fredag 12 maj 2017

Emigrera del 12 - Fattade vi rätt beslut?


Idag är det nästan 2 år sedan mitt första inlägg i serien emigrera sedan dess har det hänt ganska mycket i Sverige och världen. Vi fick en migrantanstormning under hösten 2015. Diverse terrordåd i Europa och Sverige. Krisen har börjat blomma ut i många kommuner som en direkt följd av migrationshaveriet. Många kommuner hade eftersatta investeringar i infrastuktur sedan tidigare och med de stora nya kostnader migranterna innebär ser det inte bättre ut, vilket jag skrev om igår.

Regeringen och riksdagen har excellerat i inkompetens på många områden.  Decemberöverrenskommelsen kom och gick, men i praktiken har den bestått. De sk borgerliga partierna låter en inkompetent socialistregering med stöd av kommunisterna, styra landet.

Regeringen har gång efter annan visat att man helt saknar förmågan att identifiera problem och ta tag i dessa. Det är ryckigt hit och dit beroende på dagsformen och opinionsstormarna på aftonbladets ledarsida.

Islamisterna har både fått ge vika en aning, där främst infiltrationen av mp kom upp i dagens ljus. Men samtidigt fortsätter salafisterna att bygga moskéer och hijabaktivistet får bredvilligt stöd i media (SAS affären).

Asylinvandringen har minskat från puckeln 2015, men är fortsatt hög, trots att man säger att den nu är i nivå med tidgare, men den var hög då också. Anhöriginvandringen har tagit rejäl fart och man räknar med 60-80 tusen anhöriga per år de kommande åren. Rakt in i arbetslöshet, bidrag eller pension.

Arbetslösheten stiger, enbart pga att väldigt få migranter får jobb. Föga förvånande då man historiskt kan se atg 54% är fortsatt arbetskösa efter 10 år i landet, varför det skulle vara någon skillnad nu har inget lyckats påvisa. Men vi får ju inte prata om pengar när det gäller migranter.

Såhär skrev jag för 2 år sedan

Den havererade migrationspolitiken är en viktig faktor, inte på så sätt att vi tar emot flyktingar. Det har Sverige alltid gjort i olika omfattning utan att det havererat på det sätt som sakta sker nu. Att som åskådare sitta och se hur bilen närmar sig klippan för att accelerera är ingen vacker syn. Vad jag kan bedöma  närmar vi oss en point of no return snart. Dvs även om vi kör ett totalstopp kommer samhällets resurser tänjas till bristningsgränsen på ett sådant sätt att vitala samhällsfunktioner kommer upphöra att fungera vilket i sin tur leder till en nedåtgående spiral med främlingsfientlighet, polarisering och oroshärdar.

Sedan dess har det blivit sämre. De långsiktiga kostnaderna för migrationshaveriet är nu större än då. Vin har också börjat se hur viktiga funktioner börjar hacka, främst inom vård och skola.

Postkolonialisterna finns också kvar. Denna sjukdom har nu fått grassera så länge så många av de som "utbildats" till genusvetare islamofobiforskare och gud vet vad, har börjat nå sådana positioner så det inte finns någon kvick fix att få bukt med enländet.

Säkerhetsläget runt östersjön har också försämrats, Sverige har alldeles får långsamt börjat fylla det maktvakuum som fanns. Då fyller någon annan det.

Skolan kommer bli mkt ansträngd framöver. Många nya elever skall dela på begränsade resurser med de gamla.

Bostadsmarknaden är mkt bra för en exit nu, än så länge är det relativt billigt utomlands. Personligen tror jag det blir någon form av krasch i Sverige, men låga räntor, kommunala bostadsköp, white flight  osv kommer fortsätta pumpa bubblan ett tag till.

Sammantaget har det mesta blivit sämre. Det som dock har blivit bättre är att man kan disk frågor om migranter utan att per automatik bli brunstämplad, även fast det fortfarande förekommer. Det kommer dock ta åratal att vända skutan, om det ens är möjligt då allt för många dårar nått alltför höga positioner.

