala Ungdomsförbundet, Luf, i Danderyd-Täby om att ta bort korset i svenska flaggan.

   ”Vi ser ett problem i att den är förknippad med kristendom och Sverige inte längre har någon statskyrka utan är ett sekulariserat land där alla religioner är välkomna”, skriver Luf Danderyd-Täby på Twitter.

   I dagsläget råder oenighet inom förbundet om korset på flaggan bör bytas ut, vara kvar eller helt tas bort.

   ”Vi kan bara konstatera att det finns problematik med symboliken kring dagens flagga i det moderna Sverige”, twittrar de."

   http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/luf-danderyd-taby-vill-ta-bort-korset-i-sveriges-flagga/aRKocA!0aEqijPr6x3bPVdpq9SAXg/#disqus

   Det var även något större projekt kring detta 2009. Jag kommer inte längre ihåg detaljerna, men har en länk till DN om saken, fast den ligger nu bakom betalvägg:

   http://www.dn.se/pa-stan/de-ger-forslag-till-ny-svensk-flagga-infor-sveriges-nationaldag/

   Slutligen får vi inte glömma folkpartitanten Birgitta Ohlsson, som gick ut stort på just nationaldagen för 10-15 år sen med kravet att avskaffa Sverige. Så här sa hon då:

   "Avskaffa Sverige!
   Blågula fanor, rojalistiskt fjäskeri och fosterländsk glädjeyra. I dag på den svenska nationaldagen förväntas vi som goda medborgare att uppmärksamma vår nation. De mest entusiastiska vallfärdar till hembygdsgårdar, sjunger nationalsången och firar som om det vore en nära släkting som fyllde 50. Men vad firas egentligen? Demokrati och öppenhet som präglar denna del av världen? Ingalunda. Snarare ser vi en automatpatriotism och konservativt vurmande av nationalstaten. Trots att slumpen avgör var en människa föds, att nationalstaten sällan är den perfekta beslutsnivån och att världen blir mer globaliserad håller mänskligheten krampaktigt fast i nationen."

   För övrigt är hon en het kandidat till att ta över efter Björklund som partiledare för L.......

   Radera
  3. På ett av sveriges & världens största konsultbyråer, önskade man inte god jul utan "god helg" anbefalldes från VD. Möttes av protester mellan förtrogna, men ingen våga säga ngt mer öppet av rädsla för att stämplas.

   Radera
  4. utlandssvensk17 maj 2017 12:11

   "inte god jul utan "god helg"

   Jo, jag har märkt det. Julfesten har även blivit "vinterfesten".

   USA och UK låg dock före här. Man började gå över från "Merry Christmas" till "Happy Holidays" redan för kring 10 år sen.

   Radera
 2. Nu måste bloggägaren snart skriva ett inlägg om söta små hundvalpar. Tror dina läsare behöver det nu, alternativet är att vi snart startar en dödssekt. Detta land alltså...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska se om jag hittar ngt upplyftande i den digra flora av publikationer och nyhetskanaler jag skannar :)

   Radera
 3. Verkligen sanslöst. UD lär ha endast kvinnor i ledningen.

  SvaraRadera