söndag 21 februari 2016

Arnstadism i Aftonbladet

I gårdagens Aftonblaskan ges utrymme åt ytterligare en Arnstad typ. Någon som efter diverse åthävor kommer fram till att hotet idag är  Nazismen.

Hennes slutsats är att den oro folk känner för det totala migrationshaveri vi står inför, kommer leda till Nazism. De som påpekar problemen som migrationen innebär är således nassar. Lösningen är att blunda för problemen och bekämpa de som påpekar felen.

Jämförelsen med 30-talets Tyskland är inte lite långsökt. Grogrunden för Nazismen var den totala ekonomiska kollapsen. Det ska nämnas att även kommunismen frodades i krisen spår, men Nazisterna avgick som vinnare och utrotade sina meningsmotståndare. Precis som kommunisterna hade gjort om de vunnit. När grogrunden var lagd utnyttjades revanschlusta för Versaillesfreden, antisemitism etc för att ge bilden av vi mot dem.

Grogrunden var alltså att många människor fick det mkt sämre. Grogrunden var inte att man ogillade judar. Det var bara ett av verktygen som nyttjades när den politiska åkern var harvad och klar.

I Sverige undviker vi inte samma scenario genom att utmåla de som varnar för de långsiktiga ekonomiska konsekvenserna som nassar, utan enbart genom att se till så att skutan Svea styrs upp på rätt köl igen. Då slår man undan alla grogrunder för totalitära strömningar.

Sen kommer de förvirrade tröttmössorna i SKP AFA SMR etc alltid finnas, men de kommer alltid vara marginaliserade i ett välfungerande samhälle.


Nå, åter till artikeln. Bla annat tar hon upp motståndet mot ett flyktingboende på en skolgård i Haninge som ett exempel på denna nazism. Verklighetsförankring lika med noll. Ni vet det där tillfället där kommunen faktiskt vek sig för motståndet mot galenskapen.

En mkt märklig sak med skribenten är att hon jobbar på krisinformation Detta är en samlingportal för samhällsinformation. Man kan undrar vad som filtreras där när en sådan person sitter bakom informationen? Uppenbarligen har en en agenda av att allt är lugnt och att man inte ska rapportera några problem rörande migration.

Sen undrar jag om detta är samma Anna Toss, som är Bonniers hemliga dotter? Som inte fick del av miljonerna. Onekligen ser bilden ut att stämma.


4 kommentarer:

 1. Har de där människorna även infiltrerat krisinformation nu... De är överallt. Men hon har faktiskt rätt i att vara rädd men inte för nazister som inte finns utan för vanligt folk som inom några år oblodigt kommer ta över.

  SvaraRadera
 2. En intressant detalj från historien är att Sverige var mycket centralt för utvecklingen utav det tankegods som 3dje riket baserade sin ideologi på. T.ex. Rosenberg var i Sverige och inhämtade skolning, ideologi, ideér samt verktyg som han förde med sig till Tyskland. De facto var Sverige ett föregångsland inom rasbiologi mm och det intressantaste är att detta tankegods verkar in i denna dag i Sverige, speciellt eftersom den svenska vänstern annamade detta tankegods och var pådrivande kraft för bla tvänssteriliseringar och annat trevligt som Sverige höll på med långt in i modern tid... Trots allt är det enbart fråga om grad i skillnad mellan en socialist och en nationalsocialist, bägge är samma andas barn ...

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Lite kunskap är mycket farligt.

  Likt en gyllene ring i svinets tryne...

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Nja, det går inte att blunda för att det pågått pogromer långt före Hitlers hejdukar. Judarna önskades bort från Portugal, och hamnade i Hollande, England och Sverige. Så allt är inte nattsvart. ibland är nit, flit och kunskap välkomnande förmågor.

  Det var ju inte så att judarna behandlades väl i Sovjet heller.
  Antisemitismen fanns ju i Tyskland långt före nazisterna.
  Besvikelsen över förlusten efter 1a Vk, och allt dom drabbade civlbefolkningen naturlig, inkl alla judar som slogs för Tyskland under 1a. Varför Adolf fick en fix idé om detta är oklart. Det var i vart fall inte rationellt, att lägga resurser på detta, då förlusten i 1a VK mer handlade om att Tysklands utsatta geopolitiska läge och bristande förmåga till sjökrigföring, som tog allvarlig vändning när USA gick med i kriget, och det är möjligt att Adolf och Co lastade judarna i Europa, för de krediter som Amerikanska banker gav, genom att USA startade FED. men det är ju mest trams. Det verkar mer som att Adolf led av vanförställningar, och en tolkning av mein Kampf handlar ju om att han såg judar som övernaturliga, och sas stod över eller vid sidan av andra människor.

  En rationell förklaring är ju att Tyskland var fattigt, och att nazisterna behövde kapital, och så till att lägga rabarber på det kapital de kunde få tag på. Under alla omständigheter, ska man se upp med antisemitism, den har nog alltid funnits där, i vissa grupper, och så länge man klarar av att hantera en samhällsordning utan kollaps, så är nog alla trygga, inkl andra minoriteter. Frågan är mer varför så få oroar sig för konflikten med Islam. Det är ju inte så alla fattiga hopplösa muslimer är positiva till israel, och det får man nog slicka i sig, att de tar med sig en syn hemifrån hit.

  Detta med att samtiden, från ax till limpa, från a till ö, inte kunde tolka Darwin, måste vi förstå, det har absolut ingenting med nationalsocialism att göra. från att människan i i alla tider trott att det var gud som skapade människan, kom Darwin med adekvat förklaring, och detta var inte helt enkelt att ta in för människor, allra minst politiker, se bara hur det är idag. Det är fan i mig sämre.

  Nä, är judarna hotade, så är de hotade från annat håll, aldra minst från Sverigedemorkaterna, de är ju efter Folkpartiet Sveriges mest proisraelsiska parti, så vad är problemet, socialdemokraterna nere på 20 - 23 %

  varför inte läsa någon som kan tänka lite klart:

  Växer antisemitismen i Sverige?

  http://ekonomlundgren.blogspot.se/

  och hantera fakta, det är ju tröttsamt med alla dessa kvacksalvare, som får näring av att tuta i luren, faran är just detta lurtutande, om ingenting, vilket döljer de reala riskerna, och frågan är om det är dårskap eller okunskap eller bara kunskap, om hur man villar till en debatt så att den handlar om ingenting. S.W

  SvaraRadera