Riksdagsvalet 2018 kommer bli en katastrof för de som litar på hoppet. Vi kommer få se en ny S regering, denna gång med stöd av C&L och ev Mp om de hänger kvar i riksdagen. Medborgerlig samling kommer inte komma in i riksdagen av den enkla anledningen att det redan finns ett parti som äger den fråga folk tycker är viktigast, migrationen. De som av princip inte kan rösta på SD är för få för att ge MED över 4%. Man får nog se MED som någon form av tankesmedja istället. Det verkar också som alla möjliga gökar har hoppat på MED-tåget.

Summa summarum gjorde vi alltså rätt att ta tag i frågan och vi har ni kommit långt i planerna. Flyttlasset från Sverige går i sommar. Som ni ser tog det ganska lång tid för oss från tanke till handling, något ni kära läsare bör ta i beaktning. En del av er är dock säkert mer snabbrörliga pga Den personliga situationen.

Tycker ni bloggen är läsvärd och vill stödja dess fortsatta existens finns det numera en liten knapp ute till höger "Become a Patron" där ni kan välja att skänka 1$ eller mer. Man kan också skänka ett engångsbelopp på "Donate" knappen. Alla bidrag mottages tacksamt. Mer om denna möjlighet i detta inlägg -> http://mensanen.blogspot.se/2017/04/stod-en-gravande-mensan.html


42 kommentarer:

 1. Som du skriver, att man nu kan diskutera "migrationen". Man brukar ju populärt använda pendeln som svänger i dylika liknelser. Problemet är att vi nått pendelns ena ytterläge för denna gång, åsiktskorridoren blir inte "vidare" än så här. Jag tror att vi ser en gradvis, om än inte så dramatisk, återgång till en mer flyktingvurmande inställning bland de som bestämmer/tycker i samhället. Tills den dag någon större incident/terrordåd inträffar, då rör sig pendeln igen...Något som är välgörande är att svensken, i brist på krig i närtid (nej jag vill ej ha krig) nu fått något som utmanar landet och folket och som kan leda till en fördjupad förståelse kring att fred, frihet och välstånd inte är något som gud givit oss utan att det är något som vi måste värna hela tiden.

  SvaraRadera
 2. Står dig naturligtvis fritt att deppa ihop och/eller fly fältet. Vi i MED blir varje dag allt fler som istället kavlar upp ärmarna och jobbar för förändring.
  Du är också välkommen MED - den dag du ändrar dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag deppar inte det minsta, förutom åt det faktum att idioter tillåtits köra Sverige i botten. Lovvärt att ni försöker göra ngt, men point of no return har passerats och det är mest en fråga om hur hårt kraschen blir. Hade ni kommit för några år sedan så kanske...

   Radera
  2. Med är tyvärr chanslösa inom överskådlig tid, dessutom har de väl redan celldelat sig en gång efter kommunistisk förebild :)

   Som Utlandssvensk påvisat är de naiva PK-svennar som tror att detta går att lösa med snälla lämpor. Glöm det, klockan var 5-i-12 för 10-20 år sedan i Sverige.

   Till er i Med, kul att ni kämpar, det sista som lämnar är hoppet..eller..

   Radera
  3. utlandssvensk13 maj 2017 09:34

   @ Bo Hansson,

   Som du kanske kommer ihåg, har jag varit inne och debatterat en del på MEDs sajt. Jag har sen skrivit en del om dessa debatter här och på några andra bloggar. De flesta inser väldigt snabbt att MED inte är en del av lösningen på problemen i Sverige. Tvärtom skulle det vara ytterst beklagligt om partiet lyckades ta sig in i riksdagen, men dessbättre finns det inget som tyder på att detta kommer att ske.


   Radera
  4. utlandssvensk,

   MED känns ungefär som Liberaldemokraterna som skulle ta riksdagen med storm för några år sedan. Det gick så där. Som sagt, när jag har sett dina diskussioner om invandring med dem inser jag att de i sin tankevärld tillhör 7K.

   Radera
  5. utlandssvensk13 maj 2017 10:20

   "inser jag att de i sin tankevärld tillhör 7K."

   Ja, absolut!

   Radera
  6. utlandssvensk13 maj 2017 10:42

   Man kan även tillägga att MED helt skamlöst släpper in folk som har suttit som knapptryckare under Reinfeldt. Här är ett exempel:

   https://medbloggen.se/2017/04/19/efter-47-ar-lamnar-jag-nu-moderaterna/

   Notera att det inte ens finns en antydan till ursäkt för det han har gjort mot svenskarna. Istället är det tydligen väldigt synd om honom, för att M har varit stygga och "utövat makt" mot honom.

   Folk kan ändra sig och få en ny chans. Men givet vad 7K politikerna har gjort sig skyldiga till, är det ett absolut minimum att de visar ånger och gör avbön. Men något sådant kräver uppenbarligen inte MED......

   Radera
 3. Sverige liknar situationen i Chile innan Pinochet. Chilenarna hade tur och det redde upp sig för dem. Vi kan nog tyvärr inte räkna med samma upplösning här tyvärr. Vad tror ni om att emigrera till Danmark? För nära? För likt Sverige?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Danmark är som Sverige fast med fördröjning vad gäller migranter med dysfunktionell kultur. De släpper inte in lika många (det gör ju iofs ingen) men även 1/5 av Sveriges intag kan vara dödlig dos. Planerar man att vara död inom 40 år kan Danmark kanske vara en lösning, så länge man ser till att skicka ev barn någon annanstans.

   Största fördelen med Danmark tycker jag är att man kan säga saker där som är otänkbara i Sverige, och ha ett vettigt samtal. Godhetsknarkare finns överallt men i Danmark har de varken oinskränkt makt eller den Veronica Palmiga arrogans som följer därav. Hög skatt, ännu högre bilskatt men jag överväger Danmark eftersom min egen död antagligen inträffar före Danmarks men efter Sveriges.

   På längre sikt är det väl bara Östeuropa och Australien som har en chans?

   Radera
  2. Är tveksam till Australien, de har en del problem med islamister.

   Radera
  3. De har ganska låg andel muslimer (2,2% enl Wikipedia) jfrt med Sverige (5% för 2010 enl Pew Research, sedan 2012 har 340k tillkommit och migverket räknar med 300k+150k anhöriga före 2020, så ca 13%). Då kan man se det som en fördel att islamisterna bekänner färg innan de har blivit flera, så att det blir grogrund för opinion mot muslimsk migration innan befolkningsandelen når europeiska nivåer.

   Jag har dock nollkoll på hur Australien ligger till i fråga om postkolonialt tänkande, identitetsmuppar och vänsterfeministiska västerlandshatare, som är de som står för krigföringen mot väst, där det biologiska vapnet är MENA-migranter. Rent geografiskt är de ju bättre skyddade är Östeuropa som jag misstänker är i farozonen för västlig (Merkel) påverkan i syfte att pumpa in MENA även där.

   Radera
  4. Radovan,

   jag benämner vänsterfeministerna "femtekolonnare" för att de är islamisternas vapen mot väst. Emellertid är även liberatarianer/nyliberaler omedvetet också en del av denna femtekolonn då de till skillnad från vänsterfeminister inte hatar västvärlden men har inga problem med att vi skall ta in obegränsat med MENA-folk.
   Det är en minst sagt udda komination som bidrar till att underminera västvärlden som vi känner den.
   Vad gäller de östeuropeiska länderna kommer de aldrig någonsin att tillåta en stor muslimsk invandring från MENA. De vet hur det är att vara ockuperade.

   Radera
 4. Costa del Sol är inget paradis direkt. Vädret är bättre än i Sverige men du kommer inte undan migranterna (subsaharier mestadels) där heller och den spanska ekonomin är inget att hurra för. Det som kraftigt skiljer Sverige och Spanien åt är att Spanien inte lyfter ett finger för dem som lyckas ta sig över Medelhavet från Afrika. Men de släpper in dem och låter dem leva som illegala invandrare med allt vad det innebär av kriminalitet och misär. Men - lycka till, det första halvåret blir säkert kanon med alla nya intryck. /Svante

  SvaraRadera
  Svar
  1. vädret har inget med vår flytt att göra. En helt annan mentalitet i Andalusien bland folk och styrande jmf med SE. Genuspedagogerna lyser med sin frånvaro, liksom en klåfingrig regering. I SE går alle man under med skeppet för varje medborgare är så hårt knuten till staten. Sen överdriver du om migranterna på costa del sol.

   Radera
  2. Jag tycker inte att jag överdriver och jag har stor erfarenhet från Málagaprovinsen. Talar du flytande spanska?

   Radera
  3. Jag talar flytande spanska och följer med i spansk massmedia
   Jag håller med Tartarus.
   /Spaniensvensk

   Radera
  4. Naturligtvis finns det problem i delar av Malaga, som i alla storstäder. Skönt att vi inte kommer bo där. Men fifflande lokalpolitiker sätts i bojor och släpas ut på torget, som i Marbella. Det spanska samhället har inte kapitulerat för vänster & genusmaffian. Det ropas inte islamofobi i tid & otid. Muslimerna är väl integrerade i samhället och identifierar sig som medborgare i första hand. Det finns ingen skattefinansierad islamiströrelse. Polisen är månghövdad och alltid närvarande. De migranter man främst ser är de som jobbar (även om det är svart, men så funkar ekonomin där) oavsett om det är ghaneserna på stranden, sydamerikanerna i byggsvängen eller nordafrikanerna som städer. Släktingar har bott där permanent sedan 80-talet och jag har ganska god insikt i området.

   Radera
  5. @ Svante

   C.P. så taxerar inte Spanien ut tributen för vansinnet av skattebetalarna, så jag har lite svårt att se att ett polar- och skattehelvete i norr kan vinna annat än bidragssugna. Hederliga människor ansamlas på andra ställen i världen. Det är mitt bestående intryck av Sverige idag, en anrikningsplats för kriminella, psyksjuka, lata, skadade männinskor som vill att "någon annan betalar".

   Radera
  6. Jag provocerar lite, men du (Tartarus) verkar ha koll på vad det är du ger dig in i. Det kommer att funka bra för dig i Spanien. Men jobba med spanskan om du inte redan ä-r duktig. Det är den som öppnar dörrarna till det genuina Spanien och ger dig tillgång till spanjorerna i vardagen. Att vara hänvisad till att umgås enbart med britter och skandinaver kan knäcka den bäste.

   Lycka till!
   Svante

   Radera
  7. @ Svante. Tack, vår absoluta ambition är just som du skriver att bli mer "spanjorer" än expattande skandinaver. Utmaningarna är många, men vi tror att familjen och barnen har en bättre framtid där (såklart).

   Radera
  8. inte ens de fattigaste slumkvarteren i Malaga kommer i närheten av våldsnivån i ex Rinkeby/Tensta
   anlagda bilbränder är mycket ovanliga och mordbrända skolor osv är okända fenomen
   ändå är både fattigdom och arbetslöshet och hopplöshet långt värre i Malaga
   /Spaniensvensk

   Radera
  9. Sticker ut hakan och påstår att DE FLESTA länder har bättre befolkning än Sverige. Jag reser en hel del och de allra flesta människor är ändå "hyggliga" människor som försöker att försörja sig och förtjäna brödfödan på ett någorlunda hederligt sätt.

   Sverige har i trettio års tid varit en magnet för kriminella i behov av nytt ID/omstart, bidragsfiskare, fuskare och allmänt lata människor med mycket stark känsla av "entitlement".

   Resultatet syns allt tydligare i den soptipp som svenskarna (sic) har skapat av det land tidigare generationer byggt upp och avlämnat i gott skick. Det är ett "SMS-lån" i gigantisk skala..

   Radera
  10. Tartarus,

   det absolut skönaste är att slippa den svenska dårpippi-debatten där det viktigaste är om man skall ha en hen-toalett eller inte. Det är inte bara den vanliga vänstern som tycker så utan även s k nyliberaler som Johan Norberg men han är i grunden en vänstermänniska i sin kulturella syn på samhället. Man kan prata helt öppet om saker utan att det blir en massa tjafs om rasism eller islamofobi.
   Det jag skulle önska i Spanien är en mer kvalivficerad debatt om ekonomi men just nu är det kulturella så avgörande att frågorna om ekonomi måste stå tillbaka.

   Radera
  11. utlandssvensk13 maj 2017 10:14

   "Sverige har i trettio års tid varit en magnet för kriminella i behov av nytt ID/omstart, bidragsfiskare, fuskare och allmänt lata människor med mycket stark känsla av "entitlement"."

   Ja, exakt så! Det har varit ett helt extremt negativt urval. Sverige har de absolut sämsta immigranterna.

   Radera
  12. utlandssvensk

   Sverige har medvetet tagit de sämsta. När de s k båtflyktingarna kom till Sverige hade Australien, Kanada och USA intervjuer med vilka som skulel få komma dit. Sverige tog det som blev över.

   Radera
 5. Vi har haft bostad på Costa del Sol i 15 år och migrationen från Afrika är försumbar jämfört med läget i Sverige
  Eftersom jag pendlar mellan två länder har jag noterat den nästan explosiva invandringen till Sverige och islams framryckning. Det är knappt ens märkbart i Spanien trots närheten till Nordafrika.
  I Spanien regerar spanjorerna och minoriteter gör sig icke besvär om de inte är fullständigt assimilerade och knappt ens då inom politik,offentlig service , television osv.

  SvaraRadera
 6. Tillägg till inlägg ovan.
  Det ser faktiskt ut som om Sverige håller på att koloniseras av olika folkgrupper och svenskarna successivt tappar kontrollen.Om 15 år kommer det att leda till stora konflikter mellan olika etniska och religiösa folkgrupper som svenskarna inte kommer att klara att hantera. Sverige hamnar till slut i samma läge som Mellanöstern.
  Spaniensvensk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket troligt scenario att resten av Sverige utvecklas som Malmö med territoriestrider mellan klaner, med kvarvarande svenskar som backoffice i form av polis, brandkår, sjukhus och finansiärer av vansinnen.

   En bonus om man avflyttar från Sverige är att man inte behöver finansiera terrorism mot Israel och vänsterns lekstuga på SIDA (tex forum Syd). Allt detta är beroende av skattepengar, de är vana att bara rekvirera resurser från de exploaterade svenska skattebetalarna..

   Radera
  2. Spaniensvensk

   värst vad du var optimistisk ;) Att Sverige skulle ha 15 år framåt då det fortfarande fungerar skulle jag inte våga tro. Med dagliga skjutningar i Stockholm, Göteborg och Malmö redan nu kommer det att eskalera. Vi har vare sig polis eller militär för att hantera det hela. Jag undrar hur långt ifrån Sverige är att bli en failed state. Saken är bara den att varken Ryssland eller USA skulle acceptera att ha en failed state där Sverige ligger.
   Min undran är när de som har propagerat för att släppa in allt och alla till Sverige kommer att erkänna att de hade fel.

   Radera
  3. utlandssvensk13 maj 2017 10:18

   @ Spaniensvensk & fd moderat.

   15 år känns nästan omöjligt. Min uppfattning är att det är cirka 50% chans för öppet sönderfall inom 5 år och 80% inom 10 år.

   Radera
  4. Jag flyttade kanske ett eller två år för tidigt om man ser till vad jag hade kunnat få för min bostad men det är å andra sidan växelpengar i jämförelse med när det kraschar.

   Radera
 7. Som boendes i Spanien är en tydlig skillnad jämfört med Sverige att man ser poliser patrullerandes på gatorna. Dessutom kommer polisen när något händer.
  En bekant till mig som bor i Torrevieja berättade om en ryss som rånade en pensionär. Mindre än fem minuter senare var det två patruller på plats och tog honom. Han fick en rätt omild behandlning och dagen efter var han utvisad ur Spanien.

  SvaraRadera
 8. Jo, det finns en del afrikaner i Spanien som går runt och säljer solglasögon och annat. De kan vara irriterande men inget mer. De utgör ingen fysisk fara som gängen i de kulturberikade områdena i Sverige.
  Visst ser man en och annan muslim men det finns inte en stor enklav med somalier dit man inte kan gå. Ett problem som finns är inbrott. Därför måste man se till att hålla om sitt hus.
  Trots att jag aldrig i mitt liv varit troende är det min bestämda uppfattning att ett land där man tar kristendomen på så stort allvar aldrig kommer att falla undan för islamister. I Sverige finns en ohelig allians mellan islamister, vänster och liberaler av olika schatteringar där de två senare utgör nyttiga idioter år islamisterna. Om islamisterna skulle få makt skulle dessa två grupper vara de första som sattes i fängelse.
  Min spanska är på nivån att jag klarar mig i dagligt liv men inte att jag kan diskutera saker djupare. Dock lär jag mig och målet är att kunna flytande inom ett år.

  SvaraRadera
 9. utlandssvensk13 maj 2017 10:11

  Jag har spenderat cirka ett år totalt i Marbella och håller med om att det känns säkert. Som andra nämner här i tråden, upplever jag risken för att råka ut för våld som väldigt låg och polisen är verkligen MYCKET bra och närvarande.

  Sen finns det däremot risk för egendomsbrott, främst ficktjuvar och inbrott.

  Om man bara ska ranka säkerhet, skulle jag säga att Sverige är helt i särklass sämst i Västeuropa. Spanien tycker jag är helt OK, ungefär som t.ex UK. Schweiz spelar i en egen liga, men det sker en långsam försämring här. Den franska delen verkar nog vara på väg mot genomsnittet i Europa. Mycket småstölder och inbrott där nu.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Har alltid upplevt frankofonerna som de lite "vekare" schweizarna, utgör detta någon pull-effekt på kriminella, eller kan man misstänka andra anledningar? 6/10

   Radera
 10. Särskilt polisnärvaron är något som skiljer Spanien från Sverige, i alla fall på Solkusten.

  Varenda dag ser man poliser som patrullerar på MC och i bilar, inte bara en gång utan flera gånger om dagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett högprioriterat område är naturligtvis att alla känner sig säkra på solkusten, annars fallerar ju delar av ekonomin där. En god investering med mkt poliser.

   Radera
  2. Polisnärvaron med ofta förekommande flygande kontroller av bilister beror på att det sedan länge finns organiserad brottslighet på solkusten(narkotikahandeln från Maghreb, illegala vapen m.m.). Man letar även efter illegala invandrare och terrorister.
   För att få en jämförelse : Spanien har totalt ca 230.000 poliser (inkl militärpolis) och Sverige ca 20.000. I relation till befolkningsstorlek har Spanien mer än dubbelt så många som Sverige har.
   /spaniensvensk

   Radera
 11. Den spanska polisen genomför kontinuerligt identitetskontroller. Vad jag vet finns det ingen i den lagstiftande församlingen som anser att polisen inte skal göra sitt jobb till skillnad från i Sverige.
  När man befunnit sig utomlands ett tag inser man hur sjuk den svenska debatten är där t o m SD inte rent ut vågar sig ad de tycker i många frågor. Det är obegripligt att en liten grupp journalister på Södermalm får sätta ramarna för hur debatten skall föras, dvs inte vilka frågor man skall diskutera utan på vilket sätt frågorna skall diskuteras. Alla som inte håller sig till de ramarna är rasister och fascister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är ID-kontrollerna riktade mot misstänkta grupper, eller är de PK/allmänna av Sveriges patetiska slag? Vill man förebygga saker på riktigt följer man en riskprofil. Det ligger ju i farans riktning att de, som ser ut som spanjorer, även har rätt att uppehålla sig i ES.

   Radera
  2. Jag kan bara svara utifrån det jag har sett men de som ser ut att komma från Nord-Europa kontrolleras aldrig. Däremot får andra visa legitimation ibland. Jag träffade en schweizare med svart fru på en strand en gång. Polisen kom fram till henne och kollade hennes pass.

   Radera